Stiže leto, da li ste spremni?

Stiže leto, da li ste spremni?

Autor:

Iako još uvek imamo po koji kišni dan, to ne znači da je rano da počnemo sa pripremama za leto. Koliko mi god odlagali da konačno krenemo sa dijetom ili počnemo da treniramo, sada je pravo vreme za to.

Ono što je na svakom početku veoma važno je da probamo da ne mislimo o tome kao obavezi nego kao o zabavi.

Počnite zdravije da se hranite

letnja ishrana

Ono što nam je svima problem je da se posle sezone teške hrane prebacimo na nešto zdravije. Jedan od načina da lakše pređemo preko toga je da probamo nove stvari. Ako ima neko voće ili povrće koje niste probali sada je pravo vreme. Pored toga što ćete se hraniti zdravije, biće vam zanimljivo da istražujete i nalazite nove namirnice koje ćete ubaciti u vas jelovnik. Probajte da jedete manje obroke – više puta u toku dana. Na taj način ćete ubrzati metabolizam i nikada nećete biti gladni.

Krenite sa laganim treninzima

Pored ishrane veoma je važna fizička aktivnost. Prilagodite vaše vežbanje vašoj kondiciji da ne bi sebe doveli u situaciju da se povredite. Ukoliko niste sigurni šta bi za vas bilo najbolje, istražite koje teretane blizu vas imaju različite vrste treninga. Probajte više stvari dok ne nadjete ono što vam najviše odgovara. Jednom kada ste se odlučili za određenu vrstu treninga sledeća stvar o kojoj treba da razmišljate je sportska oprema. Iako vam se čini da je to najmanje bitno, adekvatna oprema je veoma važna. Da li se radi o patikama za salu ili trčanje, rukavicama za tegove ili aktivnom vešu, ova oprema vas može sačuvati od povreda i olakšati treniranje.

Garderoba

letnja garderoba

Ukoliko niste na vreme krenuli sa dijetom, garderoba je nešto što vam vizuelno može promeniti figuru. Svidelo se to nama ili ne, svi moramo biti svesni svojih mana i moramo ih prihvatiti. U zavisnosti od oblika tela, određena garderoba nam može pomoći da prikrijemo svoje nedostatke i istaknemo svoje atribute. Naravno, nije uvek lako naći ono što nam odgovara i zato treba kupovati pametno. Nemojte se zaletati i kupovati stvari samo zato što su lepe iako vam ne stoje dobro. Potrebno je isprobati mnogo različitih stilova dok ne nađemo ono što ce nam savršeno stajati. I nemojte se obeshrabriti ukoliko vam prve dve stvari ne stoje kako ste zamislili. Kada jednom nađete stil kupovina će postati mnogo lakša i zabavna.

Kosa i šminka

Svako leto nosi sa sobom novi stil. Što se tiče šminke, leti treba biti veoma oprezan. Teški puderi mogu dovesti do znojenja lica i bubuljica na licu što priznacete nije uopste privlačno. Probajte sa laganim toniranim kremama, malo rumenila i maskarom. Ukoliko koristite ruževe za usne, over godine su popularne neutralne boje.

Kada je kosa u pitanju važno je prilagoditi frizuru obliku lica. Frizure su namenjene da naglase vašu lepotu a ne da je sakriju. Pored frizure, boja kose je izuzetno važna, nju treba birati na osnovu toga kakav vam je ten. Od čokoladnih nijansi do pepeljastih tonova šta god da odaberete nećete pogrešiti. Već par godina su veoma popularne ombre, sombre i balajaž tehnike farbanja kose. Kombinovanje više boja odjednom mogu potpuno transformisati vaš izgled.