Kako Kejt Midlton održava savršenu liniju

Kako Kejt Midlton održava savršenu liniju

Autor:

Kako princeze održavaju vitku liniju? Otkriveno je kako to radi Kejt Midlton. Njena tajna je u posebnoj dijeti i režimu ishrane koji i vi možete probati.

Veliko kraljevsko venčanje princa Vilijama i Kejt Midlton bilo je dugo u centru medijske pažnje. Vojvotkinja od Kembridža  znala je da će njen izgled biti predmet rasprave u medijima.  Zato je za taj veliki dan smršala nekoliko kilograma uz pomoć posebne dijete.

Da li je Dukanova dijeta tajna savršene linije Kejt Midlton?

Od kada je postala deo kraljevske porodice, svaki korak princeze Kejt Midlton pomno se prati. Na njenom venčanju bilo je mnoštvo visokih zvanica, značajnih ljudi, estradnih ličnosti i diplomata, a širom sveta ga je otpratilo milijarde ljudi.  Nije moglo da prođe neprimećemo da je ona, pred svoje venčanje, izgubila dosta kilograma za kratko vreme.

U čemu je njena tajna ?

Kako je uspela da efikasno skine višak kilograma?

Da li su bolje obline ili vitka linija, i da li je Kejt Midlton uopšte trebalo da ide na dijetu, to je posebna tema. Kako god bilo, efekti ove dijete nisu ostali neprimećeni, a Kejt je svojim stilom i svojom lepotom postala uzor ženama širom sveta.

Popularnost Dukanove dijete počela je da raste, a nije retkost da se o ovom režimu ishrane govori kao o Kejtinoj dijeti.

Šta je Dukanova dijeta?

Ova dijeta je plan ishrane koji omogućava da za kratko vreme dostignete svoji idealnu telesnu težinu. Ona ima stroga pravila, ali i dokazano efikasne rezultate i obećava 4-5 kilograma manje već za nedelju dana. S obzirom da Kejt Midlton pre venčanja nije imala veliki višak kilograma, njen proces mršavljenja nije bio dug.

Jelovnik Dukanove dijete je ograničen. Prateći ovaj program ishrane princeza Kejt jela je 100 namirnica – 72 proteinskog porekla i 28 namirnica biljnog porekla.  To je način ishrane bogat proteinima i  siromašan ugljenim hidrtaima. Sudeći po Kejt Midlton i drugim poznatim  ličnostima koji su imali iskustva sa ovim načinom ishrane, upravo u tome i jeste tajna njihovog brzog mršavljenja i njihove savršene linije za kratko vreme.

4 faze mršavljenja

Dijeta koju je Kejt Midlton koristila da dođe do svoje vitke linije ima 4 faze – dve faze mršavljenja i dve faze održavanja  telesne težine:  

  • Faza „napada“ je prva faza u kojoj  je  jela samo proteine.  Ova faza traje najviše 10 dana i ovde se izgubi nejveći broj kilograma.
  • Faza “krstarenja” je druga faza dijete i traje dok se ne dostigne željena telesna težina. Jelovnik u ovoj fazi  dozvoljava uvođenje povrća
  • Faza “konsolidacije” je faza u kojoj se uvodi slobodniji režim ishrane koji je vojvotkinji od Kembridža omogućio održavanje stečene telesne težine i posle venčanja.
  • Faza “stabilizacije” je četvrta faza koja treba da traje doživotno, a koja podrazumeva zdrav način ishrane – manje ugljenih hidrata i prerađevina, više sveže hrane biljnog i životinjskog porekla

Tokom svih ovih faza, prineza Kejt Midlton jela je 2-3 kašike ovsenih mekinja, jer su one sastavni deo jelovnika u ovoj dijeti.

Da je na posebnom režimu ishrane govorilo se 2 nedelje pre venčanja. Za samo dve nedelje, ona je postigla fantastične rezultate koje su svi primetili i koje je svima sa ponosom pokazala. Njeno iskustvo sa Dukanovom dijetom je pozitivno i jedan od dokaza da je ovaj program proteinske ishrane zaista delotvoran.  

Aktivan život Kejt Midlton

Kraljevske dužnosti zahtevaju  dosta energije i dosta rada na sebi. Pored toga što treba da bude uzor svojoj deci, ona je uzor brojnim ljudima van kraljevske porodice, a posebno ženama. Ne bi bilo tako da ona ne radi na tome. Moramo priznati da  biti majka dvoje dece i obavljati kraljevske dužnosti u isto vreme zahteva dosta energije i aktivan stil života.  I to je ono što takođe doprinosi održavanju njene vitke linije.

Kejt Midlton je proglašena za ženu sa najviše stila u 2015. godini . Svakako, u tome je pomogla stilizovana garderoba pravljena po njenoj meri, ali ne samo to. Čak i u svakodnevnoj, običnoj odevnoj kombinaciji ona izgleda sjajno zato što ima vitku liniju.  Nije čudno što mnoge žene širom sveta žele da budu poput nje! To nije nimalo jednostavno, kao što se čini. Živeti u kraljevskim uslovima ne znači imati čaroban štapić za čarobno telo.

Fizičke vežbe su sastavni deo života princeze, ali i sastavni deo režima ishrane kojeg se pridržava.

Njena svakodnevna rutina vežbanja pre trudnoće podrazumevala je časove joge, pilates i plivanje, kardio vežbe i trčanje. To je sve doprinelo njenom dorbom izgledu i njenoj dobroj formi.  

Tokom trudnoće, ona je radila prenatalnu jogu jednom nedeljno. To joj je omogućilo da ostane aktivna i doprinelo da, uprkos drugom stanju, ona ne dobije mnogo kilograma. Pored toga što olakšava fizičke neprijatnosti i omogućava bolju formu, joga tokom trudnoće olakšava i borbu sa promenama raspoloženja koje nastaju usled naglih hormonalnih promena. Jedna princeza ipak sebi ne sme da dozvoli da se u javnosti ponaša bilo kako i  treba da drži raspoloženje pod kontrolom.

Tajna za ravan stomak posle porođaja

Kao deo velike kraljevske porodice princ Vilijam i Kejt su uvek  centru pažnje. Kada je ona ostala u drugom stanju, svaki centimetar njenog stomaka bio je medijski propraćen. Ipak, posebno je iznenadila njena vitka linija kada je izašla iz porodilišta sa prvom bebom u naručju, kao i činjenica da se veoma brzo vratila u svoju staru garederobu posle druge trudnoće . Naime, već nakon 6 nedelja  ona je izgubila sve znakove trudnoće i imala je ravan stomak posle porođaja.

Kako joj to polazi za rukom?

Oni koji su bliži kraljevskoj porodici tvrde da princeza Kejt strogo vodi računa o svojoj ishrani, da je ljubitelj sveže hrane, energetskih šejkova i da ne odstupa od svojih pravila. Iskustvo sa Dukanovom dijetom sigurno je unelo promene u njenom odnosu prema hrani i disciplinu u njenu ishranu. Ona se hrani pretežno nemasnim mesom,ribom i morskim plodovima  i  svežim voćem i povrćem.  Tako je nestao i njen celulit posle porođaja.

Treba li baš sve zalsuge da pripišemo načinu ishrane?

Ne baš! Vreme nakon porođaja nije baš opuštajuće iskustvo. Briga o dva mala deteta zahteva dosta energije. Samo dojenje troši 500 kalorija dnevno! Ipak, da bi opet imala savršenu liniju, Kejt Midlton angažovala je ličnog trenera koji joj je pomogao da napravi individulani plan vežbanja.

Želite da imate vitku liniju kao princeza Kejt? Morate onda da znate da to nije neka kraljevska privilegija. To je rezultat aktivnog stila života i strogih pravila ishrane. Da li ste spremni da ih ispoštujete?  Budite uporni! Sasvim sigurno je da nećete postati princeza, ali će efikasni rezultati doprineti da se osećate tako.