Kako staviti crveni karmin savršeno i bez greške? 

Kako staviti crveni karmin savršeno i bez greške? 

Bez obzira što se iskusne u šminkanju i što to radite svakoga dana, možete se uvek saplesti kada je stavljanje crvenog karmina i pitanju. Kako staviti crveni karmin savršeno i bez greške, pitanje je mnogih dama, a kako tu postoje brojne nijanse u stavljanju, mi ćemo vam skrenuti pažnju na neke osnovne začkoljice. 

Da se ne lažemo, ako pretendujemo da budemo fatalne, kako bolje postići taj efekat nego crvenim karminom. Znam, sada će neke žene negodovati na prethodnu konstataciju.

Ispravićemo se i reći sledeće: Da, žene se dele na one koje obožavaju crveni karmin i one koje ga ni za živu glavu ne bi stavile. Međutim:

Kada jednom probate crveno na usnama, budite uvereni da više nijedan karmin neće delovati dovoljno izazovno i upečatljivo.

Crveni karmin je simbol ženstvenosti još od Merilin Monro. Iako uvek aktuelan, nešto poput male crne haljine, uvek mu se možete vratiti, bez bojazni da li ćete biti u trendu. A s vremena na vreme pojavi se moda nošenja crvenog karmina, pa ga onda mnoge devojke nose i vole.

Iako je u poslednje vreme aktuelan trend šminkanja kod profesionalnih šminkera, odnosno, kod onih koji se u to malo bolje razumeju, važno je da znate i same lepo da se našminkate i doterate kod kuće. Evo nekoliko saveta koji će vam veoma pomoći u tome da crveni karmin svakodnevno zablista na vašim usnama.

Kako pravilno staviti crveni karmin?

Iako deluje jednostavno, nije baš tako lako i dobro bi vam došli neki od saveta koje ćete dobiti sada.

Prvi i osnovni korak u šminkanju jeste nega i to moramo uvek naglasiti – nega pre svega!

Pe nego što nanesete bilo šta na usne, uradite jedan blagi piling usana, odgovarajućim drogerijskim sredstvom ili prirodnim pilingom kod kuće. Da li će to biti soda bikarbona ili neki grublji peškir, potpuno je nebitno.

Istrljajte usne kako biste otklonili mrtve ćelije i kako bi usta ostala glatka. Naše usne, poput ostatka kože, sakupljaju na sebi mrtve ćelije i zato je važno da se one redovno skidaju, kako bi, uostalom, i karmin bio postojaniji. Posle toga sledi hidratacija, kvalitetnim, što prirodnijim balzamom za usne, koji će štititi i hidrirati kožu.

Sanja,  je pronašla  nešto što je njene usne preporodilo. Potpuno prirodna formula koju je ona koristila čini čuda sa vašim usnama i u pogledu hidratacije i nege, ali  i u pogledu povećanja usana. O čemu se  radi, pročitajte ovde: https://minutzamene.com/kako-sam-povecala-usne-prirodnim-putem/

Kada ste osigurali ono glavno, a to je nega, onda sledi ulepšavanje.

Da biste osigurali trajnost karmina na usnama, nanesite neku bazu.

To može biti baza za karmin, a može biti i mrvica pudera koju ćete staviti na svoje usne i blago utrljati. Ta mrvica pudera će stvoriti dobru podlogu i omogućiti da se karmin ne pomera.

Kada ste to uradili, onda sledi olovka za usne. Nju nemojte nikada preskakati, ali doslovno nikada!

Bez obzira na to kojom se bojom šminkate, vi ćete olovkom uokviriti lepo svoje usne i osiguraćete da vam se karmin ne pomera i ne beži sa ivica usana.

Saznajte i kakva je olovka hyaluron pen.

Dakle, ono što treba uraditi crvenom olovkom nijanse koju ste odabrali, to je uokvirivanje usana. Olovkom nemojte vući jednu liniju, nego pravite okvir tako što ćete kratkim crticama zaglađivati liniju svojih usana, čineći njihov oblik što pravilnijim. Ako se trudite da izvučete liniju odjednom, oblik usana će delovati neprirodno.

Osim što crvenom olovkom pravite okvir oko usana, njome treba ispuniti i unutrašnjost usana. Pošto ste odabrali olovku u boji karmina, kada ste uokvirili usne, sledeće što treba da uradite, to je da ispunite celu površinu usana jer na taj način takođe stvarate dobru bazu za ono što dolazi kasnije, a to je karmin.

Druga stvar, karmini imaju različitu postojanost. Neki će sa vaših usana otići pre, a neki kasnije. Nije loše da stavite samu lovku na usne jer i ako se desi da vam se karmin skloni sa usana u nekom trenutku, ta olovka stoji na površini usana i više ne delujete neuredno. Pri tim će vaše usne delovati podmlađeno.

Sada sledi crveni karmin.

Nemojte ga vući po gornjoj i donjoj usni. Biće dugotrajniji ako ga samo utapkavate u usne.

Dakle, blagim pokretima samo tapkajte karmin po čitavim usnama i kada ispunite celu površinu usana, razmažite karmin usnu o usnu.

Ako ste ljubitelj mat karmina i ako ste takav naneli, ovde ćete se i zadržati, a ako volite malo štrasa, onda nanesite preko i sjaj za usne, u istoj crvenoj boji ili providan, kako bi usme bile još upečatljivije. Kako se na velika vrata vraćaju na modnu scenu i kremasti karmini, možda će biti dovoljno da odaberete svoju kremastu nijansu crvenog karmina. Odluka je na vama.

Za one koji preferiraju mat karmine, nega je obavezna. Probajte negu usana medom.

Ako pratite ove korake, sigurno će vam vaš crveni karmin trajati dugo i nećete morati da brinete da ćete delovati umazano ili neuredno. Ne daj Bože, da ćete možda umazati zube, pošto je i to jedna od bojazni kada nosite na usnama karmine jarkih boja.

Kako odabrati nijansu crvenog karmina?

E, ovde počinje prava zabava! Kako pogoditi koja nijansa je idealna baš za vas. To će zavisiti od vašeg celokupnog izgleda.  Kako?

Pre svega, nijansa karmina zavisi od vašeg tena. Nećete se isto ponašati kada je ten bleđi i kada je tamniji.

Bledom tenu ne odgovaraju tamne nijanse crvenog karmina.

Delovaćete čudno i u najmanju ruku neprirodno, ako stavite jarkocrveni karmin na lice koje je izrazito bledo. Bledom licu odgovara tek blago crvenkasta nijansa, koja će licu dati svežinu.

Tamnija koža dozvoljava malo više eksperimenata. Tako, recimo, ako ste potamneli, možete sebi dozvoliti da na usnama imate najtamniju nijansu crvenog karmina, takoreći bordo. A možete imati i jarkocrvenu nijansu koja će vam podjednako dobro stajati.

Nikada ne zaboravite da karmin dobro stoji u zavisnosti od toga kakve su vam usne, a uz melem za usne, one će biti spremne za poljubac.

Boja kose takođe diktira boju karmina.

Po pravilu, crnkama i plavušama crveni karmini dobro stoje, svakoj na svoj način. Crnke mogu sa svojim crvenim karminom delovati strogo, dok će kod plavuša ovaj karmin dodati dozu nežnosti. Brinete treba da budu oprezne jer statistika kaže da one moraju biti najopreznije kada je eksperimentisanje sa crvenom bojom prisutno. I one mogu koristiti crvenu, ali oprezno i samo u pojedinim nijansama.

Pore boje kose, nijansu crvenog karmina diktira i prilika u kojoj se nalazite. Tako ćemo za svaki dan odabrati malo bleđe nijanse, a kada su u pitanju svečanosti, onda nijansa karmina može biti posve tamna i upečatljiva jer prilika tako dozvoljava.

I vremenske prilike utiču na nošenje crvenog karmina. Kako je crvena topla boja, onda treba naglasiti da velike vrućine takođe ne trpe jarkocrvene karmine, nego blažu varijantu. Zamislite sebe na nekom jakom suncu i sa crvenim karminom na usnama!?

Odeća nas takođe ograničava. Ne samo to da li je garderoba svečana ili je svakodnevna, nego i boje garderobe.

Uz crnu  odeću dobro ide tamnija nijansa crvene, a koralno crvena ide bolje uz belu ili bar bleđu kombinaciju.

Za izbor prave nijanse crvene važan je i celokupni make-up koji imate. Mislimo pre svega na šminku koju imate na očima. Crveni karmin je sam po sebi veoma upečatljiv, privlači pažnju, tako da oči tom prilikom moraju biti minimalno našminkane, naročito ako je prilika dnevna. Uveče možete imati malo jaču šminku na očima i crveni ruž, ali nemojte preterivati, ni sa količinom ni sa bojama. Delovaćete napadno, a to vam sigurno nije namera.

Na kraju, tu je i karakter.

Ne mogu baš svi izneti crveni karmin na pravi način. On dobro stoji ženama sa stavom, onima koje znaju šta hoće i gde je njihovo mesto.

Zato, ako ste žena sa stavom, ona koja zna koliko vredi, eksperimentišite sa nijansama. Vi se nećete stideti čak i ako pogrešite. U stvari, vi znate da ne možete pogrešiti! 😉

Crveni karmin na tanke usne

Veoma je važno kakav oblik usana imate. Jedno od takođe važnih pitanja je i: Kome bolje stoji crveni karmin, ženama koje imaju tanke usne ili onima koje se diče svojim punim usnama?

Ne postoji konkretan odgovor. On takođe zavisi od karaktera žene koja ga nosi. S obzirom na trend malo upečatljivijih i punijih usana koji vlada sada već celu deceniju, srećnije bismo bile da su nam usne pune. Ipak, priroda nije svima naklonjena, ali dobra vest je da se i mi sa tankim usnama možemo i te kako snaći.

Ako ste pristalica hijaluron filera i drugih pomoćnih sredstava da promenite oblik usana, eto za vas spasa, ali i ako niste, imamo neke trikove.

Šminkanjem možete i te kako podići svoje usne, to jest, podići njihovu osnovnu liniju, da deluju punije. Pomenuli smo da, kada se šminkate crvenim karminom, crvena olovka mora da bude saveznik. Kada iscrtavate svoje usne, učinite to tako da malo pređete gornju i donju ivicu. To ne mora da bude mnogo, svega za nekoliko milimetara. Kada potom nanestete crveni karmin, videćete kako su vaše usne senzualne i pune.

Ovde ne smete preterivati jer mnogo precrtane usne deluju veoma loše, čak rizikujete da ispadnete smešno. Kada se precrtava, obavezno se vodi računa da to bude umereno i u skladu sa oblikom usana, inače, sve drugo je loš pokušaj da delujete lepo i sofisticrano.

Jedan mnogo efikasniji način jeste da pre karmina nanesete balzam za uvećanje usana. Predlažemo jedan prirodan brend, kojičini čuda na usnama, a pri tom ne morate ići plastičnom hirurgu i ulagati velike sume novca. Njegovo ime je Lipolea.

Ova potpuno prirodna formula stvara vašim usnama punoću, tako da ćete  bez po muke svoje tanke usne moći da našminkate crvenom bojom onako kako ste želeli. Dovoljno je da ga samo namažete pre nanošenja karmina na svoje usne i sačekate nekoliko sekundi.

On će podići tonus vaših usana, vi ćete to osetiti i to će se videti. Onda sledi nanošenje crvene olovke i crvenog karmina i vi ste spremne za polazak. Tako jednostavno, a brzo i efektno, naročito ako su vam usne tanke, a vi želite da ih učinite senzualnijima.

Kada smo već kod povećanja usana, ima i bizarnih trendova, jedan od njih je povećanje usana lepkom.

Crveni karmin na punije usne

Žene koje prirodno imaju punije usne veoma su u prednosti. One koje su prirodu pobedile i sebi stvorile veće usne, takođe. Međutim, kada je nanošenje crvenog karmina u pitanju, možda su tu malo u zaostatku. Zašto?

Ako su usne tek blago popunjenje, onda imate sve predispozicije da vam crveni karmin stoji fenomenalno, ali ako imate veoma krupne i senzualne usne, onda crveni karmin na vama može delovati neukusno, čak i jeftino.

Da se razumemo, crveni karmin se stavlja na usne kako bismo privukli pažnju i poglede prisutnih. Pune usne same po sebi privlače pažnju onih oko sebe. Stavljanjem crvenog karmina na njih, to će biti dupla privlačnost, dupli efekat (ako znate šta je pleonazam, onda će vam biti jasno), a to neće značiti da ste upredosti. Naprotiv, to će značiti da ste omanuli. Delovaćete napadno i neprirodno i privlačićete pažnju, ali na negativan način.

Ne mora nužno da znači da će to izgledati loše, ali sigurno ste nekada videli ženu koja je peterala sa plastičnom hirurgijom i koja je pored svega, nanela i crveni karmin na pune usne. Neukusno, loše, neprivlačno… Tako to deluje na posmatrača. Zato, ako već imate pune usne, ne smete preterivati, budite umerene u šminkanju i bićete primećene gde god da se pojavite.

Ipak, drage moje, da ne bude baš sve tako crno, vi ne smete posegnuti za bilo kojim karminom crvene boje, ali možete sebi, u konsultaciji sa nekim malo stručnijim, a i oslanjajući se na sopstveni senzibilitet i uz isprobavanje taznih nijansi, naći onu nijansu koja će i vama biti odgovarajuća.

Dakle, molba za vas ide u pravcu veoma velike predostrožnosti. Jarkocrveni karmini su za vas prejaki, ali u nekim svečanim prilikama možete posegnuti i za njima.

Možda je rešenje u trajnoj šminki na usnama.

Reč na kraju

Ovo su bili neki od saveta koje se nadamo da ćete ispratiti i da će vam pomoći prilikom odabira odgovarajuće nijanse crvenog karmina. Crveni karmin savršeno i bez greške nositi, nije ni malo lako. Jeste lepo, ali su tu i brojni izazovi sa kojima se susrećemo.

Ispratite svoj senzibilitet, ali se držite i saveta onih koji se u šminkanje malo bolje razumeju. Tako ćete doći do pravih rezultata i moći ćete da se podičite time da ste crveni karmin naneli savršeno