Savršeni automobili za sve moderne žene

Autor:

Automobili su u današnje vreme mnogo više od običnih transportnih sredstava koja nas vode od jednog mesta do drugog. Neki posvećuju automobilima više pažnje od drugih, i često se za njih kaže da su “muška” tema, ali je nesumnjivo da svaka žena voli dobar auto prema svojim potrebama i potrebama sigurnosti. Kroz svoju istoriju prošli su put od masovne proizvodnje jednoličnih automobila do današnje proizvodnje istih modela u različitim verzijama, sa drugačijim motorima, količinom opreme i raznim bojama.

Postali su simboli kojima društvu šaljemo određenu poruku o sebi. Poput tašne ili cipela, automobil koji vozimo dosta toga otkriva o nama. Različiti brendovi automobila imaju svoju reputaciju koju prenose na svoje vlasnike.

Ljudi vole da izgledaju lepo i trude se da svojim izgledom stvore sliku o sebi kod drugih ljudi. A kako je automobil danas i modni detalj pronašli smo koji su to savršeni automobili za moderne žene. Možda je vreme da date vaš stari automobil u otkup polovnih automobila i ugrabite neki od sledećih modela?

Ovo su savršeni automobili za žene

Nissan Juke

Nissan juke

Fanki krosover iz Nissana izazvao je dosta kritika sa svojim jedinstvenim stilom, ali je jasno da je hit među damama. I zašto ne bi bio? Juke se može pohvaliti odličnim performansama, sa 1.6l motorom, sa četiri cilindra i turbo punjačem, pri tome zadržavajući pristojnu efikasnost goriva. Najbolje od svega, to je pristupačan automobil, iako je neobično privlačan.

Fiat 500

fiat 500

Pravi mali ženski automobil za svakodnevni odlazak na posao i kupovinu, a i štedi dosta vremena prilikom parkiranja. Trebalo je 50 godina Italijanima da naprave naslednika Cinquecento-a, i napravili su pravog ljubimca žena. Tako je mali i sladak da prosto poželiš da ga uštineš za metalni obraščić. Proglašen za najseksipilniji automobil od strane Top Gear magazina, i po jednoj ženskoj anketi naveden kao definicija seksa na točkovima. Odlična karakteristika je što je pristupačan, ali ne toliko da možete da ga imate u različitim bojama za različite outfite, šmrc.

Volkswagen Buba

vw

Buba je legendarni automobil sa poznatom prošlošću. Druga generacija automobila je prikazana javnosti 1998. Ovo je automobil za devojke koji vole da žive zabavno i bezbrižno. Bubu krasi visok nivo komfora već u osnovnoj konfiguraciji. Motor se može pohvaliti velikom snagom i visokim obrtnim momentom, on obezbeđuju dinamičko ubrzanje i umerenu potrošnju goriva. Još jedna odlika motora je niska emisija štetnih gasova i rad sa malo buke. Devojke u bubi izgledaju prosto neodoljivo i veselo, što je odlika koju ženski automobil mora da ima.

Visok nivo bezbednosti omogućava automobilu brz izlazak iz teške situacije. Elektronski sistemi čine vožnju bezbednom. Ovo je, za razliku od krpelja i ostalih insekata, jedina bubica koju žene žele da imaju pored sebe.

MINI Cooper coupe

 

Mini couper

Mini Cooper kupe je odličan auto za devojke koje vole brzu vožnju. Brz, pouzdan i moderan, može biti dobar prijatelj svake žene. Mala težina vozila vam omogućava veoma hitro ubrzanje. Maksimalna brzina prelazi 200 km/h, dok je prosečna potrošnja goriva 5 litara!

Spojler (onaj deo na vrhu vrata od gepeka) koji se uvlači daje stabilnost automobila pri velikim brzinama i daje onaj prepoznatljivi sportski izgled. Poseduje funkciju automatskog gašenja motora na semaforima za dodatne uštede u potrošnji i emisiji gasova. Prednji deo automobila malo podseća na izgled trkačke kacige 70ih, aludirajući na trkačku prošlost. Zbog svog izgleda MINI Cooper S Coupe zavodi pogledom gde god da se pojavi.

Prelepe bočne trake čine da auto izgleda još više sportski, one su stalni atribut trkačkog automobila. Iako je sportski automobil, ne manjka komfora. Ima vrlo udobno sedište, pogodan je i za visoke putnike, tako da sa njim slobodno možete okupiti devojke i uputiti se na neko duže putovanje.

Porsche Cayenne

porshe cayenne

Porshe je automobil koji predstavlja čist glamur kada su u pitanju automobili za žene sa malo dubljim džepom. Ovaj lepotan primorava ženska srca da se bore za njega i da drhte od sreće, imajući ga. Treća generacija Porsche Cayenne je pokazana svetu početkom 2012. godine.

Automobil je postalo lakši i viši. Vozilo ima u svom arsenalu, dizel i hibridne motore i pogon na svim točkovima. I dodatne modifikacije koje znatno olakšavaju vožnju. Motori koji pokreću različite verzije imaju dosta snage i daju pravi osećaj moći za volanom. Dovoljno je prostran, pa je tako i odličan porodični automobil i pogodan za putovanja.

Koji do ovih modela vam se najviše sviđa, a koji biste dodali? Možda vam je omiljeni model neki tipično muški automobil. Naravno, ne morate da vozite automobile koji se smatraju ženskim. Uvek se vodite svojim merilima i ne dozvolite drugim ljudima da vam nameću svoje mišljenje. Pa makar to bio izbor jednog automobila.

celuleks_mzm_[360x300]px_44anim

Ocena čitalaca
2.5/5