G tačka kao centar vašeg uživanja u seksu

G tačka kao centar vašeg uživanja u seksu

Autor:

Čuli ste za G tačku, a znate li gde je ona i kako je stimulisati? Pokušaćemo da vam objasnimo kako je naći i kako da što više uživate u seksu.

G tačka je deo unutar ženskog tela koji mnogi smatraju odgovornim za ženski orgazam i uživanje u seksu. O njoj ćete naći razne tvrdnje i rasprave koje se svode na to da li G tačka zaista postoji ili je samo mit.U novije vreme njima se pridružuje još jedna tvrdnja – i muškarci imaju G tačku. Hmmm. Šta ako je G tačka mnogo bitnija nego što mislimo?

G tačka kod žena je jednačina sa nekoliko nepoznatih. Dok neki tvrde da je ona izmišljotina, drugi tvrde da je stvarna i da njenom stimulacijom moguće izazvati čak i žensku ejakulaciju. Neke žene znaju gde je i mogu prstom da vam upru u nju, a neke nikad nisu iskusile orgazam izazvan njenom stimulacijom.

Možda ne verujete da postoji, ali zašto ne biste pokušale da je pronađete?   

Stimulisanje G zone kod muškarca i kod žene može biti ključno za obostrano, maksimalno uživanje u seksu.

Šta je G tačka?

To je komad tkiva koji se nalazi u unutrašnjosti vagine, ali na onom spoljašnjem zidu koji je bliži stomaku.  Gledano spolja, naazi negde 5-6 cm ispod vašeg pupka. Probajte da je locirate ovako: Ustanite i stavite svoj desni dlan ispod pupka, tako da vam prsti budu usmereni horizontalno. Ispod vašeg  malog prsta, u unutrašnjosti tela, trebalo bi da je vaša G tačka.

Ovaj deo tkiva unutar vagine je deblji i hrapaviji od tkiva koje ga okružuje. Kada se žena uzbudi, G tačka nabrekne usled povećanog protoka krvi, a to je čini osetljivijom na dodir. Mnogi opisuju ovo mesto u telu kao sunđerasto tkivo čija je uloga da tokom seksa napravi svojevrsanu prepreku i spreči uriniranje tokom odnosa.

 

Termin G tačka  prvi put je upotrebio jedan nemački lekar Grafenberg  1950. godine. Od tada do danas, na temu njene uloge prevrnuto je bezbroj tema.

Zašto je ta G tačka kod žena tako posebna?

Ukratko, ona omogućava ženi da doživi orgazam.

Ukoliko ste opušteni, možete doživeti nekoliko tipova orgazma. Uglavnom se dele na klitorički koji se može smatrati spoljnjim, i na vaginalni, koji se može smatrati unutrašnjim. Neke žene dožive jedan, neke oba, neke imaju višetruke orgazme i njihove kombinacije. Vaginalni ili unutrašnji orgazam najčešće je posledica direktnih ili indirektnih stimulacija G tačke.

Niste nikada doživele eksplodirajući orgazam?  Nađite vašu G tačku i  velike su šanse da će se vaš seks pretvoriti u pravi vatromet.

Kako naći G tačku?

Rekli smo gde oprilike možete da potražite ovu erotsku tačku spolja, ali mali je broj žena koji mogu da je stimulišu spoljašnjim nadražajima.

Kako naći G tačku

Nekima je dovoljno i trljanje tela o telo, dok je nekima potrebna stimulacija G tačke iznutra. Pre nego što uopšte dođete do te etape uživanja u seksu, potrebno je da je nađete svoju G zonu.

SAVET: Za početak je najbolje da se nasamo upoznate sa svojim telom, pa tek kasnije krenete u istraživanja G zona zajedno sa partnerom.

Evo kako ćete naći G tačku:

  1. Uzbudite se.  G tačka kod žene ja opipljivija onda kada ste uzbuđeni, jer su njeni krvno sudovi tada puni krvi i ona nabrekne usled toga. Dakle, upotrebite onu metodu koja kod vas najbrže pali.
  2. Nađite udoban položaj. Najbolje je da legnete na leđa ili stomak. lako ćete negde možda naiči na savet da čučnete, naš vam je savet da to preskočite. Čučanje baš i nije udoban i opuštajući položaj. Ukoliko je baš taj položaj neophodan da nađete vašu G zonu, lezite na leđa sa nogama podignutim kao da čučite.
  3. Potražite G tačku svojim prstima. Uvucite jedan prst u svoju vaginu i potražite izbočinu na njenom prednjem zidu i razliku u teksturi tkiva.
  4. Eksprerimentišite sa pokretima. Nadražite svoju G tačku. Isprobajte razne  pokrete i ustanovite koji vam najviše prija. Nekim ženama prijaju lagani dodiri G zone, nekima pritiskanje, dok drugima prijaju brži i ritimičniji pokreti u vidu laganog udaranja. Ovo če vam ujedno dati odgovor na to u kojem ritmu treba da bude vaše vođenje ljubavi sa partnerom.
  5. Opustite se. Nemojte biti preokupirani svojim ciljem da nađete G tačku jer onda nećete biti opušteni i nećete postići željeni efekat. Svaki stres i razmišljanje su zapravo ometač za uživanje u seksu. Ukoliko želite uspešno da stimulišete G  tačku, morate biti opušteni. Jednostavno, probajte da uživate u istraživanju svog tela bez obaveze da bilo šta osetite.
  6. Prepustite se. U jednom trenutku, stimulacija G zone može da vas dovede do osećaja da vam se mokri. Ne posustajte u tom trenutku. Nastavite po svaku cenu. Naposletku, sami ste, niko ništa neće da primeti, zar ne? Ono što ćete osetiti posle toga je upravo ono što ste tražili. Da,da – mislimo na eksplozivni, fantastični orgazam.

A šta ako orgazam izostane?

Ništa strašno! Može biti da je pokušaj da ga doživite bio prevelik pritisak za vas, a može biti i da ovakav vid orgazma jednostavno nije ono što vama prija. 50% žena tvrdi da im je ovakav nadražaj ipak pružio prijatan osećaj. Nećete znati kojoj polovini pripadate dok ne probate!

G tačka je zapravo untrašanja erogena zona.  Nismo svi podjednako osteljivi na istim mestima, pa čak ni kada su u pitanju ona unutrašnja.

Ipak , to nije razlog da ne probate ponovo, zar ne?

G tačka kod muškaraca

Pronašle ste svoju G tačku? To je sjajno! Hajde sada da objasnimo gde je G tačka kod muškaraca i koje su muške erogene zone . O da, iako se o tome ne trubi na sva zvona, čak i muškarci imaju svoju G zonu.

Gde se nalazi G tačka kod muškaraca?

Dok se kod žena ova tačka nalazi više na prednjem delu tela, kod muškaraca  je ona locirana više pozadi.

Smatra se da je G tačka kod muškaraca zapravo njihova prostata.

Kakvu funkciju ona zapravo ima?

Prostata proizvodi tečnost koja omogućava brže kretanje spermatozoida. Da li ste znali da je ona puna nervnih završeteka i da je osetljivija na dodire  nego sam penis? Pa, malo ljudi zna. Samim tim, malo muškaraca uopšte zna da ima G tačku i još  manji broj žena pokušava da je stimuliše. Ni jedni ni drugi nisu svesni šta propuštaju!

Zašto onda ne biste probali da otkrijete gde je muška g tačka i ne postanete njegova seks boginja?

Evo kako se stimuliše G tačka kod muškaraca:

Postoje dva načina kako da to uradite: stimulacijom spolja i stimulacijom iznutra.

Stimulacija g tačke iznutra podrazumeva da gurnete prst u partnerov  anus i potražite osetljivu tačku, na isti način na koji ste to radile kada ste tražile ovu tačku kod sebe. Većina muškaraca ovo neće doživeti kao prijatno izneneđenje bez objašnjenja. Čak i tada, verovatno će imati otpor prema ovoj metodi pokušaja da ga seksualno uzbudite.

Ipak, uvek  možete probati da stimulišete mušku G zonu masrajući prostatu spolja. Da biste to uradile, potrebno je da locirate predeo koji se nalazi između negovih testitsa i rektuma, pa laganim pritiskom masirate taj deo i vršite indirektan pritisak na prostatu. S  obzirom da je prostata puna nervnih završetaka, vrlo je verovatno da će reagovati na nadražaj i da ćete na taj  način pomoći vašem partneru da doživi nezaboravan orgazam.

Nemojte uletati u traženje G bez predigre! Dovedite sebe i partnera u fazu uzbuđenja, i dodajte ovoj masaži draž erotske igre. U suprotnom, možete se  osećati kao  da vršite lekarski pregled prostate, a nije da muškarci baš čekaju u redu na to zadovoljstvo.

  Muškarci koji su doživeli ovakav orgazam, baš kao i žene, tvrde da je on 500% bolji i intenzivniji od bilo kog drugog!

Nije da je to nešto merljivo. To je subjektivna procena. Zapravo, mnogi  smatraju da je orgazam koji je izazvala stimulacija G tačke poptuno poseban i drugačiji osećaj.megagrudin_mzm_[360x300]px_anim

G tačka – poze za njeno stimulisanje

Lako ćete stimulisati svoju G zonu onda kada ste sami sa sobom, ali kako to uraditi sa partnerom? Koje su najbolje poze za G tačku?

G zona kod žena nalazi se više na prednjem delu tela, i dopreti do tog dela tokom odnosa može biti malo teže. Postoji mnogo faktora koju utiču na to, ali isto tako postoje  i najbolje poze za stimulisanje G tačke kod žene.

Preuzmite kontrolu!

  • Neka vaš partner legne na leđa, a vi sednite preko njega i blago se nagnite unazad kako biste lakše naciljali vašu g tačku
  • Okrenite mu leđa. Vaš partner treba da bude u sedećam položaju, a vi preko njega, ali okrenuti njemu leđima, odnosno ka njegovim stopalima.

Ne samo da ćete lakše sami locirati svoju G tačku, već ćete sami odrediti ritam pokreta koji vam odgovara i koji vam donosi najviše zadovoljstva.

Pustite ga da vodi igru i sprobajte varijante misionarke poze!

  • Lezite na leđa i poduprite kukove i zadnjicu jastucima.  
  •  Lezite nogu podignutih i savijenih, dok vaš partner kleči između vaših nogu.

Na ove načine ćete promeniti ugao prodiranja do G tačke.

Ukoliko ste u celoj ovoj priči, ili pre samog seksa, uspeli da nadražite njegovu G tačku, vaš seks će biti jedno nezaboravno iskustvo.

VAŽNO: 70% žena ipak treba stimulaciju klitorsia da bi doživelo orgazam.

Otvoren razgovor sa partnerom o ovome može doprineti jednom zaista mnogo boljem i potpuno drugačijem seksu.Onda kada nađete svoj unutrašnji okidač, vrlo je verovatno da doživite i višestruki kombinovani orgazam!

Ženska ejakulacija kao posledica stimulisanja G tačke

Kao i sama G tačka, i ženska ejakulacija je pojava koja je još uvek obavijena velom misterije. Ovakve teme su vrlo često tabu teme. Ono što je potvrđeno, jeste činjenica da mnoge žene posle vaginalnog orgazma izbacuju tečnost sličnu onoj koju izbacuju muškarci. Za formiranje muške semene tečnosti je odgovorna prostata, odnosno njihova G tačka.

Stimulacija G tačke

Da li to znači da i žene imaju neku takvu žlezdu? Da li je G tačka kod žena neka varijanta prostate?

To tek treba da se otkrije.

Možda ste sada zbunjeni i uplašeni i ne znate šta da očekujete. Pitate se je li to moguće i treba li, u tom slučaju,  da očekujete onu količinu tečnosti koju izbacuju muškarci?

Možda!

 Količina tečnosti koju izbacuje telo tokom ženske ejakulacije varira. Kod nekih žena je manja pa čak i sasvim neprimetna, a kod nekih je velika. Svakako, ima žena koje ne ejakuliraju uopšte. Svako telo je posebna priča. Kako god bilo , ova tečnost ne izbija u mlazu i pod nekim pritiskom, več lagano iscuri i često prođe neprimećeno i zanemareno.  Postoje istraživanja koja tvrde da je ona po sastavu slična urinu. Ipak, mislimo da ćete jasno videti razliku, ako ne u sastavu, onda u gustini.

Dok stručnjaci ne otkriju neku bitniju ulogu G tačke, vama ostaje da oktrijete njen položaj i uživate u orgazmu koji može da vam pruži.

Ne zaboravite vrlo važnu stvar – ne brinite mnogo o tome. Prepustite se, istražujte vaša tela i uživajte. Probajte da pronađete to skirveno dugme u vama i da okinete neverovatnu strast.

Postoji onaj mit da žene zapravo uživaju mnogo više u seksu nego muškarci, i da su njihovi orgazmi višestruko jači. Po svemu sudeći, to uopšte nije mit. Ali, to je samo zato što je muška g tačka tokom seksa poptuno zanemarena.

Ukoliko se potrudite da stimulišete G tačku kod vašeg partnera, i on će doživeti intenzivan orgazam i uživati mnogo više nego što je uživao do sada. Onako među nama,  možete to  upotrebiti kao tajno oružje da  ga potpuno izludite i  što duže zadržite.