Super moći koje krije zelena glina za lice, bubuljice i kosu

Otkrijte kako vam zelena glina  može pomoći da dubinski i zaista efikasno uklonite nečistoće sa lica, kose i iz tela. Ovo su moći koje one ima na tim poljima.

Verovatno ste već čuli za maske od gline za lice (a možda i isprobali ) jer važi da su odlične za bubuljice i mitisere. Pa, tu niste pogrešili i nećete pogrešiti ako nastavite da ih koristite.

A jeste li znali da je gline dobra i za čišćenje organizma i da može da se pije?

Postoji nekoliko vrsta gline koja se koristi u svrhe lepote ili zdravlja. Razlikuju se po boji i po poreklu. Postoje, žuta, bela, crvena, pa i plava glina. Ipak, mi ćemo se ovde zadržati samo na jednom njenom prirodnom obliku i objasniti šta je zelena glina i kako se ona koristi za lice, kosu i detoks organizma.

Odakle potiče zelena glina?

Kada pomenemo glinu, većina nas ima u glavi onu smesu sličnu blatu sa kojom smo kao deca pravili razne figurice koje bi se potom sušile. I možda vam deluje suluda ideja da tako nešto stavljate na lice ili pijete, ali zaista nije.

Zelena glina je ipak malo drugačija. Pre svega, neće biti u formi sličnoj plastelinu, već u prahu. A sam naziv govori vam i kakvu boju da očekujete.

Zelena glina ili ilit  je prirodni sastojak mineralnog porekla nastao dugogodišnjim i sporim razlaganjem vulkanskih stena. Ono što joj daje specifičnu boju jeste razloženi biljni materijal.

Pored tog biljnog dodatka, zelena glina je izuzetno bogata mineralima kao što su magnezijum, kalcijum, aluminijum , fosfor , cink, bakar, a posebno silicijum. Ovaj mineral poboljšava apsorpciju kalcijuma, a u kombinaciji sa ostalima jača kosti i zglobove. Silicijim štiti naše ćelije i važna je komponenta kose, noktiju i površinskih ćelija kože. I ne samo on – mnogi od ovih gore navedenih elemenata su neophodni za zdrav izgled kože i za njeno zaceljivanje.

Najpoznatija je, kada se ovoj vrsti gline govori, Francuska zelena glina.

Pored toga što se koristi za spoljašnu upotrebu, zelena glina može se koristiti i za internu upotrebu kao sredstvo za detoks organizma. Naime, ona ima negativno naelektrisane jone koji privlače toksine poput magneta, gde god da su u telu. Smatra se na neki način pametnim lekom, koji sam nalazi bolesti, privlači ih i zatim se zajedno sa njom izbacuju iz tela.

S obzirom da ima više primena, najbolje je da upotrebu zelene gline objasnimo pojedinačno.

Zelena glina za lice i bubuljice

zelena glina za lice

 

Ono zbog čega se posebno vrednuje zelena glina za lice jeste njena sposobnost upijanja. To je čini moćnim saveznikom protiv bubuljica i protiv masne kože lica. Naime, ona izvlači iz pora dubinski sve nećistoće na površinu kože. Ako ste ih već izvukli na neki način, kao što je na primer parenje lica, onda još bolje. Maska za lice od zelene gline će jednostavno samo apsorbovati sve to. Kada je skinete i isperete, svi toskini odlaze sa njom.

Ukoliko vam ne odgovara zelena glina za bubuljice, naša je iskrena preporuka da ostanete na putu prirodne nege i probate prirodni gel protiv akni. Ksenija je spasila svoje lice jednim odličnim prirodnim tretmanom protiv bubuljica i njeno lice se potpuno očistilo. Pročitajte njenu priču na ovom linku . https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-bubuljica-mitisera-masne-koze-lica/

Kako se koristi zelena glina za lice?

Pre svega , iako ima za cilj da izvuče prljavštine sa lica, potrebno je da lice operete pre tretmana. Ukoliko koristite zelenu glinu za bubuljice, najbolje je da prvo otvorite pore pa tek onda nanesete ovaj moćni apsorbent.

Zelena glina za lice nije dobra za sve tipove lica. Korisna je onima sa masnom i kombinovam kožom, ali nije za osobe  sa suvom kožom jer može dodatno da isuši već suvo lice i izazove dodatne komplikacije i iritacije.

Najjednostavnija metoda korišćenja  je da prah rastvorite sa malo vode dok ne dobijete smesu poput paste. Tu smesu, namažete na lice. Najbolje je da je ravnomerno nanesete prstima.

A kada se skida?

Naime, smatra se da maska od gline za lice prolazi kroz tri faze.

  • U prvoj fazi, dok je glina još mokra, koža je ta koja upija minerelne sastojke iz zelene gline
  • U drugoj fazi, glina počinje da se suši i da povlači i stimuliše površinsku cirkulaciju u sitnim kapilarima
  • U trećoj fazi, glina je suva i povlači vlagu, nečistoće i višak masnoće odnosno sebuma iz kože.

Zelena glina za bubuljice treba da se osuši na licu kako bi pokupila masnoću, ali ne treba da je držite previše dugo tako.

Može da učini da se koža oseća isušenom i da povuče i onu vlagu koja je koži neophodna. Znači, isperite je čim se osuši. Ukoliko je namazana u debelom sloju, isperite čim oni tanji slojevi počinju da se suše.

Kako skinuti zelenu glinu sa lica?

Mlakom vodom ispirajte dok ne uklonite sve ostatke. Morate opet da je omekšate da bi se lakše skinula. Nemojte je strugati sa lica, odlepljivati ili nešto slično jer će vam to izazvati iritacije.

Kako deluje zelena glina za bubuljice?

Pored toga što upija višak sebuma i hrani kožu, ona omekšava  grubu kožu lica, tonira i skuplja široke pore. Osim toga, kada je skidate , njen prah deluje kao blagi piling za lice.

Da bi zelena glina za bubuljice bila efikasnija, možete napraviti od nje neku hranjivu masku dodajući joj razne druge sastojke.

Evo nekoliko predloga u tom pravcu koji vam mogu biti od koristi.

Maska od zelene gline

Maska od zelene gline za lice , pored osnovnog sastojka, može sadržati esencijalna i eterična ulja ili biljne dodatke poput čajeva. Isprobajte ove!

Maska od zelene gline za bubuljice

Razmutite prah gline u vodi. Preporučuje se da koristite mineralnu vodu, ali možete je rastvoriti i u nekom biljnom čaju. Na primer, kamilica je odlična za upaljeno lice, jer ima umirujući efekat.

Tome dodate 2 kapi ulja čajevca.

Ova maska je odlična onda kada želite da se rešite bubuljica preko noći.  

Ne nanosite je na celo lice, nego samo na bubuljice. Uradite to uveče pre spavanja, nakon što ste očistili  lice i ostavite da deluje preko noći. Ujutru isperite i vaša upaljena bubuljica biće drastčno smanjena i manje vidljiva.

Maska za regeneraciju lica

Potrebno je da kašiku zelene gline razmutite sa nekoliko kapi ružine vodice. Nanesite na lice io ostavite dok ne počne da se suši. Isperite posle sa mlakom voodm i završite pranje sa hladnom kako biste zatvorili pore na licu.

Umirujuća maska sa glinom i lavandom

Potrebno je da pomešate jednu kašiku zelene gline za lice, 1 kašiku gela aloje vere i nekoliko kapi ulja lavande. I lavanda i aloja umiruju kožu, smanjuju upale i ovo je odlična maska onda kada imate uporne i upaljene bubuljice na licu.

Kada pripremate zelenu glinu, koristite staklene i keramičke posude i drveni pribor za mešanje. Metalni pribor utiče na naelektrisanje jona u česticama gline i smanjuje njenu efikasnost.

maska sa zelenom glinom

Nakon skidanja maske, obavezno nanesite neki ovlaživač za lice, jer poenta je u tome da regenerišete kožu, a ne da je isušite. Takođe, bilo bi poželjno da narednih 24 sata ne stavljate na lice nikakvu šminku.

Zelena glina za kosu

Pored toga što možete napraviti masku za lice, možete napraviti i masku za kosu od zelene gline.

Sama priprema nije nešto posebno drugačija. Razmutite prah u vodi. Razlika je samo u tome gde je nanosite.

Kada je maska za kosu u pitanju, onda je postupak sledeći. Na mokru glavu  nanesete glinu i dobro utrljate. Ostavite da odstoji 10 minuta da se izvrši razmena hranjivih materija i da glina pokupi nečistoće. Nakon toga, dobro isperite prirodnim šamponom bez sulfata. Redovnom upotrebom, jednom nedeljno, ova maska može biti jako korisna za tretman masne kose.

Pročitajte više o upotrebi gline za kosu.

Detoks organizma zelenom glinom

Ako želite da eliminišete toksine iz svog tela koji mogu izazvati ozbiljne bolesti, smatra se da je zelena glina prava stvar. Istraživanja na Univerzitetu u Arizoni pokazala su da njeno konzumiranje efikasno umanjuje ešerihiju koli, salmonelu,  stafilokoke i druge bakterije.

Iako je glina zaista dobra, u slučaju teških infekcija ipak je bolje posavetovati sa lekarom oko upotrebe antibiotika.  

Ukoliko tražite glinu za piće, potražite onda ventiliranu zelenu glinu koja je namenjena isključivo za internu upotrebu i koristite je prema priloženom uputstvu.

Zelena glina je dobra opcija onda kada ste doživeli trovanje hranom ili kada idete na put pa ustanovite da vam voda ili hrana ne prijaju i izazivaju stomačne probleme. Njeni joni privući će bakterije i nečistoće koje ste uneli  i zajedno sa glinom izbacićete ih iz tela i ubrzati oporavak.

Nisu samo bakterije toksini u našem organizmu. Činjenica je da živimo u sredini koja je sve više zagađena i jedemo hranu koja je prskana. Brojnih otrova koje unosimo u telo nismo ni svesni. Smatra se da upravo ti toksini izazivaju broja loša stanja organizma, pa i neke teške i autoimune bolesti. Ukoliko vas učestalo muče umor, glavobolje,problemi sa varenjem, alergije i slično, isprobajte detoks organizma pomoću zelene gline.

Proces čišćenja organizma  zelenom glinom traje 21 dan.Tokom tog vremena treba da pijete 1 kašiku gline rastvorenu u čaši vode. Ovo radite ujutru, na prazan stomak. Obrok je dozvoljen tek pola sata posle toga.

Nakon tri nedelje, napravite pauzu. Možete ponoviti tretman za 4-6 meseci.  

Rastvor gline u ovom slučaju pripremite uveče, a pijete ujutru. Idite postepeno da naviknete telo na glinu.

  • Prve nedelje pijete samo vodu, glina će se staložiti na dnu. Nju ne pijete.
  • Druge nedelje promešate ujutru rastvor sa zelenom glinom. Ostavite da odstoji par minuta dok se glina ne slegne, pa popijete opet samo vodu.
  • Treće nedelje promešate rastvor gline i popijete odmah posle toga sve.

Smatra se da zelena glina ima jedinstvenu sposobnost da se pilagodi svakom čoveku, svakom organizmu i deluje specifično na njegove probleme. Pri tom ne uništava zdrava tkiva, već samo izvlači ono što izaziva bolesti.

Iskustva sa zelenom glinom

Da li je zaista tako moćna?

Bez obzira da li koristite zelenu glinu za internu ili eksternu upotrebu, sigurno vas zanimaju iskustva korisnika. Moramo reći da su ona izuzetno pozitivna u oba slučaja.

Kada je zelena glina za bubuljice u pitanju, iskustva a govore da je ona zaista moćan saveznik u uklanjaju viška  masnoće sa lica pa to u mnogome pripomaže kada je borba sa aknama u pitanju. Treba ipak imati na umu da se ne preporučuje da se koristi svaki dan. Jednom nedeljno je neka optimalna učestalost.Ostalim danima pokušajte da se izborite sa bubuljicama pravilnom negom lica i nekimn konkretnim prirodnim tretmanima protiv akni, koji deluju i protiv bakterija i upala, a ne samo protiv masnoće.

Manje više, svima nam je prihvatljivo da stavimo glinu za lice, ali ona u obliku napitka mnogima izaziva sumnje. A kakva su tu iskustva sa zelenom glinom?

Korisnici i ovde imaju samo reči hvale za ovaj tretman i osećaju se mnogo bolje, koža im izgleda lepše čak i ako je ne koriste spolja. Ovo ima smisla jer toksini ponekad nađu put iz tela baš kroz našu kožu, formirajući tako bubuljice.

Zelena glina koje se pije, nikako ne treba da ide u kombinaciji sa nekim lekovima, jer može da umanji njihovo dejstvo. Ukoliko primate neku redovnu terapiju, ovo nije opcija za vas.

Takođe,iskustva sa glinom govore da nije dobra za osobe koje imaju povišen krvni pritisak.Ne preporučuje se mlađima od 12 godinama,kao ni trudnicama.

Gde nabaviti zelenu glinu i cena

Glina se prodaje u  apotekama, prodavnicama zdrave hrane pa i bolje snabdevenim kozmetičkim radnjama. Cena zelene gline za internu upotrebu je oko 500 dinara, dok je ona za spoljašnju upotrebu jeftinija i košta oko 300 dinara.

Zelena glina koja se pije može se koristiti za lice (imate dakle 2 u 1 varijantu) dok glina za spoljašnju upotrebu ne sme da se pije.

Upotreba zelene gline za zdravlje zaista zvuči jako moćno i kao lek se koristi od davnina do dana današnjeg. I to  nije slučajno tako. Ostaje vam samo da proverite u čemu je njena tajna.