Totalni hit ! Vakum masaža protiv celulita

Totalni hit ! Vakum masaža protiv celulita

Kažu da vakum masaža najbolji i najefikasniji način da se rešite celulita! Da li je? Otkrićemo vam o čemu se radi i kako se ova razlikuje od drugih.

Čemu uopšte sva ta buka i trud oko celulita? Koliko ste puta čuli samo one tvrdnje da ga muškarci uopšte ne primećuju?

Ali pustimo mi njihovo mišljenje – mi žene znamo da je tu i da je totalno neprivlačan. I baš nas briga što oni ne vide i još više što se svuda priča da ga skoro sve žene imaju i da su one koje ga nemaju bezmalo primerci ženskog roda koji izumiru. Nama smeta!

I jedna prolazna bubuljica na čelu može da poljulja samopouzdanje, a kamoli ceo sloj sala na butinama , nogama i zadnjici. E otuda ta rešenost da se sa njime uhvatimo u koštac!

Verovatno glavno sredstvo redukciji celulita jeste masaža. Logično je da želimo da neravnine na našoj koži nekako ispeglamo gnjčenjem i masiranjem. Baš iz tog razloga postoji više vrsta anticelulit masaža, i više različitih masažera za celulit.  Većina njih gnječi i pritiska tkivo u nameri da razbije masne naslage.

Međutim, vakuum masaža je nešto drugačija u tom pristupu problemu!

 

Šta je tačno vakuum masaža?

Za razliku od drugih vidova masiranja, ova ne podrazumeva pritisaknje celulita već na neki način njegovo izvlačanje na površinu.

Terapija celulita vakumom može se obavljati specijalnim aparatima u kozmetičkim salonima. Tada se radi o LPG tretmanu. Međutim, postoje i ručni masažeri sa vakumom i vakum čašice koje su praktične, jednostavne i sa kojima je moguće raditi masažu i kod kuće. Na ovom vidu anitcelulit tretmana ćemo se mi zadržati ovaj put.

Pre svega, da vidimo čemu je poenta vakuumskog  tretmana i zašto je delotvoran protiv celulita?

Otprilike, poenta je u samom uzroku. Celulit  nije samo posledica gojaznosti i imaju  ga i žene koje nemaju višak masnih naslaga. Možemo reći da je kod njih tada problem u deformisanoj strukturi potkožnog vezivnog tkiva. To se najčešće dešava usled loše cirkulacije, a za to je krivac neaktivan stil života i previše sedenja (otuda najviše celulita na butinama i zadnjici). Drugi razlog za ovu deformaciju jeste ishrana i gomilanje masnih naslaga i toksina .

Sve to zajedno izaziva bujanje vezivnog tkiva i deformacije u vidu celulita. 

 Jeca je imala takvo iskustvo – užasan celulit koji se nije mogao sakriti ni ispod pantalona. Bila je rešena da ga istopi nekako i uspela je na kraju vrlo jednostavno i prirodno  poptpuno da eliminiše svoj celulit.   Pročitajte njeno iskustvo na ovom linku. https://minutzamene.com/moze-li-se-celulit-zaista-pobediti/

Celulit vodi do formacije adipocita i klastera . Najjednostavnije objšanjeno to je grupa masnih ćelija koje su vezane zajedno. Od veličine ovih grupa ćelija zavisi i veličina onih grudvica celulita koje ćete imati. Dokle god se one drže zajedno, teško je eliminisati celulit.  Vakum masaža celulita ima upravo tu ulogu – da razbije ove veze između masnih ćelija. One su tada spremne za izbacivanje iz tela. Zapravo,već samim njihovim smanjivanjem, koža će izgledati mnogo bolje.

Postoji još jedan argument u korist vakum masaže za celulit. Naime, fibroblasti u potkožnom sloju zaduženi su za produkciju kolagena i elastina. Ovakva stimulacija potkožnog tkiva i dubinska masaža dodatno podstiče i njihovu aktivnost.  To ujedno znači jaču, zategnutu i toniranu kožu.

Kako deluje vakum masaža?

Vakum usisava deo kože pod čašicom i izvlači one dublje slojeve masnoće i celulita na površinu kože. U isto vreme, tu se povećava i aktivnost kapilara odnosono poboljšava prokrvljenost i površinska cirkulacija.

Već smo rekli  da je celulit često problem zastoja cirkulacije ( kako krvi, tako i limfe) . Usled toga, koža na površini ne prima dovoljno hranjivih materija i postaje manje elastična. Isto tako, limfni sistem ne ostranjuje na najbolji način toksine i otpad koji su se zadržali u telu. Uloga vakuum masaže za celulit postaje jasna – ona podstiče rad limfnog sistema i vertikalnu cirkulaciju i to dovodi do bolje prokrvljenosti ovih delova tela. Vezivno tkivo tada postaje elastičnije, koža tonirana i zategnutija. Adipociti i klasteri se oštećuju, raspadaju i njihova eliminacija postaje konačno izvodljiva!

Inače, ovaj tip terapije vakumom nije ništa novo, samo je nova njegova primena u borbi sa celulitom. Naime, hidžama ili terapija vakumom poznata je u istočnjačkoj medicini vekovima, ali se primenjuje na drugi način. Najčešće se staklene posudice koje stvaraju vakum stavljaju na leđa i zagrevaju kako bi uvukle kožu. Na tim mestima ostaju kasnije okrugli pečati (slično kao kda vam neko napravi šljivu na vratu) Boja tih tragova na koži govori mnogo o samom stanju organzma. Svetlo crvena boja ukazuje na zdravu cirkluaciju, dok tamna ljubičasta ili modra ukazuju na stagnaciju limfe i krvotoka . Ove modrice nestaju posle par nedelja.

No, ne plašite se! Masaža celulita vakumom samo potiče od ove metode, ali nema ovako drastične posledice ukoliko se pravilno koristi. Ako se nešto slično desi bez da ste intenzivno masirali taj deo tela, tretirajte to područje dodatno, jer ukazuje na stagnaciju krvi i limfe i označava da mu baš treba stimulacija.

Kako izgledaju i kako rade vakum masažeri?

Postoje jednostavniji i komplikovaniji modeli.

Vakum masažeri koji se koriste za borbu protiv celulita kod kuće su male, silikonske čašice koje prilikom upotrebe stvaraju vakum i povlače kožu u unutrašnjost čašice. Ne zahtevaju ni struju ni baterije – rade na ručni pogon. Nazivaju se ventuze.Prodaja vakum masažera ovog tipa obavlja se preko interneta, pa tu možete naći više informacija. Cena ovakvog ručnog vakum masažera je u proseku oko 500 dinara.

Nešto komplikovaniji masažeri sa vakumom su oni koje rade na baterije ili struju. I ovakvi  masažeri su ručni. Radi se o malim aparatima kojima se jednostavno rukuje i stanu u jednu ruku . Mana im je, što za razliku od vakum ventuza, nisu potpuno bezbedni za upotrebu tokom tuširanja. Cena ovakvih vakuum masažera je oko 1500 dinara.

A postoji i ovo!

Vakum fit 100

Ova formula za skidanje celulita garantuje dobre rezultate za čak 100cm u obimu, za svega 12 tretmana. Ovom metodom se centimetri ne smanjuju, a celulit je vidno manji i neupadljiv. Jedan paket sadrži 60 tretmana, što je zaista očaravajuće, znajući da se odlični rezultati postižu nakon samo 12. 

U paketu se dobijaju vakum kese, termo gel, cryo krema i vakuum ulje. Neka opšta preporuka stručnjaka  je da se kombinuju metode vakum fit 100 i maderoterapija na svaki drugi dan, jer je dokazano da se najbolji rezultati tada postiću. Koža biva glatka, zategnuta i sjajna. 

Brazilska vakum maderoterapija

Brazilska maderoterapija dobija sve više na popularnosti, jer daje fantastične i brze rezultate u odnosu na sve druge metode uklanjanja celulita. Kombinacija ručne limfne drenaže i masaže oklagijama, daju odlične rezultate. Ova metoda maderoterapije daje potpuno izvajan oblik telu, i efekat popularne “brazilske guze”. Potrebno je da terapiju odradi stručno lice, jer u suprotnom može doći do ozbiljnig površinskih problema na koži. 

Vakuslim 

Vakuslim je najnoviji i najsavremeniji brend trenutnog skidanja kilograma i centimetara, zatezanja tela i lokalnog topljenja masnih naslaga. Centimetri nestaju, koža se zateže, metabolizam ubrzava, voda izbacuje, a telo oslobađa štetnih materija. 

Tretman započinje pregledanjem stanja kože i tkiva, zatim i merenjem iste. Potom se telo premazuje toplim i hladnim gelom. Navlači se valuslim kesa i pravi se vakum. Posle polusatnog ležanja, kesa se skida i pristupa se ručnoj masaži, koja traje minimum 45 minuta. Posle detaljnog pregleda stanja kože, ukoliko postoje problemi sa krvnim sudovima i proširenim venama, topli gel se ne nanosi, nego samo hladni, a zatim se pristuma vakum kesama i manuelnoj masaži. 

Vakum kese za celulit

Kada se govori o vakum kesama za celulit, onda je reč o hit tretmanu koji se naziva Vacuum body 65. Tretman je moedrnizovana verzija folije za mršavljenje. Ovakav vakuum tretman celulita  daje super rezultate koji su vidljivi odmah. Međutim, celokupan tretman je malo skuplji i uglavnom se radi profesionalno u salonima i nije jednostavan za primenu kod kuće.

Kako funkcioniše Vakum body 65?

Sam tretman sastoji se od anticelulit gela, anticelulit ulja i vakum kesa za mršavljenje. Traje oko sat vremena. Započinje merenjem obima tela (onih problematičnih delova gde ima najviše sala i na koje se cilja tretmanom) i merenjem telesne težine. Nakon toga se nanosi krema za celulit i telo se pakuje i vakuum kese iz kojih se izvlači vazduh.Ovako ostajete umotani 45 minuta. Nakon toga radi se masaža anticelulit uljem. Rezultati su fantastični, ali ne i večni! Za trajno rešenje, trebaju vam neke trajne promene. Ovde se zapravo najviše podstiče izbacivanje tečnosti iz organizma.

Kako se izvodi vakum masaža celulita 

Najbolje je da se masaža vakum čašicama radi na mokroj koži. Zato se prvo nanosi neko ulje za masažu celulita ili sapun. Idealno je ako imate gel protiv celulita koji je bogat sastojcima koji posepešuju lipolizu jer tako radite duplo dobro.

masaža celulita vakumom

Nakon nanošenja podloge, krećete sa „vakumiranjem“. Čašice su uglavnom dizajnirane tako da odmah kad se naslone na kožu odrade svoj posao i povuku deo kože koji je pod njima. S obzirom da je koža namazana, masažer će glatko kliziti po njoj bez odvajanja sa kože, uvlačeći stalno deo kože koji je pod otvorom – otprilike slično kao kad usisvač vučete po površini koju čistite.

Na ovaj način razbijaju se deformisane ćelije vezivnog tkiva, masne naslage se izvlače na površinu, poboljšava se cirkulacija radi se razgradnja masnih naslaga – proces lipolize .Tretman sa ovim nazivom možete dobiti i u kozmetičkim salonima.

Postoje dva osnovna pravila koja moraju da se poštuju pri izvođenju vakum masaže:

  • ne koristite vakuum masažer na suvu kožu
  • ne trpite bol, jer ne treba da boli. Nađite pritisak koji vam prija.

Prilikom skidanja celulita vakumom koriste se tri osnovna pokreta: Svaki se ponavlja bar 5 puta:

  • pravolinijski (kada recimo vučete čašicu duž noge)
  • kružni (kada čašicom radite male krućne pokrete na nozi)
  • cik -cak (kada masažerom idete gore-dole kratkim pokretima duž noge.

Ovaj video će vam približiti stvari

Rezultati anticelulit masaže vakumom- šta i kada možete očekivati?

Jedan tretman svakako će pokrenuti i krv i limfu, ali nije dovoljan da razbije velike masne naslage celulita. Drugim rečima, ako očekujte brze rezultate posle prvog tretmana, na pogrešnom se putu i u velikoj zabludi. To  vam neće pružiti ni kavitacija.

Ako tražite brza rešenja, treba da znate da ćete ih najpre videti  posle liposukcije, ali je tretman bolan i nosi sa sobom mnoge rizike. Na vama je da izvagate razloge za i protiv.

Što se vakum masaže celulita tiče, jedna studija je posle 6 nedelja pokazala sledeće rezultate:

  • Oko 85% učesnika te studije primetilo je manju vidljivost celulita
  • 72% učesnika  primetilo je čak i efekat mršavljenja

Da bi se ovakvi rezultati postigli ipak je potrebno da se tretman masaže vakumom radi redovno. Preporuka je barem 3 puta nedeljno, a možete i svaki dan dok se tuširate. 10 minuta dnevno biće dovoljno. 

Posle mesec i po dana, vaše celulit biće drastično smanjen. Primetićete možda to i pre, ali vrlo lako možete to pripsati svojim priželjkivanjima.

Gel protiv celulita kao dopuna ovoj terapiji više je nego poželjan i u kombinaciji sa ovom masažom daje zapanjujuće rezultate.

Posle 6 nedelja, bićete i sigurni u to jer će da se baš, baš vidi.  A ako baš želite neku potvrdu, napravite fotografiju pre tretmana i posle pa uporedite.

Vakum masaža iskustva

Kao što smo rekli, vakum masaža celulita ne donosi momentalne rezultate. Potrebno je da je radite najmanje 3 puta  nedeljno i da budete uporni. Napravite od toga neku rutinu. Nekima je do željenih rezultata trebalo i 14 nedelja. Zato mi i preporučujemo da u celu priču umešate neki anticelulit gel.

anticelulit masaža vakumom

Prednost ove masaže jeste što to nije drastičan tretman za koji vam treba slobodan dan ili godišnji odmor čak!  Liposukcija vas, na primer, uslovljava da se držite nekih strogih pravila da bi ste se oporavili i da bi rezultati tako skupog i invazivnog tretmana ostali vidljivi.

Nakon masaže vakumom možete normalno nastaviti sa svojim aktivnostima. 

Ne samo da ne treba da strogo mirujete, nego je preporučljivo da vežbate. Oštećenim masnim ćelijama treba 24-48 sati da se zaleče. Poenta je da se tečnost,masnoće toksini i joni koji su izvučeni na površinu vakum masažom izbace iz tela. U suprotnom, masne ćelije će ih reapsorbovati! Da biste ih izbacili, venski i limfni sistem su najbolji kanali, kao i sagorevanje masnoće vežbanjem. Zato, ako hoćete brže rezultate, aktivirajte se i isprobajte ove vežbe za celulit.

Svakako, iskustva govore da su najbolji su rezultati onda kada primenite i ishranu protiv celulita jer ne zatrpavate telo toksinima i ne činiti sebi tako medveđu uslugu.Voda je isto  itekako važna jer ubrzava izbacivanje toskina, a naša je preporuka da probate i čajeve protiv celulita! Oduševićete se!

 

Iskustva sa vakuum masažom govore da se može desiti da vam usled previše grube primene vakum čašica ostanu tragovi na koži, crvenilo ili modrice.

To nije pravilo niti treba da bude tako. Nađite pritisak koji vam ne stvara ove neprijatnosti

Najbolje od svega je što ovi masažeri ne zahtevaju baterije, nisu glomazni ni komplikovani i možete ih lako spakovati u torbu, nositi sa sobom na put.

Vakum masaža cena

Cena vakum masaže celulita zavisi od načina tretmana koji se primenjuje. Skidanje celulita masažerima u vidu ventuza je od 800-1500 dinara, dok je vakum body 65 cena oko 3000 dinara po tretmanu.

Kao i uvek kad pričamo o celulitu, naglasićemo još jednom – budite uporni i napadnite problem sa svih strana. Dobra vakum masaža + gel za celulit može biti vaša pobednička kombinacija. Uz fizičku aktivnost i pravilnu ishranu, nećete omanuti. Ne, to nije suvišno! Baš to vas je i dovelo do celulita!

Pa, pokušajte!