Žena ovan i njene karakteristike. Da li inspirišu ili iritiraju?

Žena ovan i njene karakteristike. Da li inspirišu ili iritiraju?

Autor:

Ovan je prvi znak zodijaka, onaj koji započinje zodijački krug – predvodnik. Saznajte da li je i žena ovan rođena sa ovom karakteristikom i koje osobine poseduje.

Znaku ovna pripadaju žene rođene između 21. marta i 19. aprila. Drugim rečima, vladavina ovog znaka počinje sa buđenjem proleća. Nije ni čudo onda što su stalno u pokretu i akciji.

Njihova planeta je Mars,  a ona ih čini upornim, proaktivnim pa čak i ratobornim i agresivnim u nekim situacijama. Naposletku, Mars je inače naziv za rimskog boga rata. On nije direktno vezan za horoskop, ali ni ova sličnost, sudeći po karakteristikama žene ovna, uopšte nije slučajnost.

Njihov element je vatra, a  omiljena boja je crvena. Vatra sama po sebi simbolizuje živ i vatren temperament i gorivo. Sve ukazuje na to da je žena koja je ovan u horoskopu žena od akcije koja ne staje.

Ono što naumi, ona i uradi,sa ili bez tuđe pomoći. Ne treba joj tuđ oslonac.

Osnovne karakteristike žene ovna

Znate onu upornu, ambicioznu devojku koja tera svoje, ide glavom kroz zid i nema dlake na jeziku – to je žena ovan. Jedna od njenih glavnih karakteristika je tvrdoglavost. U zavisnosti od toga kako kanališe tu energiju, to može prednost ili mana. Uglavnom, ovnovi znaju to da upotrebe u svoju korist.

žena ovan karakteristike

Ona je vrlo hrabra i  za razliku od riba u horokopu koju imaju tendenciju da beže od svojih problema, ova žena će se baz zaziranja suočiti sa njima. Za nju je to jedini način prevazilaženja prepreka, ma kakve one bile.

Žena ovan je nezavisna, snažna i puna samopouzdanja. Kao takva ona je često primer drugim ljudima oko nje. Ambiciozna je i motivisana i nikad joj nije dosadno. ONa uvek ima planove i ideje u glavi i ne zadržava se samo na maštanju, već se smelo upušta u realizaciju. A ako neko voli da se takmiči u svemu – onda je to ona! Ne voli da se bavi smicalicama i prevarama pri svemu tome. Voli da pobedi radi sebe, ali isto tako uživa kada je drugi gledaju kao pobednika. Uživa  kada zna da  je velika u tuđim očima.

Ona ništa ne sakriva. Što misli to i kaže. Što naumi, to uradi. Što vidiš to i dobiješ!  

Ovnovi su uglavnom ekstrovertan tip ličnosti, premda treba imati na umu da mnogo toga zavisi od podznaka u horoskopu.

A da li je baš uvek diciplinovana i ozbiljna, posvećena samo uspehu?

Ne, ona je ponekad i detinjasta i željna avantura. Impulsivna je i voli da uradi ono što joj padne na pamet- odmah, pa makar to bilo nezrelo i nepromišljeno.

Kao i svaki čovek, ni ona nije savršena i ima mana. Posebno ukoliko se planete i zvezde poklope tako da je ona dupli ovan u horoskopu. Onda su njene karaktersitike prenaglašene i kao takve postaju mane. Njena ambicioznost i želja za uspehom tada mogu da prerastu u sebičnost i agresivnost, pa i nedostatak kontrole nad sobom.

Žena čiji je horoskopski znak ovan često je optrećena kontrolom i ne shvata da ljudi oko nje moraju sami da nauče neke lekcije i da ne mora da bude umešana u sve. Treba li da pomenemo opet koliko može biti tvrdoglava? U stanju je da ide glavom kroz zid i ako jednom stvori svoje mišljenje i stav o nečemu, teško će ih promeniti. Voli da se svađa – ponekad iz čista mira, da pokaže svoju dominaciju. Ljudima ponekad deluje sarkastično, iritantno i  agresivno, a u kolekciji negativnih osobina imaju i ljubomoru, posebno kada su ljubavne veze u pitanju.  

Fizičke karakteristike žene u ovom znaku

Ono po čemu ćete odmah prepoznati ženu rođenu u ovom horoskopskom znaku jeste njena glava. Ili ima jako sprecifične crte lica sa izraženim jagodicama, ili ide visoko uzdignute glave, ili ističe glavu  na neki drugi, sebi svojstven način.

Kosa im je uglavnom kraća jer smatraju da je to najpraktičnije za održavanje. Atletski su građene, vole sport i takmičenje i stalno su u pokretu i na njima se to vidi. Čak i ako imaju višak kilograma, vrlo su vešte i okretne.

Međutim, čak i kratka kosa zahteva adekvatnu negu i žena ovan neće dozvoliti sebi da joj kosa bude neuredna i masna. Ma koliko da ste se farbale i maltretirale svoju kosu i bez obzira koje je dužine, možete je učiniti sjajnom i i zdravom.

Sara je probala svašta, a onda otkrila čarobnu formulu za oporavak kose koju više ne menja. Njena ispucala, iskrzana kosa sada je ponovo dobila vitalnost i sjaj. A koja je njena formula? Pročitajte, otkrila nam je! I vama može pomoći.Ta njena priča nalazi se na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-oporavila-kosu-iz-korena/

Žena ovan i njen smisao za modu

Ovo je tipičan vatreni znak, što se vidi i kada je moda u pitanju. Žena ovan rado će nositi crvenu garderobu iako je mnogi smatraju previše napadnom bojom i teško se odlučuju da je nose. Njoj ne smeta da bude upadljiva, jer uvek veruje u sebe. Njene odevne kombinacije mogu biti vrlo neobične.

Ne možemo sve žene da stavimo u isti kalup i ne vole sve modu na isti način.  Ako je devojka u znaku ovna stvarno zagrejana za modu, možete biti sigurni da će ona da bude ta koja će prva pokupiti i poneti najnovije modne trendove. Ako nije od trendseterki, ona će opet naći način da se takmiči na ovom polju. Recimo, prva će znati gde su rasprodaje i povoljne cene i izboriti se da prva dobije komad garderobe koji joj je zapao za oko.

Ona je od onih žena koje postižu sve svoje ciljeve, i pritom uvek izgledaju dobro!

Crveni karmin i jak parfem su joj omiljeni modni dodaci!

Kakva je žena ovan u ljubavi?

Što se ljubavi tiče,ovo je onaj tip devojaka  koje je veoma lako razumeti. Kod nje nema skrivenih karata, keca u rukavu i sličnih ljubavnih igara. Ona sa se emocijama ne igra. Veza na daljinu nije za nju, jer ceni fizičku bliskost sa partnerom. Osim toga, devojke u ovom znaku su ljubomorne i na velikim distancama ne funkcionišum jer nemaju stvari pod svojom kontrolom .

Ona ili voli ili ne voli. Nema sredine!

Ako joj se muškarac sviđa, to će mu i reći ili staviti do znanja konkretnim flertom. Ako se upusti u vezu , verna je partneru do neba i podržava sve njegove  napore, čak i kada su pogrešni. Ponekad je u stanju čak i da krije mane svog partnera, radeći stvari umesto njega. Ona ima energije za dvoje, što ne ide u njenu korist i bude često iskorišćena od druge strane.

Ako emocija nestane, sa će lakoćom preboleti raskid veze. Istina, devojka ovan u horoskopu je jaka i nezavisna, ali ne trpi pored sebe nekog slabića. Odgovara joj ambiciozan partner koji prati njene ideje i njen tempo, ali onaj koji će povremeno biti u stanju da uđe i u konflikt sa nojm i izbori se za svoj stav. Nikako ne voli ljubomorne tipove koji guše njenu slobodu.

Žena ovan jeste romantična i uživa u lepim stvarima. Ipak, ne gaji nerealana osećanja i neuzvraćena ljubav nije nešto sa čim će ona morati da se hvata u koštac. Osoba sa takvm sampouzadnjem i egom, nema vremena da pati zbog nemoguće ljubavi. Ako nešto ne ide, ona ne insistira – ide dalje!

Treba imati na umu da žena u ovom znaku ne voli laskavce i lažne komplimente i ako neko pokuša da joj se približi preteranim lažnim izlivom emocija, ona će pobeći glavom bez obzira!

A kakva je u seksu?

Ako želite da znate kakva je žena ovan u krevetu, evo odgovora – dominantna. Njen libido je jak i voli da vodi igru , a sve zarad svoh zadovoljstava. Zna da uživa u seksu. Puna je samopouzdanja i zrači seksipilom, a posebno onda kada je zaljubljena. Ne pristaje da ostane u vezi sa muškarcem koji u krevetu ne zadovoljava njene apetite. Drugim rečima, noj je seks veoma važan! Na ovom polju, kao partneri, najbolje joj pariraju lavovi u horoskopu. Saznajte više o tome šta je erotski horoskop.

Ako ova devojka nešto želi da isproba i dobije od svog partnera, ona to traži bez oklevanja. Ako negde partner prekorači meru i nešto joj se dopadne u krevetu , staviće do znanja i to.

Ona odvaja fizičko i emotivno zadovoljstvo i ponekad vođenje ljubavi sa njom može delovati hladno i bez osećanja.

Zdravlje pripadnica ovog znaka

Svaki znak ima neki deo tela koji je njihova jaka i slaba tačka, a kod ovnova je to glava. Problemi koji mogu imati sa zdravljem, stoga, uglavnom su vezani za glavu. To mogu biti problemi sa migrenama, vrtogavicma, mozgom, raspoloženjem, depresijom ili nervozom.  

Odnos sa prijateljima i porodicom

Karakteristika žene ovna u horoskopu je posvećenost porodici i prijateljima, ali i tu je ona opet centar sveta. Trudiće se oko njih samo da bi ostavila utisak i da bi impresionirala.  I dok će neuspelu ljubavnu vezu završiti po kratkom postupku, sa prijateljima i rodbinom se uvek trudi da zadrži dobre odnose i nađe kompromis. Ako je porodica ponosna na nju, njenom samopouzdanju nema granica. Voli svoje prijatelje, rado im pomaže, a ako je neko u stanju da organizuje žurku iznenađenja za prijateljciu, kolegu , rođaka – onda je to ona !

Što se društva tiče, više joj prija muško nego žensko društvo.

Karijera i savršena zanimanja za žene ovnove

Ovaj horoskopski znak je ambiciozan i vođa je, pa su takve i radne pozicije koje pripadnica ovog znaka bira. Ona voli da zapoveda, da bude šef, da bude glavna i da povlači sve konce. Ne podnosi lenjivce i pasivce.  Ponekad u tom svom nastupu i pretera, pa čak i vrši mobing.

žena ovan

Karijera joj je veoma važna u životu. Ona nikada neće dozvoliti da finansijski zavisi od nekoga, i nije od onih žena koje će porodica i deca vezati za kuću. To ne znači da se ona neće ostvariti u ovim ulogama, već jednostavno ne vidi njih kao razlog da zapostavi svoju karijeru.

Kao stvorena  je da bude mentor! Motivacija i ambicioznost su njeno drugo ime.

Za nju nije karijera koja podrazumeva rutinu. Bira zanimanja koja zahtevaju uzbuđenja i samostalnost. Ne plaši se odgovornosti i zato je stvorena za liderske pozicije. Osim toga , za nju su idealne sve one pozicije koje zahtevaju brzo dnošenje odluka u kojima je neprevaziđena.

Može se ostvarirti kao lekar, hirurg, preduzetnik, političar ili postati vojnik ili policajka.S obzirom da poseduje takmičarski duh, može se ostvariti i kao profesionalni sportista.

U čemu god da leži njena strast – ona je u tome uspešna jer daje 110% sebe!

Kakav je njen odnos prema zarađenom novcu?

Vrlo razuman. Ona ne voli da štedi, iako je svesna da to ponekad može biti od koristi. Zato zna da odvoji deo novca da obezbedi sebi finansijsku sigurnost. Sve ostalo što zaradi, voli da potroši na sebe i na svoja velika ili mala zadovoljstva. Jer, čemu život ako ne uživano u njemu, i čemu težak rad, ako ne uživamo u njegovim plodovima.

Poznate žene rođene u znaku ovna

Sa ovakvom energijom, entuzijazmom,ambicjom, motivacijom i harizmom , nije nebično uvideti da ima dosta poznatih žena u znaku ovna. Ukoliko se odluče za šou biznis ili da postanu javne ličnosti na nekom drugom planu, one vas neće ostaviti ravnodušnim. Poznate žene u znaku ovna su Lejdi Gaga, Maraja Keri, Ema Votson, Dajana Ros, Viktorija Bekam, Areta Frenklin, Karmen Elektra, Sintija NIkson, Sara Džesika Parker,Marija Šarapova. Nema sumnje, upornost i posvećenost odveli su ih do zvezda!

Žena ovan je alfa-žena.

I prva u zodijaku i posebna.Samostalna je i dovoljna sama sebi , ambiciozna, motivisana, puna energije, avanturista sa stavom i sekspilom. Nekima uzor, nekima iritantna, naporna i predmet za ogovaranje. Nisu svi u stanju da prate njihv tempo i aktvnost i to može izazvati i zlurade komentare, zavist i neshvatanja.No,koliko ljudi, toliko čudi.

Poznajete li vi devojke u ovom znaku? Da li vas iritiraju ili inspirišu?