Šta dobra krema za bubuljice ima što druge nemaju

Bubuljice imaju mnogo razloga nastanka, pa nije lako pogoditi koja je najbolja krema za bubuljice. Evo vodiča koji vam u tom izboru može pomoći.

Svako se suočava sa različitim uzrokom nastanka akni i svako od nas ima drugačiji tip kože. Dakako, postoje neke sličnosti pa su zato svedene za na 5 osnovnih tipova i njihovih karakteristika. Ono što kreme za akne čini uspešnim ili manje uspešnim u lečenju bubuljica jesu njihovi aktivni sastojci. Neki aktivni sastojci uništavaju mikoorganizme, neki čiste pore, neki sprečavaju prekomeran nastanak sebuma.

Koja krema protiv bubuljica vam odgovara, zavisi od svih ovih faktora – od uzroka i pravilnog izbora aktivnog sastojka.  

 

Prirodne kreme protiv bubuljica

Kada birate sastojke svoje kozmetike, pa i one koja se bori sa ovim problemom, uvek gledajte da oni budu potpuno prirodni. Možda sumnjate da su prirodni lekovi i prirodna kozmetika dovoljno efikasni, ali nije tako, ako imaju dobru kombinaciju i koncentraciju aktivnih sastojaka. 

Sredstvo protiv bubuljica može biti u obliku kreme, ali je bolje kada je u obliku gela. Takva sredstva koža bolje upija.

*Postoji jedan prirodan gel protiv akni koji pokriva  sve spoljašnje uzroke nastanka problema i sve simptome. Potpuno je blag i pa je odličan iz osetljivu kožu. Moja prijateljica Nina ga je isprobala, nakon što je prethodno probala sve one uobičajene kreme za bubuljice.  Mitiseri su prestali su javljaju, bubuljice su nestale sa njenog lica i to zauvek. Pročitajte obavezno njeno iskustvo ako ste u potrazi za dobrom kremom za bubuljice! Sigurno će vam značiti. Nalazi se na ovom linku. https://minutzamene.com/nasla-sam-resenje-protiv-bubuljica-ovo-je-moj-kec-iz-rukava/

Prirodni aktivni sastojci gela protiv bubuljica:

Aloja vera je prirodni lek koji se preporučuje  u nezi lica, jer ima umirujuće dejstvo i smanjuje upale. Ona je prirodni sastojak koji ne smete zaobići ako imate upaljene, crvene akne na licu koje bole. Osim toga, aloja odlično hidrira kožu,pa je osećaj nege lica potpun.

Alantoin je još jedan prirodni sastojak koji se koristi za negu kože. Iako  vam možda ne zvuči prirodno, znajte da se on dobija iz biljnog izvora. Ta biljka iz koje se dobija je gavez. Ovaj sastojak koristi se često u prirodnim šamponima protiv peruti . Njegova uloga je da ubrza zarastanje kože, pa je dobar onda kada vam akne stvaraju rane na koži. Ipak, možda najvažnija uloga koju ima jeste da poboljšava cirkulaciju i time poboljšava sposobnost kože da upije aktivne sastojke ostalih komponenti.

Šafranika je mediteranska biljka savršena za negu kože, posebno one osetljive i masne koja je sklona aknama. Ova biljka bogata je vitaminima E i K, kao  i masnim kiselinama dobrim za kožu – konkretno linolnom kiselinom. Ovaj aktivni sastojak gela protiv bubuljica deluje tako što na poptpuno prirodan način redukuje proizvodnju sebuma. Idealna je za one situacije kada je previše masnoće uzrok nastanka akni na licu.

Biljka tamarind  možda vam nije poznata kao nešto što raste u vašem vrtu, jer ne raste u našim krajevima uopšte. Ovo je mahunarka koja je bogata vitaminima C i A. Ekstrakt tamirinda deluje kao svojvrsna zaštita kože od spoljašnjih uticaja – bakterija, toksina, prljavštine…

sastojci kreme za bubuljice

Smola primorskog bora je aktivni sastojak koji regeneriše kožu i stimuliše njen odbrambeni sistem protiv akni. Za to je zaslužna supstanca koja se naziva piknogenol, a za koju se smatra da je jedan od najjačih i najefikasnijih antioksidanata na svetu.

Ulje čajevca je prirodno ulje koje je poznato kao površinski antibiotik. Deluje tako što ubija mikroorganizme koji su uzroci upalnih procesa i bubuljica na koži.

Zeleni čaj deluje odlično protiv upala na koži i prirodni je antibiotik i astrigent. Sužava proširene pore, zaceljuje kožu jer je bogat i antioskidantima i dobar je za dravu kožu u celini.

Žalfija, slično kao i zeleni čaj, deluje kao moćan antioksidant. Štiti kožu od oštećenja, ali i od bakterija, smanjuje crvenilo i upale.

Gde pronaći sve ovo?

Evo odgovora! Aknolin anti akne tretman ima sve ove sastojke. Iskustva su odlična, a možete ga odmah nabaviti i iskoristiti promotivnu cenu za ceo komplet: https://www.ovotaris.com/aknolin.html

Uobičajeni sastojci krema za bubuljice

Benzoil peroksid

Ovaj organski sastojak deluje kao spoljašnji antibiotik. Može se naći kremama, gelovima, losionima protiv akni, a osnovna svrha mu je da uništi bakterije kao potencijalne uzročnike bubuljica na koži.

Benzoil-peroksid nalazi se u kremama protiv akni u različitom procentu koji se kreće od 2,5-10%. Jačoj upali i jačem problemu sa bubuljicama treba i jači procenat ovog aktivnog sastojka.

Imajte na umu da može delovati agresivno,posebno osobama koje imaju osetljivu kožu.  Kod nijh može izazvati blago peckanje i crvenilo. Izbegavajte izglaganje suncu dok koristite ovaj proizvod, jer može izazvati osetljivost.

Benzoil -peroksid je dobar za tretiranje svih vrsta akni, premda će malo teže da se izbori sa potkožnim cističnim aknama.

Alfa hidroksi kiseline  – (AHA) kiseline

Ovo su moćne materije  kada je obnova kože u pitanju i regeneracija ćelija. Zaslužne su za čiste pore i za osećaj glatke i svilenkaste kože. U ove AHA kiseline spada glikolna, mlečna, voćne kiseline. Često se koriste kao tretman protiv bubuljica, a deluju kao blagi piling. Uklanjaju mrtve ćelije sa površinskog sloja kože.

Salicilna kiselina

Ova kiselina je takođe čest sastojak koji imaju sredstva protiv bubuljica. Ovo je beta hidroksi kiselina (BHA).  Osnovna svrha salicilne kiseline je da čisti pore i to radi vrlo efikasno. Deluje protivupalno. Mana joj je ipak što ponekad previše isušuje kožu pa uz jedno ovakvo sredstvo protiv bubuljica, koje sadrži salicilnu kiselinu, obavezno nabavite i neko hidratantno. Pri tom vodite računa da ne bude previše masno, kako ne biste opet zapušili pore.

Povedite računa o koncentraciji salicilne kiseline u kremi protv akni. Najbolje je da je između 0,5 i 2%

Sumpor

Sumpor je mineral koji je poznat po svom neprijatnom mirisu na pokvarena jaja. Vrlo često ovaj miris maskira se veštačkim mirisima koji baš i neće doprineti boljem izgledu vaše kože, kao ni nestanku bubuljica.No, ako zanemarimo ovu stavku, on je vrlo koristan za kožu, posebno onda kada je masna. Sumpor pomaže da se višak ulja na koži smanji i ubrzava zaceljivanje kože.

Sumpor ponekad ima i sporedne efekte i nije za svaki tip kože. Nekim ljudima neće prijati i akne mogu nestati u početku, ali kasnije postanu još gore. Ako je to vaš slučaj, onda to nije najbolja krema protiv bubuljica za vas. U tom slučaju, potražite neku koja ga nema.

Retko je sumpor glavni aktivni sastojak anti-akne tretmana, pa možda neće biti naglašeno da je proizvod sadrži ovaj mineral.Čitajte etikete.

Površinski retionoidi  

Retinoidi su oblik vitamina A i obično su glavni aktivni sastojak krema ili seruma protiv bora. Ipak,imaju svoju primenu i u preparatima protiv akni. Glavna uloga im je zaceljivanje kože i obnova ćelija kao i čišćenje zapušenih pora na licu.

Glikolna kiselina

Glikolna kiselina je AHA kiselina koja se često preporučuje kao sredstvo protiv bubuljica, uglavnom u kremema ili gelovima protiv akni.  Deluje tako što oslabljuje veze između ćelija kože na površini, pa je ona svojevsrni piling za lice. Dubinski čisti pore. I ova kiselina, koja se dobija iz šećerne trske, ne odgovara svima i može se desiti da nakon primene stanje sa bubuljicama na licu postane vremenom još gore. Može izazvati osetljivost na sunce i crvenilo. Ukoliko niste osteljivi, odlična je protiv mitisera, komedonalnih akni i proširenih pora.

Šta krema za bubuljice NE treba da ima?

Videli smo šta anti-akne tretman treba da ima u svom sastavu, ali ima i onih sastojaka koje treba da izbegavate:

  • Parabeni, ftalati, sulfati, aditivi i  veštački mirisi i boje. Oni mogu izazvati iritaciju,alergijske reakcije, dodatne bubuljice.
  • Mineralna ulja – neka prirodna ulja su dobra za lice, kao što je slučaj sa uljem čajevca, ali mineralna ulja nisu. Ona su teška, zatvaraju pore i otežavaju lečenje akni.

Kako onda napraviti izbor?

krema protiv akni

Šta onda ima najbolja krema protiv bubuljica, što druge nemaju?

Kada govorimo o sredstvima protiv akni, onda se uglavnom prepisuju oni koji su bazirani na samo jednom aktivnom sastojku. Zato jedan takav sastojak deluje kod jedne osobe, a kod druge se može pokazati kao totalni promašaj.

I kako onda izabrati?

Sinergetsko i blago dejstvo gela za akne koji je na prirodnoj bazi najefikasnije leči bubuljice. Ta kombinacija svih aktivnih sastojaka je ono što najbolja krema protiv bubuljica ima, a druge nemaju!

Dakle, najbolje je da se držite prirodne nege za lice koja je manje iritantna za vašu kožu. Idealno ako nabavite proizvod kao što je Aknolin tretman koji pokriva sve probleme vezane za izbijanje bubuljica – od loše ili pogrešne higijene, do bakterijskih infekcija – sve u jednom. Trebalo bi da deluje gotovo sigurno!

Ukoliko to nije slučaj, ne ostaje vam drugo da eksperimentišete:

  • Probajte tretman sa jednim aktivnim sastojkom, recimo benzoil peroskidom.
  • Počnite sa slabijim dozama pa pređite na jače ako vidite da tretman deluje, ali sporo.
  • Ukoliko vidite da takva krema za bubuljice izaziva pogoršanja i upale ili bilo kakve dodatne probleme, promenite sredstvo i pređite na neki drugi tretman.

Budite uporni jer lečenje akni i bubljica nije nešto što može da se završi preko noći.  

Vodite računa i o higijeni lica.To je značajan preduslov za uspeh.

Izbor najbolje kreme za bubuljice može biti prilično težak kada vidite šta sve ima u ponudi.  Sigurno ćete se naći u zagrljaju sa teškom odlukom.

 

Možda ne znamo šta je tačno idealno baš za vaš tip kože, ali znamo da je najbolji izbor blag a sveoubuhvatan tretman koji je potpuno prirodan. Provereno!

Ako ne znate odakle treba da počnete svoju borbu sa bubuljicama, počnite odatle. Isto uradite i ako ne znate šta bi sledeće mogli da probate!