Večernja šminka – budite zanosne pod svetlima noći

Večernja šminka – budite zanosne pod svetlima noći

Autor:

Po čemu se večernja šminka razlikuje od dnevne? Kako da se našminkate za veče i slabije osvetljenje a da pri tom izgledate glamurozno.

Složićete  se da vecernja sminka pruža mnogo više slobode i kreativnosti u šminkanju, nego dnevna šminka. Vrlo je bitno kada izađemo u večernji provod da svojim izgledom ISPRIČAMO jednu dopadljivu  priču. Noć  je doba kada možete da se igrate sa šminkom, kao i trenutak kada svoj svakodnevni izgled zamenite izgledom zavodnice večeri.

Kod sređivanja za večernji izlazak morate dobro poznavati svoje lice, odnosno sve njegove prednosti I nedostatke. Šminkom ćete  sakriti ono što vam se ne sviđa,  a istaći vaše  adute.To vam je isto kao i sa telom , ukoliko imate kratke i punačke noge nećete ih još više isticati već ćete ih sakriti, i obrnuto. Znači šminka nam služi da ulepšamo, prepravimo ili prikrijemo.

Prednost večernje šminke je to što za noćne varijante možete koristiti jarke boje, transparentne ruževe, ajlajnere,  veštačke trepavice, šljokice… Možete  se našminkati da budete senzualne, mistične, sexi pa čak i vamp žene.

Kako se najbrže spremiti za večernji izgled

 • Pre svakog šminkanja lice morate  očistiti od nečistoće , kao i od prethodne šminke ukoliko ste  je imali.
 • Podočnjake ublažite kesicama čaja od kamilice I ostavite desetak minuta da biljka odradi svoje
 • Nesređene obrve oblikujte da budu uredne kao I dlačice iznad usana ukoliko postoje.
 • Oslobodite se nemirnih pramenova kose sa lica i čela u vidu vezivanja repa ili korišćena rajfa da bi šminkanje bilo lakše.

Čisto lice je kao slikarsko platno. Kada ga pripremite, ostaje vam da se poigrate sa bojama, kozmetikom i priborom za šminkanje.

šminka za veče

Vecernja sminka sadrži:

 • Odgovarajuću podloge ili puder ( tečni )
 • Korektor
 • Olovku za obrve
 • Ajlajner
 • Senke u boji (najčešće crna, braon, bež, ljubičasta ,mada su ove godine sve boje hit),
 • Maskara
 • Highlighter
 • Rumenilo
 • Ruž za usne
 • Puder u prahu.

Kada ste sve to spremili, vi ste na PAR KORAKA DO VEČERNJEG GLAMURA

Večernja šminka je idealna za smokey eyes

Smokey eyes je tehnika šminkanja koja je uvek popularna I gotovo je nezaobilazna kao večernja šminka. Kod ove tehnike šminkanja ne možete da pogrešite, jer ona odlični pristaje svakom obliku očiju.  Tačnije njena čar se krije u tome da svake oči izgledaju zavodljivo i senzualno.

Za taj efekat, potrebno je da pratite nekoliko koraka:

Prvi korak: Naneti podlogu ili puder za lice u boji koja odgovara vašem tenu. Najbolje je nanositi četkicom za puder ili sunđerom jer se na taj način podloga razmaže kompaktno i u celosti. Nije poželjno koristiti prste za nanošenje  pudera jer na taj način ne pokrijete sve delove uključujući uši i vrat.

Drugi korak: Olovkom za obrve popunite nedostatke obrva (olovka mora biti u boji koja pristaje vašoj boji) i iscrtajte pravilan oblik ukoliko one nisu savršene. Četkicom prođite preko obrva da se boja stopi i da se linija ne vidi. Vrlo je važno da oblik obrva bude perfektan jer oči više dolaze do izražaja ukoliko su obrve lepe.

Ukoliko su vam obrve tanke i retke, obratite pažnju. Anđela je dugo imala ovaj problem, ali sada ima savršene obrve i duge trepavice. Ono što je njoj pomoglo da one porastu je nešto sasvim jednostavno i prirodno. Isto to može pomoći i vama. O čemu se radi. Saznajte na ovom linku: https://minutzamene.com/imam-duge-i-guste-trepavice/

Treći korak: Na kapke nanesite malo pudera i pazljivo ga razmažite.

Četvrti korak: Obratite pažnju na izbor senke.

Kod smokey eyes je najbitnije da koristite crnu, sivu I belu ili svetlu nijansu bež boje jer večernja šminka mora da bude jako naglašena.Iz ličnog iskustva mogu da vam kažem da je tehnika smokey eyes najzahvalnija bilo da idete u večernji provod, na neku proslavu ili recimo svadbu, iz razloga jel je unikatna i sa njom nema greške.

 • Na predeo ispod obrva i prednji deo kapka nanesite belu ili svetlu nijansu senke.
 • Crnu boju nanesite preko celog kapka vodeći računa da se ne prekrije našminkani deo sa belom senkom.
 • Sivu nijansu nanesite na sredini kapka preko crne. Četkicom sivu I crnu boju razmažite sve do ivice gde vam se završavaju obrve.
 • Ukoliko neko voli da mu celo oko bude uokvireno crnom bojom, onda stavljajte krejon celom dužinom gornjeg I donjeg kapka da se linije  spoje na početku I na kraju, tj da izgleda kao da crtate oko.

Peti korak: Upotrebite maskaru, najbolje je da bude u crnoj boji mada novi trendovi diktiraju I metalik boju. Maskaru nanosite tako da krajevi trepavica budu više tretirani jer se tako dobija lepši oblik oka. Ukoliko želite možete koristiti I veštačke trepavice koje same po sebi imaju boju I gustinu i one su odličan izbor za večernju šminku.

Šesti korak: Na područije prednjeg dela čela I jagodičnih kostiju nanesite highlighter kaoi po sredini nosa. Na taj način ćete osenčiti konture lica. Rumenilo u boji breskve ili nežno roze boje nanesite ispod jagodičnih kostiju, na levu I desnu stranu čela kao i na unutrašnje strane nosa. Postigli ste efekat senčenja kontura lica i istakli oblik.

Sedmi korak: Olovkom za usta  u boji karmina iscrtajte ivice usana vodeći računa da ne pređete preko i najtanjom četkicom popunite olovku da se linija ne vidi jasno. Posle toga nanesite ruž za usne u bilo kojoj boji jer primat vecernje sminke u ovoj tehnici pada na oči.

Osmi korak: Na samom kraju, nanetu šminku fiksirajte  puderom u prahu debelom četkicom u tankom sloju I spremni ste za provod.

Ukoliko se ipak ne snalazite sami, pogledajte video koji će vam u kratkom roku otkriti tajnu večernje šminke.

Večernja sminka za plave oči

Plave oči su same po sebi lepe i neobične i vrlo lako ih je našminkati.

Za večernje šminkanje plavih očiju možete koristiti samo krejon , maskaru, ljubičastu i belu svetlucavu senku i po želji  šljokice.

Prvi korak: Na ceo kapak nanesite belu senku a posebno obratite pažnju na predeo ispod obrva. Poželjno je da pre nanošenja senke stavite podlogu ili puder svetle boje da bi senka što duže trajala.

Drugi korak: Olovkom (krejonom) izvucite liniju od kraja oka u pravcu gde se obrve završavaju. Četkicom izmatirajte liniju da se ne vidi jasno.

Treći korak: Sam kraj kapka obojite olovkom u crnoj boji i četkicom razmažite do polovine oka.Na drugi prednji deo nanesite ljubičastu senku i spojite je sa crnim delom. Ko voli šljokice može ih naneti kao tačkicu  na sam koren oka da bi efekat bio glamurozniji. Na donji deo oka nanesite samo ljubičastu senku da bi se oko otvorilo i da bi plava boja oka došla do izražaja. Za kraj večernjeg šminkanja ostaje samo maskara ili veštačke trepavice ukoliko ih preferirate.

Ostalo šminkanje lica se vrši  na isti način kao u prethodnom predstavljanju večernje šminke.

Večernja šminka za zelene oči

Žene koje su vlasnice zelenih očiju važe za najseksipilnije žene kažu stručnjaci, boja njihovih očiju emituje strast i energiju.  Zelena boja je vrlo zahvalna za šminkanje, kako dnevna tako i večernja šminka odlično pristaje zelenookim ženama.

Potrebno vam je da imate senke u žutoj, ljubičastoj i zelenoj boji , jako braon olovku ili braon alajner i crnu maskaru ( ili veštačke trepavice sa neobičnim aplikacijama, npr.trepavice sa percima ili sa krupnim zlatastim šljokicama).

Prvi korak: Žutu senku nanesite na prednji gornji  deo oka kao i na prednji donji deo.Dobro je nanesite četkicom , pa u nastavku oka dodajte jako zelenu nijansu. Kada ste pokrili bojom 2/3 oka ljubičastu senku dodajete na kraju  tj. na sam kraj oka. Nežnim pokretima četkice spojte boje da se prelivaju  jedna u dugu.

Drugi korak: Braon krejonom ili alajnerom iscrtajte liniju na obe strane oka (donja i gornja strana) tako da se linije spoje na početku i kraju.

Treći korak: Ukoliko idete u neobavezni večernji izlazak dovoljno je samo da stavite maskaru u što debljem sloju na krajeve trepavica i da vaš izgled upotpunite ostatkom šminke za lice. Ako ste pak krenuli u ludi noćni provod večernju šminku ćete upotpuniti ako umesto maskare stavite veštačke trepavice neobičnog oblika ili sa dodatkom šljokica( po mogućstvu zlatne boje) ili ljubičastih i žutih perca.

Uz zelene oči ide rumenilo nežno roze boje.

Savršen izgled :Večernja šminka a la Marilyn Monroe

Marilyn Monroe  je bila svojevremeno ikona stila kao I šminkanja. Odlično je poznavala svoje lice I veštom šminkom prikrivala nedostatke a prednosti isticala. Njen osnovni adut bilo je čisto porcelansko lice na kome su njene oči I usne dolazile do izražaja, kao I obrve koje su bile uvek punije I naglašene. Konačno  crveni ruž daje posebnu notu celoj priči o večernjoj šminci.

Prvi korak: Srediti obrve I popuniti ih bojom koja pristaje vašoj . Slobodno dodajte boju na obrve da bi postigli efekat punoće.

Drugi korak: Na gornji deo kapka nanesite crni ajlajner tako da linija na početku oka bude tanja , dok se od sredine prema kraju širi. Na samom kraju oka liniju izvite blago prema obrvi da dobijete takozvani mačkasti pogled. Kod ove tehnike večernje šminke možete I ne morate koristiti senke. Ukoliko se odlučite da stavite senku neka to bude neka neutralna boja jer primat se daje  ajlajneru.

Treći korak: Maskara se stavlja iz nekoliko puta tako se dobije efekat dugih, debelih I izvijenih trepavica.Nanesite je I na gornji I na donji deo oka.

Vrlo je važno ukoliko sledite ovaj  način večernjeg šminkanja,da  vaše lice bude besprekorno čisto I da koristite puder ili podlogu u svetloj boji da bi vaše oči došle do izražaja. Naravno neizostavan je jarko crveni ruž za usne koji se odlično uklapa sa braon ili crnim očima. Međutim, ako imate tanke usne, ovako jarke boje nisu najbolji izbor. Zato posegnite za nečim što u trenu povećava usne. Bezbolno je i prirodno. Sanja se uverila u to i njene usne su uvek senzualne i pune. Kune se u ovaj trik. O čemu se radi, sazajte iz njenog ličnog iskustva koje se nalazi na ovom linku:

Ma kakvi silikoni! Ja sam uspela da povećam usne prirodnim putem!

Celoj priči karmin daje konačni pečat tako da ste spremni da nekoga ostavite bez daha. Pogledajte kratak video o šminkanju usana a la Marilyn Monroe .

Termin večernja šminka se vezuje za određeni softificirani izgled, nikako ga ne treba shvatiti u smislu što više to bolje, jer ako preterate sa količinom šminke kao I sa bojama, verovatnoća da ćete nekog zaseniti je vrlo mala, čak možda ispadnete i “tema” večeri.

Suština je da večernja šminka istakne atribute i da pokaže vaše drugo ja. Ukoliko ste ispoštovali pravila večernje šminke gore opisane ,zasigurno je da ćete se osećati više nego dobro.

NE ZABORAVITE DA:

Glavnu ulogu nosite vi,

veče  mistiku,

a šminka priča priču.