Da li je erotska masaža bolja od seksa i kako se izvodi

Da li je erotska masaža bolja od seksa i kako se izvodi

Autor:

Da li ste, gledajući oglase, naišle na one u kojima se nudi erotska masaža? Šta je to u stvari i šta sve podrazumeva. Možete li je primeniti u svoju korist?

Možda se pitate kakva je to usluga i da li imate pogrešnu predstavu o njoj,  a možda vas ovakav oglas zagolica da saznate više, pokušate da je isprobate i uverite se da li je bolja od seksa.

Po čemu se erotska masaža razlikuje od  tradicionalne

Kada pomenemo reč „masaža“ onda nam je na umu uglavnom ona tradicionalna za opuštanje, odnosno Švedska masaža. Nju rade fizioterapeuti, premda se i sami upuštamo u ovakve pokušaje. Ne škodi, zar ne?  

Cilj obične masaže je opuštanje mišića, delovanje na neki određeni nerv i uklanjanje bola i napetosti. Pokreti su kombinovani. Sve počinje laganim i dugačkim pokretima koji „zagrevaju“ mišiće, a posle idu malo grublji kao što je gnječenje, lupkanje, trljanje.

Erotska masaža je nešto sasvim drugačije i za nju nikako ne možete da kažete da je obična. Zapravo, toliko je posebna da neki smatraju da je bolja od seksa.

Ona se  bitno razlikuje od obične relaks masaže. Za razliku od nje, ona ne opušta već, naprotiv, stvara seksualnu napetost i uzbuđenje. Erotska masaža deluje na posebno osetljive zone na telu, pa ako želite da je isprobate na svom patneru i proverite kako deluje, saznajte koje su muške erogene zone .

Za razliku od obične, ovakva  intimna masaža ima vrlo uzbudljivu završnicu – orgazam. Posle toga ćete svakako biti relaksirani i opušteni.

Da li se iza intimne masaže kriju seksualne usluge i  prostitucija?

U našoj zemlji najčešće jeste tako ili je na taj način shvaćeno. Lični oglasi koji nude ovakve usluge uglavnom se tretiraju kao oglasi za prostituciju, iako sam čin erotske masaže uopšte ne mora da se završi seksualnim odnosom dvoje ljudi. Pa ipak, teško ćete masažu genitalija (a to jesu erogene zone koje se ovakvom masažom stimulišu)   svrstati u društveno prihvatljivu uslugu i biznis ideju koja će dobiti odobravanje ili podršku od strane društva. I ona jeste vid pružanja seksualnih usluga.

Erotsko druženje nije ništa novo. Sigurno ste čuli priče o japanskim gejšama i kurtizanama za koje se često vezuje mit o pružanju ovakvih usluga. Priča o gejšama je kompleksna i dok neki insistiraju na tome da je u pitanju umetnost, nekima je to samo drugi, lepši naziv za elitnu prostituciju. Tehnika erotskog masiranja je ipak imala  tu neku umetničku crtu i bila cenjena kao veština u Japanu.

U zapadnom svetu, ova masaža imala i svoju terapeustku uogu. Pomoću nje su, u 17 veku, žene lečili od tada vrlo učestale bolesti – ženske histerije. Smatralo se da je ova bolest posledica seksualne frustracije, pa se pribegavalo ovakvom tretmanu koji je uključivao stimulaciju erogenih zona, a radile su je žene koje bi danas bile okarakterisane kao babice. Izgleda da je još tada ustanovljeno da je erotska masaža za žene bolje iskustvo od samog seksa. Kasnije je ova bolest iščezla i termin se više nije koristio. Ipak, danas se za to koristi drugi naziv. Simptomi ženske histerije su verovatno ono što većina žena  doživljaja i oseti tokom PMS-a.

Terapeutska svojstva erotskog druženja i  masaže pokazala su se delotvorna i kod muškaraca i ona koristila  u lečenju erektivnih disfunkcija ili nedostatka seksualne želje –  nešto kao manuelna vijagra.

Znači li to da ne treba da isprobate ova erotska iskustva  ako vam ništa ne fali?

Naprotiv, ali je isprobajte sa svojim partnerom prvo. Zapravo, može vam postati omiljeni vid predigre, a možda shvatite da je volite više od seksa.

Kada ste u intimnoj vezi sa nekim, verovatno ne postoji bolji način da se opustite od ovakve masaže koja nema ograničenja. Razmislite samo!  Obična relaks masaža može možda da vas opusti i uzbudi, ali biste takva osećanja potisnuli onda kada  nisu primerena mestu, vremenu ili društvu.

Sa erotskom masažom je drugačije i ništa ne potiskujete. Naprotiv, ovakva osećanja su čak i poželjna, sve karte su otvorene i na stolu,  a sve i da poželite nešto više možete sa svojim partnerom to i da ostvarite.

Pre nego što se upustite u ovakvu predigru, razgovarajte sa svojim partnerom o tome da li uopšte želi ovakvo iskustvo da doživi , kao i da li je spreman da vam ga pruži. A ako ne zna šta je u pitanju, napravite prvi korak. Onda kada ste postigli  dogovor, ostaje vam samo da pripremite atmosferu i da ga potpuno izludite u krevetu.

Da li je erotska masaža za muškarce drugačija od one za žene?

Svakako jeste, jer se mnogo toga odvija oko genitalija, a to je ono po čemu se najviše razlikujemo. Ostale erogene zone su nam, manje više, iste.Možda se pitate kako uopšte izmasirati muskarca na ovaj način i prirediti mu sjajnu završnicu i da li bi mu ovako nešto uopšte prijalo. Mi mislimo da ne treba da sumnjate u to uopšte!

Erotska masaža za muškarce može biti najbolji poklon za vašeg partnera, posebno u svim onim situacijama kada slavite neke vaše male praznike i vama bitne datume kao što su godšnjice, dan zaljubljenih i slično. Pružiti mu nezaboravan doživljaj je nešto će mu mnogo duže ostati u sećanju od neke beskorisne stvari koja treba da imitira vaš gest pažnje.

Svaka masaža, a posebno ova sa eksplozivnim završetkom,  treba da bude opuštajuća i udobna, a to znači da treba da stvorite takve uslove u prostoriji za masiranje. Pošto verovatno nemate profesionalni krevet za masažu niti salon za izvođenje intimne stimulacije, stvorite pravu atmosferu u vašoj sobi.

  •  Zagrejte sobu. Bićete bez odeće, a nije naročito ugodno i opuštajuće osećati hladnoću
  • Prigušite svetla. Upalite lampe ili sveće kao biste stvorili umirujuću atmosferu.
  • Pustite neku laganu muziku koja opušta, najbolje neku koja vam nije poznata i koja nema tekst, kako vama ni vašem partneru ne bi odvlačila pažnju sa zadovoljstva.
  • Zagrejte ruke, posecite nokte, skinite nakit kako ne biste grebali partnera
  • Pripemite ulje za masažu kako bi vam ruke lakše klizile po telu. Izbegavajte losione za tela jer brzo upijaju pa morate češće da ih stavljate.
  • Uklonite sve ometače. Isključite mobilne telefone,  kažite komšijama da ste otišli na vikend i izbegnite sve moguće  načine ometanja ili prekidanja.

Onda kada ste pripremili uslove, treba da znate kako se izvodi erotska masaza za muskarce.

4 faze vrućeg erotskog iskustva

Opuštajuća faza je prva i u njoj  treba da opustite vašeg partnera. Potrebno je da ga namestite u pravi položaj. Veoma bitno naći udoban položaj za vaša tela. Neće mu biti lepo ako mora da leži u neprirodnom položaju ili ako ga vi gnječite kolenima.

S obzirom da ovo  erotsko iskustvo podrazumeva masažu leđa i ramena, idealan položaj je onaj u kojem on leži na stomaku, a vi sedite rašienih nogu preko njegove zadnjice, donjeg dela leđa ili butina.

Ne pokušavajte da izvodite ovo na kauču gde  ne možete da se namestite ili opustite. Zapravo, idelano mesto za intimnu masažu je pod.

Pošto ste se namestili, laganim pokretima ruku i gnječenjem masirajte mu leđa i ramena i uklonite znake napetosti i stresa.

erotska masaža - opušatanje
Opuštajuće faza

Faza laganog uzbuđenja je deo kada vaš partner može da se okrene na leđa, licem okrenut prema vama. Ovde se uključuju u dodire osteljivije zone tela kao što je vrat, pazuh, prepone i karlica, bradavice i  uzbuđenje postepeno raste.

Počnite od vrata. Masirajte gornji deo tela, tetive između vrata  i ramena par minuta. Ovaj deo je često napet kao i leđni i rameni mišići. Zatim laganim pokretima pređite par puta preko ključne kosti.

Krenite u malo senzualniju akciju. Masirajte grudi prelazeći lagano preko bradavica koje su samo jedna erogena zona na njegovom telu. Pređite na ruke, a posebno se zadržite na pazuhu i na unutrašnjem delu podlaktice. Na isti način osetljiv je i deo iza kolena, ili mesta gde se noge spajaju sa gornjim delom tela, pa im posvetite pažnju. Uostalom,  istražujte i pratite signale koje vam njegovo telo šalje.

Na ovim delovima tela ne upotrebljavate grube pokrete, štipanje i gnječenje , već nežne poteze koji opuštaju i uzbuđuju kao što su trljanje ili obično češkanje.

U ovoj fazi možete očekivati vidljivu rekaciju na vaš dodir- erekciju. Bavite se lagano ovim regijama petanaestak minuta.

Faza potpunog uzbuđenja je deo koji najmanje možete da povežete sa klasičnom masažom  jer su dodiri krajnje intimni. Sada erotska masaža za muškarce počinje da liči na pravu predigru , a glavna igra prstima izvodi se oko njegovih genitalija i na samim genitalijama. Znate li da i muškarci imaju G tačku? Ovo je  prilika da je stimulišete!

Ovo je duža faza erotskog iskustva u kojoj se igrate toplo-hladno igre i može da traje oko pola sata. Suština je da učinite sve da ga dodirima njegovih genitalija dovedete do vrhunca, a zatim da mu date malo prostora da se ohladi.

Primetićete kada treba da se povučete po načinu njegovog disanja i njegovim reakcijama.

Orgazmička faza i završetak su vrhunac masaže i jedno potpuno nesvesno i sasvim opušteno stanje koje nastaje onda kada se telo toliko opusti da se mozak jedino fokusira na osećaj zadovoljstva. Sam kraj masaže jeste  vrhunac telesnog uzbuđenja, odnosno orgazam.

Jasno ćete primetiti da ste dostigli svoj cilj kroz ovu intimnu masažu. Orgazam kod muškaraca praćen je ejakulacijom, trzajima mišića, glasnim disanjem i sličnim zvucima zadovoljstva.

Sve u svemu, ponudićete vašem dečku kompletno seksualno zadovoljstvo koje će da doživi bez imalo napora.I to će sigurno biti doživljaj za pamćenje.

Šta možete da očekujete u salonu za erotsku masažu?

Salon za intimnu masažu
Salon za intimnu masažu

Ukoliko planirate da isprobate šta zaista nude lični oglasi i šta je senzualna i intimna masaža i erotsko druženje,  onda treba da znate šta možete da očekujete.  Ova masaža , već smo rekli, nije isto što i relaksaciona masaža i odnos sa osobom koja masira je daleko intimniji, jer maser ili maserka dodiruju vaše erogene zone i genitalije.

Ukoliko možete da se opustite uslovima kada vas po najintimnijim delovima dira potpuno nepoznata osoba – uživaćete i masaža će dati rezultate u vidu orgazma. Naravno, ovo važi samo ako ste dovoljno opušteni,  jer ako ste u grču, teško ćete ga doživeti i celo iskustvo biće fijasko.

Intimna masaža je često pojam koji se brka sa prostitucijom, a mesta koja pružaju ovakve usluge sa javnim kućama.

Koliko tu uopšte ima razlike?

Sve zavisi od vašeg ugla gledanja na stvari i od toga da li vam čin seksa počinje već sa vrućom predigrom ili možete da razdvojite ta dva. Jedno je sigurno – ova masaža je daleko intimnija od obične. Možete očekivati dodire po baš svim delovima tela, čak i maštovite načine da se to radi kao trljanje tela o telo ili masiranje čokoladom i to svakako liči na pružanje seksualnih usluga.

Erotska masaža muškarca zapravo nije ništo drugo nego način da ga ručno zadovoljite. Ipak, to ne zvuči tako senzacionalno, zar ne?

Da li je erotska masaža bolja od seksa?

To ne znate dok ne probate! Seks je ponekad zaista precenjen.

Iskustva su različita. Verovatno vam masaža neće biti bolja ukoliko je samo pružate, a nikad niste u ulozi onoga ko je masiran.

Sa druge strane, ovo erotsko iskustvo  može biti i uzbudljivije od seksa i odvesti vas do vrhunca, bez da razmišljate o tome da li nešto u vašem seksualnom odnosu prija ili ne prija partneru. Dovoljno je da se samo prepustite rukama veštog masera.

S obzirom da je ishod isti kao u seksu, a sam tretman znatno sebičniji i fokusiran samo na jednu osobu, jasno je zašto je ovo zaista sjajno iskutsvo koje morate probate.

Možda ovo izgleda kao sebično iskustvo i čin lišen emocija i intime, ali nije baš sve tako ako to radite sa svojim partnerom.

Imajte na umu da erotska masaža nije samo čin zadovoljenja seksualnih potreba niti metoda za lečenje pms-a ili ženske histerije, već  i duboko intiman čin pružanja pažnje.

I verujte, stvarno vam se može dopasti više od seksa!