Vlasilan šampon, sve traženiji: iskustva i gde kupiti

Vlasilan šampon, sve traženiji: iskustva i gde kupiti

Autor:

Proverite zašto je Vlasilan šampon sve češći izbor kako žena, tako i muškaraca i otkrićete tajnu zdrave kose bez peruti i opadanja. I vi ćete je koristiti.

Nega kose nikad nije bila lakša. Zapravo, najčešće je bespotrebno komplikujemo i koristimo bezbroj preparata. Jedni omekšavaju, drugi su za oblik, treći za sjaj… a sve se to taloži na našoj kosi koja vremenom počne da pokazuje znake umora: beživotna, bez sjaja, opada i puna je peruti i masti se.  Da može da viče rekla bi: „ Molim te učini nešto! Ovako više ne ide!“. No, kako ne ume da priča, najčešće samo bez reči počne da nas napušta.

Dobar deo ljudi  na ove znake propadanja kose prvo zakaže termin kod frizera.

No, makaze nisu rešenje.

Rešenje je pravi šampon – jer to je ono osnovno čime se neguje kosa!

Sve maske, kapi, serumi i ostala čuda za kosu – neminovno idu posle pranja kose šamponom. No, sve vam je to uzalud, pa čak i šišanje,  ako vam šampon nije kako treba.

Upravo zato želimo da vam pričamo o šamponu koji nije samo sredstvo za pranje – nego sredstvo za negu kose.

Predstavljamo vam…

Vlasilan šampon i njegove prednosti

Vlasilan šamponi su specijalno osmišljene biljne formule koje su samo deo asortimana firme Ovotaris. U pitanju je domaći brend. Ne, ovo nije samo još jedna o nizu firmi koje se bave prirodnom kozmetikom.

Ono što proizvode firme Ovotaris razlikuje od drugih jeste kvalitet i specijalne recepture.

To se odnosi na sve njihove proizvode, pa i na Vlasilan šampon.

Ovaj šampon pravi se u malim i strogo kontrolisanim serijama, a po savremenim tehnološkim procesima.

Baš zato što se ne proizvodi masovno, specifičan je po mnogo čemu i može se nabaviti samo online.

No, više o tome nakon što damo argumente da ga nabavite.

Koja je prednost baš ovog šampona u odnosu na druge?

Opadanje kose i generalno njen loš izgled su kompleksan problem kojem treba pristup sa više strana.

 • Ne možete stimulisati rast kose, ako je koža glave u lošem stanju i puna peruti.
 • Ne možete sprečiti opadanje kose, ako vaš šampon obiluje sastojcima koji nisu dobri za kosu.

Mogli bismo reći da je Vlasilan „za dlaku“ ispred drugih šampona zbog onoga što ima u njemu i načina na koji deluje, ali i zbog onoga što nema.

O čemu je reč?

Vlasilan šampon je bez sulfata i parabena

Sulfati i parabeni sastojci su gotovo svakog komercijalnog šampona. No, iako imaju neke svoje kratkoročne prednosti, oni dugoročno prave problem.

Sulfati su zapravo jaki deterdženti koji super peru kosu i odmašćuju kožu glave, ali…koži glave (pa i kosi) je potrebna izvesna doza masnoće. U suprtonom, dolazite do drugog problema, a to je suva i krta kosa koja se lomi i njema sjaj.

I tu zapravo klupko tek počinje da se odmotava.

Ono što sledi su problemi sa kožom glave, perut i opadanje kose.

Vlasilan šamponi su biljne formule BEZ SULFATA i PARABENA . Oni su spoj isključivo dobrih i korisnih sastojaka za negu kose.

Vlasilan šamponi su pažljivo osmišljene formule na biljnoj bazi

Ovi šamponi se mogu naći u 2 verzije:

 • Vlasilan šampon A – namenjen borbi protiv peruti i opadanja kose
 • Vlasilan šampon B – namenjen podsticanju rasta kose

U svakoj od ovih varijanti je skupina sastojaka koji su pažljivo kombinovani tako da daju najbolji efekat. Više o njima ćemo malo kasnije.

Suština je da je ovo jedno sveobuhvatno rešenje za problem koji je složen i Vlasilan šampon za kosu bavi se svim njegovim faktorima: od zdravlja kože glave, do kose koja raste.

Kome je namenjen Vlasilan šampon za kosu?

Rekli bismo: svima

Ipak posebno se preporučuje u sledećim slučajevima

 • protiv opadanja kose
 • protiv peruti
 • za rast kose
 • protiv masne kose

Nebitno je da li su u pitanju muškarci ili žene. I među jednima i među drugima ima onih kojima se kosa preporodila od Vlasilan šampona.

Nenad je jedan od njih.  Kosa je oduvek bila njegov adut i voleo je da bude nekad i malo duža.  U jednom trenutku počela je da se proređuje i opada i bila je puna peruti. Već se uspaničio da će oćelaviti,  počeo da gleda nove frizure i razmatra promenu imidža koja mu se nije dopadala. Zatim je počeo da traži rešenje. Pronašao je Vlasilan i naručio ga na sajtu: ovotaris.com/vlasilan/

Na njegovo oduševljenje,  kosa je prestala da opada i počela je ponovo da raste.

On nije jedini i taj rezultat nije slučajan.

Evo šta je po sredi.

Vlasilan šampon za kosu rezultati: A+ B = dobitna kombinacija

Već smo pomenuli gore da Vlasilan šamponi dolaze u 2 varijante: formula A + formula B

Sada ćemo vam detaljno opisati na koji način svaka od ovih formula deluje.

Ako vam kosa opada i puna je peruti, masti se i izgleda loše, ovo je recept za uspeh.

Proces opravka kose najbolje je krenuti od Vlasilan A šampona.  On je zadužen da zaustavi proces opadanja kose, dovede kožu glave u balans i ukloni perut. Na neki način, rekli bismo, stvara dobre preduslove za rast kose.

Na koji način?

Stvar je u specifičnoj formulaciji šampona koja je jedinstven spoj sastojaka, a koja sadrži:

 • Piroctone olamine – aktivni sastojak koji se primenjuje u prirodnoj kozemtici za uklanjanje peruti. Za razliku od klimbazola i ketokonazola koji su najčešći u šamponma protiv peruti i mogu koristiti samo kraći vremenski period, u Vlasilan formuli su sastojci takvi da on može biti izbor za svakodnevno pranje kose. Ovaj sastojak deluje na gljivice koje stvaraju perut i smanjuje stvaranje ljuspica.
 • Sericin je protein svile koji ima ulogu da svilena vlakna obloži i drži ih zajendo. Slično deluje i na našoj kosi, koja je takođe sastavljena pretežno od proteina. On nežno obavija dlaku, čime zaključava vlagu unutar kose , štiti je od spoljašnjih oštećenja i daje joj sjaj.
 • Hidrolizovani protein pšenice je još jedan sjajan dodatak za kosu. On omekšava kožu i kosu, hrani koren dlake, štiti vlasi od propadanja i isušivanja.
 • Ulja lavande i mente deluju umirujuće na kožu glave, posebno ako svrbi. Postepeno normalizuju proizvodnju sebuma.
 • Ekstrakti kamilice i hamamelisa takođe deluju umirujuće na kožu glave, smanjuju iritacije. Hamamelis sužava pore, pa tako doprinosi manjem lučenju masnoće. Na ovaj način masnoće ipak ima ( jer i treba da je bude) samo je nema u prekomernim količinama.
 • Alantoin deluje keratolitički, što znači da potpomaže uklanjanje ljuspica peruti i mrtvih ćelija kože sa glave. Samoj dlaci obezbeđuje elastičnost i mekoću.

Nakon upotrebe šampona A rezultat je zdravo teme bez peruti i smanjeno opadanje kose. Vlasi su lepršavije, mekane i vidi se da je kosa dobila negu, a ne samo pranje.

Kada rezultat dobijenom upotrebom Vlasilan šampona A bude zadovoljavajuć, vreme je za podsticaj rasta kose. Upravo tome služi Vlasilan B formula svojom specifičnom formulacijom. Ona je u nekoj meri slična formuli A (protein svile, pšenice i alantoin) uz dodatak sledećih aktivnih sastojaka.

 • Babasu ulje –sadrži masne kiseline koje jačaju koren kose. Odličan je prirodni hidratator i kose i kože glave. Zahvaljujući njemu kosi se vraća vitalnost i sjaj.
 • Ulje makadamije – odlično prodire u dubinske slojeve dlake, jača kosu i njenu strukturu.
 • Ekstrakt koprive – podstiče rast kose i jača njen koren, obezbeđujući mu korisne aktivne materije.
 • Ekstrakt rastavića – prirodna zamena za silikone u šamponima. Zaglađuje kosu, vraća joj sjaj
 • Ekstrakt hajdučke trave ubrzava epitelizaciju i regeneraciju kože glave

Naša poznata pevačica Zorana Pavić isprobala je ovo na svojoj kosi koja je iz raznih razloga drastično izgubila volumen i kvalitet. Opadala je i bila puna peruti. Od kada je počela da koristi Vlasilan, njena kosa se preporodila. Od tada, stvari ne prepušta slučaju. Vlasilan nosi i kod svog frizera i nikad ne ostaje bez njega.

Redovno ga naručuje na sajtu : ovotaris.com/vlasilan/

Rezultat upotrebe Vlasilan formula je oporavljena kosa, oslobođena suvišnih, beskorisnih štetnih sastojaka koji je otežavaju. Kosa je lepršavija, sjajnija – ali prvenstevno bez peruti, gušća, jača i ne opada.

Zorana Pavić i Vlasilan šamponi za kosu

Kako se koristi Vlasilan šampon za kosu?

Rekli smo da je poželjno početi od formule A, pa nastaviti sa formulom B – no stvar je poprilično individualna i zavisi od stanja vaše kose.

Ako nemate perut i koža glave je zdrava, možete odmah preći na Vlasilan B i pospešiti rast kose.

Ako vam kosa brzo raste, a samo vas muči perut – možete koristiti samo A šampon.

Ipak, lepa i zdrava kosa je spoj više faktora i rezultati su najbolji kada se primenjuju oba šampona.

Što se samog pranja tiče, nema neke specijalne nauke. Šampon se nanosi na mokru kosu. Dobro se utrlja u teme, a nije loše ni da malo odstoji na glavi kako bi kosa pokupila što više hranljivih materija. Nakon toga isperite i to je to.

S obzirom da su Vlasilan šamponi bez sulfata, slobodno ih možete koristiti i svaki dan. Većini je ipak 2-3 pranja kose nedeljno sasvim dosta.

Dolazimo do vrlo važne stavke…

Gde kupiti Vlasilan šampon?

Može li se naći Vlasilan šampon u apotekama i drogerijama?

Ne može!

Snabdevanje apoteka i drogerija širom zemlje zahteva velike količine proizvoda i logistiku koji su za jednu malu firmu ipak previše. To je jedini razlog zašto ih tamo tema. U Ovotarisu je ipak fokus na kvalitetu, a ne na hiperprodukciji po svaku cenu.

Kako onda do šampona?

Jedino mesto gde se mogu kupiti sajt na ovoj adresi: ovotaris.com/vlasilan/

Jednostavno popunite formu za naručivanje svojim podacima i stiže vam na kućnu adresu.

Cena Vlasilan šampona je 1890 rsd za jednu formulu, a ako kupujete obe odjednom imate 10% popusta na set i on košta 3390 rsd.

Vlasilan šampon iskustva

Pomaže li Vlasilan šampon protiv opadanja kose i peruti?

Iskustva korisnika su vrlo pozitivna i upravo to je ono što ovaj šampon čini sve popularnijim i sve traženijim.

Evo nekih:

Ana: „ Kosa mi se toliko proredila da sam stalno smišljala kako da je vežem da se to ne vidi. Probala sam svašta, ali uglavnom nije davalo rezultata ili su oni trajali kratko. Slučajno sam našla na internetu iskustvo neke devojke sa Vlasilan šamponom. Probala sam i zahvalna sam joj na tome što je podelila svoju ličnu priču. Zahvaljujući Vlasilan šamponu, moja kosa se drastično promenila na bolje. Prestala je da opada, sjajna je, lepršava, gusta i zdrava.

Boris: „ Već od dvadesete sam u stalnom strahu da ću izgubti kosu. Jedan deo mojih članova porodice je imao taj problem dosta rano i plašio sam se da se i meni ne desi da mlad izgubim kosu, posebno jer je u jednom periodu počela jako da opada i bila je puna peruti. Zato sam počeo da činim sve što je u mojoj moći da je sačuvam. Prva stvar – da vodim računa čime je negujem. Odluka je, posle par promašaja,  pala na Vlasilan. Perut je nestala, kosa je prestala da mi opada i za nijansu je i gušća nego što je bila. Ja svoju odluku više ne menjam.

Miljana: „ Užasavala me perut. Na mojoj tamnoj kosi to je izgledalo jako loše i neuredno. Nisam smela da nosim tamnu odeću, nisam smela da prođem rukom kroz kosu… em bi se perut razletela po ramenima, em bi mi među prstima ostale dlake od opale kose. Jednog dana rešila sam da promenim šampon protiv peruti, jer onaj koji sam koristila očigledno nije pomagao. Kupila sam Vlasilan. Nakon nekoliko nedelja, moj problem je bio rešen. Peruti nije bilo ni traga, a kosa je prestala da opada. Oduševljena sam i od tada samo njega koristim“

Stvari su jasne – pranje kose ne može se uzeti olako.

Kosi je potrebna nega da bi bila lepa i zdrava, a za negu su potrebni zdravi i prirodni sastojci – baš onakvi kakvi su upakovani u Vlasilan.