Najbolje kreme za strije kod nas! Uporedite ih!

Najbolje kreme za strije kod nas! Uporedite ih!

Dobra krema može biti brz i pouzdan način da obrišete strije. A koje su to najbolje kreme za strije? Pred vama je lista i nekoliko saveta za izbor.

Istina je da niko od nas ne želi strije. Beli ožiljci koji svedoče o naglim promenama težine i pucanju kože su jednostavno svi želimo da sakrijemo, ma koliko bili svesni činjenice da ne treba da se osećamo loše u svom telu.

Prihvatiti nešto što ne možete da promenite je razumno. Međutim, zašto se ne rešiti problema kad već možete?

Da, dobro ste pročitali, možete se rešiti strija. A u tome će vam pomoći ‒ krema za strije.

Saznajte kako.

Kako deluje krema protiv strija?

Prvo što svaka krema za strije treba da uradi jeste da vrati koži njenu pređašnju elastičnost. Kada je koža elastična, ona bolje trpi rastezanje (u trudnoći, zbog težine itd.) i ne pokazuje ožiljke koje ne volimo da vidimo.

Zbog toga mnogi stručnjaci preporučuju upotrebu kreme protiv strija i preventivno. To znači da je treba mazati pre nego da do rastezanja kože dođe, kako bi se na njoj pokazalo manje posledica.

Kako je svaka dobra krema protiv strija relativno masna (jer su sastojci koji se staraju o elastičnosti kože uglavnom ulja i masne kiseline), nije loše mazati je dok je koža vlažna.Na primer, posle kupanja ili tuširanja, dok još niste obrisali svu vodu sa kože.

Voda olakšava masnim molekulima da lakše prodru u kožu koja ih inače teže upija.

Osim što je elastična, koža je tako i mekša i hidriranija. Isto tako, krema za strije pomaže koži i da postane otpornija na spoljašnje uticaje, pa tako trpi manje oštećenja.

Hidratacija je generalno ključ da bi koža ostala elastična. Zbog toga one često za glavne sastojke biraju kokosovo ulje i puter ili vitamin E. Pored njih, krema protiv strija može sadržati i sastojke koji podstiču proizvodnju kolagena, čime se takođe smanjuju strije. Kolagen pomaže koži da se regeneriše, pa je tako ključan element u uklanjanju ožiljaka od strija..

Takođe, možda ste primetili da svako uputstvo preporučuje da kremu protiv strija umasirate u kožu. Time se pospešuje cirkulacija krvi u problematičnim područjima, a ona zatim omogućava koži da lakše upije korisne sastojke i kvalitetnije ih iskoristi. Osim toga, koža koja ima dobru cirkulaciju, jača je, svežija i otpornija na promene.

Nevena nam je ispričala kako je ona uspela da se dobrom kremom reši strija  . Za vrlo kratko vreme,  tretman koji je koristila, dao je rezultate kojima se oduševila. Zato je rado podelila sa nama svoje iskustvo. Njena koža je sada zategnuta, glatka i bez vidljivih strija, a kako joj je to pošlo za rukom saznaćete samo ako pročitate tu njenu priču na ovom linku: https://minutzamene.com/strije-sam-smanjila-kao-od-sale/

A da bi i vi iskoristile blagodeti ovog proizvoda, pročitajte detaljno uputstvo kako da ga koristite na pravilan način i koje sastojke treba da potražite u kremi.

Najbolji sastojci u kremama za strije

Čitajte dobro deklaracije. Ono što vašoj koži treba jeste hidratacija koja će omogućiti elastičnost kože i sprečiti njeno pucanje, ali i regenerišući sastojci koji će negovati kožu koja je već dobila strije.

Evo nekih

Ulje bakučiola

Ulje bakučiola je prirodna alternativa retinolu, poznato po svojim anti-age svojstvima. Ovaj sastojak pomaže u obnavljanju kože, poboljšava elastičnost i smanjuje vidljivost strija. Bakučiol stimuliše proizvodnju kolagena i elastina, što rezultira glatkijom i čvršćom kožom. Posebno je pogodan za osobe sa osetljivom kožom jer ne izaziva iritacije kao retinol.

Kolagen

Kolagen je esencijalni protein koji održava kožu čvrstom i elastičnom. U kremama za strije, kolagen pomaže u obnovi oštećene kože i smanjenju vidljivosti strija. Poboljšava strukturu kože i pomaže u njenom zatezanju, čime se smanjuju postojeće strije i sprečava nastanak novih.

Vitamin E

Vitamin E je snažan antioksidans koji štiti kožu od slobodnih radikala i pomaže u njenoj regeneraciji. U kremama za strije, vitamin E hidratizira kožu, poboljšava njenu elastičnost i ubrzava oporavak oštećenih tkiva. Takođe, smanjuje upale i crvenilo, što doprinosi boljem izgledu kože zahvaćene strijama.

Alantoin

Alantoin je poznat po svojim umirujućim i regenerativnim svojstvima. Ovaj sastojak pomaže u eliminaciji mrtvih ćelija kože i stimulira rast novih, zdravih ćelija. U kremama za strije, alantoin poboljšava teksturu kože, smanjuje iritacije i pomaže u zarastanju oštećenih područja.

Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina je prirodni hidratant koji može zadržati do 1000 puta svoju težinu u vodi. U kremama za strije, hijaluronska kiselina dubinski hidratizira kožu, poboljšava njenu elastičnost i pomaže u smanjenju vidljivosti strija. Održava kožu glatkom i čvrstom, čime se postiže mlađi i zdraviji izgled.

Shea Buter

Shea buter je bogat masnim kiselinama i vitaminima, što ga čini izvrsnim hidratantnim sredstvom. U kremama za strije, shea buter pomaže u obnavljanju kože, poboljšava njenu elastičnost i smanjuje upale. Takođe, pomaže u zatezanju kože i smanjuje vidljivost strija.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je poznato po svojim hidratantnim i umirujućim svojstvima. U kremama za strije, kokosovo ulje pomaže u održavanju vlažnosti kože, poboljšava njenu elastičnost i smanjuje iritacije. Takođe, pomaže u regeneraciji kože i smanjuje vidljivost strija.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je bogato antioksidansima i vitaminima, što ga čini odličnim za njegu kože. U kremama za strije, maslinovo ulje pomaže u hidrataciji, obnavljanju i zaštiti kože. Pomaže u smanjenju vidljivosti strija i poboljšava ukupnu teksturu kože.

Ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje je poznato po svojim hidratantnim i ljekovitim svojstvima. U kremama za strije, ricinusovo ulje pomaže u regeneraciji kože, smanjuje upale i poboljšava elastičnost. Takođe, pomaže u smanjenju vidljivosti strija i održavanju glatke i meke kože.

Kombinacija ovih sastojaka u kremama za strije pruža sveobuhvatnu njegu, pomažući u smanjenju vidljivosti strija i poboljšanju teksture i elastičnosti kože. Redovnom upotrebom, ovi sastojci mogu značajno poboljšati izgled kože zahvaćene strijama

Kako se koristi krema za strije?

Stručnjaci tvrde da je najefikasnija metoda da kremu protiv strija nanosite dva puta dnevno, i to jednom ujutru i jednom uveče. Izjutra i uveče pred spavanje, tvrde dalje eksperti, svi sastojci lakše deluju na ćelije kože.

Sistem nanošenja ne razlikuje se mnogo od korišćenja bilo koje druge kreme ili losiona. Uzmite malo kreme prstima, potom istrljajte dlanove njome tako da rasporedite kremu ravnomerno. Onda laganim, kružnim pokretima umasirajte kremu protiv strija u kožu.

Lagani potezi su ključni za delovanje kreme ‒ ne brzajte sa masažom.

Za najbolje rezultate nanesite je u debelom sloju i masirajte dok je koža potpuno ne upije. U zavisnosti od kreme i njene masnoće, ovo može trajati oko 10-20 minuta. Gelovi se aposorbuju brže.

Takođe, ne zaboravite da nanesete kremu i na donji deo leđa koji vam nije tako dostupan ali koji je jednako, ako ne i više, podložan nastanku strija.

Pročitajte više o strijama na leđima.

Ali je dobro da imate na umu za ovo…

Krema za strije kao prevencija je najbolja odluka

Pored lečenja strija, važno je posvetiti pažnju preventivnim merama kako bi se smanjio rizik od njihovog nastanka. Ključne preventivne mere uključuju redovnu hidrataciju kože i izbegavanje naglih promena u telesnoj težini.

Redovna hidratacija kože

Redovna hidratacija je ključna za održavanje elastičnosti kože. Korišćenje hidratantnih krema i ulja protiv strija, kao što su shea buter, kokosovo ulje, maslinovo ulje, i hijaluronska kiselina, pomaže u zadržavanju vlage u koži, čineći je mekšom i elastičnijom. Hidrirana koža je otpornija na pucanje, što smanjuje rizik od pojave strija.

Izbegavanje naglih promena u težini

Nagla povećanja ili smanjenja telesne težine mogu dovesti do rastezanja kože i stvaranja strija. Postepeno mršavljenje ili dobijanje na težini omogućava koži da se prilagodi promenama bez prevelikog stresa. Održavanje stabilne težine uz uravnoteženu ishranu i redovnu fizičku aktivnost doprinosi zdravlju kože i smanjuje rizik od strija.

Dodatne preventivne mere

Pored hidratacije i kontrole težine, korisno je:

 • Konzumirati dovoljno vode: Hidratacija iznutra je jednako važna kao i spolja. Pijte dovoljno vode svakodnevno kako biste održali optimalnu hidrataciju kože.
 • Korišćenje blagih proizvoda za negu kože: Izbegavajte proizvode sa agresivnim hemikalijama koje mogu isušiti kožu i smanjiti njenu elastičnost.
 • Redovna masaža: Masaža kože pomaže u poboljšanju cirkulacije i može doprineti boljoj elastičnosti kože. Korišćenje ulja tokom masaže dodatno hidrira kožu.

Implementacijom ovih preventivnih mera, moguće je značajno smanjiti rizik od pojave strija i održati kožu zdravom i elastičnom.

Najbolja krema za strije – top lista

Šta će za vas biti najbolja krema protiv strija zavisi od više faktora. Za početak, bitno je znati da li pokušavate da uklonite ili posvetlite strije, ili možda da ih sprečite pre nego što uopšte nastanu.

Ipak, treba znati da pojedini sastojci deluju na strije u svakom od ovih slučajeva, pa vam garantuju da je krema za strije koja ih sadrži dobra i efikasna

Na primer,  vitamin E. Ovaj sastojak od ključnog je značaja za regeneraciju kože, kao i za njenu glatkost i punoću.Generalno, vitamine i amino-kiseline računajte pod obavezno za svaku kremu koja ima realne šanse da napadne strije.

Ukoliko pak na etiketi spazite badem ili bademovo ulje kao sastojak, uboli ste premiju. Slično važi i za grožđe i njihovu kiselinu. U poslednje vreme, takođe se sve više govori o kokosovom ulju kao borcu protiv strija i ističe se njegov značaj za hidrataciju kože.

Što se tiče ulja, konkretno, poznato je blagotvorno dejstvo maslinovog ulja na strije, ali je podjednako dobro i ricinusovo ulje, kantarionovo ulje, kao i ulje jojobe. U suštini, svako ulje koje vam može pružiti dobru hidrataciju može i sprečiti i zalečiti strije.

Pored ovih ulja, korisni sastojci koje treba da sadrži najbolja krema protiv strija su i:

 • hijaluronska kiselina
 • shea maslac
 • alantoin
 • aloe vera

U redu, razumete šta treba da potražite u svakoj kremi za strije koja će vam biti od pomoći. No, šta je sa sastojcima koje treba da izbegavate?

Ne preporučujemo vam da naročito često koristite kreme protiv strija koje sadrže ureu, salicilnu kiselinu ili retinoide. Preterana i prečesta upotreba ovih sastojaka može izazvati iritacije ili čak oštetiti kožu koja je iovako previše osetljive u delu koji je pod strijama.

Evo i spiska krema za strije koje se često pominju kao dobre.

Dr Pilar krema protiv strija

Dr Pilar krema je preparat na biljnoj bazi namenjen koži sklonoj strijama. On sadrži aktivne prirodne supstance, većinu gore pomenutih,  koje prodiru dubinski u kožu i eliminišu uporan strije.  Koža je lepo upija i maksimalno koristi njegove aktivne sastojke i vremenom postaje elastičnija. Posebna prednost je što u ovoj kremi nema štetnih sastojaka kao što su parabeni, ftalati, veštačke boje i slično, pa je bezbedna za korišćenje u trudnoći.

Nabavlja se samo online. To možete uraditi klikom na sliku ispod:

Tahirović krema za strije

Ova krema izrađena je od prirodnih sastojaka, od kokosovog ulja i bademovog ulja, a pogodan je i za korišćenje u trudnoći. Ipak, za ovo uvek prvo potražite savet lekara.

Vichy krema protiv strija

Sastoji se od biljnih ulja i sicilijuma, deluje na kožu tako što je zateže. Koža postaje hidrirana, a strije se vremenom smanjuju i znatno blede. Imaju je bolje snabdevene apoteke, što u radnjama, što online.

Sebamed za strije

Ovo je krema krema koja obnavlja vezivno tkivo i posle redovnog nanošenja, utiče na kožu da bude mekanija, lepša i zategnutija. Sebamed sadrži ulje avokada i ši buter, kombinaciju peptida i ekstrakta tigrove trave. Možete je nabaviti online na njihovom sajtu na ovom linku:

KUPI ODMAH

Mustela krema za strije

Mustela krema za strije neguje kožu zahvaljujući shea maslacu i peptidima avokada. Eksrtrakt japanske sofore i ologoelemnti omekšavaju, revitalizuju kožu i pomažu da ostane hidrirana i jaka.

Može se nabaviti u online apotekama, radnjama za bebe i trudnice. Pre svega namenjena je sprečavanju strija.

KUPI ODMAH

Pored ovih krema koje ciljano deluju na problem, postoje i one koje se često pominju kao korisne

Kreme kojima borba protiv strija nije osnovna namena

 • Jekoderm mast za strije – jekoderm prvenstveno služi za revitalizaciju kože i za njeno obnavljanje. Ova mast čini da koža postane kvalitetnija i da se dubinski hidrira. Ipak, potrebno je dosta vremena kako bi ovaj proces uticao na strije.
 • Pavlovićeva mast za strije u trudnoći – mišljenja su podeljenja, nekome je popularna Pavlovićeva mast uticala na to da imaju manje strije, a nekome ne. Pavlovićeva mast nema direktan uticaj na strije, jer  sadrži lanonin, već samo zaglađuje kožu i sprečava njeno isušivanje.
 • Pantenol za strijePantenol koristimo za sve i svašta, a kada su strije u pitanju, može ih smanjiti, ali ne i u potpunosti ukloniti. Ova krema utiče na hidrataciju kože i sprečava da koža izgubi vlagu.
 • Sudocrem za strije – još jedna univerzalna bebi krema koja se koriste za razne probleme. Ne deluje direktno na strije, ali sprečava kožu da bude suva i dehidrirana, što može uticati na sprečavanje pojave novih strija.
 • Neven krema za strije Ova krema sem nevena, sadrži i đumbir, hajdučku travu, lavandu, tamjan, pčelinji vosak, kantarion. Ovaj melem se maže svakodnevno, i poželjno je da uz svaku kremu, odradite i anticelulit masažu kod kuće
 • Vazelin za strije. Ako ste u životu poznavali i jednu trudnicu, onda ste čuli da je vazelin verovatno najpopularnija preventiva protiv strija kod dama koje očekuju prinovu. To i ne čudi, ako znamo da se vazelin nalazi u osnovi gotovo svih industrijskih krema za raznorazne kozmetičke svrhe, pa tako i krema protiv strija.Najčešće se preporučuje korišćenje vazelina u poodmakloj trudnoći, dakle počevši od otprilike sedmog meseca. Budite uporne i držite se svakodnevne rutine ako želite rezultate, jer vazelin deluje samo ako se svakodnevno nanosi na kožu. Ipak, istini za volju, iskustva kažu da vazelin nema neko naročito dejstvo kod već nastalih strija, te ne očekujte neke drastične rezultate. Međutim, ako tražite lako i jeftino rešenje za sprečavanje nastanka novih strija, eto jednog kandidata.

Ostali korisni preparati za strije

Sa širenjem kozmetičke industrije, došle su nam i razne mogućnosti i varijacije u svim mogućim preparatima, pa tako i u kremama protiv strija.

Možete se opredeliti za klasične kreme, gelove, ulja, masti ili losione koji mogu imati slično dejstvo ako im je sastav približno isti, no ponekad je i tekstura preparata bitna za njegov učinak.

Najbolje će biti da se opskrbite testerima i vidite šta vašoj koži najbolje odgovara i šta najlakše upija. Nikakve efekte od testera nećete videti, ali ukoliko nešto jednostavno stoji na površini kože, od tog preparata nema nikakve koristi, niti će je biti.

Prirodna krema za strije iz vaše kuhinje? Recept

Pitate se da li biste nekakvu kremicu protiv strija mogli i sami da smućkate kod kuće? Pa, nije zgoreg probati.

Ne radi se nužno samo o kremama koje možete napraviti. Možete jednostavno iskoristiti sastojke iz svoje kuhinje da napravite ulje za masažu ili masku koja deluje osvežavajuće na kožu koja je zahvaćena strijama.Na taj način, vi hidrirate kožu i pomažete joj da se sama oporavi.

 • Kad smo kod hidriranja, možete napraviti kremu od maslinovog ulja, aloja vera gela i ulja pšeničnih klica. Ova tri sastojka pomešajte u jednakim količinama i dodajte malo gline ako vam je koža prirodno baš masna.
 • Od maslinovog ulja i aloja vera gela možete napraviti i losion protiv strija. Četvrtinu šolje gela od aloje vere pomešajte sa pola šolje maslinovog ulja i dodajte 6 kapsula vitamina E i 4 kapsule vitamina A. Pošto sve ovo pomešate, losion čuvajte u staklenoj flaši i to u frižideru.
 • Dobra prirodna krema protiv strija može se napraviti i od kokosovog putera i pčelinjeg voska. Treba vam oko pola šolje kokosovog putera, kašika ulja vitamina E i dve kašike pčelinjeg voska. Ukoliko želite jači efekat, možete da dodate i ulje kajsije ili ulje pšeničnih klica.Kada sve ovo umešate, stavite na ringlu da proključa kako bi se vosak skroz otopio i sjedinio sa sastojcima. Smesu sipajte u flašu i čuvajte u frižideru.

Najbolja stvar je što sve ove prirodne kreme protiv strija možete koristiti svakodnevno bez posledica i štetnih efekata. Problem je samo što morate bitni mnogo uporniji, jer ovakve smućkane domaće varijante nemaju istu količinu aktivnih sastojaka, kao kreme koje su stručnjaci specijalno formulisali da rade svoj posao.

Sastojci iz kuhinje u borbi protiv strija:

Pre svega ‒ ulja. Masnoća koja će sprečiti da koža ispuca je neophodna i kod sprečavanja strija i kod ublažavanja postojećih. Možete jednostavno umasirati kožu na kojoj su strije nekim uljem, na primer maslinovim, lepo umasirati područje tako da se pospeši cirkulacija i ostaviti ulje na koži oko pola sata kako bi koža upila vitamine A, D i E koje sadrži ovo ulje.

Rastvor od maslinovog ulja, vode i sirća (i to jabukovog) možete koristiti kao tonik za strije i nanositi ga uveče, pred spavanje kako bi delovao na strije dok vi spavate.

Takođe, možete u strije umasirati i ricinusovo ulje. Ono će vam oduzeti daleko manje vremena jer koži treba svega 5-10 minuta da ga upije.

Još ćete bolji efekat postići ukoliko prekrijete kožu namazanu ovim uljem plastičnom kesom i masirate oblast flašicom punom tople vode. Toplota će otvoriti pore na koži, pa će tako svi sastojci iz ulja moći lakše da prodru u dublje slojeve i bolje deluju na strije.

Isto tako, možete napraviti mešavinu osnovnog ulja sa nekim esencijalnim. Na primer, uzmete bademovo ili kokosovo ulje, dodate mu nekoliko kapi esencijalnog ulja ruže, lavande, zdravca, mire ili nečeg drugog i dobro pomešate. Dobijenim uljem masirajte kožu sa strijama oko pola sata i ubrzo ćete videti znatno poboljšanje.

Osim ulja, možete koristiti i druge sastojke. Na primer, aloja vera može pomoći koži da se regeneriše. Napravite gel od sveže aloje vere i utrljajte ga direktno u kožu. Ostavite ga da deluje 15 minuta pa isperite mlakom vodom. Dodajte mu vitamine A ili E za još bolji efekat na strije.

Da nestanu strije može vam pomoći i med. Kao prirodni antiseptik, med može poprilično smanjiti postojeće strije, zato ga često i ima u kremama protiv strija. Stavite malo meda na krpu i stavite takvu mednu oblogu na strije. Držite je tako dok se ne osuši pa isperite.

Od meda možete napraviti i masku, odnosno blagi piling tako što ćete pomešati med, so i glicerin. Mešavinu nanesite na površinu strija i ostavite dok se ne osuši, pa potom isperite.

Kad smo već kod maski, na strije efikasno deluje i maska od belanaca. Maska od jaja je generalno dobra za kožu, a pokazalo se da belanca mogu ublažiti vidljive strije.

Umutite dva belanca dok ne dobijete penu srednje gustine. Nanesite ovu smesu na prethodno očišćenu kožu i to u debelom sloju, prstima ili još bolje četkicom za šminkanje. Kada se masa osuši, isperite hladnom vodom.

Za više korisnih sastojaka iz vaše kuhinje koji pomažu u borbi protiv strija, pogledajte sledeći spisak:

 • šećer (za piling)
 • limun ili limunov sok (za posvetljivanje)
 • kajsija (za zacelivanje)
 • sok od paradajza (da poboljša sastav kože)
 • kurkuma (da ujednači kožu)
 • mleko (da pospeši regeneraciju) itd.

Ipak, ako želite zaista efikasnu prirodnu kremu protiv strija, prepustite stvar stručnjacima. Kupite prirodnu kremu jer one imaju mnogo veću koncentraciju aktivnih sastojaka od kuhinjskih mućkalica, pa su samim tim i efikasnije!

Krema za strije cena

Iako su cene krema protiv strija različite, što zbog proizvođača, što zbog sastava, odmah da vam kažemo da nisu naročito jeftine.

Strije su jedan od najtežih problema sa kožom jer se teško uklanjaju kad jednom nastanu, pa odgovrajuća krema mora biti zaista dobro osmišljena i pripremljena.

A za to ne bi trebalo da nam bude da malo više platimo.

Međutim, to sad ne znači da su cene gastronomske i da ćete morati da izdvojite nenormalno mnogo para. U proseku, dobra krema protiv strija može se naći za par hiljada dinara (recimo oko 2-3000), dok druge proizvode (maske, ulja, losione) možete naći i za manju cifru.

Iskustva sa kremama protiv strija

Maja nam je ispričala kakvo je njeno iskustvo bilo u otklanjanju strija:

“Posle porođaja, moje telo je bilo dosta drugačije nego pre. Kao i mnogim ženama, i meni su strije predstavljale problem. Isprobala sam sve i svašta kako bi ih uklonila, ali sam shvatila da je realno da se one znatno smanje, ali ne i da se skroz otklone.

Od svega što sam probala, najviše mi je pomogao Celuleks gel, koji je dao brze rezultate. Mazala sam ga svakodnevno i zaista sam zadovoljna. Uz strije je nestao i celulit, pa sam zato oduševljena! Strije su uporne, kao i celulit, ali možemo im stati na put. “

Ivana, 32 godine

„Posle dve trudnoće, moje telo je bilo prekriveno strijama, posebno na stomaku i bokovima. Bila sam očajna dok nisam otkrila Šaljićev melem. Počela sam ga koristiti svakodnevno, masirajući kožu dva puta dnevno. Posle nekoliko meseci upotrebe, primetila sam značajno smanjenje strija. Koža je postala glatkija i elastičnija, a strije su se jedva primetile. Šaljićev melem mi je vratio samopouzdanje i definitivno ga preporučujem svim ženama koje se bore sa strijama.“

Petra, 27 godina

„Strije su me pratile još od tinejdžerskih dana i nikada nisam pronašla rešenje koje bi ih ublažilo. Onda sam čula za Dr Pilar kremu i odlučila da je probam. Već posle nekoliko nedelja korišćenja, videla sam prve rezultate. Strije su postale manje vidljive, a koža je bila vidno hidratizovana i mekša. Oduševljena sam rezultatima i nastaviću da koristim ovu kremu. DR Pilar krema je zaista učinila čuda za moju kožu!“

Sada znate! Tamo negde u nekoj radnji ili online šopu, dobra krema za strije čeka da postane vaša i reši vas neželjenih pruga na koži!