Internet kupovina: 12 saveta kako izbeći online prevare

Internet kupovina: 12 saveta kako izbeći online prevare

Autor:

Zahvaljujući razvoju internet tehnologija, danas je potrošačima širom sveta omogućena kupovina najraznovrsnije robe od kuće, u nekoliko klikova. Internet kupovina nudi razne pogodnosti, zbog čega je sve popularnija. Međutim, online šoping se obavlja na globalnom tržištu, gde postoji na hiljade prodavaca čije je poslovanje teško proveriti, što donosi i veći rizik da ne dobijete ono što ste naručili.

Zamislite samo, kako bi se osećali da naručite svoje omiljeno parče garderobe ili kozmetički preparat koji vam je već duže vremena potreban i da jedva čekate da proizvod stigne na vašu adresu, a umesto njega se u paketu nalazi nešto drugo. Malo je reći da biste bili razočarani. Da do toga ne bi došlo, potrebno je da budete svesni opasnosti i rizika koje internet kupovina nosi sa sobom.

U nastavku teksta pročitajte na koje sve načine možete vašu kupovinu na internetu učiniti sigurnijom.

1. Proverite identitet prodavca

Prodaja preko interneta sve je popularniji način trgobvine. Kada kupujete preko interneta, uvek proverite kontaktne podatke web sajta (prodavnice) kako biste bili sigurniji da je u pitanju stvarni prodavac. Podaci koji bi trebalo da budu jasno navedeni uključuju: ime firme, adresu, broj telefona i adresu elektronske pošte i/ili kontaktni obrazac. Nemojte verovati bilo kojoj web lokaciji samo zato što ima evropsku ekstenziju domena ili drugu ekstenziju najvišeg nivoa – to ne mora da bude stoprocentno tačan pokazatelj da je sajt iz određene zemlje.  

2. Nemojte davati previše informacija

Kada su u pitanju saveti za bezbedniju online kupovinu, ovo je zasigurno jedan od najvažnijih. Naravno, određene podatke morate ostaviti online prodavcu ako želite da naručite neki proizvod od njega.  To uključuje vaše ime i prezime, vašu adresu, broj telefona, adresu elektronske pošte i podatke o platnoj kartici. Međutim, ako vam uz ove informacije traže i neke druge, kao što je na primer broj vaše lične karte, vaš bračni status i sl, trebali biste da budete sumnjičavi. Razmislite dobro pre nego što neproverenom prodavcu sa kojim nemate nikakvo pređašnje iskustvo ostavite vaše lične podatke.

3. Kupujte samo na bezbednim web lokacijama

SSL-protokol

Izbegavajte kupovinu na sajtovima koji nemaju Secure Sockets Layer (SSL) – Sigurnosni protokol šifrovane komunikacije na internetu koji obezbeđuje zaštitu od eventualnih zloupotreba, a takođe štiti od mogućnosti prisluškivanja ili mogućih ometanja.

Postojanje SSL-a može u pretraživaču  biti prikazano na nekoliko načina, a vi imate dve jednostavne mogućnosti kako da to proverite:

  • simbol katanca stoji u vrhu pretraživača, tačno između refresh dugmeta za osvežavanje stranice i adresne trake u kojoj stoji url adresa web lokacije.  
  • početna slova u adresnoj traci bi trebalo da se promene iz „http“ u „https“.

4. Uvek proverite komentare (reviews)

Između ostalog, svaka internet prodavnica treba da podrazumeva i izradu odeljka na sajtu gde se nalaze komentari korisnika.  Postoji jasan razlog zašto velike onlajn prodavce, kao što je na primer eBay, imaju na svojim platformama odeljak za povratne informacije. To se radi kako bi novi klijenti mogli da se uvere da posluju sa firmom (osobom) od poverenja i da su prethodne prodaje obavljene bez problema.

U komentarima možete pročitati pređašnja iskustva potrošača, sve pohvale i primedbe vezane za online kupovinu u datom online šopu i o kvalitetu kupljene robe. Da biste stvorili što jasniju sliku o prodavcu, pročitajte komentare i mišljenja potrošača pre nego što odlučite da kupite nešto od njega na netu.

5. Tražite tagovane fotografije

Prilikom onlajn kupovine, uvek postoji rizik da fotografija proizvoda ne pripada prodavcu i da je jednostavno preuzeta sa neke druge lokacije na internetu. I kada dobijete predmet koji ste kupili, on može da bude potpuno drugačiji od očekivanog proizvoda. Rešenje je da tražite od prodavca da vam pošalje tagovanu fotografiju. Ako prodavac to ne želi da uradi, biće to veliki razlog da posumnjate da nešto nije u redu.

6. Detaljno istražite sajt i obratite pažnju na njegov izgled

Pažljivo pregledajte web platformu prodavca kako biste se uverili da ona izgleda profesionalno. Većina lažnih web sajtova izgleda pomalo čudno: mogu se uočiti greške u pisanju, slike proizvoda su niske rezolucije, reklamne poruke su nekvalitetne i amaterske i sl.

7. Obavezno pročitajte pravila privatnosti

Na sajtovima koji imaju dobru reputaciju, uvek, bez izuzetka, pronaći ćete stranicu sa detaljima vezanim za politiku privatnosti. Veoma je važno da ih dobro proučite kako biste bili sigurni da će vaše podatke prodavac koristiti isključivo u svrhu prodaje (kupovine) i ni zašta drugo. Čak i najpouzdanije kompanije koje se bave internet prodajom mogu da koriste vašu elektronsku poštu u reklamne svrhe i tako mogu zloupotrebiti vaše lične podatke njihovim prenošenjem trećim licima. Budite sigurni da pravila privatnosti na željenom sajtu izričito isključuju ovu mogućnost.

8. Proverite vaša potrošačka prava na web sajtu prodavca

Svaka web prodavnica mora da vam omogući jasne i tačne informacije o vašim potrošačkim pravima. Na primer, vaše pravo na povraćaj robe u roku od 14 dana ili garanciju o ispravnosti od najmanje nekoliko meseci do više godina (u zavisnosti od proizvoda).

Ako u online šopu ne možete da pronađete ovakve informacije, razmislite još dva puta pre nego što se odlučite da pazarite iz takve internet prodavnice.

9. Budite sumnjičavi prema jeftinim proizvodima visokog kvaliteta

internet-kupovina

Ako vidite da neki proizvod vrhunskog kvaliteta ima isuviše nisku cenu, probajte da shvatite zašto je tako jeftin. Sve na ovom svetu ima svoju cenu. Ako je neki proizvod koji se nudi u online prodavnici višestruko jeftiniji u odnosu na ostale proizvode u istoj robnoj klasi, sasvim je normalno da vam to bude sumnjivo.

Naravno, vrlo je moguće da postoje velike rasprodaje, kao što su sezonske rasprodaje garderobe i obuće, ili rasprodaje zastarelih modela tehničkih uređaja. Međutim, ako prodavac nije popularan i nema reputaciju, otvorite širom oči, jer je ovo najčešći način na koji prevaranti žele da pridobiju pažnju kupaca i navedu ih na kupovinu.

Trebalo bi da budete svesni da nije isključeno da dobijete proizvoda niskog kvaliteta i falsifikat proizvoda koji ste videli na fotografijama sa sajta. Tako na kraju ispada da je cena za koju ste mislili da je niska, u stvari adekvatna za proizvod koji ste dobili. Ali taj proizvod nije ono što ste vi u stvari želeli da kupite.

10. Potrudite se da vaš postupak plaćanja bude bezbedan

Kada nešto plaćate onlajn trebalo bi da prilikom plaćanja ispoštujete dva zlatna pravila:

  • Uvek plaćajte na stranici koja je osigurana SSL protokolom (kao što smo već rekli, pojaviće se simbol katanca sa URL adresom koja počinje sa „https“).
  • Potpuno izbegavajte direktne transfere novca (kao što je kod nas, na primer, Wester Union).

11. Redovno proveravajte stanje na vašem računu

Ako često kupujete na internetu, bilo bi od velike koristi da imate redovan uvid u stanje na vašem bankovnom računu. To je moguće činiti na razne načine – direktno na sajtu vaše banke, ili aktiviranjem usluge SMS obaveštenja o promeni stanja na platnoj kartici (uplatama i isplatama) i provere stanja slanjem SMS poruke.  

Ovo je veoma važno ako ste stalna mušterija web šopova, jer ćete tako biti dodatno zaštićeni od bilo kakve lažne naplate sa vašeg računa, i u slučaju da dođe do sumnjive transakcije vi ćete odmah znati za nju i moći ćete da reagujete kod banke.

12. Koristite mogućnost praćenja statusa pošiljke uvek kada vam je dostupna

Pre svega, praćenje statusa pošiljke (recorded delivery) vam omogućava da sa kodom za praćenje znate gde se pošiljka nalazi, što je jako korisno u slučaju da ste odsutni sa adrese kada vam se roba isporučuje, ili ako roba iz nekog drugog razloga ne stigne do vas. Takođe, ovakva vrsta isporuke zahteva potpis kupca prilikom uručenja, tako da ćete imati pisani dokaz da ste primili isporuku.  Sve je savršeno pokriveno zabeleženim kretanjem pošiljke i njene isporuke, pa zašto je onda ne bi ste iskoristili ovu pogodnost?

Da li ste ikada bili prevareni prilikom onlajn kupovine? Podelite vaše iskustvo sa nama. Napišite  vašu priču u komentarima kako bi ukazali drugima od čega trebaju da se čuvaju prilikom kupovine na internetu.