Injekcije za celulit i kokteli koji razaraju masne naslage!

Injekcije za celulit i kokteli koji razaraju masne naslage!

Injekcije za celulit su brzo rešenje i obećavaju puno. Pitate se koliko su bezbedne, kako deluju i da li su efikasne? Sve o njima saznajte odmah.

Večita potraga za glatkom kožom dovela je do nastanka injekcije za celulit. Ona pomaže da smanjimo masne naslage na željenim područjima, ali po koju cenu? Neprimereno korišćenje, infekcije i bol su među problemima o kojima bi trebalo misliti pre primene ovog  tretmana. Kako bi pronašli sve što vas zanima, dali smo vam vodič o injekcijama za celulit.

Prvo da vidimo:

Šta su injekcije za celulit?

Bockanje i igle bude nekakvu jezu, zar ne?

Injekcije za celulit su napravljene kao koktel različitih sastojaka koje ubrizgavamo kako bi postigli efekte poput:

 • Ubrzanog metabolizma – Što sprečava stvaranje celulita i gomilanje masnoće u telu.
 • Poboljšanje kvaliteta kože – U ovom slučaju uglavnom se radi o injekcijama koje podstiču proizvodnju kolagena i elastina.
 • Rastvaranje celulita – Kod ove osobine dolazi do rastvaranja masnih naslaga, što nam omogućava da vidljivo smanjimo pomorandžinu kožu.
 • Detoksikacije organizma – Injekcije protiv celulita mogu ubrzati izbacivanje toksina iz našeg tela. Supstance koje imaju dejstvo detoksikacije pomažu nam da smanjimo količinu nagomilanog celulita. Masne ćelije postaju manjih dimenzija, a koža postaje zaglađena i ravna.

Kada nam se pojavi celulit naša prva reakcija je da potražimo rešenje kojim ga možemo ukloniti. Ako niste ljubitelj igala ne očajavajte. Postoje male bjuti tajne koje vam mogu pomoći da se rešite ovih masnih naslaga bez primene skupih kozmetičkih tretmana.

Deluje vam kao da se celulit lepi na vas dok druge žene nemaju problem sa tim? Nerviraju vas sve te javne ličnosti bez trunke celulita? Velika je verovatnoća da su i oni imali problem sa gomilanjem masnoće. Pogledajte Gocu Tržan i njenu iskrenu priču. Kao i većina žena, počela je da primećuje gomilanje celulita. Stalno je razmišljala kako da sedne, da li se primećuje, da li se vidi na kamerama. Nije imala vremena za duge tretmane. Počela je da traži rešenje koje će joj biti pristupačno kad god joj zatreba.  Našla ga je! Pronašla je pravu stvar koja joj je omogućila da se reši celulita. Sada ponovo ima glatku, negovanu i zategnutu kožu . I vaša koža može biti takva, ako probate njen savet. Pogledajte šta je pomoglo Goci: https://minutzamene.com/goca-trzan-nemam-celulit/

Ako vas malo bola i neprijatnosti ne čini nervoznim, onda nastavite dalje da saznate sve o injekcijama protiv celulita. Verujem da vas pre svega zanima kako deluju i šta ima u njima.

Supstance u injekcijama za celulit

Svaki sastojak koji se nalazi u injekcijama za celulit ima svoju namenu zbog čega je neophodno odabrati prave injekcije.

injekcije za celulit sastojci

Plašite se ove metode? Činjenica da se radi o ubrizgavanju preparata direktno u celulit ne deluje prijatno.

Ubrizgavanja se vrše iglama ubacivanjem hemikalija poput CCH, hormona, enzima, biljnih ekstrakta (ekstrakt semenki grožđa), hijaluronske kiseline pa čak i kolagena.

Kolagenska terapija celulita

Ubrizgavanje kolagena na područja pogođena celulitom ima sposobnost i da “sakrije celulit” jer se kolagenom mogu popuniti rupice na koži. Masne naslage stvaraju grudvičast izgled na našoj koži. Celulit postaje izraženiji kada se smanji količina kolagena u našoj koži. Njegovim ubrizgavanjem možemo nadoknaditi to što se smanjila količina u našoj koži, zbog čega dolazi do zategnute kože (gde se manje primećuje površinski celulit).

Primena CCH

Ova metoda se koristi kao tretman za masne naslage koje su vidljive i golim okom kada stojimo. Znate da postoji više vrsta celulita.   Ovde je na udaru fibrozni celulit nasatao degeneracijom vezivnih vlakana. Njegovom primenom dolazi do podsticanja razbijanja kolagenskih čvorova i kolagenaze. CCH ( supstanca koja je dobijena od bakterije clostridium histolyticum) se ubrizgava na predela gde imate celulit. Zbog nje dolazi do hidrolizovanja kolagena . Grudve se razbijaju , celulit je manje izražen. Tretman deuje na određene vrste kolagena zbog čega dolazi do zaglađenosti kože i manje izraženosti celulita. Primena ovih injekcija može trajati mesecima, a da bi bila uspešna potrebno je kombinovati ih sa fizičkom aktivnošću.

Ubrizgavanje fosfatdiholina

Ova  supstanca se koristi prilikom mezoterapije celulita. Ovaj sastojak je u upotrebi jer njegovom primenom dolazi do razgradnje masnih ćelija. Krupni delovi celulita postaju sitniji i manje izraženi, zbog čega se značajno smanjuje njegova upadljivost. Ako se redovno koristi vremenom dolazi do smanjenja veličine ćelija, zbog čega se poboljšava površinska tekstura kože.

Kalcijum hidroksiapatit

Među serume koji se primenjuju za uklanjanje celulita spada i kalcijum hidroksiapatit (CaHA). Ova supstanca spada u vrstu filera koji koristimo za smanjenje vidljivosti celulita. CaHA pruža potporu vezivnom tkivu zbog čega dolazi do jačanja strukture kože i manje verovatnoće da će se pojaviti izražene grudvice celulita.

Enzimske injekcije za celulit

One mogu sadržati kombinaciju raznih enzima koji utiču na smanjenje količine celulita.

QWO i kybella injekcije spadaju u tretmane koje sadrže enzime. Enzimi u njima razlažu vlaknaste preglade u koži (koje su zaslužne za pojavu grudvica kod celulita). Primenom ovih injekcija dolazi do razlaganja proteina (kolagena) i zaglađivanja kože.

Enzimi  najčešće ubrzavaju procese poput:

 • Kolagenaze – Ne brinite, kolagenaza nije proces koji će uništiti vašu kožu. Ona utiče na uklanjanje višak nefunkcionalnog i lošeg kolagena (razlaže se pod dejstvom enzima) kako bi se omogućila proizvodnja jačeg (kvalitetnog). Tako dolazi do bolje strukture naše kože, zategnutosti i manje izraženosti uvećanih masnih ćelija.
 • Lipolize – Ovaj proces se dešava pod dejstvom grupe enzimagde dolazi do lipaze i razgradnje celulita. Masne ćelije postaju manje, zbog čega se sprečava velika izraženost grudvica. Pomorandžina kora se smanjuje i više nije u prvom planu.

U enzime koji se najčešće koriste spadaju hijaluronidaza i lipaza. To su enzimi koji dolaze u paru. Oni su zaslužni za razgrađivanje supstanci kao što su složeni šećeri. Kada se ubrizgaju u telo dolazi do manjeg zadržavanja tečnosti i toksina u našem telu.

Ova metoda se zove enzimska terapija celulita.

Hijaluronska kiselina u injekcijama za celulit

Kada želimo da smanjimo celulit uz pomoć injekcija, možemo se odlučiti na ubrizgavanje hijalurona ili kombinacije sa kolagenom (ili drugim sastojcima). Hijaluronskom kiselinom dolazi do manjeg opuštanja kože, poboljšava se elastičnost i pojačava hidratacija. Ovo su značajni efekti ako je celulit nastao zbog manjka vode u vašem telu ili imate dehidriranu kožu. Zbog navedenih osobina dobijamo bolji tonus kože pa celulit postaje manje vidljiv.

Hijaluron nije trajno rešenje jer se rastvara. Zato je neophodno ponavljati proces više puta kako bi se videli rezultati.

Ostale injekcije za celulit

Injekcije za celulit mogu sadržati veliki broj raznih biljih sastojaka koji nam pomažu da smanjimo izraženost pomorandžine kore. U supstance koje se koriste za smanjenje celulita spada kofein. Ekstrakti poput koštica grožđa ili agruma se takođe mogu naći u ovim injekcijama.

 1. Kofein u injekcijama za celulit razlaže trigliceride (koji doprinose gomilanju masnih naslaga) i doprinosi poboljšanju cirkulacije u koži. On nam pomaže da izbacimo iz tela toksine i na taj način smanjimo masno tkivo. Koža vremenom ima sve manje grudvica, dok sloj vodenog celulita postaje znatno manji.
 2. Ekstrakt koštica iz grožđa – Kao jak antioksidans ovaj sastojak poboljšava metabolizam, pojačava cirkulaciju i sprečava gomilanje toksina u telu. Ubrizgavanjem na područje gde se pojavio celulit dolazi do smanjenja pojave novih masnih ćelija i povećanja postojećih. Ovaj ekstrakt pomaže da se poboljša tonus, zategne koža i smanji izraženost površinskog celulita. Da bi imao efekat na naše telo trebalo bi da se koristi duže vreme (2-3 meseca).
 3. Agrumi su puni vitamina C zbog čega se poboljšava izgled kože. On utiče na smanjenje opuštenosti kože i postiže se da naše telo (koža) postane zategnutije.
 4. Ekstrakt bora – Ako se ova supstanca nalazi u injekcijama dolazi ubrzava metabolizam i poboljšava izbacivanje toksina iz tela. Tako dolazi do sprečavanja uvećanja masnih ćelija i gomilanja celulita na vašem telu.

Hormonske injekcije i celulit

Imate hormonski disbalans i primetili ste pojačanu pojavu celulita? Ovo je sasvim normalna pojava. Hormoni mogu biti uzrok gomilanja masnih naslaga, ali mogu i dosta pomoći da nam se smanji ovaj problem. Injekcije za celulit koje sadrže hormone mogu smanjiti ovaj problem.

Napomena: Pre upotrebe ovog tretmana trebalo bi kosultovati se sa stručnim licem!

Stručnjaci smatraju da je manjak estrogena može nastati s godinama, ali i zbog medicinskih problema. Tada može doći do smanjene cirkulacije, smanjuje se izbacivanje toksina i dolazi do pojave celulita. Ovaj problem se može ublažiti primenom injekcija koje sadrže ovaj hormon. Na taj način možemo “nadoknaditi” smanjenu proizvodnju estrogena. Potrebno je voditi računa o količini koja se primenjuje jer nije dobro imati ni preveliku količinu estrogena (može dovesti do gomilanja masnih naslaga).

Hormoni nisu dobra opcija za osobe koje imaju medicinske probleme kao što su kardiovaskularni ili dijabetes. Ako ste intolerantni na insulin trebalo bi da se psavetujete sa lekarom pre primene ovakvih injekcija.

Steroidi

Oni utiču na poboljšanu proizvodnju kolagena i mogu smanjiti upalne procese u organizmu (koji su možda doveli do nastanka celulita). Kada se koriste pravilno koža može postati zategnuta i celulit manje vidljiv. Steroide ne bi trebalo koristiti previše jer mogu biti izvor raznih komplikacija. Jedna od jednostavnijih je smanjena elastičnost kože i nastanak strija.

Kako bi znali koliko je bezbedno koristiti ih, savetuje se nadzor i komunikacija sa doktorom.

Upalni procesi mogu doprineti smanjenju kvaliteta vezivnog tkiva. Kada se to desi dolazi do slabljenja strukture kože, zbog čega ona postaje opuštena. To dovodi do veće izraženosti površinskog celulita, ali i šanse za stvaranje adipoznih masnih naslaga ili vodenog celulita.

Kome su namenjene injekcije protiv celulita ?

Ako imate jako izražen celulit ili ste jednostavno radoznali možete se odlučiti za ovaj tretman. Ove metode mogu pomoći osobama koje imaju slabu proizvodnju kolagena, loš kvalitet vezivnog tkiva, hormonski disbalans ili manjak hidratacije.

Kome NISU namenjene?

Niste fizički aktivni ? Imate loše navike, ili se ne hranite zdravo? U ovim slučajevima efekat ovih injekcija neće biti trajan. Uzalud vam trud. Morate menjati i navike.

Ako mate zdravstveni problem (loša koagulacija krvi na primer), ili ne možete odlaziti redovno na tretmane postoje druga rešenja. U navedenim slučajevima bolje je koristiti bezbednije opcije poput anticelulit gela.  Oni pomažu da se smanji celulit, poboljša kvalitet kože i umanji verovatnoća da vam se masne naslage vrate bez igala i rizika (infekcija, krvarenja).

Trebalo bi da razmislite da li su injekcije za celulit prava stvar za vas ako ste:

 • Skloni ste pojavi modrica
 • skloni zadržavanju vode u organizmu
 • Imate određene bolesti – kardiovaskularne, autoimune, dijabetes
 • Preosetljivi ste na bol

Obavezno naglasite lekaru ako imate određene bolesti jer nisu svi tretmani pogodni za svakoga. Tako alydya nije preporučljiv osobama koje imaju herpes i onima koji često uzimaju antibiotike ( dolazi do pogoršanja simptoma bolesti i težeg lečenja).

Ako ste imale jake alergije možete očekivati i pojavu bola. Možete očekivati i da vam se javi svrab, iritacija, crvenilo.

Kod pojedinih tretmana (intralipoterapije na primer), mogu vam se desiti povrede okolnog tkiva (mišići, nervi, krvni sudovi). Kako bi se ro sprečilo potrebno je voditi računa o doziranju ali i vremenskom razmaku između tretmana. Ovo su razlozi zbog čega je neophodno ovakve tretmane raditi kod stručnih lica.

Najpoznatiji tretmani celulita injekcijama

Postoje razne vrste injekcija protiv celulita. Koje ćete koristiti zavisi od više faktora.

injekcije protiv celulita

Trebalo bi obratiti pažnju na to koju vrstu celulita imate, ali i:

 1. Vaše finansijske mogućnosti – Injekcije za celulit mogu biti veoma skupe.
 2. Koliko ste spremni da odvojite vremena – Kako bi primetili prve rezultate neophodno je odlaziti na više tretmana.
 3. Da li imate neku bolest ili alergiju – Kako bi izbegli negativna dejstva trebalo bi da se raspitate da li je ova metoda bezbedna za vas.

Lipoliza

Lipoliza može biti kao samostalna intervencija ali i u kombinaciji sa drugim tretmanima protiv celulita. Ponekad se svrstava kao dopunski tretman uz liposukciju. Kada je koristimo u vidu injekcija protiv celulita dolazi do smanjenja masnog tkiva primenom fosfatdiholina ili deoksiholata. Supstanca koja nam se ubrizgava ima svrhu da razloži masne ćelije i na taj način poboljša izgled kože. Tada dolazi do razbijanja celulita i sprečavanja njegovog gomilanja.

Neophodno je voditi računa da uslovi budu sterilni kako ne bi došlo do infekcije.

Mezoterapija celulita

Injekcije koje se koriste kod mezoterapije sadrže kofein ili tiratricol koji imaju regenerativna svojstva i pojačava razbijanje masnih naslaga. Ova metoda se koristi kod redukcije celulita jer pomaže u lipolizi zbog čega koža postaje glatka. Mezoterapija pomaže da se pojačaju procesi koji dovode do nestanka celulita.

Intralipoterapija

Intralipoterapija se koristi kod upornog celulita. Može se upotrebiti za razne delove tela gde imate celulit (zadnjica, butine, stomak pa čak i kolena). Intralipoterapijom dolazi do razlaganja masnog tkiva primenom injekcija natrijum deoksiholata (rastvor koji pretvara mast u tečan oblik zbog čega se lakše izbacuje).

Natrijum deoksiholat rastvara masnoću jer dolazi do odvajanja proteina i sprečavanja njihovog vezivanja. Kada se ubrizga ovaj rastvor “transformisana” masnoća se izbacuje limfnim čvorovima iz organizma. Efekat nećete dobiti odmah već je potrebno vreme i upornost (bar mesec dana).

Postupak podrazumeva dezinfekciju predela gde se primenjuje. Ubrizgavanje se vrši kanilom (iglom). Za ovu metodu trebalo bi izdvojiti oko sat vremena po tretmanu. Radi se u ponavljanjima od 2 do 7-8 tretmana. Trebalo bi napraviti razmake od mesec dana kako bi se vaše telo oporavilo. U zavisnosti od veličine područja gde se koristi može se desiti da će vam trebati veći broj injekcija.

Alidya

Ovim tretmanom dobijamo efekat lipolize. Alidya je vrsta injekcija protiv celulita koja se bazira na tretiranju dubinskog celulita. Ona deluje na nastanak i smanjenje procesa razvijanja celulita. Može se koristiti i kao dopunska terapija nakon određenih tretmana celulita (intralipoterapije na primer).

Serumi za ovaj tretman su bazirani na amino kiselinama (triptofan). Ova metoda ima dejstvo i na pojačanje mikro cirkulacije kod dubljih delova kože. Na taj način dolazi do smanjenja gomilanja toksina zbog čega se masnoća manje gomila u našem telu. Vremenom može doći i do zaglađenosti kože i manje vidljivosti grudvica masnoće.

Tretman se sprovodi pod lokalnom anestezijom kako bi se izbegla bol. Injekcije se primenjuju više puta na području gde želite da uklonite celulit. Preporučuje se da unosite više tečnosti tokom (i nakon) tretmana i da pazite na ishranu.

Kako bi se izbegle infekcije, povreda tkiva i druge neželjene posledice (modrice, crvenilo) savetuje se odlazak kod proverenih stručnjaka.

Ako vam se često javlja iritacija ili oticanje preporučuje se korišćenje bezbednijih metoda uklanjanja celulita (anticelulit gel na primer).

Karboksiterapija celulita

Karboksiterapija celulita se razlikuje od ostalih injekcija protiv celulita jer se ubrizgava gas (ugljen dioksid) u potkožno tkivo. Ovim tretmanom dobijamo zategnutu kožu zbog čega se ne vide toliko grudvice celulita.

Kada nam se ubrizgava ugljendioksid u masne ćelije dolazi do njihove razgradnje. Ova metoda doprinosi pojačanoj elastičnosti kože i pojačava se cirkulacija krvi. Kako bi metoda bila efikasna neophodno je ići na bar 10 tretmana. Razmaci između odlazaka su uglavnom nedelju dana. Za ovu metodu neophodno je izdvojiti pozamašnu svota novca. Jedan tretman može koštati i do 200 evra.

Procedura: Gas se prvo filtitra kako bi se sprečila kontaminacija. Cevima se sprovodi do uređaja na čijem kraju se nalazi igla. Primenjuje se tako što lekar ubrizga gas na pripremljenu površinu.

Dejstvo na celulit – Kada udišemo dolazi do prenošenja kiseonika do ćelija. Tada crvena krvna zrnca kupe ugljendioksid i prenose ga, da bi ga kasnije izdahnuli. Kako ubrazgavamo ovaj proces ubrizgavanjem ovog gasa, dolazi do povećanog transporta. Tako se pojačava protok, a samim tim i cirkulacija.

Loša strana ovog tretmana je u tome što kod nas postoji mali broj stručnjaka koji rade ovu metodu. Ako ste radili karboksiterapiju trebalo bi izbegavati kvašenje područja gde se primenjivala (bar jedan dan).

QWO

QWO je jedan od načina na koji se primenjuju injekcije za redukciju celulita uz pomoć enzima. Kod ove metode dolazi do jačanja vezivnog tkiva. Kada se uvećaju delovi u koži (spate) dolazi do deformacije tkiva i nastanka celulita. Ovaj tretman ciljano deluje baš na ovu pojavu zbog čega dolazi do poboljšanja same teksture kože. Enzim koji se primenjuje tokom ovog tretmana podstiče kolagenazu .

Ovaj tretman koristimo ako imamo umeren ili jak celulit (uglavnom na području butina ili zadnjice).

Bezbolnija alternativa postoji

Niste ljubitelj injekcija? Niste jedine. Navedeni tretmani mogu biti bolni i veoma neprijatni. Postoji rizik od krvarenja, infekcija, pojave otoka ili modrica. Zato se mnoge dame radije odlučuju za metode koje ne uključuju ubrizgavanja uz pomoć igala.

Ne brinite, postoje načini da se rešite celulita bez odlaska na navedene procedure.

Manje invazivni načini uklanjanja masnih naslaga podrazumevaju:

 • Primenu anticelulit preparata na prirodnoj bazi – Proizvodi koji su puni hemikalija mogu izazvati neželjena dejstva (alergije na primer) i nisu dobro rešenje na duže staze. Proizvodi koji sadrže biljne supstance su pogodnije za tretiranje celulita.
 • Rekreaciju – Redovnom rekreacijom možete ulepšati svoje telo, smanjiti gomilanje masnih naslaga ali i poboljšati raspoloženje. Možete raditi vežbe za celulit ili odlaziti na vaš omiljeni sport. Tu je i kombinacija rekreacije uz primenu anticelulit preparata Na taj način dobijate zategnutost kože, regeneraciju kao i lipolizu bez igala i neželjenih efekata.
 • Anticelulit masaže – Ove masaže koristimo kako bi se poboljšali limfnu drenažu. Tako pojačavamo izbacivanje toksina i smanjenja celulita ( bez primene injekcija). Navedenu metodu možete kombinovati i sa redovnim vežbanjem i primeno proizvoda (gela protiv celulita ili ulja).

Pored navedenog za uklanjanje celulita ,može biti značajno i ako smanjite unos nezdrave hrane. Prednost ovakvih metoda jeste u jednostavnosti, ali i činjenici da nisu skupe, nema krvarenja niti oticanja ili infekcija.

Injekcije za celulit mogu delovati primamljivo i brzo,  ali mogu biti i nezgodan način uklanjanja celulita. Pored svih mogućih propratnih pojava (infekcija, krvarenja, crvenila, mogućih povreda) postoji i finansijski aspekt. Bolje je opredeliti se za bezbednu opciju i ukloniti celulit uz pomoć prirodnih i aktivnih komponenti. Tako možete ostvariti vaš san o lepoj, glatkoj i negovanoj koži.