Intimo tea – biljni čaj koji vraća hormone u balans

Intimo tea – biljni čaj koji vraća hormone u balans

Autor:

Otkrijte Intimo tea – biljni čaj za žene kojem je namena da održava ravnotežu hormonskog sistema, a samim tim i žensko zdravlje. Predstavljamo ga u detalje.

Hormonska ravnoteža igra veliku ulogu u našem životu. Kod žena ona zna posebno biti problematična, jer su one po prirodi sklonije brojnim hormonskim promenama – od onih mesečnih koje se povezuju sa menstrualnim ciklusom, pa do nekih trajnijih problema.

Hormonski disbalans i problemi reproduktivnog zdravlja ostavljaju tragove kod žena na mnogo načina, a neke od njih ne biste ni naslutili. Primera radi, opadanje kose kod žena može biti posledica hormonskih promena, a ni hormonske bubuljice nisu retkost. Naprotiv, prilično su česta pojava.

Kozmetičko rešenje je samo jedan način da se ove promene reše, ali ostaje onaj dublji uzrok problema sa kojim se treba suočiti, a to je hormonska neravnoteža. Upravo tome služi  Intimo Tea.

Šta je Intimo tea?

intimo tea čaj

U pitanju je biljni proizvod u vidu čaja, specijalno formulisan od probranih sastojaka koji svojim zajedničkim dejstvom treba da:

  • regulišu menstrualne tegobe poput grčeva, izraženog PMS-a
  • pomaže kod smanjenja upala jajnika
  • pozitivno utiče na plodnost i reproduktivno zdravlje u celini, uključujuči i libido
  • smanjuje estetske manifestacije hormonske neravnoteže ( bubuljice na licu, opadanje kose)

Redovna upotreba ovog čaja obećava bolji i kvalitetniji život, jer mnogi od ovih problema mnogu drastično da smanje kvalitet života jedne žene. Hormoni se postepeno vraćaju u ravnotežu i posledice neravnoteže postaju sve manje izražene.

Kome je namanjen i kako deluje Intimo tea?

Nije tajna da hormoni igraju ključnu ulogu u mnogim procesima u organizmu. Ovaj čaj za žene prvenstveno je namenjen onim osobama koje imaju problem u vidu disbalansa hormona, pre svega polnih hormona koji ovde prave najveću zbrku. Osim toga, namenjen je i onim ženama kojima redovne mesečne fluktuacije hormona izazivaju neprijatne simptome poput bubuljica na licu i telu, ali i nervoze, loše koncentracije i svega onoga što ide sa tim u paketu.

Biljke mogu biti jako moćne. Ena je takođe svoje bubuljice uklonila prirodnim putem, uz pomoć biljnih saveznika. Njeno nekada bubuljičavo lice, sada je besprekorno čisto. Šta joj je pomoglo? Saznajte iz njene lične priče na ovom linku: https://minutzamene.com/licno-iskustvo-moj-put-od-bubuljicave-do-ciste-koze/

Cilj ovog čaja za hormonski disbalans jeste vraćanje ravnoteže i održavanje zdravlja ženskog reproduktivnog sistema.

Međutim, važno je naglasiti da nije namenjen baš svim ženama.

Nije preporučljiv za trudnice i za žene koje doje, jer je to period kada su hormonske fluktuacije inače značajne, a u ovom slučaju bi mogle da imaju i posledice na trudnoću i na bebu. Generalno, drugo stanje i dojenje je period kada oko svega treba da budete duplo pažljiviji i izbirljiviji.

Svakako, najbolje je da se pre upotrebe Intimo tea proizvoda posavetujete prvo sa svojim lekarom, jer možda postoje neka individualna specifična stanja kojima bi upotreba ovog čaja smetala.

Da bismo objasnili šta je Intimo tea i na koji način on uopšte deluje, moramo da vam ga predstavimo u detalje. Zato u nastavku saznajte šta ima u ovom čaju, po čemu je specifičan, zašto je delotvoran i od čega se satoji.

Intimo tea sastav

Ključna stvar zbog koje je Intimo tea delotvoran i jako popularan među ženama jeste njegov specifičan sastav zahvaljujući kojem ostvaruje svoje dejstvo. Ne brinite! Sve je prirodno i ovaj proizvod nema štetnih dodataka.

U pitanju su biljke koje su veoma blagotvorne za ženski organizam.

Čaj sadrži 40% kantariona, 20% virka, 15% nevena, 15% macine trave, 5% hajdučke trave i 5% žalfije

A evo čemu koja biljka doprinosi.

Kantarion (Hyperici herba)

Jedna od najpoznatijih primena čaja od kantariona u kontekstu ženskog zdravlja je njegova upotreba kod problema vezanih uz menstrualni ciklus. Mnoge žene se suočavaju s nepravilnim ciklusom, obilnim ili bolnim menstruacijama, a čaj od kantariona može pomoći u balansiranju hormona i ublažavanju ovih simptoma. Njegovi sastojci mogu imati umirujući učinak na mišiće materice i smanjiti grčeve, što može olakšati bolne menstruacije.

intimotea kantarion

Osim toga, čaj od kantariona može biti koristan i kod simptoma menopauze. Mnoge žene prolaze kroz razne tegobe tokom ovog životnog razdoblja, uključujući valunge, nagle promene raspoloženja i nesanicu.

Kantarion je poznat po svom umirujućem i antidepresivnom dejstvu, pa čaj od ove biljke može pomoći u ublažavanju nervoze i poboljšanju raspoloženja .

Virak (Alchemillae herba)

Biljka virak, poznata i pod nazivom vrkuta i gospin plašt, ima dugu istoriju upotrebe u tradicionalnoj medicini, posebno kada je u pitanju žensko zdravlje.

Jedan od najčešćih načina korišćenja ove biljke je za regulisanje menstrualnog ciklusa i ublažavanje simptoma PMS-a (predmenstrualni sindrom). Virak ima adstrigentna svojstva i pomaže u regulaciji i smanjenju mioma, ali i obilnih menstruacija. Takođe, neki izvori sugerišu da virak može pomoći u smanjenju simptoma kao što su nadutost, promene raspoloženja i umor koji su povezani sa PMS-om.

Druga značajna primena biljke virak je u tretmanu menopauze. Mnoge žene tokom menopauze iskusuju neprijatne simptome kao što su valunzi, noćno znojenje i promene raspoloženja. Virak se često koristi kao prirodna alternativa hormonskoj terapiji za ublažavanje ovih simptoma. On deluje umirujuće i može pomoći u regulaciji lučenja hormona, smanjenju valunga i poboljšanju kvaliteta sna tokom ovog perioda.

Takođe, virak se koristi i kao podrška kod ginekoloških problema kao što su infekcije mokraćnih puteva i vaginalne infekcije.

Studije kažu da je izuzetna biološka aktivnost virka  povezana katehinima, kvercetinom i njegovim heksosidom, luteolinom, apigeninom, galnom i kafeinskom kiselinom i smatra se da ima antikancerogena svojstva na hormonski zavisne kancerogene ćelijske linije.

Cvet nevena (Calendulae flos)

Calendulae flos je cvetni deo biljke nevena i ima bogatu istoriju korišćenja u tradicionalnoj medicini. On može imati blagotvorno dejstvo na hormonalni sistem žena. Čaj od nevena može pomoći u regulaciji ovih procesa i podržati zdrav hormonalni balans.

intimo tea neven

Redovno konzumiranje čaja od nevena može pomoći u ublažavanju menstrualnih tegoba kao što su bolovi, grčevi i nepravilne menstruacije. Neven ima umirujuće dejstvo na mišiće materice i može pomoći u opuštanju i smanjenju napetosti tokom menstruacije. Neven ima izražena antiinflamatorna svojstva koja mogu biti korisna kod upalnih stanja u ženskom telu. Ova biljka može pomoći u smanjenju upala u reproduktivnom sistemu, kao i u drugim delovima tela. Čaj od nevena može biti posebno koristan kod upalnih stanja kao što su endometrioza ili infekcije urinarnog trakta.

Macina trava (Marrubii herba)

Ova biljka, koja je poznata još i kao očajnica,   bogata je aktivnim jedinjenjima koja pružaju mnoge prednosti za ženski organizam. Ona ima sposobnost da podrži i reguliše menstrualni ciklus kod žena,  e veruje se da pomaže i kod neplodnosti. Može pomoći u ublažavanju nepravilnih ili bolnih menstruacija. Takođe se koristi za olakšavanje simptoma predmenstrualnog sindroma (PMS), kao što su nadutost, promene raspoloženja i bolne grudi.

Očajnica se često koristi kao prirodna alternativa hormonskoj terapiji kod žena tokom menopauze. Može pomoći u smanjenju učestalosti i intenziteta valunga (toplotnih naleta), noćnih znojenja i promena raspoloženja. Ova biljka takođe može imati blagotvoran uticaj na kardiovaskularno zdravlje tokom menopauze.

Hajdučka trava (Millefolii herba)

Hajdučka trava se tradicionalno koristi za ublažavanje simptoma menstrualnih tegoba kao što su bolovi, grčevi i obilne menstruacije. Neki istraživači su sugestivno ukazali na to da  može imati protivupalno i analgetsko dejstvo koje može pomoći u smanjenju ovih simptoma.

intimo tea hajdučka trava

Postoje neki podaci koji ukazuju na to da hajdučka trava može pomoći u regulaciji menstrualnog ciklusa. Hajdučka trava sadrži antioksidanse koji mogu pomoći u zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Ovi antioksidansi mogu doprineti opštem zdravlju tela, uključujući i reproduktivni sistem.

Žalfija (Salvia officinalis)

Jedan od glavnih načina na koji žalfija može utjecati na žensko reproduktivno zdravlje je svojim hormonskim svojstvima. Ova biljka sadrži fitoestrogene, spojeve koji imaju sličnu strukturu kao i estrogeni koje proizvodi naš organizam. Fitoestrogeni mogu da deluju na estrogenske receptore u telu, što može pomoći u održavanju hormonske ravnoteže.

intimo tea žalfija

Takođe se veruje da žalfija može imati pozitivan uticaj na simptome menopauze.  Fitohormoni prisutni u žalfiji mogu pomoći u ublažavanju simptoma klimaksa i poboljšanju kvalitet života tokom menopauze.

Žalfija ima antimikrobna svojstva koja mogu biti korisna za žensko reproduktivno zdravlje. Njena antibakterijska i antigljivična svojstva mogu pomoći u sprečavanju infekcija u genitalnom području i održavanju zdrave ravnoteže vaginalne flore.

Kako se koristi Intimo tea čaj?

Priprema Intimo Tea čaja je vrlo jednostavna i slična pripremi običnog čaja.

  • Zagrejte vodu. Stavite 200 ml vode da proključa. Možete koristiti kuvalo za vodu ili šerpu
  • Uzmite jednu supenu kašiku Intimo Tea čaja.
  • Dodajte Intimo Tea čaj u vodu. Kada voda proključa, stavite jednu supenu kašiku čaja u vodu.
  • Ostavite da čaj odstoji. Poklopite posudu u kojoj se nalazi čaj i ostavite ga da odstoji 15-20 minuta. Ovaj korak omogućava da se lekovite supstance iz čaja dobro izluče u vodu i da dejstvo bude optimalno.
  • Procedite čaj. Nakon što je čaj odstajao, trebate ga procediti kako biste odvojili listove biljaka od tečnosti

Sada je vaš Intimo Tea čaj spreman za konzumaciju. Pije se 3 puta dnevno po 200 ml.

Intimo tea rezultati i lična iskustva

Premda je dejtsvo čaja individualno, žene su generalno zadovoljne i imaju samo pozitivne komentare na dejstvo ovog čaja. Rezultati ne dolaze preko noći, ali redovnom primenom se primećuju.

Ono što je većina izdvojila jeste smanjenje PMS simptoma, redovni ciklusi koji nisu problematični, bolje raspoloženje.

Pojedine tvrde da su na ovaj način rešile više problema povezanih sa hormonskim disbalansom, da im je koža zdravija i manje problematična,  da kosa manje opada. Naravno, ovo pre svega zavisi od uzroka ovih problema, a ni nega kože i kose ne sme izostati. Prirodni preparati spolja i iznutra- to je prava kombinacija.

 

 

Evo i nekih ličnih iskustava:

Maša (42): Intimotea je postao moj izbor jer sam videla da je  to čaj sa pažljivo odabranim  biljnim sastojcima koji su poznati po svojim pozitivnim učincima na hormonskuu ravnotežu i žensko reproduktivno zdravlje. Meni je pomagao mnogo. Redovno ispijanje ovog čaja omogućilo mi je da vratim svoj ciklus u red i da konačno opet mogu da predvidim svoje menstruacije.

Također, jedan od problema s kojim sam se suočavala bili su bolni menstrualni ciklusi. Međutim, primietila sam da redovno konzumiranje Intimotea čaja smanjuje intenzitet bolova i ja sam zato baš zadovoljna njegovim dejstvom.

Petra (36)

Moj Pms je oduvek bio horor priča. Tih dana, osjećam se naduto, a moje lice preplave dosadne bubuljice. Međutim, od kada sam počela da pijem Intimotea, ja sam druga žena. Nisam ni slutila da može dovesti do smanjenja akni. PMS simptomi su ublaženi, a bubuljica nema. Sada s ponosom preporučujem Intimotea svim ženama koje se suočavaju sa sličnim problemima! Ja se osećam fizički i emocionalno bolje. Ja sam lično pronašla olakšanje u njemu.

Za kraj ostavljamo i ove bitne informacije.

Cena i gde kupiti Intimo Tea čaj

Ne tražite uzalud Intimo Tea čaj po apotekama. Tamo ga nećete naći.

On se naručuje isključovo online, pa potražite na internetu sajtove koji ih prodaju.

Jedan od tih sajtova je Limited charm. Cena čaja je 3700 rsd i u pitanju je 50 g mešavine ovih biljaka. Dolazi u specifičnoj kutiji odnosno konzervi koja dugo čuva njegovu svežinu, a na kojoj piše i sve o njemu – od sastava do upotrebe.

Ovaj čaj postaje adut sve više žena koje su rešile da se konačno opet dobro  osećaju u svojoj koži i uspevaju u tome.

I vi možete biti jedna od njih uz Intimo tea.