KAKO PREBOLETI RASKID VEZE?

KAKO PREBOLETI RASKID VEZE?

Autor:

Koliko puta smo se našle u bezizlaznom položaju kada smo bile izneverene i ostavljene, kada nam je ljubav okrenula leđa, ne znajući kako preboleti raskid veze?

To je onaj osećaj kada letite visoko raširenih krila i odjednom tresnete o zemlju, pa ne znate šta vas je snašlo. Sigurno je svaka od nas prošla to gorko iskustvo raskida, ali i naučila životnu lekciju: kako što manje patiti kada dođe kraj.  Ako ste u tom vrtlogu i lekcije još nema , mi vam nudimo par saveta kako ga preboleti.

Svaki raskid veze je težak, bolan, nepodnošljiv ali to mahom zavisi od toga kako ga prihvatimo .  Međutim i tuga ima svoj rok trajanja.  Rešenje za probleme krije se tu , možda odmah iza ugla.

Ne postoji matematička formula ili magičan štapić  pomoću kojeg možemo rešiti kako preboleti raskid veze, bilo da je ljubav trajala kratko ili bila na duge staze.

Kraj ljubavne veze je težak posebno kada se u nju  uloži ogromna količina emocija,  kada dajemo 101 % sebe i na kraju ne dobijemo ništa. Nije ni čudo što je ova tema tako često tražena!  Baš zbog toga, da ne bismo pali u stanje depresije i lile suze stogodišnje, nudimo vam par praktičnih saveta kako preboleti raskid jedne ljubavi , a da ožiljci budu manje ili potpuno neprimetni. Jer sve prolazi pa i bol zbog kraja…

KAKO LJUBAV DELUJE PRE I POSLE?

Pre nego što praktično objasnimo kako preboleti raskid veze, hajde da vidimo zašto toliko patimo kada se završi.

Kad se ljubav desi , pogotovu ako je stvarna i zrela, u našoj glavi i telu se dešava čudo. Zapravo, to je samo zaljubljenost! Odjednom sve možemo, čini nam  se da bi mogli i da letimo kad bi hteli. U našem stomaku milion leptirića prave šou, noge klecaju, a razum više nije tu gde treba. Nastaje potpuni haos, ali onaj dobri  – onaj što ti daje gorivo za sve.

 

Kad se desi kraj, tad sve lađe tonu, svi leptirići te napuštaju, u glavi nastaje kolaps.  Odjednom slika postaje drugačija, mi smo povređeni, često izdani, besni, ogorčeni. Slede pitanja: “Kako dalje, kako bez njega, kako da ga zaboravim, što baš meni to da se desi? “  Tada treba znati kako da zaboravimo i oprostimo i šta posle raskida.

KAKO PREBOLETI RASKID KORISTEĆI MOZAK A NE SRCE!

Raskid veze

Sve smo mi bile ostavljene, tugovale, verovale da je kraj sveta, i na kraju prebolele.

Raskid veze može od vas stvoriti jaču, čvršću i odlučniju ženu samo je pitanje koliko  to želite.

Stoga isključite emocije, a uključite male sive ćelije jer u njima se krije rešenje.Pročitajte  par saveta pomoću kojih će svaki raskid za vas biti mačiji kašalj.

PROVODITE VREME NAPOLJU

Umesto da sedite kući i očajavate nad svojom sudbinom,pokušajte da svoje slobodno vreme provedete na svežem vazduhu sa svojim prijateljima. Videćete, vreme će vam brzo proći, a vi ćete pametno iskoristiti dan i zaboraviti na raskid. Dobro društvo vam garantuje i dobar provod stoga se ne libite da ga iskoristite.

PONOS JE REŠENJE

Ponos je taj koji će vam pomoći da nađete način kako da prebolite raskid, samo ga  valja usmeriti na pravu stranu. Držite do sebe, ne zovite bivšeg dečka, ne šaljite sms-ove, poruke po prijateljima ili ne daj Bože da ga pratite. Svoje emocije usmerite na nešto korisno za vas.  Na primer, čitajte dobru knjigu ili trenirajte, posetite prijatelje koje ste možda zbog njega zanemarili. U svakom slučaju da bi preboleli razlaz,  koristite sva moguća sredstva .Pokažite i sebi i drugima svoju jačinu i moć, aktivirajte svoj ponos, budite i iznad  same sebe.

NE TRAŽITE RAZLOG ZA KRAJ

Nipošto ne razmišljajte zbog čega se raskid desio. Desio se jer je i trebao da se desi! Možda je vaša priča bila deo karmičke  ljubavi.  Krivce ne tražite ni u sebi ni u njemu, jer pravi razlog vam neće biti jasan. Ne trošite vreme na pitanja : Što, kako, zašto?“ Umesto toga pitajte se sta dalje posle raskida. Najbolje je da kažete sebi da je baš tako trebalo da se dogodi  i vremenom će vam se ta rečenica urezati u pamćenje, a vi ćete zaboraviti da ste ga nekada volele.

Ako vam je jasno stavljeno do znanja da je veza gotova, pomirite sa sa sudbinom i krenite dalje.

Postoji i varijanta kada vam je u zavijenoj formi rečeno da je došlo do razlaza tipa „Treba mi prostora“, „Nisam ja za tebe“ ili ona najgora „ Problem je u meni“.  U svakom slučaju budite realne i shvatite suštinu – došao je kraj vašoj vezi.

BEZ SAŽALJEVANJA MOLIM

Ako ste onaj tip žene koja voli da se sažaljeva, možda je on ipak bio u pravu  pa je raskinuo vezu. Samosažaljenje nije dobro!

Nikada se ne sažaljevajte, jer na taj način ne nalazite način kako preboleti bivšeg, a okolini pa i njemu samom ličićete na neku jadnicu.  Osećaj samosažaljevanja je za slabiće, nikako za vas.

Ljudi izgube ljude ili neke druge bitne stvari, pa se ne dovode u stanje sažaljevanja .  Drage moje, ovaj osećaj jadikovanja potpuno isključite. To nije način kako preboleti dečka! Ukoliko se desi da ste zapale u to stanje, pod hitno pritisnite taster RESET.

NE PREUVELIČAVAJTE  RASKID  VEZE

Vrlo je bitno da kada se desi raskid jedne veze shvatite da ste na dobitku, a ne na gubitku. Ne   preuveličavajte svog bivšeg, njegov izgled , osobine, vašu ljubav ili šta već imate, već budite realne,  jer da je bilo dobro još bi trajalo. Suština te rečenice je vrlo bitna kod raskida ljubavne veze! Što je pre shvatite pre ćete ga zaboraviti. Nisi ti  jedina koja je ostavljena, i druge su preživele , pa ćeš i ti.

Ne dozvolite da vas raskid poremeti kako u mentalnom tako i u fizičkom smislu. Udahnite duboko i zakoračite podignute glave u novi dan , u neke nove ljubavi, jer tuga  traje samo dok mi to dozvolimo.

BUDITE MALO SAME POSLE RASKIDA VEZE

Ne hrlite u novu vezu i ne  pokušavajte da mu nađete zamenu na prvoj žurci, jer ljubav nema rezervu. Ona će se desiti kada dođe pravi trenutak, možda tamo gde je ne očekujete. Recimo, na internetu.

Opustite se posle raskida veze, uživajte u svojoj samoći, radujte se svakom novom danu, malim stvarima koje vas okružuju a niste ih ni bili svesni. Provodite vreme sa porodicom jer ona će vas najbolje razumeti. Ohladite glavu, ne razmišljajte na tu temu,  otvorite srce i pustite da sva tuga nestane. Stvorite zdravu osnovu za neke druge ljubavi.

RASKID VEZE ĆE VAM POMOĆI DA ZAVOLITE SAMU SEBE

Uloga ega i samopouzdanja je vrlo važna u trenutcima raskida veze,i baš zbog toga  poradite na sebi.  Zavolite svoje ja, istaknite  svoje vrline, zavolite  svoje mane , jer ako dovoljno volite sebe voleće vas i drugi. Vrlo prosto i jednostavno – najbitnije je kakvu sliku šaljete drugima o sebi i zbog toga samo hrabro.

9 proverenih metoda kako preboleti bivšeg dečka

Posle raskida je uvek najteže da shvatimo da život ide dalje. Ništa ne staje jer je nama veza „pukla“, samo treba da usvojimo činjenicu da nismo džabe volele i da iza sebe imamo jednu dugu i lepu  priču. Kada se desi kraj „stogodišnje“ ljubavi, obično sledi period kada se osećamo usamljeno, napušteno, manje vredno, okupirane pitanjem kako preboleti bivšeg dečka.

Primer devojke  koja je ostavljena posle deset godina ljubavi , a koja je hrabro krenula dalje  me je uverio da raskid ne mora da bude katasrofalan, već sam iz toga izvukla pouku. Kada sam je pitala kako je prebolela raskid , odgovorila je:

„ Ubedila sam sebe da to ipak nije moja sreća i da treba da je potražim na drugoj adresi“

Posle raskidanja duge veze najbitnije je da sanirate posledice kraja ljubavi, sagledate gde ste sada i otkrijete šta posle raskida. Evo par isprobanih i proverenih načina koji su vrlo bitni za trenutak kada ostajete sami:

  1.  Fokusirajte se samo na sebe, brinite o sebi , svom zdravlju, svom izgledu i umu. Pokušajte da se ponovo povežete sa sobom jer ovo vam je idealna prilika. Zavolite sebe ponovo i otkrijte šta u stvari želite.Promenite frizuru, postanite kupoholičarka, menjajte sve kod sebe sto želite, jednostavno radite sve da bi sebi ugodili. Pa čak i ceo dan da se izležavate na kauču ako će vam to pomoći. Budite sebične.
  2. Zaboravite i oprostite, jer to je jedan od najzdravijih načina kako ga preboleti.  Ukoliko to ne uradite, raskid veze će vam biti noćna mora iz koje se teško izlazi. Najgore što može da vam se desi je osećaj prezira.  To nikako ne radite jer na taj način prezirete i vašu prošlost i vašu ljubav. Priberite se i i skupite svu snagu da oprostite, tako će vaše srce biti sposobno da ponovo voli. O tome ne polemišite  sa drugima, to uradite same sa sobom.
  3. Ne tražite ga, ne zovite i ne molite da se vrati, jer ako vas ponovo odbije vaša tuga će biti još veća. Pokušaj „krpljenja“ veze je najgori način kako preboleti raskid. Tu verovatno nema pomoći, jer  kad je jednom puklo,  pući će opet. ODUSTANITE OD IDEJE DA GLUMITE SELOTEJP.
  4. Ne komunicirajte sa njim , niti sa njemu bliskim prijateljima. Izolujte se od njega.Pokušajte da ga što pre zaboravite, ako treba izbrišite  njegov broj telefona, ne idite na mesta na kojima je i on, izbegavajte da se srećete neko vreme, jer ćete ga na taj način najlakše zaboraviti .
  5. Ne brojte dane samoće, ne brojite dane od raskida, isključite mogućnost da ćete opet biti zajedno.
  6. Ne forsirajte priču o uspomenama!  To će samo pogoršati stanje posle razlaza.  Izbrišite sva sećanja na njega. Nije jednostavno kao kad obrišete nešto gumicom za brisanje, ali je nešto što morate probati da biste našli izlaz i način kako ga preboleti.
  7.  Budite optimista, verujte u bolje sutra, u novu ljubav.  Nikako ne treba da postanete zajedljivi i ljubomorni na tuđu sreću, jer će vas taj osećaj potpuno „spržiti“.Taj osećaj je najčešći posle raskida veze, pa pripazite da ne upadnete u zamku.
  8. Potražite pomoć prijatelja ili stručnog lica ukoliko je raskid veze ostavio duboke tragove. Ne stidite se – i to je za ljude.
  9.  Slobodno otplačite koji krug.  Ne skrivajte svoja osećanja, ako će vam plakanje pomoći da izbacite svoju bol i ponovo nađete način kako šta posle raskida. Zapamtite,  niste robot. Ipak ta ljubav je trajala pa  zalužuje da se pusti poneka suza.

Prebolite raskid uz novu ljubav!

kako preboleti bivšeg dečka

Raskid je kao  putokaz ka sticanju zrelosti i pripremu da ponovo volimo, da se ponovo predamo ali ovog puta onom pravom. Tuga, bol, razočarenje, povređen ponos, bes –  sve nestaje kada se pojavi nova ljubav u vašem životu. Tada se na raskid prethodne veze gleda sa osmehom, a pitanje „Kako preboleti kraj?“ menja se pitanjem : „Bože , gde su mi bile oči?“

Verujte – neki novi dečko će ponovo probuditi sve vulkane u vama, učiniti da leptiri prave haos u vašem stomaku,  zavrteće vam mozak da nećete znati kako se zovete i imate tremu pred prvi sastanak.  E to je rešenje za sve ženske probleme i najbolji način da prebolite razlaz. Nova ljubav je kao antidepresiv! Zato naučite na vreme da prepoznate signale da se nekome sviđate!

Prepustite se novoj ljubavi, ne gradite je na ostacima prethodne, ne upoređujte, ne merite.  Dozvolite mu da vas voli, da vas ponovo digne iz pepela. Verujte u sebe i u novu ljubav i dajte joj šansu.

Kada sve prođe i kada nađete način kako preboleti raskid, kada zaboravite bivšeg i izlečite se od bolesti  zvane “kraj ljubavi”,  shvatićete da ništa nije večno i nemoguće. Kao i ta ljubav, i  tuga ima svoj rok trajanja.  Duško Radović je to lepo rekao:

Krajevi se potroše,

počeci uvek traju.

Početak, eto šta je na kraju!

Kraj jedne ljubavi znači i početak neke nove zar ne?