Upoznajte horoskopski znak Bik u nekoliko reči

Upoznajte horoskopski znak Bik u nekoliko reči

Zašto je horoskopski znak Bik jedan od najspecifičnijih znakova u horoskopu?

Saznajte koje su glavne osobine koje razlikuju osobe rođene u znaku Bika  i naučite kako da komunicirate sa njima.

Opšte karakteristike bika u horoskopu

Bik je prvi zemljani znak u horoskopu. Ono što svi odmah pomisle o osobama koje su rođene u ovom znaku je to da su one tvrdoglave, uporne, ali one su zapavo samo veoma strpljive, kada se radi o stvarima do kojih im je veoma stalo. To je jedna od bitnijih osobina ovog horoskopskog znaka. On jednostavno ne odustaje tako lako.

Vladar ovog znaka je Venera, planeta ljubavi i lepote, tako da ne čudi što su osobe koje pripadaju ovom znaku veoma privlačne i šarmantne. Bika ćete prepoznati po lepom licu i skladnom telu. Jedino što može biti nedostatak je višak kilograma sa kojima često vodi borbu zbog stalnog prepuštanja uživanju u hrani.

*** Gde je višak kilograma, tu je i celulit, a onda i potraga za načinom da se rešimo celulita. Jelena je otkrila savršen način da ponovo ima glatku i zategnutu kožu. Koristila je prirodni gel protiv celulita i otopila sve do poslednje grudvice. Oduševljena, podelila je svoje iskustvo sa nama. Možete ga pročitati na ovom linku https://minutzamene.com/moj-celulit-je-nestao-na-ovaj-nacin/

Ako su tvrdoglavost i upornost glavne crte ovog znaka, onda je druga karakteristika Bika njegov stav prema novcu.

Bik je pravi materijalista. Osobe rođene u ovom znaku vole novac i to ne kriju.

Oni jednostavno uživaju u lepim stvarima koje se kupuju novcem: vole da spavaju na udobnom dušeku i kvalitetnom jastuku, vole da uživaju u dobroj hrani, da provode vreme u lepom ambijentu, bilo da se radi o prirodi ili zatvorenom prostoru.

karakteristike bika hedonizam

Oni  toliko vole luksuzne predmete da se jednostavno oseća da je to deo njihovog stila.

Istrajnost koju osoba u znaku Bika  poseduje i realan pogled na svet oko sebe pomaže mu da na praktičan način dođe do rešenja  prilikom rešavanja problema. On se ne zanosi idejama koje su neostvarive. Bik je temeljan i ponekad možda zbog toga usporen, ali budite sigurni da kad krene u akciju rešavanja obaveze, posla ili problema da će posao uraditi savršeno.

U poslu mu i te kako možete verovati. Horoskopski znak bik dobro zna šta želi i veruje u ostvarive ciljeve. Jedino što mu može stati na putu ka uspehu je tvrdoglavost. Osobe rođene u ovom znaku toliko veruju u ispravnost svojih ideja da će slepo i tvrdoglavo ići isključivo ka svom cilju, ne obazirujući se na prigovore, zamerke ili upozorenja oko sebe.

Bik je jedan izrazito stabilan znak, veoma staložen i strpljiv. On se čvrsto stoji iza svog mišljenja i ne menja ga. Jednom kada vam saopšti svoje stavove – toga će se držati uvek. Ne pokušavajte da utičete na promenu njegovih principa.

Bik retko menja mišljenje tokom života. Čak i kad promeni – retko će to  priznati.

Jedna od glavnih karakteristika ovog znaka  je da je veoma posvećen domu i porodici. Zbog toga se veoma dobro slaže sa osobama rođenim u znaku Raka i Ribe.

Ljubav sa bikom

Bik horoskopski znak traži partnera kome može potpuno da se posveti i koji će se njemu u potpunosti posvetiti. On voli bliskost i potpuno se predaje ljubavi, ima iskrene emocije i odan je u vezi.

Lako ćete primetiti da vam se on udvara. A čim je preuzeo jedan korak, očekujte i drugi i treći.

Izuzetno su mu važni svi koraci ljubavi: upoznavanje, romantika, ljubljenje, predigra i seks.

Voli kada je partner samo njihov i ne voli partnerovu bliskost sa drugima. Ali nije ljubomoran, on samo voli stopostotnu posvećenost. Granica između posesivnosti može biti tanka, ali vam on to nikada neće priznati.

Bikovi obožavaju poklone.

Možete ga osvojiti ukoliko prilagodite atmosferu i učinite je intimnom. Muzika, 2 čaše pića i ništa mu više nije potrebno, sem vas. Voli kontakt i odnos jedan na jedan, ali se ne oseća slobodnim da pokazuje ljubav u društvu. On jednostavno ne želi da intimne momente deli sa drugima.

Problem može nasatati u njegovoj čvrstini i nespremnošću da se promeni i prilagodi vezi.

Seks je veoma važan za bika u horoskopu. To područje ljubavi pokazuje njihovu pravu povezanost prema partneru. On se istinski prepušta emocijama u seksu, i ne prepušta mu se radi samog seksa, već radi ljubavi.

Pročitajte kako se međusobno slažu horoskopski znakovi u ljubavi.

Kakav je znak bik u prijateljstvu?

Ako tražite najboljeg prijatelja možete ga naći upravo u ovom znaku. Bik znak je otvoren sa ljudima i odmah ćete znati da vam je ponudio prijateljstvo. Pružiće vam ruku, ponuditi saradnju, pomoć, pozvati vas na susret.  To su neki dokazi da on pruža prvi korak ka prijateljstvu sa vama.  Kao i u ljubavi, možda će vam delovati da je posesivan, ali on to nije, samo mu nije drago da provodite vreme sa nekim drugim, ako ste mogli sa njim.

Svi vole biti u društvu osoba rođenih u znaku Bika .

Iako je veoma otvoren i uvek tu ako vam treba pomoć i njemu je potrebna pomoć i pažnja. 

Bik od prijatelja očekuje da budu uz njega onda kada im  treba pomoć i očekuju da ne budu iznevereni. Izdaja i laž vas može uvrstiti van liste prijatelja i to odmah. On retko kad daje drugu šansu.

Znak bik u karijeri

Karakteristike bika u poslovnoj sferi su veoma konkretne i jasne: on voli novac i to ne krije.

bik horoskopski znak

Spreman je da radi poslove koji donose materijalnu satisfakciju. Čak i poslove koje ne voli će raditi sa zadovoljstvom ukoliko ga to novčano zadovoljava. Vredan je kad god je motivisan. Bikovi su dobri ekonomisti i preduzetnici. Vredni su, umeju sa novcem, ali ne vole preterano da rizikuju.

Njihove poslovne odluke uvek igraju na sigurno.

Najbolje se snalaze u građenju karijere arhitekte, građevinara, gastronoma, ugostitelja, poljoprivrednika, ekonomiste, slikara, pevača, tv-voditelja.

Bikove bolne tačke vezane za zdravlje

Pored mogućih problema sa viškom kilograma, osteljive tačke u metabolizmu osoba koje su bik horoskopski znak su grlo i glasne žice. Često imaju problema sa donjim i gornjim respiratornim traktom,  upalom grla, laringitisom, bronhitisom.   

Ovaj znak je snažne građe, ali hedonistički način života mu potencijalno može ugroziti zdravlje. Masna hrana, šećer i sedenje ozbiljno može uticati na opšte stanje organizma, tako da se preporučuje kretanje i redovno bavljenje fizičkom aktivnošću.

Karakteristika bika u području zdravlja:  kritične tačke metabolizma su grlo i glasne žice, štitna žlezda i stomak.

Iako najčešće imaju jak imunitet, zbog načina života i prepuštanje raznim uživanjima, često boluju od povećanog šećera, povišenog lošeg holesterola.

Žene u znaku bika treba da obrate pažnju na  probleme sa štitnom žlezdom, na vratne pršljenove, prebleme sa endokrinim sistemom i na bubrege.

Životni stil bika

Jednom rečju životni stil osoba rođenih u znaku bika je – hedonistički. Bik znak voli da jede, pije, da spava i odmara, da uživa pored reke, da uživa u miru i samoći, da uživa sa ljudima koje voli.

Idealna država za osobe rođene u znaku bika je Portugalija, tamo gde rade da bi uživali, gde prioritet ima sloboda i prepuštanje čulima.

Karakteristika bika da voli da uživa čini ga najvećim hedonistom među horoskopskim znakovima. Ali, njegov domen hedonizma nije sličan boemskom načinu uživanja: njemu treba malo više da bi uživao. Njegovo uživanje je povezano sa materijalnom satisfakcijom: dobra hrana, piće, luksuzan ambijent su prava atmosfera za opuštanje kod bika.

Kako se oblači Bik?

Bik horoskopski znak  voli udobnu i prijatnu odeću. Najradije nosi odeću od prirodnog materijala, ali pri kupovini odeće ipak je presudna – cena. Samo ukoliko odeća zadovoljava ove kriterijume, bik će je kupiti, ali ako je previše skupa – on neće ni razmišljati o šopingu.

Osobe koje pripadaju ovom znaku vole i dezene, na primer, cvetni i ukrasi od apstraktnih šara.

Zelena, ružičasta i plava su omiljene boje ovog znaka.

Žena bik u horoskopu

Žena rođena u znaku Bika se odlikuje osobinama koje je po mnogo čemu razlikuju od drugih. Kažu da su to najlepše žene u horoskopu. One su veoma nezavisne i emocionalno snažne, ali i odane. Motivacija je ključna pokretačka osnova za žene rođene u ovom znaku. Ukoliko motivacije nema, ona se povlači. Može biti plahovite naravi i tada je veoma rečita i uporna da iskaže svoje misli, tako da ih i drugi prihvate.

Muškarac bik znak u horoskopu

Iako voli novac, u karijeri mu je presudan rad bez stresa i pritiska. On voli da živi opušteno i po svojim pravilima. Novac igra važnu ulogu u njegovom životu, tako da se i njegovo raspoloženje menja u odnosu na novac. Može da ide u krajnost, da bude ili prenaglašeno darežljiv ili škrtica. U porodici je često svoj na svome, ali brigu o deci i porodici najradije prepušta ženi.  

Odnos bika sa drugim znakovima

Devica i jarac se veoma dobro slažu sa osobama u znaku bika. Njihova sigurnost se ogleda u materijalnoj i emotivnoj snazi.

horoskop bik

Škorpija i Bik znak najčešće privuku jedan drugog već na prvi pogled. Njihova veza je puna strasti i seksualne energije, ali i konflikta jer oba znaka ne pristaju na kompromise u svojoj tvrdoglavosti.

Karakteristika bika da voli da uživa – povezuje ga sa znakovima: Vaga, Strelac, Rak, Ribe.

Ovan, Lav i Vodolija – loša međusobna saradnja zbog prevelikih razlika.

Blizanci nisu sigurni za Bikove, labilni su, nestalni i nepouzdani, te zbog takvih osobina osoba rođenih u znaku Blizanaca, odnos između ova dva znaka može biti veoma površan.

Vaga i Strelac – imaju dobru, pozitivnu energiju, vole da uživaju te postoje dobre osnove za odličan odnos sa Bikom.

Rak i Ribe – Najidealniji životni saputnik bika nalazi se u ova dva znaka. Pročitajte više o ženama koje su u horoskopskom znaku Ribe.

 Bikovi među slavnim ličnostima

Verovanje u sopstvenu ideju, posvećenost poslu i istrajnost na putu ka uspehu odlikuje slavne ličnosti koje pripadaju Bik horoskopskom znaku. Oni nailaze na mnoštvo prepreka u svojoj karijeri, ali iz svakog problema izlaze jači i odlučniji u svojoj veri da uspeju. Njihov uspeh zavisi i od ljubavi prema svom poslu, ali i od upornosti da dođu do svog cilja. Vođeni verom sebe i u jedinstvenost sopstvenog talenta, njihov put ka uspehu je neminovno popločan crvenim tepihom.

VIP Bikovi: Karmen Elektra, Endi Mekdauel, Dzek Nikolson, Al Paćino, Rene Zelveger, Penelope Kruz, Ande Agasi, Mišel Fajfer, Uma Turman, Dejvid Bekam, Džejms Braun, Odri Hepbern, Toni Bler, Bono Voks, Džordž Kluni, Harvi Kajtel, Stivi Vonder, Kejt Blanšet, Dženet Džekson, Šer.  

Iz svih karakteristika osoba rođenih u znaku Bika može se zaključiti da su veoma samosvesni, istrajni, emotivni, empatični, ponekad pak, ćudljivi, tvrdoglavi, posesivni i plahoviti. Svakako je lepo imati ih u okruženju, jer umeju da vole i da budu voljeni.