Rođeni pod srećnom zvezdom! Ovo su karakteristike strelca u horoskopu

Rođeni pod srećnom zvezdom! Ovo su karakteristike strelca u horoskopu

Autor:

Neke karakeristike strelca jednostavno ćete obožavati, a ima i onih drugih zbog kojih će vam oni ići na živce. Ovo su osobine strelca u horoskopu.

Znaku strelca pripadaju osobe rođene u periodu od 22. novembra do 21. decembra. Ovaj znak je pod vladavinom planete Jupiter, što ga po mnogima čini jednim od najbojih znakova zodijaka.

Pitate se šta to uopšte znači i na koji način formira osobine strelca? E pa ovako: Jupiter je planeta optimizma, napretka, znanja, sreće, putovanja.

Može se reći da su strelčevi u horoskopu ljudi rođeni pod srećnom planetom.

Ne, to ne znači da im se sva vrata u životu otvaraju bez kucanja i da im sve dolazi na tacni i bez truda. Ali znači da su dovoljno puni energije, otimizma, vere ižara da sve što zamisle i ostvare. Uostalom, ovo je jo jedan u nizu vatrenih horoskopskih znakova kojima su žar i energija osnovne osobine.

Karakteristike strelca

Sećate se da smo na početku rekli da ćete neke osobine strelca u horoskopu jednostavno obožavati? Pa, hajde da krenemo od tih pozitivnih osobina, jer bi i prosečan strelac počeo tako.

Zašto to kažemo?

Pa jedna od osnovnih karakteristika strelca jeste optimizam!

Od onih su koji uvek sve obrnu na vedriju stranu i uvek vide svetlo na kraju tunela.

Ovo je vrlo korisno onda kada treba da se izbore sa stresom i teškim situacijama. 

Prosečan strelac ća za sve reći će:„Ko zna zašto je to dobro“ odmahnuti rukom i nastaviti dalje visoko uzdignute glave.  

Druga vrlo bitna karakteristika strelca jeste iskrenost. Ili, da budemo precizniji: brutalna iskrenost. Nemojte ih pitati za mišljenje ako niste spemni da čujete istinu. Možda će je uviti u šarenu foliju da izgleda lepše, ali će je reći. Zbog toga su veoma slični škorpijama u horoskopu. Ovo može biti ona osobina strelaca u horoskopu koja će vam ići na živce.Uopšte nisu taktični!

S obzirom da je pod vladavinmom Jupitera, ovaj horoskopski znak uvek je okrenut napretku, znaju, intelektualnom razvoju i mnogi od njih su pravi štreberi ceo svoj život. Imaju vrlo razvien vokabular, širok spektar znanja o svemu i svačemu i uvek su vrlo zanimljivi sagovornici. Jednostavno,od njih uvek možete naučiti nešto novo.

Kao i mnoge vage u horoskopu i strelčevi često procenjuju dobro i zlo. Imaju visoko izražen osećaj za moral . Pored toga, prilično su darežljivi i voljni da pomognu drugima bez da očekuju bilo šta za uzvrat.

Horoskopski znak strelac  je vrlo ambiciozan i postavlja sebi visoke ciljeve. Vole sa sanjare i veruju u svoje snove i ako reše da ih ostvare, ništa im ne stoji na putu.

***Nije važno koji je cilj u pitanju. Gde ima volje, ima i načina, čak i kada je lepota u pitanju. Primera radi, Irena je uspela da svoju plavu farbanu kosu koja se mastila i opadala i koja je bila puna peruti, dovede do savršenstva svojom istrajnošću. Nabavila je prirodan šampon, nije odustajala i eto, sad ima kosu na kakvoj mogu mnogi da joj pozavide. O kakvom je šamponu reč, pročitajte u njenoj priči na ovom linku https://minutzamene.com/kako-sam-oporavila-kosu/

Strelčevi najviše mrze kada ih neko sputava u bilo kom pogledu ili još gore: kada im neko nameće pravila po kojima treba da žive.

Imaju specifičan smisao za humor. Kako umeju da vide svetlu stranu svega, tako umeju da vide humor u svakodnevnim situacijama, pa i u onim tragičnim. Da, njihove šale ponekad su vrlo crne.

Pored toga što su inteligentni, vrlo su intuitivni i mogu da procene čoveka već pri prvom susretu. Ne podnose glupost, lenjost, ljude koji su sebični, malodušni, ne vide dalje od sebe i svog nosa. Za njih su sve to energetski vampiri i pred njima se povlače.

A da ne pomislite kako su bezgrešni , sjajni i kako im nema premca, red je da sagedamo stvari onako kako ih strelac u horoskopu obično ne salgledava – i sa one tamnije strane.

Koje su loše karakteristike strelca?

Avanturizam. Možda se pitate šta je u tome loše? Avanturistički duh sam po sebi nije loš, ali strelac u horoskopu je uvek voljan da rizikuje i to ponekad potpuno bez potrebe. Možemo reći da su zapravo skloni kockanju, kako figurativno, tako i bukvalno.

Oni su često nestrpljivi i iako su ambiciozni i započinju akcije koje bi eventualno trebalo da dovedu do nekog cilja, na kraju sve užurbaju kako bi došli do kraja.

Najviše bi voleli kada bi do rezultata mogli da dođu „juče“.

Nestalni su i ono što im u jednom trenutku upali iskru, u njima vrlo brzo sagori. Ponekad su prilično neodgovorni, površni, posebno kada rade stvari za sebe. Prelaze sa jednog nedovršenog cilja na drugi.  Ta se površnost ogleda i u njihovom izgledu. Oni nemaju puno strpljenja da se lickaju, doteruju i izgledaju besprekorno – njima to u suštini nije mnogo bitno kada ima bitnijih stvari o kojima treba brinuti.

A ono što posebno može da vas izbaci iz takta, jeste karakteristika strelca da uvek bude u pravu. Ponekad su mnogo tvrdoglavi, mnogo puni sebe i ubeđeni da su neporgrešivi i da sve znaju. Istina je da su zaista često vrlo dobro informisani o svemu i svačemu i da imaju širok spektar interesovanja, ali ponekad se ponašaju kao da im ni Google im nije ravan!

A granica do koje su spremni da idu sa tim dokazivanjem?

Nekad je postave, nekad je nema. Ima situacija kada su u stanju da rade duplo jače ili iz inata idu u pravcu suprotnom od onog koji ime je preporučen, samo da bi dokazali da i tako može i da su baš oni u pravu. Za njih ne postoji ništa lepše nego kada iz nečijih usta čuju: “ Bio/la si u pravu. Ja sam pogrešio

Često na prvi pogled deluju vrlo arogantno!  

Horoskopski znak strelac retko ulazi u neka tračarenja i svađe. Ali ako ih naljutite – budite sigurni da će to znati sve bitne i nebitne osobe koje ih okružuju.

Žena strelac

strelac u horoskopu

Sve osobe u ovom znaku vole slobodu. To ne znači nužno da žena strelac neće ući u ozbiljnu vezu, već samo da u toj vezi mora da ima vremena za sebe. Ona nije od onih koja će se povinovati pravilima i klišeima i ako pokušate da je sputate na bilo koji način, ova ptičica će vam odlepršati. Ali ako joj date njenu slobodu i ne sputavate njene misli , snove, želje , ineterese već ih podržavate – dobili ste BINGO!

U suštini, žena strelac je prilično izbirljiva osoba i neće se tek tako upustiti u vezu. Ukoliko je povredite na neki način – povlači se zauvek i ne oprašta. Ponekad vam može delovati hladna i bezosećajna.

Kako osvojiti ženu strelca?

Ne dozvolite da joj bude dosadno , planirano i unapred poznato. Ona voli avanture. Neplanirani izlazak i neplanirani seks? Može! To je ono što će je sigurno zainteresovati. Sa druge strani planirana druženja, izlasci pa i seks koji se očekuje u određeno vreme ili podrazumeva, kod nje će stvoriti otpor i efekat manjka slobode izbora. Tada će se ona povući.

Muškarac strelac u horoskopu

Kao i žena rođena u ovom znaku, i muškarac strelac više od svega voli svoju slobodu. Vezaće se ozbiljnom vezom malo teže, ali kad to uradi ostaje veran, uprkos tome što će često baciti oko na druge žene – retko prelazi u akciju sa njima. To ga jednostavno njegova avanturistička priroda vuče da istražuje.

Istini za volju, ovo je jedan od onih znakova koji su u stanju da se iskreno zaljube u više žena – odjednom. Jednostavno, muškarac strelac voli žene.

S obzirom da jako cene svoju slobodu, umeju istu i da pruže za uzvrat. Muškarac strelac je retko kada  posesivan i ljubomoran.

Kako osvojiti muškarca strelca

Muškarac strelac nije preterano romantičan, a posebno ćete ga odbiti pričama o braku i ozbiljnoj vezi. To ne pominjite. On će se predati kad bude bio spreman da se preda. Do tad ga tretirajte kao povlašćenog prijatelja.

Horoskopski znak strelac u ljubavi se najbolje slaže sa drugim vatrenim znacima – ovnom, lavom i drugim strelcem, kao i sa vazdušnim znacima: Blizancima, vagom i vodolijom.

Strelac u poslu i karijeri

Strelčevi su vrlo radoznali i vrlo  kreativni i kada spojite ove dve osobine, oni mogu biti fenomenalni umetnici, pisci, slikari, muzičari, filozofi. U suštini vole da uče, i u koji god posao da se upuste, neće im biti teško ni da ga savladaju ni da u njemu napreduju.

Ovo je znak pun energije i često je osobina strelca ljubav prema sportu, pa mogu da ređaju uspehe i u tom poslu.

Ako ćemo prema njihovim afinitetima, onda će verovatno da se oprobaju u bilo čemu što ima veze sa putovanjima ili turizmom. S obzirom da su skloni rizikovanju, odlično se mogu snaći na berzi i u preduzetništvu. Ipak, kod njih je ovo mač sa dve oštirce. Harbrost i ludost razgraničeni su tankom granicom i svojim rizicima mogu lako da ugroze posao.

Odlično funkcionišu u kriznim situacijama i tada mogu da izvuku ono najbolje iz sebe. Sa druge strane, isti svakodnevni rutinski poslovi ih zamaraju, pa su tada skloni prokrastinaciji.

A kako im ide sa finansijama?

Umeju da uštede i većina njih ima neki svoj fond za crne dane.

Ponekad mogu biti i previše štedljivi , pa čak i „škrtice“.

Vole da troše unutar svojh mogućnosti i nisu tipični primerci potrošačkog društva, KUpuju samo ono što im zaista treba i samo oni što im se zaista svidi.

Strelac u horoskopu i zdravlje

Kao što svaki znak ima neki deo tela koji je za njega karakterističan i koju mu  je na neki način ahilova peta,tako je ima i strelac u u horoskopu. Kod njih je to donji deo leđa i stomak, jetra, kukovi i butine. Često može da ih muči  išijas, kao i nagomilavanje toksina u orginazimu zbog lošije funkcije jetre.

Osobe u znaku strelca odlikuju obično duge noge, a njihova omiljena fizička aktivnost je šetnja. Možda vam i ne zvuči kao aktivnost, ali osobe rođene u ovom znaku svuda stižu peške. Njima je fizička aktivnost veoma važna za očuvanje zdravlja.

strelac horoskopski znak

Strelac u prijateljstvu i porodičnim odnosima

Karakteristika strelaca je otvorenost, optimizam , vedrina i zato prosto privlače ljude oko sebe. Druželjubivi su i zabavni, a pre svega – dobri prijatelji. Ohrabruju, pomažu i ne očekuju nešto za uzvrat. Nisu ljubomorni, ne podmeću nogu, ne spletkare i ne ogovaraju. Jedino vam može smetati njihova pretrana iskrenost i netaktičnost.

Strelac ne voli tajne i ne kriju ništa o sebi. Ne vole igre i spletke , ne manipulišu ljudima , otvoreni su i isto očekuju za uzvrat. To ne znači da će odati vašu tajnu ako im je poverite. Ona je kod njih sigurna.

Jedna od najvažnijih karakteristika strelca jeste orijentisanost ka porodici , ka roditeljima, partneru, deci.Porodica je njihova oaza u pravom smislu te reči.

Strelac i moda

Kao što sme već rekli, strelac nije od onih koji će preterano mariti za modu i provesti pola dana u razmišljanju da li im se torba slaže sa cipelama. Dobro je ako je tako, ali i ako nije – nema veze. Ima bitnijih stvari u životu.

Njihova omiljena boja je ljubičasta pa se često hvataju za odevne komade i modne detalje baš u toj boji.

Moda znači pravila i granice, a osnovna karakteristika strelca u horoskopu je baš suprotno – sloboda. Radije će birati nešto u čemu im je dovoljno udobno i u čemu mogu da budu aktivni i hiperativni, jer takvi i jesu. Sportska garderoba im je prvi izbor, a sportska elegancija drugi. Nose vrlo malo šminke,uglavnom vrlo jednostavno istaknu oči i stave crven karmin, a nakit u specijalnim prilikama.

Poznati rođeni u znaku strelca

Strelac u horoskopu je znak rođen pod srećnom zvezdom, a uz to im avanatura i rizik nisu strani. Mnogi od njih zato postali slavni i zablistali tom zvezdanom prašinom slave.

Poznati muškarci u znaku strelca su:Pablo Eskobar, Vudi Alen, Frenk Sinatra, Papa Franja, Brus Li, Volt Dizni, Stiven Spilberg, Bred Pit, Džimi Hendriks, Džim Morison, Ben Stiler, Džon Malkovič, a kod nas su to Emir Kusturica, Duško Radović

Poznate žene u znaku strelca su: Britni Spirs, Majli Sajrus, Tejlor Svift, Rita Ora, Tajra Benks, Kim Besindžer, Kristina Agilera, Mila Jovović, Tina Tarner, a kod nas su to Ana Stanić, Mileva Marić, Svetlana Bojković

Šarolika družina, zar ne?

Poznajete nekog strelca sigurno. Čini li vam se da se njima nikad ništa loše ne dešava  i da ih prati sreća?

Imaju i oni svojih uspona i padova, ali padove shvataju kao lekcije, a uspone veličaju do neba.

Možda danas nije najbolji dan! Ali uvek postoji sutra! I jednom će sve biti sjajno i onako kako treba! Strelac u horoskopu čvsto veruje u to. Zašto ne probate i vi!