Veza sa mlađim muškarcem? Kuguarke znaju zašto!

Veza sa mlađim muškarcem? Kuguarke znaju zašto!

Da li je greh voleti mlađe muškarce? Kuguarke očigledno ne misle tako, ali im iza leđa tako misle svi oni koji im se podsmevaju ili ih osuđuju.

Ipak, izgleda da  to ove žene baš toliko i ne pogađa. One se u svojoj 35-oj godini odlično drže, pucaju od samopouzdanja, imaju uspešne karijere i pored sebe željene muškarce koji ih podržavaju. Pa šta ako su toliko mlađi od njih?

Ko su kuguarke?

Ovaj izraz se sve više odomaćio i kod nas. Naime, ako je neka devojka ili žena zainteresovana za mlađe muškarce, onda joj je kuguarka jedan od pridodatih nadimaka.  Idealna razlika u godinama između njenog partnera i nje je 10 godina, što je neka vrsta nepisanog pravila da se ženska osoba kvalifikuje za kuguarku. Često je ta razlika veća, pa nekada izgleda da se, naročito popularne dame sa javne scene, za dečka imaju nekog ko može da im bude sin.

Sam termin potiče od reči puma (na engleskom cougar), životinje koja napada plen (u ovom slučaju mlađeg muškarca). Društvo obično definiše kuguarku kao ženu oko 35 godina ili stariju, koja očajnički pokušava da zavede mlađeg muškarca, ali se žene oštro bore protiv ovog stereotipa.

Očajnice ili žene sigurne u sebe?

U novije vreme, i status kuguarke se polako menja. Postoji velika razlika od vremena kada ih je 2002. godini Valeri Gibson u knjizi “Kuguarke” prvi put pomenula pod tim nazovom.  Od žene očajnice, kuguarka postaje uspešna, samouverena lepotica u najboljim godinama. Međutim, problem joj predstavlja izbor muškarca. Umorna je od dosadnih, neromatničnih veza i muškaraca njenih godina koji ne mogu da joj puno pruže. Ona, naprotiv, može još puno toga da da, i želi da uživa u životu. Zato bira mlađe muškarce, koji osim što su privlačni, imaju energije, želju za životom, avanturistički duh i pozitivnu sliku o životu. Dakle, one biraju one muškarce kojima život još nije dosadio i pretvorio se u stereotip. Bez obzira na razliku u godinama.

Baš zbog svojih godina, kuguarke znaju šta znači uživati u životu. Prošle su ih mladalačke bubice, neiskustvo, prvi padovi, strahovi i patnje. Sada, one vladaju svojim životom jer znaju šta hoće. Poznaju sebe bolje nego iko, znaju šta vole i tome streme. One jednostavno ne gube vreme.

Evo nekoliko ključnih stvari koje ih opisuju.

Dobro držanje

Kuguarke stoje uspravno, podignute glave i ramena. One se ničega ne stide i to im daje mogućnost da uvek i na svakom mestu izgledaju samouvereno.

One su opuštene

Osoba koja je sigurna u sebe obično je uvek opuštena. Kada ulazi u novu sredinu, bilo da je reč o restoranu, baru ili kućnoj zabavi kod prijatelja, ona je nasmejana. Osim što se na njoj vidi, i u razgovoru se oseća da je smirena, strpljiva, da nigde ne žuri, ničega se ne stidi i ni od koga ne plaši.

Oči u oči

Kao i puma ili bilo koji drugi predator, i kuguarke nemaju problem sa stidljivošću. Sagovornika gledaju u oči, kao što uostalom rade samouvereni ljudi.

One žele da uživaju u svakom momentu i u tome ih razlika u godinama ne sprečava

Mlađi muškarci su otvoreni, neizmučeni, život je ispred njih. Oni su romantični, spremni da probaju nove stvari i ne plaše se. Oni se ne plaše da kažu šta ih interesuje ni u krevetu ni van njega. Oni vole da žena ima inicijativu i zna šta hoće. Zato veoma često ovakve veze, iako osuđivane, imaju budućnost.

Kuguarke-avantura

Da li dame treba pitati za godine?

Žena koja danas ima 35 godina ne može se porediti sa onom nekadašnjom. Danas joj te godine daju lepotu i mudrost. Ona izgleda fantastično i niko joj  ne bi dao te godine, jer vodi računa o svakom detalju. Zdravo se hrani, ide u teretanu, neguje svoje telo. Izgradila je sopstveni stil, uvek je dobro obučena, shodno prilici, jer novac koji zaradi troši na sebe.

Danas ćete retko čudi da takva žena pati jer je muž ili dečko ostavio zbog mlađe sekretarice. Čak i da se to desi, ona se više ne skriva i oplakuje svoju sudbinu i raskid, jer ona, kao i on, ima mogućnost izbora!

Zato, ona ne krije svoje godine.

Kada pronađe muškarca koji može da joj parira, godine se i ne postavljaju kao pitanje. Razlika u godinama se često primeti, ali je toliko nevažna da čak i drugu stranu to koliko ona ima godina preterano ne zanima.

Kuguarke su uspešnije u poslu

Zadovoljstvo u ljubavi često se odražava i na druge aspekte život. Zato i ne čudi što istraživanja pokazuju da devojke i žene koje su u vezi sa mlađim muškrcima imaju više uspeha i na poslovnom planu. One znaju šta hoće i imaju cilj, pa 50% kuguarki taj cilj i ostvari, jer imaju više pozicije. Takođe, one se češće na tim pozicijama zadržavaju.

Poenta je u tome da se one više interesuju, pitaju ono što ih zanima i pokazuju šta je ono što zaista žele. Često poslodavci takve osobine cene, i kada se ukaže prillika, takve osobe prve su na listi za unapeđenje.

Poznate kuguarke

Svako od nas poznaje bar jedan par za koji je karkteristična razlika u godinama. Možda ne baš 10 godina, ali od 5 godina pa na više. Nekada to izgleda čudno, nekada simpatično, a nekada se uopšte ne primećuje.

Naravno, poznate zvezde su uvek na udaru, pa se za čas sazna koja je to poznata dama sa mnogo mlađim muškarcem. Nadimak kuguarka joj se odmah pridoda i odmah se pomisli da ili sa njom ili sa njim nešto nije u redu, zajedno su iz koristi ili je po sredi joše jedan marketinški trik. Neke veze zaista traju kratko, ali postoje I one koje završe pred oltarom.

Kada već govorimo o poznatima, čini se da pojava mlađi muškarac, starija ženska osoba više intrigira nas koji sve to posmatramo sa strane. Za njih godine predstavljaju samo broj, a ne nešto o čemu zaista ozbiljno razmišljaju. Mnoge holivudski muškarci bili su u vezi sa starijim ženskim osobama, ali i mnoge holivudske dive našle su se u zagrljaju mnogo mlađih od njih. Ipak, da ovakva veza i te kako može da bude ozbiljna, govori u prilog činjenica da su Demi Mur i Ešton Kučer zajedno proveli 8 godina, bez obzira što je razlika između njih bila 15 godina.

Pogledajte koje su to poznate kuguarke obeležile živote svojim mlađim partnerima bez obzira na razliku od minimum 5 godina između njih – parove koje nećemo zaboraviti ili one čija veza još uvek traje.

Kameron Dijaz i Džastin Timberlejk

Razlika u godinama: 8

Džastin i Kameron bili su u vezi 3 godine. Iako se to desilo davne 2007, oni su i dalje ostali prijatelji.

Kajli Minoug i Andreas Velencoso

Razlika u godinama: 9

Ova poznata pevačica i njen partner, španski maneken, bili su zajedno 5 godina, dok 2013. godine ipak nisu odlučili da se rastanu.

Kris Džener i Kori Gembl

Razlika u godinama: 25

Uprkos razlici u godinama, Kris Džener se nije odvajala od svog partnera, road menadžera, od kada je 2014. godine planula ljuban+v an prvi pogled.

Dženifer Lopez i Kasper Smart

Razlika u godinama: 17

J Lo i plesač iz njene grupe proveli su skoro 2 godine zajedno, pre nego što su raskinuli 2014. godine. Ipak, to nije bio kraj. Sredinom 2015. godine, činilo se da se ljubav ponovo vratila, ali niko nije želeo da o tome komentariše.

Dženifer Aniston i Džon Majer

Razlika u godinama: 8

Ova  “čas smo zajedno, čas nismo” veza, kako zvanično tvrde, ipak se završila 2009. godine.

Šakira i  Žerar Pike

Razlika u godinama: 10

Pevačica i fudbaler još uvek su zaljubljeni kao prvog dana. Zajedno su od 2010. godine i imaju dva sina Milana i Sašu.

Eva Longoria i Toni Parker

Razlika u godinama: 7

Ovaj poznati košarkaš je u braku sa 7 godina starijom glumicom bio 3 godine.

Sem Tejlor Vud i Aron Tejlor Džonson

Razlika u godinama: 23

Ovde očigledno  govorimo o pravoj ljubavi, koja ne pita za godine. Glumac iz “50 nijansi sive” nije odoleo priličnoj razlici u godinama. Ovaj srećan par ima dvoje dece.

Džoan Kolins i Persi Gibson

Razlika u godinama: 32

Ova poznata glumica i menadžer pozorišta venčali su se 2002. godine. Iako je razlika u godinama zaista velika, par se  time ne opterećuje. Kuguarka Džoan očigledno je našla sve što joj je potrebno u partneru.

Džoan Kolins: Za mene su godine oduvek bile samo hronološko pitanje. Ja izgledam mlađe, osećam se mlađe i ponašam se mlađe nego što zaista jesam.

Kuguarke-Severina

Kuguarke u Srbiji

I naša medijska scena nije ostala imuna na ovo etiketiranje. Domaće kuguarke više ne kriju kao ranije da su sa mlađim muškarcima. Začetnicom kuguarstva često se pominje Jelena Tinska, koja se devedesetih godina, kada je ovo bila tabu tema, udala za 14 godina mlađeg Igora Pervića.

Danas se najčešće kao kuguarke pominju: pevačica Goca Tržan, koja je u braku sa svojim 14 godina mlađim izabranikom Raša Novakovićem i Severina, koja j od svog muža Igora Kojića starija 15 godina. Pobednik u ovoj kategoriji definitivno je Verica Rakočević, koja se 2013. godine udala za svog, preko tri decenije mlađeg partnera Veljka Kuzmančevića.