Kavitacija efikasno topi celulit samo pod ovim uslovima!

Kavitacija efikasno topi celulit samo pod ovim uslovima!

 Postoji dosta tretmana protiv celulita i ultrazvučna kavitacija je jedan od njih. Koliko je ona efiksana i šta je to uopšte? O tome pričamo sada.

Gotovo sve žene znaju kako celulit može biti dosadan i uporan problem. Nakon puberteta (a neretko i pre) ima ga dobra većina ženske populacije. Nekim ženama on nije estetski problem i ne mare što ga imaju. Ipak, više je onih koje teže da budu najbolja verzija sebe i onih koje znaju da je lepota posledica nege i brige o sebi i svom telu.  One ga itekako smatraju velikim problemom.

I šta onda kada vam se čini da baš ništa ne deluje na vaš celulit? Probale ste sve prirodne metode protiv celulita i slušale razne savete, ali ništa. On je i dalje tu!  Tada počinjete da razmišljate o tome da svoje telo (i svoj celulit zajedno sa njim) prepustite nekom profesionalcu i isprobate kakva čuda na polju razbijanja masnih naslaga nudi, na primer, kavitacija.

Ukoliko razmišljate o tome, evo detalja o samoj toj proceduri koje morate znati.

Pre svega – šta je kavitacija?

Niste sigurni šta je ultrazvučna kavitacija? Čuli ste za to, i videli možda na koji način se obavlja, ali vam nije jasno kako ova metoda razbija celulit? Evo, objasnićemo!

Kavitacija je neinvazivni, potpuno bezbedan i mnogi bi rekli bezbolan tretman uklanjanja celulita i masnih naslaga. Žene širom sveta ga smatraju magičnim za mršavljenje i za zatezanje kože. Ipak, pre nego što tek tako padnete na priče o čudotvornom dejstvu ove metode, budite realne sa očekivanjima:

Istina je da kavitacija topi masne naslage, ali nema moć da vas transformiše iz debeljuce u mršavicu.  

Ultrazvučna kavitacija deluje tako što:

 • stvara mehuriće u masnom tkivu
 • destabilizuje masne ćelije i uništava njihovu strukturu
 • stimuliše oslabađanje masti iz masnih ćelija

Sama reč „kavitacija“ potiče od reči „cavity“, odnosno od engleskog termina za šupljinu. Izvorno se vezuje se za stvaranje mehurića vodene pare prilikom isparavanja vode. Kada koristimo ovaj termin da opišemo tretman uklanjanja celulita, treba znati da to  nije nikakav vruć tretman i nema veze sa isparavanjem, već samo sa pojavom mehurića u  potkožnom masnom tkivu.

A kako se oni stvaraju?

Tu ne scenu stupaju ultrazvučni talasi. Mašina za kavitaciju šalje ove talase na tretiranu regiju tela i oni stvaraju sićušne mehuriće ispod masnog tkiva . Naše telo uglavnom je sastavljeno od tečnosti. Ultrazvučni talasi počinju da deluju na tu tečnost u tkivima i ona počinje da se širi i skuplja. Usled toga, mehurići koji se nalaze ispod masnog tkiva na ovaj način eksplodiraju i naprave oštećenja na masnom tkivu. Ćelijske membrane masne ćelije tada postaju „ranjive“, spremne da se razlože i izbace iz tela kroz jetru, bubrege,kroz limfni sistem.

ultrazvučna kavitacija

I to je ono što se dešava ispod kože, tačnije sa celulitom.

A šta se dešava sa kožom posle ovog tretmana?

Ako se smanje masne naslage, da li koža ostaje opuštena ili ovaj tretman deluje blagotvorno i na kožu?

I ovde imamo dobre vesti!

Kavitacija i jeste efikasna zbog toga što smanjuje vidljivost celulita, što znači da koža posle toga deluje glatko i zategnuto. Ovaj poces stimuliše površinsku cirkulaciju i time stvaranje kolagena, što koži vraća elastičnost i čvrstinu. A to i jeste ono što želimo da postignemo zar ne? Uzalud topljenje masnih naslaga celulita ako koža posle toga beživotno visi.

Proces ultrazvučnog topljenja masnih naslaga radi se na koži i za samu upotrebu uređaja na njoj potreban je neki gel, kako pokreti ne bi bili neprijatni i bolni i kako bi mašina jednostavno i lako klizila po koži.

Najefikasniji rezulatati kavitacije protiv celulita mogu se dobiti uz primenu prirodnog anticelulit gela sa aktivnim sastojcima koji pored dobre podloge za tretman potpomažu razgradnju masnih naslaga.

Koliko su ovakvi gelovi zapravo nezamenjivi u borbi protiv celulita govori i iskustvo naše poznate pevačice i top modela – Ivane Stamenković Sindi. Jednim takvim gelom ona je uspela da se za nekoliko nedelja zauvek reši celulita, pa pročitajate i njeno iskustvo pre nego što donesete bilo kakvu odluku. https://minutzamene.com/ivana-stamenkovic-sindi-ovo-mi-pomaze-protiv-celulita/

Uz anticelulit gel, kavitacija može biti dobitna kombinacija u borbi protiv celulita!

Uređaj za kavitaciju poboljšava sposobnost kože da apsorbuje aktivne materije, pa ste na taj način na par koraka bliži dobrom rezultatu.

Ipak, da bi sve to bilo izvodljivo,morate znati još nešto!

Pravila kojih se morate pridržavati pre i posle tretmana

Ako ste misli da je dovoljno samo platiti tretman, leći na krevet i uživati – u zabludi ste. Kavitacija će pomoći da vaše masne naslage budu razorene, ali da bi ste ih i izbacili iz tela, ZA TO JE  POTREBNO JE DA SE POBRINETE SAMI.

Ova pravila morate poštovati u tom slučaju:

 • Ne smete jesti ništa dva sta pre ni jedan sat posle tretmana
 • Izbegavajte neposredno pre kavitacije bilo šta što izaziva promene na vašoj koži, kao što je depilacija ili sunčanje u solarijumu
 • Potrebno je da popijete bar 2 litra vode pre kavitacije. Ovo se ne odnosi na sokove, kafu, čajeve i njih tih dana zaobiđite ako želite da vam se tretman isplati.
 • Ne smete da pijete alkohol niti kofeinske napitke dan pre tretmana, kao ni dva dana posle toga.
 • Jedite hranu punu vlakana, mahom voće ipovrće . Izbegavajte masnoće, slatkiše, skrob.
 • Unosite najmanje 2 litra tečnosti i posle tretmana, kako biste jetri i bubrezima olakšali posao prerade i izbacivanja rastopljenih masnih naslaga
 • Ne tuširajte se vrelom vodom i ne idite u saunu. Mlaka voda je dopuštena.
 • Vežbajte aerobne vežbe najmanje 20 minuta dnevno

Rezultati kavitacije i kada ih možete očekivati

Sigurno se pitate, možete li odmah nakon prvog tretmana razbijanja masnih naslaga celulita izaći sa vidljivm rezultatima? Teško. Ali to ne znači da rezultata neće biti. Da bi ste do njih došli, potrebno je da prođete najmanje dva-tri tretmana, pa i mnogo više ukoliko imate problem sa fibroznim celulitom.  

Nakon prve intervencije ultrazvučnim talasima, možete ustanoviti da vam se smanjio obim butina ili stomaka (zavisi od regije koja tretirana) . Ova promena u obimu može ići od 1-3 centimetara, ali ako imate dosta masnih naslaga, neće biti vidljiva golim okom. Ipak, ne dajte se obeshrabriti jer to je samo prvi tretman, a metar ipak pokazuje neke rezultate!

Da biste dobili one vidljive rezultate, treba vam 6-10 tretmana.

Ćelijska membrana masnih naslaga koja je u prvom tretmanu oštećena, ali nije pukla, u sledećem će se lakše destabilizovati i rasprsnuti. Ovo samo pod uslovom da razmak između dva tretmana nije predugačak. Razmak koji se toleriše je 5-7 dan. Koliko tretmana će vam trebati, to zavisi od količine masnih naslaga.

Jedan tretman traje maksimalno 50 minuta.

Nakon toga možete očekivati sledeće :

 • Zategnutija koža. Ultrazvučni talasi tokom kavitacije stvaraju toplotu i kontrakciju kolagenih vlakana na površini kože koja se tretira. Usled toga, na tom području, koža postaje vidno zategnuta.
 • Bolja cirkluacija. Kavitacija će poboljšati protok limfe i krvi i time će koža dobiti više kiseonika i biće uklonjeni toksini iz nje, zbog čega će izgledati mlađe i zdravije.
 • Glatka koža. Grudvice celulita će nestati ili biti drastično smanjene

A da li su rezultati trajni?

Jesu, ALI SAMO POD JEDNIM USLOVOM – da se pridržavate zdravog načina života, vodite računa o ishrani, svojoj aktivnosti i unosite u organizam dovoljno tečnosti. U suprotnom, vaš celulit će se opet vratiti, a ultrazvučna kavitacija biće gubljenje vremena i novca.

Odluka da idete na kavitaciju treba da bude pre svega odluka da promenite svoje životne navike.

Može li kavitacija pomoći da smršate?

Odgovor na ovo pitanje je negativan. Ona može potpomoći u toj nameri, preoblikovati telo, zategnuti kožu, ali ne može da istopi 15 cm masnih naslaga. Takođe, kavitacije je više za rešavanje problema lokalizovanih masnih naslaga, a ne rešenje za gojaznost. Za tako nešto moraćete da izaberete neku dugoročnu dijetu, kao što je na primer Dukanova dijeta.

Da li ova metoda bezbedna za zdravlje

Ultrazučna kavitacija je potpuno bezbedna za zdrave ljude. Ovo nije invazivna metoda, ne zahteva korišćenje lokalnih niti opštih anestezija, nema ožiljaka. Iako, poput liposukcije, uklanja masne naslage, radi to na jedan prirodniji, manje bolan i manje opasan način.

Nuspojave kavitacije su retke, ali se dešavaju, posebno onda kada osoba koja radi tretman nije dovoljno stručna. Mogu javiti otečenost ili crvenilo na tretiranoj regiji. Oni mogu da traju od nekoliko dana do nekoliko nedelja. Osim toga, nekima je sam proces neprijatan i imaju osećaj da im telo gori tokom tretmana. Mogu se javiti i nesnosna žeđ ili mučnina u retkim slučajevima, ali to se sve vrati u normalu kada pijete dovoljno vode.

kavitacija nogu

Tretman kavitacije ne bi trebalo da traje duže od 20 minuta.

Svako preterivanje može da dovede do uticanja i na ostala tkiva ili organe, što može imati neželjene posledice.

Da bi se izbegle nuspojave kavitacije, neophodno je pre samog tretmana da stručan lekar obavi pregled. Ovo metoda eliminacije celulita ne peporučuje se trudnicama, osobama koje pate od epilepsije, dijabetesa, osobama koje imaju srčane probleme, problem sa holesterolom i povišenim trigliceridima u krvi. Nikako nije za osobe koje imaju oboljenja jetre ili bubrega jer ovi organi treba da odrade veliki deo posla. Tokom ovog procesa, masno tkivo se razgrađuje i eliminiše kroz krvotok, jetru, bubrege, limfni sistem. Ukoliko imate problem sa masnoćom u krvi, dodatna masnoća učiniće problem još gorim.

Kavitacija je bezbedna je ako se zdravi. Ako imate bilo kakvu bolest, infekciju ili redovno primate neku terapiju, neophpdno je da to i napomenete pre tretmana.  

Delovi tela koji su skloni gomilanju masnih naslaga kao što su stomak, butine, zadnjica, gornji deo ruke su mesta na kojima se bezbedno vrši kavitacija. Nije predviđena da se radi na glavi, vratu, grudima, leđima.

Veoma je važno da svoje telo prepustite u ruke stručnjaka koji zna šta radi. Tako ćete sigurno izbeći loše posledice koje nestručan tretman kavitacije može imati.

Iskustva sa kavitacijom – da li dobijete očekivano?

Iskustva sa ultrazvučnom kavitacijom su različita. Ovo je prilično skupa metoda i za izdvojeni novac žene očekuju odmah vidljive rezulatate. Problem koji se često javlja jeste u izneverenim očekivanjima. Instant rezultata nema, a za savršenu, glatku kožu bez celulita potrebno je više tretmana. Ukoliko je u pitanju onaj tvrdokorni, trebaće vam ih možda i 10. Između svakog tretmana potrebno je da prođe najmanje tri dana da se telo odmori, ali i da ima vremena da izbaci masne naslage koje su se kavitacijom istopile.  Ukoliko imate više problematičnih regija, ovakav metod uklanjanja celulita koštaće vas dosta novaca, ali i dosta vremena.

Celulit je psoledica genetike, ali i neaktivnosti, nedovoljnog unošenja tečnosti, loše ishrane. Uz sam tretman kavitacijom, stručno lice preporučiće vam da ove navike promenite. O tome kako da se hranite, naučiće vas anticelulit dijeta.

Bilo koja vrsta vežbi i fizičke aktivnosti je korisnija od sedenja,ali kada je celulit u pitanju, ove vežbe su neprikosnovene.

Cena ultrazvučne kavitacije protiv celulita

Cena ovakvog načina zatezanja kože i uklanjanja celulita ide od 1500-3000 dinara po tretmanu. Ipak, pre nego što zaključite da li vam je to skupo ili ne, prisetite se da jedan tretman nije dovoljan da biste se rešili celulita i videli rezultate. Potrebno vam je možda 5 , možda i 10 tretmana. Kada sve to pomnožite, može se desiti da vam se cena ultrazvučne kavitacije i ne dopadne.

Prednost ovog metoda uklanjanja celulita jeste to što iskustva govore u njegovu korist. Mana je ipak što ćete na rezultate, ako imate 10 tretmana, morati da čekate mesec dana. Pritom , morate da vežbate, idete na dijetu i počnete da vodite računa o sebi.

Kavitacija je investicija u lepotu!

Zato, odmah posle investiranja u ovaj tretman, uložite i u dobar gel protiv celulita kao u sredstvo za održavanje lepote. Samo redovnom negom kože, masažom anticelulit gelom i zdravim načinom života imaćete trajne rezultate. U suprotnom, kavitacija vam se ne isplati.

Izvori:

http://www.ejobios.org/download/effect-of-ultrasound-cavitation-versus-radiofrequency-on-abdominal-fat-thickness-in-postnatal-women-7939.pdf

https://www.webmd.com/beauty/what-to-know-about-ultrasonic-cavitation

https://www.healthline.com/health/ultrasonic-cavitation

http://medcraveonline.com/JDC/JDC-02-00046.pdf