Može li liposukcijska ishrana da istopi 10 kg za 10 dana?

Može li liposukcijska ishrana da istopi 10 kg za 10 dana?

Da li ste čuli da liposukcijska ishrana  uspešno topi masne naslage? Autor ove dijete je bosanski nutricionista Kenan Mandra koji tvrdi da je ovo odličan način da za kratko vreme skinete do 10 kilograma, i to  uglavnom masnih naslaga.

Deset dana nije dug period vremena i zaista zvuči sjajno izgubiti 10 kilograma masnih naslaga i sala koje ljulja na našem telu dok se krećemo za tako kratak period. Planirate letovanje  za  mesec dana, a ne izgledate kao model sa naslovne strane? Treba da idete na neku svadbu ili planirate sopstvenu , a niste sigurne da ćete izgledati fit u haljini koju ste izabrali za taj dan? Zar nije dobro znati da postoji program ishrane kao što je ovaj koji za 10 dana može da vas reši tih muka? 

Usput, kad već pričamo o brzim rešenjima, znate li kako se rešiti celulita? Ovo iskustvo moje prijateljice Katarine će vas potpuno oduševiti. https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-celulita/

Ovo gotovo idealno zvuči za one koji imaju relativno vitku figuru i višak sala na stomaku. Ukoliko niste uspeli da ga se rešite vežbama, trikovima ili nekom popularnom dijetom u koju se kunu poznati kao što je Dženifer Aniston, onda je ovo možda vaša slamka spasa. Drugim rečima, ako nemate veliki višak kilograma, uz ovu liposukcijsku dijetu ćete vrlo lako za 10 dana dovesti liniju do savršenstva za svoj savršen dan.

Uz Dukanovu dijetu  vezuju se svetski poznata imena.  Liposukcijska ishrana je naš pandan istoj. Uz nju su izgubili kilograme Tijana Dapćević, Suzana Mančić i dr. Nada Macura već godinama unazad čuvena po svojim lekarskim savetima.

Želite da znate njihovu tajnu?

Šta je ta liposukcijska ishrana?

To  je ishrana za mršavljenje koja je posebno popularna u našem regionu,  i u osnovi je vrlo slična proteinskoj dijeti. Suština je u unošenju dosta masti i proteina i smanjenom unosu ugljenih hidrata. Dakle vrsta LCHF dijete.Međutim, to se ne radi samo hranom, već se u ishranu uključuju i određeni suplementi i dodaci u vidu proteinskih napitaka.

Liposukcijska dijeta ima više tretmana koji traju različiti vremenski period, a koji će tretman vama biti potreban zavisi od toga koliki višak kilograma imate i koliko od toga su masti, voda, a koliko mišići .

Sve u svemu, pre nego što započnete svoju avanturu sa liposukcijskom ishranom, potrebno je da se posavetujete sa stručnjakom koji će, u direktnoj konsultaciji sa vama,  da kaže koji tretman je pravi za vas.

Kao i kod proteinske dijete, i ovde se zapravo dešava to da usled smanjenog unošenja ugljenih hidrata a povećanog unosa proteina i masti telo počinje da troši masne rezerve kao gorivo i tako dolazi do slabljenja i do gubljenja masnih naslaga. Na ovaj način, autor ove dijete tvrdi,  možete izgubiti 7-10%  telesne težine u roku od 10 dana.

Zašto je važno savetovanje sa nutricionistom?

Veoma  je važno obezbediiti telu pravi izvor energije. Ukoliko izbacite samovoljno ugljene hidrate iz ishrane , a ne obezbedite telu dovoljno proteina, izgubićete  masne naslage ali i mišicnu masu, a samim tim i dobar deo svog zdravlja. Zato sa dijetama treba biti pažljiv i izabrati dobar plan ishrane prilagođen baš vama.

Liposukcijska dijeta je program ishrane koji nije namenjen svima, već samo onima koji mogu fizički da je izdrže i zato je savetovanje sa nutricionistom nezaobilazan korak. Dobićete savete  kako se hraniti posle završenog protokola i prepisaće vam se protokol koji, u zavisnosti od vaše gojaznosti, može trajati 10,21,14 ili 30 dana.

Liposukcijska dijeta vs liposukcija –  šta je bolje?

Svi znamo šta je liposukcija, pa gotovo da nema dileme šta je bolje. Liposukcija je invazivni tretman uklanjanja potkožnih masnih naslaga, jedna od metoda posle koje su rezultati vidljivi odmah, a koža nije istegnuta i još jedan dodatni estetski problem. Neki je smatraju lakšim neki težim putem putem do lepše linije.

Onima koji mogu da ga priušte, kojima ne smeta malo bola i neprjatnosti i kojima je teško da se pridržavaju strogih pravila ponašanja za stolom i da vežbaju, liposukcija će doći kao melem na ranu.

Ipak, treba biti jako oprezan. Cena jednog tretmana liposukcije stomaka jako varira i ide od 1000-4000 evra. Pitanje je kakvu razliku u rezultatu donosi ovako velika razlika u ceni i koliko je liposukcija bezbedna. Trajna nije. Salo se vraća sa lošim navikama, pa ćete, bez adekvatne ishrane,  ubrzo biti morati na novi liposukcijski tretman.

Da li je to vredno bola?

Ne, ako postoji način da se veoma brzo rešite sala pomoću ishrane u kojoj nećete biti gladni, a gubićete masne naslage i celulit. Za celulit će dodatno pomoći i neke druge prirodne opcije. Ivana Stamenković Sindi ispričala je za vas kako ona to radi. Pogledajte u ovom videu:

Liposukcijska dijeta je  zdrava ishrana za mršavljenje daje malo sporije rezultate od same liposukcije, ali nisu fizički bolni. Naziva se još i neinvazivna liposukcija ili liposukcija bez noža.

Koja su njena pravila? Evo o čemu se radi.

Jelovnik u liposukcijskoj ishrani

Ono na čemu se zasniva ova ishrana za mršavljenje jeste tvrdnja Kenana Mandre da se loše hranimo i da treba da se vratimo pravoj hrani, a ostavimo onu upakovanu u kesice, folije i kutije. na ovome se bazira i Paleo dijeta.Takođe, on smatra da je veliki broj dijeta za zdravo mršavljenje  baziran na potpuno pogrešnim principima i postoji pogrešno  uverenje da je za gubitak kilograma potrebno jesti samo žitarice, salate i voće. To nam ne daje dovoljno energije pa osećamo glad i žudnju za hranom, imamo potrebu za šećerima, a onda posegnemo za pogrešnim stvarima koje su zapravo uzrok formiranja masnih naslaga.

Kao i svaka druga dijeta, i ova ima za cilj da vas po pitanju ishrane izvede na pravi put

Kada ste na liposukcijskoj ishrani  ne živi se na salatama i pahuljicama već se jede prava hranameso, riba, jaja, sir, mlečni proizvodi, sveže voće i povrće. Masti se ne izbegavaju jer one igraju važnu ulogu u našem organizmu, ali se biraju one prave.

Liposkcijska ishrana se  ne bazira samo na hrani, već i na dodacima ishrani, odnosno suplementima koji su zapravo neka vrsta proteinskog napitka napravljenog na bazi surutke. Na ovaj način održava se sitost, jačina mišića i imunitet.

Koliko traje ovaj režim ishrane?

Postoji nekoliko varijanti.

Tretman liposukcijske  ishrane od 10 dana  podrazumeva korišćenje samo predviđenog proteinskog napitka za doručak, ručak i večeru. Ne preporučuje se vežbanje niti neki poseban program ishrane, ali se obavezno preporučuje savetovanje sa nutricionistom. Ukoliko on ustanovi da niste fizički u mogućnosti da izdržite ovakav režim, onda se ide na malo blažu varijantu koja traje duže,  i u zavisnosti od viška kilograma koji imate prepisaće vam tretman koji traje 14, 21 ili 30 dana.

Lipsokcijska dijeta koja traje više od 10 dana podrazumeva da pored dodataka ishrani uzimate i 3 redovna obroka .

Šta jesti u liposukcijskoj ishrani i postoje li neki posebni recepti koji tope masne naslage?

Važno je samo da izbegavate šećere. Potrebu za energijom nadoknadićete ishranom koja se bazira na mastima i proteinima.  

liposukcijska dijeta pravila

Okvirni primer jelovnika u liposukcijskoj dijeti:

Svaki dan započinjete limunadom.

Doručak je lagan. To  može biti omlet sa sirom  ili neki smoothie

Ručak može biti pohovano belo meso i neka salata od svežeg povrća

Salata treba da bude samo od onog povrća koje raste iznad zemlje, jer ono ispod zemlje ima mnogo skorba.

Večera se ne preskače i ohrabruje se, što je suprotno svim očekivanjima i svemu onomo što mislimo da znamo o  dijetama. Kenan Madnara smatra  da je najbolje vreme za večeru između 18-22 sata i tada može da se konzumira oko 200 g mesa ili ribe – nije dozvoljeno svinjsko meso.

To je u redu i ne treba da vas plaši da ćete se ugojiti, jer ova hrana nema šećere već samo proteine koji su zaslužni za izgradnju naših mišića.A oni posebno rastu kada spavamo.

U liposkucijskoj ishrani  morate se obavezno pridržavati sledećih pravila:  

  • Svako jutro pijete limunadu bez šećera
  • Svake večeri pijete šoljicu čaja za probavu
  • Obavezno pijete 2 litra vode dnevno
  • Možete piti kafu, limunadu, čaj bez šećera između obroka
  • Kada ste baš gladni, jedina namirnica kojom možete prevariti glad su sveži krastavci. Obavezno pročitajte kako da napravite Sasi vodu od krastavaca koju  takođe možete uvrstiti u ovaj režim ishrane.

Pored toga, preporučuje se da nabavite sledeće dodatake ishrani:

Nakon tretmana imaćete 10 kilograma manje, a rezultati su 100% zagarantovani  ako se pridržavate pravila liposukcijske ishrane.

Liposukcijska ishrana – iskustva i cena

Brojne naše medijske zvezde, a među njima i jedna doktorka poznata širokim narodnim masama,  tvrde da je ova ishrana bila delotvorna za njih. Dr. Nada Macura je smršala 8 kilograma i kako ne verovati nekome ko nam svaki dan deli savete kako da preguramo dan.  

Velika mana liposukcijske ishrane je njena cena. Svakako da je mnogo jeftinija i manje bolna od liposukcije, ali treba imati na umu da to nije samo plan i program po kojem ćete se hraniti već su tu i dodaci ishrani koji koštaju oko 160 evra. Pri tom, to nije sve što jedete, osim ako niste na desetodnevnom protokolu. U suprotnom treba da odvojite novac za obroke, ali i za probiotike, vitamine i slično. No dobro, svakako vredi investirati u svoje zdravlje i dobru liniju. 

A postoje li negativne nuspojave?

I sam autor dijete tvrdi da ova ishrana za mršavljenje  može imati svoje negativne prateće pojave. Uglavnom se javljaju umor, opšta slabost i nizak pritisak, osećaj trnjenja u prstima i vrtoglavica. Nije preporučeno naglo ustajanje i nagli pokreti, a ponajmanje fizička aktivnost. Energetski pad možete nadoknaditi supom, onda kada je to neophodno.

Dobro je što ova dijeta ima opciju za suzbijanje gladi, ako se javi. Suplementi na bazi surutke koje dobijete učiniće dosta za vašu sitost, ali ako ste gurman i volite da jedete, sigurno ćete biti u iskušnjima. I na to se mislilo pa uvek možete da posegnete za krastavcem koji možete da jedete ceo dan.  Radite tako 21 dan i sasvim sigurno ste na dobrom ste putu da smršate i tada liposukcijska ishrana može da vam pomogne da zaista oslabite 10 kg za 10 dana.

Pored toga, posledice koje možete očekivati su zatvor, loš zadah, nadutost.

Da li je liposukcijska ishrana zdrav način mršavljenja?

Ukoliko pročitate šta je proteinska ishrana ili recimo keto dijeta, videćete da je ono što ćete izgubiti jedući puno proteina i masti a malo ugljenih hidrata najviše voda, a ne masne nasalage. Za kratak period, od toga stvarno možete biti 5 kilograma lakši. Ostatak će otići zahvaljujući tome što počinjete zdravije da se hranite i unosite malo kalorija, a to što unosite je proteinskog porekla.

liposukcijska ishrana

Za vrlo kratko vreme primetićete koliko ste jeli i kakve ste loše izbore pravili kada ste birali obroke za sebe.

Da li je liposukcijska ishrana uopšte dijeta koju treba da isprobam?

Nemojte na svoju ruku da pravite jelovnik, ali probajte. Uz dobar plan ishrane u skladu sa vašim telesnim sposobnistima i građom, možete za nekoliko meseci biti potpuno nov čovek!