Super vežbe za celulit koje možete raditi kod kuće

Super vežbe za celulit koje možete raditi kod kuće

Celulit jeste uporan,  a najuporniji je onda kada se ne borite protiv njega. Jedan od načina da ga se brzo oslobodite jesu i vežbe za celulit. Probajte ih!

Da bismo pojasnili kako je ovo moguće, važno je da razumemo šta je zapravo celulit i kako nastaje. On je masno tkivo koje je nepravilno rapoređeno ispod vaše kože. Da biste ga se rešili, potrebno je u stvari da se rešite masnih naslaga.

U te svrhe možete isprobati anticelulit dijetu.

Nije dovoljno izabrati bilo koju dijetu i samo smršati, jer čak i mršave osobe imaju celulit. Potrebna vam je neka koja brzo topi masne naslage.

Osim toga, da se oslobodite celulita, možete se obratiti nekom kozmetičkom salonu i zakazati nekoliko tretmana anticelulit masaže koja će da prerasporedi i izgladi salo ispod vaše kože . Ali ni to nije rešenje protiv celulita  ako nastavite loše da se hranite.

Da li su onda vežbe za skidanje celulita ta magična stvar koja uspeva i daje rezultate?

Sigurno ste milion puta čule iste savete: Ne jedite grickalice i slatkiše, pijte puno vode i vežbajte i možete reći zbogom butinama poput pomorandžine kore.

Sada saznajte!

Kako vežbe uklanjaju celulit?

Verovale ili ne, (a ako ste svašta isprobavale, sigurno više nemate mnogo poverenja) vežbe protiv celulita su odličan način da ga se rešite.

Kako se to u stvari dešava?

Počnimo od toga šta je celulit!

Celulit je salo. Onda kada  nema sala, nema mi ni pomorandžine kore. Formiranje mišića tamo gde su masne naslage je jedan od najefikasnijih načina da se rešite ovog problema.

Da biste to uspeli, potrebno je kombinovati kardio vežbe i vežbe za zatezanje mišića na onom delu tela koji je kritičan. Kardio vežbe će istopiti salo i to je ono na čemu treba prvo da poradite. Tek posle toga treba da  forsirate vežbe za oblikovanje i zatezanje nogu ili zadnjice.

Ako imate celulit, ne morate u teretanu ni u salu za vežbanje. To zahteva dodatno vreme i uvek ćete naći izgovor kako vam baš vreme fali. Zato dajemo primer nekoliko vežbi za skidanje celulita  koje možete raditi kod svoje kuće, oslanjanjući se samo na svoju težinu. A ako tome dodate i ovo što je Jelena uradila, u kratkom roku možete se rešiti ovog problema zauvek. Nećete verovati, ali moja prijateljica Jelena je potpuno je eliminisala celulit na nogama, a bio je baš vidljiv. Pročitajte njeno iskustvo https://minutzamene.com/moj-celulit-je-nestao-na-ovaj-nacin/

Vežbe protiv celulita ne donose rezultate preko noći. U zavisnosti od intenziteta vežbanja i vaše doslednosti, ali i količine celulita koji imate i načina ishrane, rezultati mogu biti vidljivi posle mesec dana ili posle nekoliko meseci. Može se desiti i da nema efekta uopšte. Ukoliko redovno vežbate i redovno se loše hranite, postoji velika šansa da ishranom unosite ono što ste potrošili i možda čak i više od toga. Tada i posle godinu dana vežbanja možete imati celulit, ali će sigurno biti manje vidljiv. Zato, nije loše znati šta jesti posle treninga.

Efekat pomorandžine kore uglavnom pogađa butine, zadnjicu  i noge pa vežbe protiv celulita uglavnom targetriraju ove delove tela.

Ukoliko nemate ovaj problem, onda je fizička aktivnost dobar način da ga sprečite. Ne opuštajte se. Kažu da celulit pogađa 90% žena. Onih 10% sigurno ne sedi skrštenih ruku! Budite aktivne i izbegavajte sedenje. Trčite, šetajte i što više koristite stepenice.

Evo kako se Sindi bori sa celulitom.

Vežbe za celulit na zadnjici

Većina žena ima celulit na zadnjici i ovo je najkritičnije područje kada govorimo o ovom problemu. To je normalno, jer svi mi na ovom delu imamo najveći sloj masnih naslaga. Ono što vam treba da ga se oslobodite su vezbe za zatezanje zadnjice.

Čučnjevi

Svi znamo kako izgledaju klasični čučnjevi, ali ovi koji treba da targetiraju zadnjicu  su malo modifikovani.

 • Polučučanj. Raširite noge u širini ramena i ispružite ruke ispred sebe. Sada savijte kolena i čučnite, ali ne do kraja već kao da želite da sednete na stolicu. Ponovite 10 puta za početak. Nakon poslednjeg čučnja ostanite u čučećem položaju i zadržite ga nekoliko sekundi. Što duže to bolje.
 • Čučanj sa iskorakom. Napravite iskorak jednom nogom unapred, uvucite stomak, ruke možete staviti na bokove. Savijte zadnju nogu u kolenu i spuštajte se u čučanj. Leđa su prava, a fokusirajte se na zadnjicu. Vratite su u početni položaj i uradite isto sa drugom nogom.  Ponovite menjajući noge naizmenično. Za početak je dosta 10 puta.

 • Čučaj sa stolicom. Da biste otežali stvari, čučanj sa iskorakom možete da radite i uz pomoć stoilice. Stanite pored stolice leđima okenuti, pa se udaljite jedan korak od sedišta. Jednu nogu podignite na sedište  koje je iza vas. Drugom  nogom spuštajte se u čučanj. Leđa držite pravo. Ponovite 10 puta.

Vožnja bicikla i ležeće vežbe

Vožnja bicikla je zabavna, korisna i idealna vežba za celulit na zadnjici. U te svrhe najbolje je da vozite bicikl stojeći. Ali to nije vežba koju možete da radite kod kuće zar ne? Zato ćemo i ovde da improvizujemo.

 • Vožnja bicikla na podu.Lezite na pod na leđa i stavite ruke pored tela. Savijte noge u kolenima i  radite pokrete kao da vozite biciklu. Noge su paralelne sa podom.
 •  Naizmenično guranje nogama je odlična vezba  za zatezanje zadnjice. Položaj je isti. Ležite na leđima ruke su pored tela, noge savijene u kolenima. Sada jednu nogu ispružite kao da gurate nogom neki teret ispred sebe. Ne spuštate je na zemlju već ostaje jedno 5 cm od poda.  Druga noga ostaje savijena u kolenu. Naizmenično menjate noge – gurajte zamišljeni teret levom pa desnom nogom ne spuštajući noge na pod.
 • Podizanje zadnjice od poda. Lezite na leđa i stavite ruke pored tela. Savijte noge u kolenima, dok su stopala čvrsto oslonjena na pod. Podignite zadnjicu i kukove što više u vis i držite tako dok izbroijite do 10. Ponovtie nekoliko puta
 • Podizanje noge iz klečećeg položaja. Kleknite na pod. Prednji deo tela je takođe na podu, oslonjeni ste na podlaktice. Leđa su paralelna sa podom. Podignite jednu nogu tako da je savijena u kolenu. Butine su parlelne sa podom, a potkolenica usmerena naviše. Sada radite pokrete gore – dole tako savijenom nogom. Nogu ne ispravljate. Ponovite 20 puta za početak, pa zamenite nogu.
 • Podizanje ispravljene noge. Noga treba da bude paralelna sa podom. Radite kratke poteze gore-dole 20-ak puta, jednom pa drugom nogom. Nogu ne spuštate na pod nego je pomerate u vazduhu.
 • Bočno podizanje noge. Legnite na bok i opružite noge. Podignite jednu nogu 10 cm od poda i maksimalno zategnite. Radite kratke pokrete gore-dole zategnutom nogom. Pnovite 20 puta. Nakon toga ostavite nogu nekoliko 10 sekudni u mirnom položaju, zategnutu.
 • Savijanje noge unazad. Ponovite prethodni položaj. Lezite na bok, podignite jednu nogu 10-ak cm iznad druge. Sada savijajte podignutu nogu u kolenu . Nogu ne podižete već samo savijete pozadi. Ostaje paralelna sa podom.

Evo primera nekih vežbi.

Savet plus:Da biste ojačali mišiće zadnjice, potrebno je da ih zatežete i opuštate kad god ste u prilici.

Dakle, to ne mora da bude samo kod kuće. Možete ih raditi i na vašem radnom mestu, slično kao i kegelove vežbe. Samo identifikujte mišiće zadnjice i stežite i opuštajte ih.

Otkrijte još najboljih vežbi za zadnjicu!

Vežbe za skidanje sala sa butina

Neke žene imaju samo celulit na zadnjici, dok su neke obdarene i onim na butinama. Što je veća površina obuhvaćena, to ovaj problem viša narušava vaše samopouzdanje. U ovom slučaju potrebno je da ojačate noge i butine i masne naslage na ovom delu tela zamenite mišićima.

vežbe protiv celulita

Ovo su najbolje vežbe za celulit na butinama i nogama:

 • Trčanje. Ukoliko želite da istopite masne naslage i imate tanje butine, onda ćete morati malo da se zadišete i umorite i naterate telo da ih potroši. Za to je najbolje trčanje. S obzirom da radite vežbe kod kuće, trčanje u mestu najmanje 10-ak minuta svaki dan biće odlično zagrevanje i vežba za tanje butine. Naravno,  uopšte nije loše da obujete patike i otrčite par krugova po okolini.
 • Čučanj sa noge na nogu je odlična vežba za zatezanje nogu. Stanite raširenih nogu. Savijte desnu nogu u kolenu i spustite se u polučučanj na desnu stranu. Vratite se u početni položaj i ponovite to sa levom nogom. Uradite 10-ak puta za početak,.
 • Široki čučanj je još jedna vežba za skidanje sala sa butina. Raširite noge i kolena okrenite ka spolja. Sednite u čučanj tako da zadnji deo butina bude paralelan sa podom. Zadržite taj stav 20-ak sekundi.
 • Noge u stranu. Stanite u stojeći stav i ruke postavite na kukove. Noge su spojene jedna pored druge. Zategnite desnu nogu maksimalno i podižite je na desno. Zamenite nogu i ponovite vežbu 30-ak puta.
 • Vežba za unurašnji deo butina. Lezite na desni bok. Desnu nogu ostavite opruženu na podu. Levu savijte u kolenu prebacite preko desnem tako da je stopalo spušteno na pod ispod kolena. Podižite kratkim pokretima desnu nogu od poda 20-ak puta. Promenite stranu i ponovite vežbu,.
 • Vežbe sa elastičnom trakom. Lezite na leđa i podignite noge.Stavite elastičnu traku oko nogu. Širite je nogama  i vraćajte u početni položaj. Ukoliko i nemate traku, lezite na pod , podognite noge ispravljene u vis i širite ih i skupljate zamišljajući da imate otpor.

Pogledajte  video za konkretne primere.

Sve ove vežbe za celulit možete raditi kod svoje kuće. Da biste ih dodatno otežali, možete dodati tegove na noge i na ruke.

Tegovi za noge su obično u obliku traka punjenih peskom  koji se stavalju oko  nožnih članka.

Tegovi za ruke mogu biti u obliku traka ili oni  koji se drže u šakama. Ne treba da budu preveliki,  već oni najmanji do 500g.  Dovoljno je da prave otpor i otežavaju normalne pokrete.

Savet:Ukoliko i nemate tegove, napunite flašice od vode sa peskom i držite njih. Ovde birajte manje flaše, jer ma koliko da ste jaki, velike flaše imaju prevelik obim i neće vam lako stajati u šaci dok vežbate.

Odlično se pokazalo i preskakanje vijače protiv celulita.

Da li su vežbe protiv celulita delotvorne i protiv strija?

Ukoliko imate strije, koji su čest dodotak koji ide uz celulit, treba da znate da ćete se njih teško rešiti pomoću vežbi. One su na neki način ožiljci na vezivnom tkivu kože i teško ćete kožu koja je popucala na nekim mestima vratiti u prvobitno stanje. Ipak, postoje načini da one izblede i postanu manje vidljjive i da se ujedno brže oslobodite celulita.

Znate li kako?

Provereno dobar način jeste kombinacija  pravilne ishrane, dosta tečnosti, vežbi protiv celulita i dobar anticelulit gel koji će da podstakne  razgradnju masnih naslaga i onda kada mirujete. To je kao da se borite protiv neprijatelja i onda kada spava.

Dobar gel protiv celulita će da smanji celulit, ublaži vidljivost strija i da zetegne vašu kožu, a vežbama ćete da zategnete mišiće.

Celulit je kozmetički problem kojem treba stalna nega i to ne treba zaboraviti. Kada imate suvu kosu, vi održavate njenu higijenu, pokušavate da je oporavite maskama za kosu i brinete o njenom zdravom izgledu. Isto je is a kožom i potkožnim problemima – neće nestati ako se ne potrudite oko toga i ako im ne pružite adekvatnu negu.

Ovo su samo neke vežbe za celulit. U suštini, svaka vežba koja aktivira mišiće nogu, butina i zadnjice je dobra protiv celulita, bilo da je u pitanju plivanje ili dizanje  tegova, pa čak i samo trčanje. Najbolje je da ih kombinujete i menjate vremenom jer se mišići vrlo brzo naviknu na jednu vežbu. Onda kada prestane da vam bude napor, vreme je da je promenite i povećate  broj ponavljanja.

Budite uporni. A rezultati –  oni sigurno neće izostati.