Intralipoterapija protiv celulita i sve o njoj!

Intralipoterapija protiv celulita i sve o njoj!

Novi tretman, koji se zove intralipoterapija, otklanja masnoće bez muke! Sve se realizuje brzo i lako. O prednostima i manama,saznajte upravo ovde.

Jedan od najvećih problema svih žena je kako da se ne odreknu omiljene hrane, a da pri tom nemaju prekomernu težinu. Iako veoma uznapredovale, ni medicina ni kozmetologija nemaju pravo rešenje za taj problem.

Još uvek važi ona stara „Probuši kašiku i bićeš zgodna”. Postoji liposukcija, ali je ona ipak za one malo hrabrije. Predstavlja operativni tretman, na koji ne može baš svako tek tako da se odluči.

Kada se govori o uklanjanju kilograma, misli se uvek na nešto što bi bilo lakše za podnošenje. Prosto, očekuje se nešto što bi bilo brzo a efikasno. Time ćemo se upravo baviti u tekstu. Da li je intralipoterapija stvar koju tražimo?

Za nekoga jeste, za nekoga nije. Mnoge naše poznate ličnosti se radije odluče za tretman koji svuda mogu da ponesu sa sobom. Ivana Stamenković Sindi, pored zdravih navika i vežbanja koji joj obezbeđuju vitku liniju, ima i trik protiv celulita. To joj omogućava da uvek izgleda top. Verovale ili ne, jako je jednostavno i na biljnoj bazi. To što njoj pomaže da nema celulit, i vama može koristiti. O čemu se radi, saznajte iz njene lične priče na ovom linku:https://minutzamene.com/ivana-stamenkovic-sindi-ovo-mi-pomaze-protiv-celulita/

A onda procenite šta će biti vaše rešenje!

Šta je intralipoterapija?

Pre svega, da objasnimo šta ovaj pojam konkretno znači, pa tek onda da idemo u detalje.

Ovo je metoda gde se injekcijom ubrizgava određena supstanca, koja doprinosi da se masne naslage povuku, da nestanu.

Verovatno ste sada iznenađeni ili oduševljeni! Kako dobra fora! Samo boc i masne naslage nestaju.Da,tako rade injekcije protiv celulita.

intralipotreapija celulita

Ipak, nije baš sve tako jednostavno. Čekajte da objasnimo neke pojedinosti.

Intralipoterapija podrazumeva nekoliko uboda iglom, najčešće 4 ili 5, na ciljano mesto, ono koje ima višak masnih naslaga. Tretman je gotovo potpuno bezbolan. Čak se ne praktikuje ni lokalna anestezija tom prilikom.

Naravno, ubod igle morate osetiti, ali posle toga ništa. Nema oporavka, sutradan nastavljate tamo gde ste prethodno stali.

Mnogi lekari su se zalagali da se ovako nešto napravi i konačno su uspeli u svojoj nameri. Nađen je preparat kojim možete nekada i dugogodišnje salo da otklonite sa svoga tela.

Zapravo, tome i jeste namenjena intralipoterapija.

Postoje kod pojedinaca one naslage koje se godinama trudite da nekako skinete sa tela, a ne uspevate. Koliko god se mučili, gladovali, trenirali, one su tu. Nemaju nameru da se sklone. Najupornije od tih naslaga su naslage celulita. To žene dobro znaju.

Pomorandžina kora, kako je mnogi zovu, kada se zalepi za butine, nema šanse da se tek tako skloni. Ona je jedna od najupornijih masnoća, iako ih ima puno još.

Intralipoterapija cilja upravo njih. Gađa delove gde se masnoća nataložila i nikako da se skloni.

Idemo sada još detaljnije!

Kome je namenjena intralipoterapija?

Intralipoterapija namenjena je apsolutno svima, sa izuzetkom hroničnih bolesti, poput dijabetesa ili hipertenzije, kao trudnicama. Bolesti štitne žlezde, krvarenja, bolesti bubrega i jetre, autoimmune bolesti su takođe na listi zabranjenih.

Suština je da, ako imate neko od ovih stanja, treba da se konsultujete sa lekarom da li se smete podvrgavati bilo kojoj od ovih terapija.

Intralipoterapiju vam obavlja medicinski radnik, nikako nestručno lice, a pre svega se sa njim konsultujete oko toga šta se sme, a šta ne.

Pošto se nanosi lokalno, od nje se očekuje da redukuje masno tkivo baš na onim delovima gde se ubrizgava.

A koji su to delovi tela?

 • stomak
 • struk
 • kukovi
 • bokovi
 • butine spolja
 • butine unutra
 • zadnjica
 • kolena
 • „jahaće pantalone”
 • grudi
 • naslage u liniji brushaltera
 • leđni nabori
 • podlaktice
 • nadlaktice
 • podbradak

Dakle, čak se da tretirati i regija ispod brade, koja često pravi problem i ženama i muškarcima.

Važno je da posebno napomenemo nešto o regiji grudi. Intralipoterapija tretira muške, viseće grudi. One nastaju uglavnom zbog viška sala na telu. Ovom metodom se nikako ne tretiraju ženske grudi.

Intralipoterapija uspešno može ukloniti i celulit sa ciljanih mesta, kao što su noge. Znamo da je on posebno upečatljiv na pojedinim delovima tela. Kako ova trerapija cilja lokalno, tako možemo reći da je ona idealna za uklanjanje naslaga pomorandžine kore. Ona je jedna od najupornijih masnoća.

Može li se smršati od intralipoterapije?

Oni koji se bave ovim tretmanom izričiti su u jednom – ovo nije tretman za mršavljenje!

Nemojte očekivati da se možete ugojiti nenormalno mnogo i onda ovim tretmanom, kao gumicom, izbrisati kilograme.

Pomenuli smo liposukciju. To jeste tretman pomoću koga možete drastično smršati. Mnogi koji kubure sa kilogramima i velikim apetitom posežu za smanjivanjem želuca. Ova operacija takođe može pomoći da se kilaža smanji u kratkom roku.

Intralipoterapija nema tu mogućnost. Kao što smo već rekli, njome se deluje lokalno i ne može se njome tretirati, recimo, pet regija odjednom.

A evo i zašto!

Bilo je reči i o tome da se ovim injejkcijama „gađaju” pojedini delovi tela na koje se tokom godina masnoća nataložila. Uglavnom to bude po jedna problematična regija, možda nekada dve ili tri. Više od toga ne bi ni valjalo tretirati.

To bi značilo da imate problema sa kilažom, ako bi se posegnulo za bockanjem celog tela, a intralipoterapija je namenjena onima koji vode računa o kilaži, ali iz nekog razloga kilogrami sa određenih delova tela se ne skidaju.

Dobar primer je celulit. Iako je bilo i dijete i vežbanja, on nekad opstaje. Intralipoterapija ga može otkloniti.

Kako se izvodi intralipoterapija i čime?

Intralipoterapija se izvodi pomoću šprica i igle. Igle nisu obične, nego su takozvane lipoinjekt igle. Razlikuju se od običnih igala jer su malo veće. Ipak, idu u masno tkivo. Naravno, ne ubacuju se cele igle, već samo delimično, ali jeste važno da igla bude veća.

intralipotreapija postupak

Glavna je ampula koja se ubrizgava i sada ćemo reći nešto više o njoj. To je dezoksiholna kiselina. Nama koji nismo baš zaljubljenici u hemiju, ovo i ne znači previše. Zato, hajde da objasnimo podrobnije.

Čuli ste sigurno za žuč. To je takođe vrsta kiseline, žučna kiselina. Proizvodi je jetra, radi lakšeg varenja masnoća koje pojedemo. Ova žuč se direktno, iglom, ubrizgava u masno tkivo.

Njena uloga je da razgradi masne ćelije, a oslobodi trigliceride i masne kiseline. Kasnije su za organizam upravo ove masne kiseline izvor energije.

Svi nusprodukti izbacuju se putem mokraće iz tela. To su upravo oni viškovi koje želimo da odstranimo. Aktiviranjem limfnog i venskog sistema, sve loše tvari nađu svoj put da izađu napolje iz tela.

A sve ovo bez anestezije, gotovo potpuno bezbolno.

Šta je Aqualyx?

Obično, kada čujete za intralipoterapiju, čućete negde i termin Aqualyx. Da se ne zbunite, tu i jeste reč o intralipoterapiji.

Aqualyx je najpoznatija ampula dezoksiholne kiseline koja se koristi u te svrhe.

Kada kažemo u te svrhe, mislimo na lokalno bockenje onih mesta na kojima se problem javio.

Izumeo ga je prof. dr Motolese. On je sada i kod nas registrovan i jedini je odobren da se koristi u te svrhe. Ispitivanja su vršena nekoliko godina. Pritisak je bio veliki na lekarima da se ovako nešto proizvede.Posle niza pokušaja, patentiran je i odobren Aqualyx i sada se nalazi u svim klinikama gde pronalazite intralipoterapiju.

Aqualyx se smatra depoom žučnih soli i zato se ne otpušta odmah po aplikovanju u potpunosti. To je vrlo važna činjenica.

Kada se aplikuje, onda u toku 21 dana žučna kiselina otapa masnoće baš na onim mestima gde se želeli. Polako, postepeno se sve dešava.

Zato se ovaj intralipoterapija Aqualyx radi jednom mesečno. Kolika će količina biti i koliko će se tretmana izvesti, zavisi od masnih naslaga i celulita. Ako ih je više, više je i tretmana. Kada je više masnoća, onda se takođe preporučuje da se uključi i malo vežbanja, kako bi sve išlo lakše.

Dovoljno vode se takođe podrazumeva, a i korekcija ishrane. Protiv celulita se možemo boriti upravo ishranom.

Kada su masnoće male, onda je dovoljno samo uraditi intralipoterapiju i to je to.

Da li je intralipoterapija bezbedna? Koje su nuspojave?

Pošto je Aqualyx medicinski registrovan, onda se podrazumeva da je bezbedan. Dakle, nema nuspojava. Pomenuli smo samo da ako imate određena oboljenja, morate da proverite da li smete da uradite ovo.

Takođe bezbednost garantuje i činjenica intralipoterapiju rade isključivo lekari. 

Bezbolan je i traje samo nekoliko minuta. Nema potrebe da se oporavljate posle toga. Možete istog dana da se vratite na posao ili svojim aktivnostima.

Radi se jednom u mesec dana, što nije naporno. Nema modrica ni ožiljaka. To je zbog toga što je maksimalan broj uboda 5. Ako uporedimo sa mezoterapijom celulita, tu imate zaista veliki broj uboda i onda je opasnost od povređivanja daleko veća.

Ono što je takođe važno, to je da se masne naslage ne vraćaju. Kada ih uklonite intralipoterapijom, one su trajno uklonjene.

Možda se sada čudite, kako to? Šta ako jedemo posle toga, ne vodimo računa?

Upravo u tome je caka. Ovo ne uklanja gojaznost, samo sa pojedinih delova skida višak koji se sam od sebe ne da skinuti. Zato se neće ni vratiti bilo šta.

Rezultati intralipoterapije

Sada je već jasno – rezultat je zadovoljstvo klijenta. Dešava se ljudima da se trude, da izgaraju u želji za svoju vitkost, a ne ide im. Onda shvate da nije do njih. Uradili su sve što treba, ali je problem bio u višegodišnje nataloženim mastima.

Pomenuli smo mršave žene sa celulitom. Nažalost, to je česta pojava. Sve ste uradili što treba, a naslage celulita su tu.

Intralipoterapija može psihički pomoći, možda čak više nego i fizički, da se čovek oseća dobro u svojoj koži. Veoma često nam je to problem. Naročito kada nastojimo da se sredimo, a ne ide.

Naglasili bismo još i ovo, kada završite sa intraterapijom, onda se i potrudite da se ne vraćate lošim životnim navikama jer će vas one vratiti u stari problem. A i nije sve u izgledu. Mi zdrav životni stil sprovodimo pre svega zbog zdravlja, a onda i zbog izgleda.

Intralipoterapija vas samo podseti da ono što ste radili nije uzalud.

Ono što još možemo da naglasimo, to je da kožu koja je tretirana možete nastaviti da negujete gelovima protiv celulita, da budete potpuno sigurni da se masne naslage neće vratiti. I obični losioni za kožu su takođe preporučljivi, naročito oni koji neguju kožu.

Cena intralipoterapije i iskustva

Cena za tretman jedne regije iznosi 12 000 dinara, odnosno oko 100 evra. Naravno, pošto je za jedan tretman, ako vam lekar preporuči više tretmana, svaki plaćate ovoliko..

Iskustva koja smo sakupili nisu brojna. Kao što rekosmo, još uvek se intralipoterapija smatra terapijom u povoju. One malo ljudi koji su ga isprobali, kažu da su vrlo zadovoljni.

Maja

Uspela sam intralipoterapijom da se rešim dugogodišnjeg sala sa stomaka. Posle troje dece, majke će razumeti, ništa nije pomagalo. Bila su dovoljna četiri tretmana za problem koji je trajao dugo godina. Vrlo sam zadovoljna.

Nela

Kuburila sam sa samom oko struka, još od detinjstva. Znate, oni spojleri sa strane. Kažu za to i šlauf. Ima raznih naziva. Teretana, dijete, sve sam probala. Posle tri meseca i tri tretmana, situacija se poboljšala. Laknulo mi je.

Mirjana

Uradila sam jednu intralipoterapiju. Videla sam pomak i nastavila sam samo da koristim anticelulit gel. Zadovoljna sam rezultatom. Ovaj tretman mi je ipak malo preskup da ga redovno radim, a nije ni zdravo. Zato sam se ipak odlučila za tretman na biljnoj bazi.

Dejan

Moje iskustvo je dvostruko. Supruga i ja smo probali intralipoterapiju. Njoj je posle blizanačke strudnoće ostao stomak. A i meni. Paralelno smo se gojili.

Pošto je već bilo tako, posle zajedničke dijete, probali smo zajedno neke od neinvazivnih tretmana i zaista smo zadovoljni. Intralipoterapija je skinula sve što dijete i teretana nisu mogli.

Nadamo se da smo uspeli da vas zainteresujemo za ovu zanimljivu temu. Verujemo da će se o njoj tek pisati i pričati jer spada u sam vrh estetike.

Takođe smatramo da se intralipoterapija još uvek nije dovoljno pročula, zato i pružamo svoj skromni doprinos. Naglasili bismo da je nega važna, a na vama je izbor kakva će ona biti.