Koliko je efikasno bademovo ulje za strije?

Koliko je efikasno bademovo ulje za strije?

Autor:

Bademovo ulje za strije je sjajno. Ono može da vam pomogne da ublažite izgled vaših postojećih strija, kao i da sprečite pojavu novih. Potrebno je samo da ga redovno koristite.

Kada je reč o strijama, ne postoji siguran način da ih se rešite u potpunosti. Neke žene su više sklone dobijanju strija, dok se kod drugih žena neće pojaviti ni nakon debljanja ili trudnoće. Srećnice, zar ne? Elastičnost vaše kože je prvi glavni faktor, koji je odgovoran za to da li ćete imati iiili ne strije. 

Koristeći ulje od slatkog badema za strije, možete sprečiti njihovu pojavu ili posvetleti izgled već postojećih strija.

Strije se mogu pojaviti bilo gde na telu, a najčešće će se javiti na butinama, stomaku, grudima il rukama. Ono što bi trebalo da znate jeste, ukoliko imate predispozicije za dobijanje strija, da krenete na vreme da negujete vašu kožu, kako biste sprečili pojavu strija na telu.

Kada se strije pojave prvi put, one su rozikaste boje, zatim strije prelaze u crvenu boju ili ljubičastu nijansu i na kraju, kada ne možete ništa da uradite, kada se strije pretvaraju u dubok ožiljak, postaju bele boje.

Dakle, bela boja strija jeste poslednji stadijum i tada je malo toga što možete da uradite za njih.


Postoji mnogo kućnih tretmana koji mogu da vam pomognu kod ublažavanja izgleda strija i zatezanja kože. Jedan od takvih kućnih lekova jeste i bademovo ulje za strije.

Za najbolje rezultate, trebalo bi da koristite svaki dan bademovo ulje za strije. To ne samo da će poboljšati elastičnost vaše kože, već će takođe sprečiti dalju pojavu strija. Veoma je važno da redovno koristite bademovo ulje za strije, jer ćete samo tako sprečiti dalje oštećenje kože i smanjiti mogućnost njihove pojave.

Najbolje je da bademovo ulje za strije koristite odmah nakon kupanja ili tuširanja, jer su vaše pore otvorene. Međutim, to nije obavezno i ne morate strogo da vodite računa oko toga, jer bademovo ulje možete koristiti kad god želite. Korišćenje bademovog ulja za strije je prijatan tretman koji nudi dugotrajne rezultate.

Pa da vidimo još koje su prednosti , kao i da li možda ima neku manu.

Bademovo ulje za uklanjanje strija radi ovako!

Ulje badema sadrži mnoge vitamine (E, A, F, B2, P) i snažne sastojke, nezasićene masne kiseline (linolna, oleinska, palmitinska), koje obećavaju svoj snažan kozmetički učinak na kožu.

bademovo ulje protiv strija

Osim genetike, vaše telo može da reaguje na stvari kao što su stres, nedostatak sna, lošu ishrane, nepravilnu negu i loš kvalitet kozmetike. Zbog određenih nedostataka minerala i vitamina na koži se pojavljuju strije. Brojna neravnoteža hormona, rađanje deteta, dovode do promena u izgledu kože uzrokujući strije. Ono što je važno da znate jeste da se strije ne mogu ukloniti u potpunosti, ali može se videti znatno poboljšanje u stanju i izgledu kože koristeći bademovo ulje za strije.

Još jedna bitna stvar koju treba napomenuti, a to je da strije ne pogađaju sve žene. Jedan od glavnih faktora  u formiranju je genetika; to je sklonost oštećenju proteina vezivnog tkiva – kolagena i elastina. Oni su odgovorni za tonus i čvrstinu kože.

Izgled strija možete izbledeti redovnom primenom prirodnih krema za strije

Ne verujete!

Pre nego što donesete sud o tome, pročitajte Nevenino iskustvo i kako se ona jednostavnim putem rešila strija! Pri tom, bila je u drugom stanju. Rastezanje kože je ogromno, a nisu svi preparati bezbedni. Ona je ipak našla nešto što jeste.  Presrećna je jer joj je koža opet zategnuta i glatka. Pročitajte obavezno njenu priču. Nalazi se na ovom linku: https://minutzamene.com/strije-sam-smanjila-kao-od-sale/ 

Saveti za sprečavanje pojave strija:

 • Potrebna je pravilna ishrana kako bi održali normalan metabolizam i optimalnu težinu. Što više svežeg voća i povrća, kao i ribe.
 • Trudnice moraju na vreme da počnu sa korišćenjem bademovog ulja za strije – isto tako i da nastave sa korišćenjem posle porođaja.
 • Unosite u organizam što više tečnosti, pre svega se misli na vodu
 • Masirajte što češće svoje telo za sintezu kolagena i elastina.
 • Opuštajte se što češće u hranljivim kupkama, kako bi se održala elastičnost tela
 • Trenirajte što češće – bavite se nekom fizičkom aktivnošću

Bademovo ulje za strije upotreba

Kako koristiti bademovo ulje za strije?

Korišćenje bademovog ulja za strije je vrlo delotvorno. Ono poboljšava teksturu kože i utiče na stvaranje kolagena. 

Pre korišćenja operite strije sa mlakom vodom i osušite. Sipajte potrebnu količinu bademovog ulja u dlan i počnite da trljate preko strija. Budući da nema hemijskih sastojaka, ne morate ga prati. Najbolje vreme za primenu je pre spavanja i nakon kupanja.

Da biste dobili sve najbolje hranljive sastojke bademovog ulja za vašu kožu, stručnjaci preporučuju organsko ili čisto bademovo ulje.

Jedan od najboljih načina da koristite bademovo ulje za strije jeste na sledeći način:

Uzmite jednu kašiku bademovog ulja i sipajte u staklenu posudu. Zatim uzmite tri tablete vitamina E i probušite ih. Istisnite sadržaj tablete u staklenu posudu i ispraznite ih. Čak možete dodati i nekoliko kapi eteričnih ulja, po vašoj želji. Lavanda je odlična za opuštanje, grejp za sreću i dobro raspolozenje, dok je menta dobra za povećanje energije.

Drugi način je da pomešate bademovo ulje sa nekoliko kapi raznog eteričnog ulja. Posudu možete staviti u mikrotalasnu i zagrejte oko 30 sekundi. Proverite vrhovima prstiju kako biste bili sigurni da nije pretoplo za vašu kožu. Ovo ulje je najprijatnije nakon kupanja, jer se brzo apsorbuje kroz vašu kožu.

Izvadite malo ulja i počnite da ga trljate preko strija. Više se koncentrišite na područja koja su sklona strijama, a to su butine, stomak i grudi. Utrljajte ulje pomoću malih kružnih pokreta. Nanesite onoliko ulja koliko želite. Vaša koža će je vrlo brzo upiti.

Još jedan efikasan način jeste da bademovo ulje za strije pomešate sa kokosovim uljem. U posudu sipajte jednaku količinu bademovog ulja i kokosovog ulja. Dobro promešajte i zagrejte u mikrotalasnoj nekoliko sekundi. Nežno masirajte na zahvaćeno područje prstima 5 do 10 minuta, a zatim osušite kožu. Ovu masažu bademovim uljem za strije ponavljajte 2 puta dnevno.

I na kraju, možete pomešati 8 kašika bademovog ulja, 2 kašike jojoba ulja i ½ šoljice šećera. U ovu mešavinu možete dodati i malo ulja ruzmarina.

Nakon što ih dobro promešate, nanesite preko prethodno dobro opranih strija na telu. Ne očekujte trenutne rezultate, prirodni lekovi zahtevaju vreme da pokažu pozitivne rezultate.

Napomena: Pre korišćenja bademovog ulja savetujte se sa lekarom.

Saveti prilikom korišćenja bademovog ulja za strije

 1. Uronite prste u ulje i počnite da razmazujete po butinama, grudima i stomaku, koncentrišući se na sva ona mesta koja su podložnija strijama, poput donjeg stomaka, unutrašnjosti butina i grudi. Koristite male, kružne pokrete i trljajte dok koža potpuno ne apsorbuje ulje. Primenite koliko god želite; bademovo ulje je vrlo umirujuće i lako upija u kožu.
 2. Najbolje je da mešavinu koristite odmah nakon kupanja ili tuširanja, kada su pore otvorene. Vaša koža će lakše apsorbovati ulje, pomažući vašoj koži da se dobro hidrira kako bi se zaštitila od strija.
 3. Nemojte pritiskati prilikom masaže. Dovoljan je blag i ne toliko snažan pritisak.  Više obratite pažnju na tehniku.
 4. Masažu bademovim uljem možete koristiti dva puta dnevno, svaki dan.

 

Bademovo ulje za strije prednosti

Neke žene su jednostavno sklone dobijanju strija; posebno, ukoliko je vaša majka imala isti problem, postoje dobre i velike šanse da ćete i vi imati strije.

Elastičnost vaše kože je najveći faktor u njihovom sprečavanju. Korišćenje bademovog ulja je korisno za jačanje i vlaženje vaše kože i njenu elastičnost. Vaša koža, ne samo što će biti bez neprijatnih strija, već će biti dosta nežna, glatka i prijatna na dodir.

Strije na telu su česte i nisu povezane sa ozbiljnim zdravstvenim rizicima. U svakom slučaju, žene, pre svega iz estetskih razloga pokušavaju da ih se reše. Koriste različite prirodne lekove kao što su aloja, med, krastavac i bademovo ulje za lečenje strija.

Osim domaćih lekova, možda ste do sada koristili laser za strije ili neki drugi kozmetički tretman, ili je to bio običan melem za strije.

Bademovo ulje se vekovima koristi kao proizvod lepote. Njegovi hranljivi sastojci smanjuju vaše ožiljke i povećavaju u isto vreme elastičnost kože. Kozmetičke industrije uključuju bademovo ulje u svoje kreme. Vitamin E u bademovom ulju prodire u dublji sloj dermisa i poboljšava čvrstinu kože i sprečava dalju pojavu strija na vašem telu.

Prednosti bademovog ulja na koži:

 • Duboko vlaži i hrani kožu
 • Stimuliše metabolizam
 • Bademovo ulje sprečava suvoću kože
 • Nakon korišćenja ulja, vaša koža je nežna, glatka i mekana na dodir
 • Pomaže kod smirivanja kože i ubrzava proces lečenja. Lokalno nanošenje će lečiti ne samo strije, već i modrice, proširene vene i opekotine na telu.
 • Vaša koža postaje suva, kada je izložena nečistoćama i oštrim kremama. Bademovo ulje vam pomaže i hidrira vašu kožu.
 • Vitamin E ima antioksidacijsku aktivnost, koja ometa slobodne radikale koji oštećuju vaše ćelije.
 • Podstiče sintezu kolagena i elastina.

Bademovo ulje za strije u trudnoći

maska sa bademovim uljem sa strije

Biti majka je svakako najlepša uloga u životu jedne žene, dok je sama trudnoća zaista neko posebno, drugo stanje. Tokom trudnoće, telo se suočava sa mnogim fizičkim i hormonalnim promenama.

Promene na telu nisu ograničene samo na sam porođaj ili samo trudnoću; strije su sklone da se jave na vašem telu čak i nakon porođaja. Prekomerna količina hormona dovodi do istezanja, povlačenja i kidanja kože, uzrokujući na taj način strije.

Istraživanja kažu da se čak 85-90% strija javlja tokom trudnoće ili dojenja. Strije utiču na vlakna i krvne sudove, što dovodi do promene boje kože.

Bademovo ulje za strije je jedan od najefikasnijih prirodnih lekova za strije tokom trudnoće. Rezultati su vrlo izraženi kod žena koje su redovno koristile ovo ulje. Nemojte biti nepoverljivi, strije morate tretirati na vreme i na adekvatan način.

Ako se pitate da li je i koliko bezbedno, odgovor je „jeste“. Da, bezbedno je koristiti bademovo ulje za strije tokom trudnoće. Postoji mnogo kozmetičkih proizvoda koji su dostupni na tržištu, ali njihova hemijska priroda čini ih neprikladnim za upotrebu u trudnoći. Oni su neprirodni pa bi mogli biti grubi na koži tokom osetljivog perioda dojenja.

Kako biste izbegli neželjene alergijske simptome, preporučuje se prelazak na prirodan tretman protiv strija. Jedan od boljih načina tokom trudnoće svakako je bademovo ulje. 

Nedostaci ulja badema za strije

Ako se pitate da li ovo ulje za strije ima mana, ne brinite se jer nema .ONo ne može ni na jedan način da naškodi vašoj koži, ali je svakako neophodno da se konsultujete sa lekarom pre korišćenja.

Ako se nadate da će bademovo ulje za strije da izbriše sve tragove strije – neće . Onda ste u pravu, to je mana. Ali, ne zaboravite da su strije ožiljci, duboko urezani u kožu.

Da biste bili sigurni da koristite pravo bademovo ulje za strije, vodite računa da li je u pitanju slatko ulje ili gorko ulje badema.

Postoje dve vrste badema koje daju i gorka i slatka bademova ulja. Oba ulja imaju različita hemijska svojstva i razlikuju se i po primeni na koži.

Slatko bademovo ulje pravi se od jestivih badema koji se isključivo uzgajaju zbog svog slatkog ukusa. S druge strane, gorko bademovo ulje pravi se od druge vrste badema i gorkog je ukusa.

Slatko bademovo ulje koristi se u masaži i može direktno da se nanosi na kožu, dok se gorko ulje koristi za mirise i arome uglavnom u hrani i proizvodima.

Slatko bademovo ulje sjajno je sredstvo za masaže i blagotvorno deluje na kožu, dok se gorko bademovo ulje koristi za miris u sapunima, balzamima za usne ili dr. proizvodima.

Slatko bademovo ulje mnogo je poželjnije kod hidratacije kože, dok se gorko bademovo ulje za strije izbegava za masaže tokom trudnoće.

Bademovo ulje za strije cena

Bademovo ulje se najčešće pakuje u malim bocama od 50 ml. Njega  možete kupiti u svim bolje snabdevenim radnjama, gde je cena za ovo pakovanje oko 250,00rsd.

Za veće pakovanje, cena jeste viša.

Nadamo se da vam je sada korist bademovog ulja jasnija i da ste dobro razumeli i zapamtili sve prednosti bademovog ulja za strije.