Iskoristite drveni masažer za celulit na najbolji način!

Iskoristite drveni masažer za celulit na najbolji način!

Saznajte kako da iskoristite drveni masažer za celulit i rešite ce celulita očas posla!  Ispričaću vam sve neverovatne tajne ove tehnike za uklanjanje celulita i kako da njome ovladate.

Životna je istina da, ako ste žena, pre ili kasnije imaćete problema sa celulitom. Ukoliko spadate u manje od 10% srećnica, ovaj članak nije za vas. Za nas ostale, celulit je stalna bolna tačka. Međutim, mogu vam reći da može manje da boli kad ovladate tehnikama za skidanje celulita.

Nema potrebe da vam pričam o tome šta je zapravo celulit i kako se masne naslage pod kožom grudvaju i stvaraju udubljenja i ispupčenja, koje od “milošte” zovemo pomorandžinom korom. Znamo sve u teoriji, zar ne?

U praksi, celulit znači dugu borbu sa vežbama za celulit,  promenu u načinu ishrane, kao i podvrgavanje različitim anticelulit tretmanima kako bi se koža ponovo zategnula a celulit nestao.

Ako i ne možemo da ga uklonimo, a ono bar da ga prikrijemo.

A u tome nam masaže protiv celulita mogu biti od velike pomoći. Naročito ako odaberete odgovarajući masažer za celulit, a ja vam preporučujem drveni masažer protiv celulita.

Da li je masaža protiv celulita delotvorna?

Osim ako niste koristile internet poslednjih godinu dana, verujem da vas nije zaobišao fenomen oklagija protiv celulita i maderoterapije. I ova tehnika, kao i drveni masažer za celulit, fokusira se na masiranje područja tela na kojem se javio celulit kako bi se razbile grudvice masnih naslaga koje su se stvorile ispod kože.

Anticelulit masaža razlikuje se od obične masaže, pa nemoj da misliš da svaka masaža deluje na celulit.

Fora je u pritisku na tačno određena područja kako bi se masne naslage prerasporedile ispod kože, da se tako izrazim. Koža se tako poravnava što ubrzava izbacivanje toksina iz tela koji takođe doprinose stvaranju celulita. Dodatno može pomoći ako drvenom masažeru dodate i neki prirodni tretman koji svojim sastojcima ceo ovaj proces razgradnje i ubrzava. Tako se Jelena oslobodila celulita koji je bio baš upadljiv. Sada ga više nema i njena koža je opet zategnuta i glatka. U čemu je fora? Pročitajte njeno lično iskustvo i saznajte:https://minutzamene.com/moj-celulit-je-nestao-na-ovaj-nacin/

Osim toga, ova masaža podstiče cirkulaciju i samim tim podstiče skidanje celulita. Sama masaža kombinuje pritiskanje, štipanje i masiranje kože i dosta je agresivna (drugim rečima, može da boli). Međutim, ovo je ključno ako želimo efekte jer podstiče limfnu drenažu.

Ukratko, masaža za celulit utiče na sve procese koji su ključni za skidanje celulita. Da odgovorim na konkretno pitanje ‒ i te kako je delotvorna i pomaže ti da se izboriš sa celulitom kod kuće.

Drveni masažer za celulit

drveni masazer protiv celulita

Kada se radi o masažerima protiv celulita, moram vam reći da postoje razni. Danas je tehinka toliko uznapredovala da postoje stvarno fensi električni aparati koji sve rade umesto vas. To su, u suštini, isti oni koje koriste kozmetičari u svojim tretmanima protiv celulita.

Naravno, za ove besne masažere, morale biste da odvojite ozbiljnu sumu novca, a osim ako niste skoro nasledile omanje bogatstvo, sve su šanse da imate preče stvari na koje biste potrošile novac koji vam je za njih potreban.

Zato ću vam ja danas pričati o onim staromodnim, ručnim masažerima. Među njima postoji razlika jer se pojavljuju kao drveni masažeri ili pak kao četke sa drvenim, plastičnim ili prirodnim dlakama.

Drveni masažeri za celulit mogu izgledati kao drveni valjci za celulit koji sliče oklagijama, samo su manji. Pored njih, postoje klasični drveni masažeri sa drškom na vrhu koji stanu na dlan, a postoje i masažeri u obliku klasične četke, kao za kosu na primer, s tim što su joj zupci od drveta.

Ovi zupci su specijalno dizajnirani tako da stimulišu cirkulaciju i limfnu drenažu. Iako zvuče opasno, oni su prilično nežni, zaobljeni i dizajnirani tako da nežno masiraju kožu i ne oštete je. Ipak, to ne znači da možete da budete agresivne koliko želite.

Ma koji drveni masažer da koristite, bitno je da budete oprezne, jer možete sebi da stvorite masnice ako ne pazite. Ali, ukoliko pritiskate koliko treba i svakog dana koristite drveni masažer protiv celulita, već za nekoliko nedelja možete videti prve rezultate.

Kako se koristi drveni masažer za celulit?

Pre nego da počnete sa masažom, bitno je da se zagrejete. Tačnije, da zagrejete mišiće na onim delovima tela na kojima se nalazi celulit. To znači da ćete prvo morati malo da vežbate. Odradite par serija vežbi za ruke, stomak ili butine, u zavisnosti od toga gde imate celulit.

Ne zvuči idealno, znam, ali vežbe vam pomažu da ubrzate  sagorevanje masti u određenim područjima i pomažu da poboljšate cirkulaciju. Masaža će onda, posle vežbe, pomoći telu da se reši mlečne kiseline, kažu stručnjaci. To znači da neće biti grčeva ili upale mišića.

Drugim rečima, od vežbanja dobijete samo najbolje.

Ako vam se baš nikako ne vežba ili nemate vremena, dobra alternativa je tuširanje toplom vodom. Tako ćete zagrejati mišiće (i bukvalno) ali ćete ih ujedno i opustiti.

Ponekad, možete da iskoristite drveni masažer za celulit i pod tušem. Štaviše, moglo bi imati efekta to da se prvo dobro izmasirate a onda priredite sebi jedno šok tuširanjenaizmenično vrućom i hladnom vodom.

Nakon toga, dobro je da nabavite dobru kremu protiv celulita. Iskreno, celulit morate da napadnete sa više strana, a krema protiv celulita i masaža protiv celulita se međusobno dopunjuju.

Masaža  drvenim masažerom pomaže sastojcima iz kreme da prodru dublje u kožu, dok sastojci iz kreme podstiču iste one funkcije kao i masaža za skidanje celulita.

Osim kreme, mogu da posluže i losioni i ulja za telo protiv celulita. Još ako sadrže neke sastojke protiv celulita, to je pun pogodak.

Sad kad ste dobro utrljale kremu protiv celulita u kožu (ni previše, ni premalo: ne želite da koža bude ni suva ni previše natopljena kremom), drveni masažer za celulit u ruke.

Prvo se pozicionirajte udobno, tako da lako možete da dohvatite područje tela koje treba da masirate, a da vam položaj ne predstavlja napor. Verujte mi, znam o čemu pričam. Neke delove tela nećete moći lako ni da dohvatite. Osim ako nemate drveni masažer za celulit sa dugom drškom zaboravite na dobru masažu celulita sa zadnjice.

Najbolje bi bilo kad bi neko drugi mogao da vas masira, ali ako više volite da to odradite same, setite se ovih saveta kad kupujete drveni masažer protiv celulita i odaberite onaj sa kojim ćete moći lako da doprete do svih delova tela.

Kako se masira drvenim masažerom?

E sad, konačno masaža.

Ključ je u kružnim pokretima, pa pokrećite drveni masažer preko kože u velikim krugovima tako da zupci dobrano pritiskaju kožu. Krugovi koje pravite treba da budu veličine jedne veće jabuke, ili pomorandže (simbolično).

Kada krenete da pravite krugove masažerom, obratite pažnju na to da oni treba da su okrenuti u pravcu srca, tj. da guraju krv ka srcu. Tako se podstiče cirkulacija i ubrzava izbacivanje toksina iz tela.

Drugi ključ je u odgovarajućem pritisku. Znači, treba da izvršite dovoljno veliki pritisak na kožu da stimulišete pomenute proces, ali i dovoljno lagan pritisak da izbegnete preveliki bol i moguće povrede kože.

Najbolje bi bilo da ovako masirate kožu  drvenim masažerom svaki dan ukoliko želite efekte. Sad, ne postoji neko prepisano opšte vreme koliko dugo treba da traje masaža, ali recimo da je nekih 5-15 minuta sasvim dovoljno.

Ako vam područje kože utrni pre vremena, prestanite sa masažom. S vremenom, ako možete da izdržite i duže, masirajte se dok se određeno masirano područje ne zamori. Ili vam ne dosadi i masaža drvenim masažerom koliko i celulit.

Sve vreme dok se masirate, pratite kako vam koža reaguje na masažu. Ukoliko se javi neka preterana reakcija to znači da preterujete sa pritiskom. Ukoliko se, pak, jave modrice ili crvenilo na koži, pustite to područje na miru par dana, dok koža ne zaceli.

Drveni masažer za celulit može da se koristi na svim delovima tela, ali vodite računa da morate da prilagodite pritisak.

Takođe, umesto masažera, možete se poslužiti i rukama. Neka vam zglobovi na prstima služe kao zupci masažera, a kombinujte pritisak i sa štipanjem i klasičnim masiranjem. Očigledno, ovo možete samo na butinama, pa zamislite od butina da su testo i samo mesite. Provereno deluje.

Rezultati koje donosi drveni masažer protiv celulita

Osim toga što donosi očigledan efekat (a to je skidanje celulita), drveni masažer za celulit može biti od pomoći i u drugim stvarima.

Na primer, u mršavljenju. Masaža ovim masažerom može ti pomoći da ubrzaš sagorevanje masti u celom telu. Takođe, on može da vam pomogne da oblikujete telo i tako pojača efekte vežbi i dijeta.

Koristite drveni masažer protiv celulita i kako biste se rešile problematičnih naslaga masti iako nužno nema celulita na njima. Na primer, stomačić ili naslage masti na donjem delu leđa, u krstima.

Čak možete i da podignete zadnjicu i oblikujete je da bude baš kakva želite redovnom masažom drvenim masažerom.

Kako odabrati drveni masažer za celulit?

Na tržištu postoji toliko masažera da vam je izbor praktično neograničen.

U zavisnosti od toga šta vam više odgovara, možete naći masažere sa debljim ili tanjim zupcima. I jedni i drugi vrše isti pritisak (jer od vas zavisi koliko ćete jako da pritisnete), ali su veće šanse da stvorite modrice i podlive masažerom sa tanjim zupcima.

Jednostavno, deblji zupci su zaobljeniji i samim tim ne mogu da se zariju u kožu onako kako mogu tanki zupci, pa vam je ograničen pritisak.

Pritom, tanji zupci bolje rade kada se vrši manji pritisak i naročito su delotvorni kod površinskog celulita i zatezanja kože. Ispod nje je možda još uvek onaj fibrozni celulit, ali on se barem neće videti.

Ako nikada ranije niste bile ni na kakvoj masaži masažerom, moguće je da vam prve masaže neće biti prijatne, ali zapamtite da ovo ionako ne radite radi opuštanja. Brzo ćete se navići na osećaj i postaće potpuno podnošljiv, nevezano za pritisak koji vršite na kožu. Zato nemojte da birate drveni masažer za celulit koji vam je prijatniji za kožu.

Drveni masažer za celulit prodaja

Masažere danas možete naći gde vam volja, od apoteka, prodavnica kućne opreme ili kataloga kozmetičkih linija. Ima ih i na internetu, što na sajtovima proizvođača, što na sajtovim specijalizovanim za prodaju i preprodaju.

Cene drvenih masažera za celulit se razlikuju u zavisnosti od vrste , ali okvirno se kreću do 3000-4000 dinara po masažeru.

Masaža drvenim masažerom za celulit u odnosu na druge tretmane

drveni masažer

Nećemo se sad baš baviti svim tretmanima, ali neki se stalno porede sa masažom pa nije loše da porazgovaramo o njima. To su takozvano suvo četkanje i cupping iliti vakuum masaža.

Suvo četkanje radi se četkama sa plastičnim ili prirodnim dlakama i ove četke se često prodaju kao drveni masažeri za celulit. Ova tehnika pre svega služi da se podstakne cirkulacija, ali i da se uklone mrtve ćelije kože.

Možda vam zvuči kao da to nema veze sa celulitom, ali i ovo su bitne stavke u borbi protiv celulita. Međutim, sve to je sporedno i neće ukloniti celulit samo po sebi.

Za razliku od njih, klasični drveni masažer protiv celulita utiče na tkivo duboko ispod kože, tamo gde se nalaze masne naslage. Ukoliko imate naročito izražen celulit, dilema ne postoji, prednost imaju čvrsti masažer.

Sad, naravno, ne mora da znači da striktno morate da odaberete jedno i da se držite toga. Kombinacija tehnika nikad nikom nije naškodila. Osim celulitu, a to ionako i tražimo.

Postoje takozvane kombinovane četke za celulit u kojima dobijete 2 u 1 takoreći. S jedne strane klasična četka kojom radite suvo četkanje, s druge strane drveni masažer.

Za razliku od svih ovih pomagala, vakuum masaža samo imenom ima veze sa masažom i slična je tehnici sa drvenim masažerima samo po tome što se bori protiv celulita. Njome se uz pomoć specijalnih čašica (od stakla ili plastike) zahvata deo kože i vakuumom se izvlači nagore.

Tako se i masne naslage i tkivo odvajaju od tela i, hipotetički, prepraspoređuju. Efekat bi trebalo da smanji vidljivost celulita i da odvoji nagomilane masne naslage tako da ih telo lakše izbaci, ali u praksi nema garancije da će masaža postići taj efekat.

Sporedni efekti ove tehnike često su zastrašujući, pa se dobro informišite ako ste mislile ovo da probate. Modrice i tragovi od čašica su vam najmanji problem. Jeste brža tehnika od klasične masaže, ali brzina nikad nije bila nužno i garancija uspeha i kvaliteta.