Kako da organizujete nezaboravno devojačko veče

Kako da organizujete nezaboravno devojačko veče

Da, venčanje je ono što se planira do najsitnijih detalja, ali drage dame, da li ste planirale svoje devojačko veče? Evo nekoliko korisnih ideja kako da ga organizujete.

Poslednjih godina ono je postalo neizostavni deo u čitavoj priči venčanja i svadbe. Iako su obaveze oko njegovog planiranja daleko manje nego za sam čin udaje, ipak su neke pripreme neophodne da bi to veče ostalo u najlepšem mogućem sećanju. 

Zašto je devojačko veče važno?

Ono u stvari predstavlja odličan način da se okupe samo devojke i odu u neki zajednički provod, opuste se i uživaju.

Simbolično, ovo veče predstavlja poslednji dan buduće mlade kao devojke – ona uskoro postaje žena i čeka je neki drugačiji život.

Na okupljanju može čuti mnoštvo korisnih saveta od onih dama koje su već udate ili prosto može uživati sa najboljim prijateljicama uz celonoćno čavrljanje i ćaskanje, možda i sjajno đuskanje ako se odlučite za izlazak u neki klub.

Kako god odlučile da obeležite ovo veče, poenta je da se lepo provedete sa najdražima oko sebe.

 

Večita ženska dilema – šta obući ?

Kao i za većinu slučajeva, odeću treba uklopiti sa samom prilikom. Zavisno od toga gde ste se dogovorile da provedete veče sa devojkama, tako ćete birati i garderobu.

Na primer, ukoliko se odlučite za večernji izlazak, podrazumeva se da ćete se doterati, staviti večernju šminku obuti vaše omiljene štikle i možda malo izazovniju odevnu kombinaciju, pa zašto da ne!

Ideje za devojačko veče
Štikle za devojačko veče

Ako je u pitanju dnevna proslava, možete navući na sebe nešto ležernije, ali ipak skladno, lepo i sa ukusom izabrano. Niže potpetice ili baletanke, farmerke i neka košulja uz odgovarajući nakit su pun pogodak. Naravno, šminka ne treba biti jaka.

A ako ostajete kod kuće, helanke i opuštena majica su sasvim prihvatljive!

Veče je za devojke, ali koga sve pozvati?

Praksa je uglavnom da se zove kuma, bliske rođake i najbolje drugarice. To je vaš tim, to su osobe koje najviše volite i sa kojima najradije provodite slobodne trenutke. One su takođe i odlično društvo za bilo koju vrstu provoda jer se međusobno poznajete i znate koja šta voli.

Mini-vodič za kume

Ovaj deo teksta posvećujemo devojkama koje će imati tu čast da budu kume budućim mladama. To su obično i njihove najbolje drugarice, što je samo dodatni plus kada je u pitanju organizacija devojačke večeri, jer se podrazumeva da onda i poznaju dobro svoju prijateljicu.

Veče sa devojkama

Kuma treba biti mladina desna ruka, što znači da joj treba pružiti pomoć u svakom trenutku: oko planiranja, oko organizacije, biti joj ohrabrenje i moralna podrška – sve.

Kod nas je običaj da se kuma bavi organizacijom devojačke večeri. Ako je to i kod vas slučaj, nemojte biti pod pritiskom: sve što vam je potrebno jeste malo kreativnosti.

Vi svakako već poznajete jako dobro želje i navike buduće neveste, pa stoga možete i pretpostaviti šta će je najviše obradovati: nezaboravni noćni izlazak, ručak u nekom otmenom restoranu, popodnevno prijatno druženje na kafi sa najmilijima ili žensko ćaskanje kod kuće.

Ne morate sve same da uradite: možete organizovati i ostale devojke koje će prisustvovati!

Pretpostavljamo da se sve dobro poznajete, zato slobodno predložite da se i one uključe. Vama će to biti rasterećenje, a njima će biti drago da vam pomognu i ujedno budu deo cele priče. Na primer, ako vam je plan da ostanete kod kuće i tako obeležite ovo specijalno veče, vi kao kuma biste mogli da organizujete gde će se spavati, spremite neke zanimljive igrice koje će vas razveseliti i zabaviti, pripremite plejlistu sa mladinim omiljenim pesmama, stare albume sa slikama iz školskih i tinejdžerskih dana… Druge devojke mogu doneti neke kolače i grickalice i vaše sjajno veče može da počne!

Samo zapamtite – mlada je glavna zvezda i potrudite se sve da se ona tako i oseća, kao i da joj devojački provod zauvek ostane u lepom sećanju: pružajte joj pažnju, osluškujte njene želje, zabavljajte je jer je vrlo moguće i da ima tremu zbog predstojećeg važnog dana, pa će je smeh i opuštena atmosfera opustiti.

Gde provesti veče sa devojkama?

Nevezano za to da li ćete same sprovesti ideje za devojačko veče, prepustiti to kumi ili ćete se zajedno dogovarati, mi vam dajemo nekoliko predloga kako i gde da ga provedete.

Sedeljka kod kuće

Ovo je sjajna opcija ako mlada pripada onom “mirnijem” tipu devojaka, koje ne izlaze često i više uživaju u opuštenim razgovorima sa prijateljicama. U tom slučaju bi bilo idealno da se organizujete i napravite “pidžama parti”, koji ćete začiniti dobrim raspoloženjem, smehom, prisećanjem na vaše zajedničke ludosti iz mlađih dana… Možete i  čitati dnevnike iz tinejdžerskih dana, prisećati se prvih simpatija i nestašluka… Ovom predlogu je dodatni plus to što se nećete previše ni umoriti, moći ćete da se naspavate i budete sveže za sutra. Ovakav  provod sa devojkama slobodno možete organizovati noć pred venčanje.

Noćni izlazak u klub ili kafanu

Ukoliko mlada voli dobre žurke i provod, eto sjajnog načina da se sve opustite na taj način, đuskate i napunite baterije odličnom pozitivnom energijom! S obzirom da će vam to možda biti poslednji takav zajednički izlazak, potrudite se da bude nezaboravan.

Ako izlazite veče pred venčanje, savetujemo vam da ne ostajete baš do jutarnjih sati, jer ne trebate biti nenaspavane i mamurne na samom svadbenom danu, zar ne? Trebaće vam energije i za venčanje. Možda bi najbolje bilo da izađete dva, tri dana raniije, da biste bezbrižno provele ovo veče.

Ručak ili večera u restoranu

Ovo takođe može značiti lepo proveden dan. Izaberite neki vaš zajednički restoran u kome je provereno ukusna hrana i uživajte u prijatnom ambijentu. Ova opcija vam je ujedno i odmerena i elegantna. Takođe, možete se dogovoriti sa osobljem i za kraj prirediti iznenađenje u vidu neke interesantno napravljene torte, koja će oduševiti buduću mladu.

Ako je ovo vaš odabir, možda ne bi bilo loše da se i podsetite nekoliko osnovnih pravila bontona u restoranu.

Devojačko putovanje

Za ovu opciju vam je potrebno malo više organizacije i u pitanju nije samo jedno veče, već zajednički provedenih nekoliko dana.

Ukoliko su sve devojke, uključujući mladu (koja ima toliko priprema za sam dan venčanja) u mogućnosti da izdvoje malo više slobodnog vremena, ovo je idealna prilika za divne trenutke drugarstva i buduće dragocene uspomene.

Dogovorite se sve zajedno i posetite neku zanimljivu destinaciju: idite u obilazak znamenitosti, šoping, a na kraju, poslednje večeri vašeg druženja možete organizovati i devojačko veče u nekoj diskoteci ili možda na plaži, u zavisnosti gde ste otputovale.

Sigurno je da ćete se divno provesti i imaćete vremena da se ispričate natenane i uživate zajedno.

Vikend u spa centru

Ovo vam sigurno zvuči dobro, zar ne? Vikend samo za vas devojke i kompletno uživanje i sređivanje: masaža, pedikir, manikir, sauna, đakuzi, bazen… Nema boljeg načina da se potpuno opustite od svakodnevnog stresa od vikenda u spa centru, a pogotovo će to značiti budućoj mladi, kojoj je relaksacija itekako potrebna. A uz to ćete se vratiti ulepšane, odmorne i orne.

Kreativne dekoracije za devojačko veče

Bilo da ste kuma ili buduća mlada ili jedna od drugarica koja će učestvovati u organizaciji devojačke večeri, interesantni detalji su ono što vam je sigurno potrebno da začinite svoje ideje za devojačko veče!

Ako veče provodite kod kuće, možete ambijent ukrasiti nekim šarenim balonima koji će razveseliti atmosferu; takođe kupite neke zanimljive salvete na kojima će recimo biti slika bračnog para, mlade u venčanici i sl. To će biti sjajno kao dekoracija uz posluženje…

Ako pak negde izlazite,  nabavite neke majice za devojačko veče – to je u poslednje vreme vrlo popularno, a neki od najčešćih natpisa su: „One last ride for the Bride“  (za mladinu majicu) i „Team Bride“ (za ostale devojke).

Takođe možete nabaviti i neku lepu tijaru ili lentu za mladu, koju će nositi tokom cele večeri, a ostale devojkemogu nositi rajfove za devojačko veče da se zna da su njena pratnja.

Ono što se definitivno uklapa u svaki ambijent proslave su bedževi za devojačko veče  na njima na primer može pisati „Bride to be“ i „Bride’s team“, zatim „Girl’s night out“ ili ako preferirate natpise na  maternjem jeziku – „Mlada i Mladina moralna podrška“. Možete biti i malo šaljive, zašto da ne, pa nositi bedževe sa natpisom: „Šta se desi na devojačkoj, ostaje na devojačkoj!“

Šta kome treba pokloniti?

Budimo iskrene, sve mi volimo neke darove, jer predstavljaju znak pažnje.

poklon za devojačko veče

 

I ovo je prilika da ga pokažete.

  • Ukoliko ste vi buduća mlada, svojim prijateljicama i kumi možete pokloniti po neki poklon praktične prirode, nešto što znate da je svakoj od njih potrebno.Takođe, slobodno budite i kreativne i smislite neke originalne i lude poklone: kupite u knjižari lepo ukrašena pisma sa sve kovertama i napišite svakoj devojci ponaosob zašto je volite i koliko vam znači. Sigurno ćete ih raznežiti.
  • Ako ste vi kuma ili jedna od pozvanih devojaka, naš savet jeste da se sve dogovorite i kupite neki zajednički poklon. To može biti i nešto šaljivog tipa, majica  ili možda oklagija i kecelja uz neke šaljive natpise za devojačko veče.Mogućnosti su zaista brojne!

Važno je da to ne bude običan poklon, već originalan. Ono što je još bitno je da se prepozna vaš trud i uneta ljubav oko osmišljavanja.

Ne zaboravite – devojačko veče služi tome da se zajedno lepo provedete, uživate, opustite se i smejete se što više. Ludujte, družite se, fotografišite se i napravite najlepšu uspomenu koju ćete zauvek pamtiti!