Najbolje rešenje za popunjavanje bora

Najbolje rešenje za popunjavanje bora

Autor:

Imate duboke bore na licu i tražite najbolje rešenje za popunjavanje bora? Ponekad zatezanje ne daje rezultate! Ovo su tretmani koji popunjavaju bore!

Postoji više načina na koji se bore mogu eliminisati. Nekada je dovoljno zategnuti opuštenu kožu. Nekada su bore tako urezane, da je njihovo punjenje jedini izlaz. I to se radi! Detaljno saznajte u nastavku čime i kako!

Svakako je najpopularnije ovo…

Popunjavanje bora hijaluronom

Za uklanjanje bora i popravljanje kontura lica danas više nije neophodno  da idete pod nož i na hirurške intervencije. U većini slučajeva, ovi nedostaci se sada brzo i bezbolno mogu regulisati hijaluronom.

To je jednostavan tretman koji  traje svega 10 do 15 minuta, a nakon ovog vremena ste spremni da nastavite vaše obaveze. Estetski rezultati su izuzetno dobri, pacijenti se najčešće odlučuju za ovaj vid popunjavanja bora,  a iritacija i nuspojave su izuzetno retki.

Uz pomoć popunjavanja bora hijaluronom,  vaše lice će ponovo povratiti onaj mladalački izgled i vaš problem sa borama će biti rešen.

Šta je hijaluron?

Hijaluron, odnosno hijaluronska kiselina, sastavni je deo ljudskog organizma. Nalazi se najčešće u koži i veoma je značajan za njen izgled. Naime, hijaluronska kiselina vezuje veliki broj molekula vode, pa je iz tog razloga vaša koža tako zategnuta i lepa.

Pa kako onda dolazi do pojave bora ?

Proces starenja, kao i veliki broj  spoljnih uticaja utiču na to da se količina hijaluronske kiseline u organizmu vremenom smanjuje, što automatski utiče na izgled vaše kože i pojavu bora – prvo na licu, a zatim i na drugim delovima tela.

Hijaluron vam omogućava da ponovo povećate koncentraciju hijaluronske kiseline u koži, što se momentalno odražava i na izgled i konture vaseg lica.

Hijaluron je potpuno prirodan proizvod, koji se inače nalazi i u ljudskom organizmu. Zbog toga će se veoma retko desiti da hijaluron izazove određenu alergijsku reakciju.

Kada su u pitanju estetske intervencije na licu, hijaluronska kiselina se koriste za:

  • Popunjavanje nazolabijalnih bora
  • Popunjavanje bora oko očiju
  • Popunjavanje marioneta
  • Popunjavanje bora ispod donje usne
  • Popunjavanje bora na čelu
  • Popunjavanje bora iznad gornje usne

Hijaluronska kiselina se u obliku gela ubrizgava direktno u vašu kožu, uz pomoć izuzetno tanke igle i popunjava bore. Na mestu uboda ne ostaju nikakvi tragovi, izuzev mogućeg kratkotrajnog crvenila, koje se povlači za nekoliko sati.

A može se podmladiti lice i bez toga.  Kako? To nam je ispričala Ana. Ona je uspela bezbolno i prirodno da popuni svoje bore i ukloni tragove starenja sa lica. I znate šta? I vi možete tako! Najbolje je da pročitate njeno iskustvo i otkrijete njen metod za popunjavanje bora. Naći ćete ga na ovom linku:https://minutzamene.com/kako-sam-obrisala-bore-i-sve-znakove-starenja-sa-lica/ 

Potpuno prirodan i prijatan tretman pounjavanja bora hijaluronskim filerima , koji će pružiti vašem licu ponovni mladalački izgled.

Popunjavanje nazolobijalnih bora

Nazolabijalne bore su bore koje se nalaze oko područja usana, a u tom području se nalazi mišić okruglog oblika. Uz pomoć tog mišića možete pokretati usne i izvoditi ostale pokrete. Na rubovima mišića nalazi se vezivno tkivo koje se spaja sa ostalim mišićima.

Glavni razlozi za nastajanje nazolabijalnih bora su promene koje se dešavaju u drugom sloju kože, tačnije u dermisu.  Ono što se dešava sa vašom kožom s godinama jeste da ona počinje da se menja.

Menja se funkcionisanje ćelija, a sam proces obnavljanja  ćelija sve je sporiji. Koža počinje da gubi vlagu i sve se više isušuje.

Počinju da se pojavljuju bele linije koje se zatim pretvaraju u bore, a koža počinje da gubi čvrstinu. Tako, kako vreme prolazi koža postaje mekša na dodir i spušta se sve do dermisa koji joj je potpora. Gubi se elastičnost, koja je bila svojstvena u ranijim godinama, dok su bore sve dublje i dublje. 

Dubina najvećih i najdubljih bora može biti čak i do 0,05 mm.

Nakon  vase 40-te godine života  smanjuje se proizvodnja elastina, hijalurona i kolagena. Koža postaje vidljivo naborana  opuštena. Takođe preterana izloženost suncu, jedan bitan faktor koji utiče na kožu i  ubrzava starenje kože i stvaranja nazolabijalnih bora. Tada uveliko treba da koristite kreme za 40+.

Kako smo rekli da se ove bore nalaze u predelu usana, usled mnogobrojnih pokreta usana vezivno tkivo slabi, pri čemu nastaju nazolabijalne bore koje nisu znak starenja.

Ali, svakako starenjem se koža opušta, a to nazolabijalne bore produbljuje. Najbolje rešenje je popunjavanje bora uz pomoć hijaluronskih filera.

Suština ovog tretmana je nadoknada izgubljenog hijalurona koji tokom procesa starenja nestaje.  S druge strane hijaluronski fileri imaju prednost i uticaj kod regeneracije kolagena i elastina. Hijaluronski fileri zadržavaju prirodan oblik predela oko usana i bore su adekvatno popunjene i taj deo lica oko usana izgleda svežije, punije, zategnutije, a bore automatski postaju pliće.

Popunjavanje bora na čelu

Mnoge žene se na korak popunjavanja bora, pre svega odlučuju iz estetskih razloga. Inekcije su najlakši način kako biste uradili tretman popunjavanja bora na licu, pre svega bora na čelu. Ono što je bitno da znate je da su rezultati  privremeni. To znači da je neophodno da punjenje bora inekcijama izvodite na svakih nekoliko meseci kako bi se sprečilo ponavljanje finih linija i bora na vašem licu.

Postoji veliki broj inekcija, poput kolagena, masnoća i hijaluronske kiseline. Veoma su efikasne, bezbolne, i jedino što se može javiti jeste oticanje lica i crvenilo, ali oporavak je brz i možete nastaviti normalne aktivnosti u roku od 24 sata.

Kada dođete kod svog hirurga na popunjavanje bora, potrebno je da uklonite šminku i proizvode za negu kože pre samog tretmana. Vaš dermatolog će sigurno očistiti vaše lice antibakterijskim sredstvom pre primene inekcija.

Ukoliko smatrate da će tretman biti neprijatan, možete da tražite anesteziju, ali nije neophodno.

Sam tretman traje oko desetak minuta i prijatan je, međutim ukoliko osetite bilo kakvu bol, recite hirurgu.

Kada je popunjavanje bora na čelu gotovo, možete na čelo staviti led, kako biste smanjili modrice, crvenilo i otok na čelu. Nastavite da koristite led i kod kuće , ako vam se preporučuje da to učinite.

Ponovo možete da stavite šminku, po želji, pre odlaska iz ordinacije. Budite pažljivi nemojte nanositi pritisak direktno na tretirano područje.

Masirajte nežno tretirano područje, u ovom slučaju čelo, pet minuta, tri ili četiri puta dnevno, barem nedelju dana, ako inekcija sadrži poli-L-mlečnu kiselinu. Ako ste bili tretirani sa drugim inekcijama, držite ruke dalje od  lica najmanje tri dana.

Ukoliko koristite bilo kakve dodatke u ishrani ili lekove,  kao i mnoge biljke, oni mogu ometati postupak ili uticati na vaše rezultate. Recite svom hirurgu o svim lekovima ili dodacima koje trenutno uzimate pre primene inekcija.

Svoju negu protiv bora možete nastaviti sa vašim kremama protiv bora, kao i što ste radili pre tretmana.

Popunjavanje bora između obrva

Kao važna komponenta ekspresije lica i žrtva stalnog izlaganja suncu, nije čudo da je čelo sklono borama. Tokom vremena, kako godine prolaze vertikalne „11“ linije prave put između obrva.

punjenje bora između obrva

Ove bore zaista mogu da budu neprijatne, obzirom da su karakteristične za emociju ljutnje i besa, pa vas mnoge osobe mogu i videti baš kao takvu osobu.

Ali nemojte da očajavate zato što rešenje postoji i za bore između obrva.

Botox

Dinamične bore, one uzrokovane kretanjem mišića, obično najbolje reaguju na botox. Botox privremeno ometa funkcionisanje mišića. Opušteni mišić tada ne može da proizvede pokret koji utiče na bore između obrva.

Botox je tretman za bore između obrva koji će svoje efekte imati u trajanju oko 3 do 4 meseca.

Inekcije za popunjavanje bora

Kako ljudi stare, dermalni sloj kože postaje tanji. Gubitak elastičnosti vidi se u pojavi bora na licu i između obrva. Dinamične bore takođe mogu  postati trajne i da više ne nestanu, čak i kada se lice opusti.

Inekcije vam mogu pomoći da eliminišite bore između obrva dodavanjem volumena kožnom sloju. Vrste inekcija se kreću od inekcija hijaluronske kiseline, do kolagenskih inekcija. Inekcije masnoća takođe se mogu koristiti za popunjavanje bora između obrva. Trajanje rezultata i moguće nuspojave zavise od vrste inekcije koju ste upotrebili.

Bilo da se odlučite za botox ili inekcije, pravi izbor za vas će zavisiti od pozicioniranja vaših mišića lica i vrsti bora koje imate. U nekim slučajevima kombinacija je potrebna kako bi se uklonile i statične i dinamičke bore.

Takođe, mišićna struktura čela kod nekih ljudi, može ih predispozirati na neželjene nuspojave, kao što su spušteni kapci. Sa toliko različitih faktora za razmatranje, važno je da raspravite sve mogućnosti popunjavanja bora u konsultaciji sa lekarom koji će vas lečiti.

Za bilo koju vrstu tretmana popunjavanja bora da se odlučite, veoma je važno da se dobro raspitate kod kog hirurga ćete obaviti tretman i da dobijete odgovore na sva pitanja pre samog tretmana.

POPUNJAVANJE BORA

Popunjavanje bora se može odraditi na više načina i uz pomoć različitih intervencija, čak i kombinovanjem supstanci za još puniji i lepši izgled. U nastavku vam otkrivamo koji su to načini koji nam to i pružaju.

Popunjavanje bora krvnom plazmom

Jedna u nizu od procedura koje pruža izuzetan rezultat u podmlađivanju je tretman sopstvenom plazmom pacijenta-PRP terapija. Ova metoda je od onih koje zatežu kožu na prirodan način i čine da stimulacija kolagena i prirodnog hijalurona bude podstaknuta. 

Platelet rich plasma je bogara trombocitima koji se dobijaju iz krvi čoveka, centrifugom u 4 puta jačoj koncentraciji nego što je ima u telu, i kao takva se ubrizgava u lice (najčešće), a izuzetno je popularna zbog efekata koji se postižu faktorima rasta. 

Ovakvi tretmani pomažu tkivu da se regeneriše, i isto tako koristi svoju prednost koju ima, da zaceli i podmladi kožu. 

Tokom 7-10 dana od samog tretmana, trombociti koji su ubačeni otpuštaju faktore rasta, što koži omogućava bolju hidriranost i cirkulaciju. Svaka ćelija u koži je nahranjena kdovoljnom količinom kiseonika, a kao rezultata, dobija se bolji ten, visoki tonus kože, tekstura je fantastična i mekana, a lice vidno zategnuto. 

Popunjavanje bora sopstvenim masnim tkivom

Popunjavanje bora na licu masnim tkivom je veoma poznata i vrlo stara procedura. U estetskoj hirurgiji popunjavanja bora doživljavalo je uspone i padove zbog stepena masnog tkiva koji se resorbuje.

punjenje bora

Rezultati nakon ovog tretmana su odlični, a koristi se sopstveno masno tkivo.

Kada se odlučite za ovaj vid popunjavanja bora, prvo je neophodno da uradite pregled , na kom se analizira i procenjuju vidljivi znaci starenja i vaše karaktristične crte lica.

Razgovor na prvom pregledu treba da obuhvati kompletnu anamnezu, ukoliko je bilo određenih bolesti ili operacija, lekove koje trenutno koristite, kao i alergije, ukoliko ih imate.

Na osnovu lekarskog pregleda i istorije vašeg zdravstvenog stanja postavlja se dalja indikacija u cilju sprečavanja komplikacija.  Biće vam strogo zabranjena upotreba aspirina, vitamina E i estrogenih hormona pre operacije.

Kako izgleda punjenje bora sopstvenim masnim tkivom?

Tankim kanalima specijalnom tehnikom se usisava planirana količina masnih ćelija koja se posebnom procedurom priprema za ovaj tretman. Nakon toga se mikrokanilima ubrizgaju masne ćelije modelirajući lice, naravno sve  po predhodnom dogovoru sa pacijentom. Oporavak je jako brzo, već za nekoliko sati.

Veoma je važno da se dobro raspitate kod vašeg lekara, o rezultatima nakon tretmana, i da vam lekar pokaže slike pre i posle, kako ne bi bilo nezadovoljnih nakon tretmana.

Komplikacije su veoma  retke, zato ne treba da brinete i uglavnom se svode na otok i podliv koji prolazi za nekoliko dana. Kasnije može doći do resorpcije masnog tkiva.

Ne zahteva poseban tretman oporavka. Ukoliko se nakon tretmana pojavi otok, dovoljno je da stavite hladne obloge. Pranje lica više puta dnevno nakon jednog dana. Rez od operacije je manji od 1 mm. Ožiljci se neće videti.

Najidealniji kandidati su mlađe osobe između 35 do 55 godina sa vidljivim udubljenima, asimetrijama, sitnim i dubokim borama oko oka, čela, obraza ili nosa.

Popunjavanje bora šminkom

Šminka je nekako oduvek bila dobra potpora za prikrivanje svakavih nečistoća na licu, a ujedno je koristila da se istakne već postojeća lepota, koju svi posedujemo. 

Dobra profesionalna šminka može da prikrije i popuni svaku nečistoću i rupicu na licu, tako da je mnogim damama ovo savršeno rešenje, kada krenu na neki događaj, gde treba da izgledaju savršeno. 

U ovu svrhu, najčešće se koristi dobar matirani puder, hidrantna prirodna krema, podloga za šminku, i dobar stručnjak koji sve to zna lepo da nanese i rasporedi. 

Na kraju svega toga, pravilno nanesen crveni ruž samo može da upotpuni izgled i skrene poglede sa poneke bore i linije na licu. 

Pročitajte više trikova kako sakriti bore šminkom.

Aktivni serum za popunjavanje bora

Do sada smo već nebrojano puta govorili o serumima i njihovom brzom i efikasnom dejstvu na kožu. Serumi su providne tečnosti, koje su toliko koncentrovane i pune aktivnih sastojaka, da je koža jednostavno preuhranjena kada se na nju nanesu. 

Mnogo se lepo razlažu, koža ih fantastično upija i podnosi, nisu teške teksture, i ono što je najvažnije, dopiru do najdubljih slojeva u koži, delujući na nju u punom sjaju. 

Serum za popunjavanje bora treba da bude bogat prirodnim kolagenom i hijaluronom, kao i brojnom vrstom vitamina za osvežavanje i hidriranje kože, a za zategnutost će ostali aktivni sastojci završiti posao. 

Najbolje od svega je što vam za serum nisu potrebne skupe intervencije, njega možete nanositi kod kuće, dva puta dnevno i uživati u postignutim rezultatima koju nastupaju veoma brzo. 

Krema za popunjavanje bora

Kreme za popunjavanje bora, su takozvane anti-age  kreme, koje svoju invaziju drže već dugi niz godina. Za kremu svi znaju, dok se na ostale preparate gleda sa određenom dozom rezerve. 

U zavisnosti od tipa kože, svaka žena bi u nekom određenom trenutku trebalo da poćne sa korišćenjem kreme za popunjavanje bora, čak i mnogo pre nego što one postanu vidljive i izražene. Neko optimalno vreme su rane tridesete, kada koža još u sebi ima svoje prirodne elastičnosti, koju samo treba nadograditi i obogatiti. 

U kasnijim godinama, kreme za popunjavanje bora nemaju isti efekat, kao kada se koriste ranije, ali imaju bolji efekat na kožu, nego kada se ne koristi nikakva zaštita.  

Popunjavanje pušačkih bora

Pušačke bore nastaju neprimetno, ali su toliko neprijatno izražene, da gotovo ne postoji adekvatnije rešenje od onog da se podvrgnete nekoj vrsti tretmana. 

To naravno mogu biti fileri koji se pod kožu ubrizgavaju jednokratno, mogu biti botoks tretmani, ili bilo čega što se vama u tom momentu učini kao najbolje rešenje. Upotreba preparata u vidu krema ili losiona, seruma na pušačke bore neće imati dobar efekat, tako da kada budete razmišljali o nekom tretmanu, izaberite bilo koji od pomenutih iznad. 

Popunjavanje obraza podizanjem jagodica

Podizanje jagodica hijaluronom se najčešće izvodi na našim prostorima. Ovom tehnikom se dobija “Holivudski izgled”. 

Kako starimo, punoća u srednjem delu lica se gubi, koža gubi tonus i biva spuštena na dole. Kao tužni smajli. To se dešava, jer su meka tkiva na  na licu najpodložnija promenama, pa zato mnoge dame udaraju na taj adut kada žele ženstven izgled i madolikost. 

Podizanje jagodica licu daje trouglastiji oblik, pa ono deluje mlađe, svežije i sofističnije. 

Postoje još neke metode podizanja jagodica, da to nije samo hijaluron. To su korekcija jagodica sopstvenim masnim tkivom, Implantima, i aqua filerima, ali to prepustite lekaru da odredi i uputi vas u najbolju i najsugirniju varijantu podmlađivanja. 

Popunjavanje bora privremenim i trajnim filerima

Za efektnu korekciju bora na licu kod velikog broja pacijenata nije nužan invazivni estetski zahvat.

Među neinvazivnim zahvatima koji popunjvaju bore na licu, posebno su popularni tretmani bora dermalnim filerima.

Postoje dve vrste filera, i to prvu vrstu  čine fileri sa privremenim učinkom, a drugu čine fileri sa trajnim učinkom.

U svakodnevnoj medicinskoj praksi najtraženiji i najpopularniji filer je  hijaluronska kiselina. Uopšteno danas se koristi najviše i smatra se trend primena privremenih filera, na čelu sa hijaluronskom kiselinom, koja je i inače sastavni deo ljudskog organizma.

Osim što ne pravi nikakav problem telu i ne izaziva imunološki odgovor organizma, ona se u slučaju neadekvatne primene nakon nekog vremena (6-12 meseci) razgradi, tako da nema trajnih posledica za pacijenta, i u tom smislu ne treba da brinete.

Sam postupak primene filera se izvodi u ordinaciji, veoma je prijatan za vas i nije bolan. Preporučljivo je da postupak punjenja bora izvodi estetski hirurg ili lekar koji je osposobljen za aplikaciju filera.

Postupak traje od 10 do 15 minuta. Nakon završenog tretmana, možete da se vratite svojim svakodnevnim privatnim i poslovnim obavezama, bez ikakvih vidljivih tragova tretmana popunjavanja bora.

Jedino što može da se javi, a to ima veze sa vašom kožom i koliko je osetljiva, mesto gde se sredstvo primenjuje može biti crveno i blago otečeno neposredno nakon aplikacije.

Ni to ne treba da vas brine, jer ovo crvenilo nestaje obično nakon nekoliko sati, a manji otok, ukoliko se javi kod vas, može potrajati i do nekoliko dana.

Zbog brzine postupka, trenutnog efekta i još  bržeg oporavka, i najmanjeg rizika od komplikacija, ovi su postupci danas izuzetno pupularni kako među hirurzima, tako i među pacijentima.

Popunjavanje bora cena

Kada pričamo o ceni tretmana popunjavanja bora, to različito.  Prvo je neophodno da obavite pregled kod vašeg hirurga na osnovu čega ćete dobiti informacije o ceni. S druge strane, cena zavisi od modela filera koji se upotrebljava za popunjavanje bora i od količine materijala, to je ono što čini razliku.

Zato je neophodan pregled, na osnovu kog vaš hirurg saopštava koji su fileri najbolji za vaš problem i kolika je cena popunjavanja bora.

Pregled je uglavnom besplatan, tako da vašu odluku možete doneti na kraju pregleda.