Sapun protiv celulita – masaža i nega u jednom pakovanju!

Sapun protiv celulita – masaža i nega u jednom pakovanju!

Znate li da sapun protiv celulita zaista može učiniti da vam koža bude mekana i glatka, bez vidljive narandžine kore?! Tako je, dobar stari sapun čuda čini, a sada ćete i videti kako. 

Odavno su sapuni dobili priznanje naroda kao veoma uspešni preparati za održavanje higijene i nege lica i tela. Nekada se samo sapun i koristio kao sredstvo za dezinfekciju, dok mu u rivalitet nisu uskočili svi današnji brendirani preparati. 

Način i vreme u kome živimo nam je, na ovaj ili onaj način nametnulo da pratimo određene standarde, koji ne prijaju svima podjednako. Ti standardi se uglavnom odnose na praćenje trendova što se tiče modelinga i lepote, ali je zadnjih godina dosta zastupljeno i “takmičenje” među ženama, koja ima lepšu, negovaniju i zategnutiju kožu.

U nekim slučajevima su se veoma jeftine stvarčice za održavanje nege i lepote pokazale veoma efikasnim, kao što je to upravo i sapun protiv celulita

Sa celulitom se danas sreću mnoge žene, čak i one koje nemaju višak kilograma. Nepravilna ishrana, brzi tempo života, gazirani napici i nedostatak fizičke aktivnosti su udeoci u brzom nagomilavanju celulita i treba ih što pre korigovati, da se ne bi stvorili čvorovi fibroznog celulita, koje posle teško otklanjamo. 

Goca Tržan, naša poznata pevačica,  je ovo ozbiljno shvatila. I ona je pre samo nekoliko meseci imala celulit i još ne veruje kako ga se lako rešila. Pronašla je savršeno prirodno rešenje.To isto što je njoj pomoglo,  može pomoći i vama.  Na ovom linku otkrijte o čemu je reč:https://minutzamene.com/goca-trzan-nemam-celulit/

Naše je tržište preplavljeno preparatima koji se danas uspešno bore protiv celulita, a pojedini prirodni preparati takođe pokazali odličnima u toj borbi.

Bilo da su to gelovi, kreme, masti, losioni, melemi ili sapuni, najvažnije je istrajati u primeni i za veoma kratko vreme, uz korigovanje svih elemenata koji ga izazivaju, celulit će nestati ili će se bar dosta ublažiti sa površine kože. 

Ali sapun protiv celulita? Zbunjeni ste?

Evo objašnjenja.

Šta je sapun protiv celulita i kako deluje?

Sapun za celulit je pravo malo čudo i verujem da niko nikada ne bi pretpostavio da krije veoma bogatu stukturu vitamina i aktivnih sastojaka u sebi. Upravo mu to bogatstvo obezbeđuje i raskoš u delovanju koje ispoljava, a to najbolje znaju oni koji su ga do sada već isprobali, a i dalje su nastavili da ga koriste, jer su zadovoljni postignutim rezultatima. 

Sapun svoje dejstvo ispoljava jako brzo, čak nakon nekoliko dana od prvog korišćenja, a to je ono što se ženama pogotovo i dopada. 

U sebi sadrži kompleks brojnih vitamina, A, B, D, K i E čija se kombinacija uspešno bori sa preteranim starenjem, hrani kožu, obezbeđuje izgubljenu vlažnost i omogućava regeneraciju kože na dubinskom nivou. Bogat je omega3 i omega6 masnim kiselinama, koji deluju protivupalno i stvaraju zaštitni sloj na površini kože. 

Sapuni takođe u sebi sadrže dosta prirodnih ulja koja mu obogaćuju sastav i čine ga tako prijatnim i blagim za kožu. Ona su zadužena i za predivne mirise sapuna, bez kojih ne bi ostavljali trag za sobom.

U osnovi sapuna za celulit je najvećim delom kozije mleko, koje je bogato vitaminima i mineralima kalcijuma, fosfora i gvožđa.

Način na koji sapun deluje protiv celulita je sledeći: Posebno kada se radi o sapunu masažeru ili pilingu, oni omogućavaju dobru prokrvljenost kože, dovode do poboljšanja cirkulacije i samim tim čine da se masne naslage razbiju i razlože, a tako se i celulit vidno umanji

Mesta na telu koja su najpodložnija stvaranju celulita su butine, zadnjica i stomak, a opšte poznata stvar je da im masaža i određeni pritisak u pokretima prija. Sapun upravo tako i nanosite, kružnim pokretima na željeno mesto, do trenutka dok ne počne da crveni. Kada ste dovoljno zagrejali ciljanu regiju, istuširate se prohladnom vodom, da se uspostavi još bolja cirkulacija i blago peškirom utapkate. 

Po čemu se razlikuje sapun za celulit od običnog sapuna?

Razlika između industrijskih i ručno pravljenih zaista postoji.

Kada govorimo o običnom sapunu za ruke, ovi industrijski su puni deterdženata, imaju dodatak aditiva, veštačkih boja i mirisa.

Veoma su kruti i štetni za čestu upotrebu, jer mnogo isušuju kožu ruku, lica ili tela generalno, pa se na tim mestima, zbog netolerancije određenih sastojaka, mogu javiti crvenilo ili iritacija.

Ručno pravljeni sapuni za higijenu tela su napravljeni od visokog procenta glicerina, prirodnih i eteričnih ulja koji u zavisnosti od problema, ublažavaju simptome i tegobe po koži. 

Oni koji ih često koriste, ne moraju da koriste kreme, jer sapuni sami po sebi već neguju tretiranu regiju. Dobri su, nisu štetni za čestu upotrebu. 

Sa druge strane, kada su u pitanju sapuni protiv celulita, takođe prednjače ručno pravljeni-prirodni, mada ni fabrički ali prirodni ne odstupaju mnogo kada im se ispoštuje receptura.

Pored gore navedenih sastojaka, ovi sapuni u sebi sadrže bogatiju strukturu vitaminima, a mogu imati i dodatak kafe ili aktivnog uglja, koji je veliki čistač i dubinski neguje kožu. Dodatak u vidu nekog pilinga u sapun, samo ga čini bogatijim i delotvornijim u svojoj nameni. 

Glavna razlika između običnog i sapuna protiv celulita je u sadržini aktivnih sastojaka, kao i u njihovoj različitosti.  

Kako i koliko često se koristi sapun protiv celulita?

Upotreba sapuna protiv celulitaje prilično jednostavna. Utrljava se u kožu kružnim pokretima, kao kad masirate kožu.

Stalno ponavljanje pokreta ne bi trebalo da traje duže od 15 minuta, jer je to sasvim dovoljan period da se pokrene i stimuliše bolja prokrvljenost i cirkulacija na mestima koji su bogati celulitom. 

Tretirano mesto nakon tretmana zna da bude jako crveno i tada je najbolje istuširati se prohladnom vodom, a nakon izlaska iz tuš kabine, dobro bi bilo naneti neki anticelulit gel, koji će umiriti kožu i upotpuniti efekat masaže. Koža će nakon toga biti mekana i glatka, toliko da ćete se iznenaditi. 

Ako se pitate koliko često možete upotrebljavati sapun za celulit, neka opšta preporuka je tri puta nedeljno. To će biti sasvim dovoljno ako ga redovno koristite da postignete željene rezultate. 

Sapun masažer protiv celulita

Masažeri su fenomenalno otkriće u polju kozmetike. Osim što sapuni pružaju bogatu struktutu aktivnih sastojaka koji učestvuju u razgradnju masti i izgradnji kolagena, masažer doprinosi lakšem i dubljem prodiranju tih istih sastojaka u kožu.

sapun masažer za celulit

Prilagođavajuči oblik, sa izraženim neravninama po površini, lepo prijanja u kožu i naleže na tretirani predeo koji ima dosta celulita i tako ostvaruje dobre rezultate. Što je možda još i važnije, ovakvi sapuni sa oblikom masažera brzo dosežu do cilja i nekada nije potrebno mnogo truda ni uložiti. Zanimljivog su i karakterističnog izgleda, pa mogu biti i dobar izbor poklona za dragu osobu, pogotovo ako znate da muči muku sa celulitom. 

Najbolji sapun protiv celulita

Brendiranih sapuna je mnogo. Akcenat i prednost dajemo prirodnim sapunima, za koje pouzdano znamo da su ručno izrađivani i da im je kompleks vitamina i minerala dodat u odgovarajućoj proporciji. Ove koje smo nabrojali, samo su neki od najčešće primenjivanih i sa najboljim rezultatima. 

Hedera vita sapun za celulit

Hedera vita pripada liniji prirodne kozmetike i u svojoj paleti ima brojne preparate, sa dugom licencom i dokazanošću na tržištu. 

Sapun protiv celulita iz ove kozmetike je masažer, napravljen od prirodnih ulja i obogaćen kozijim mlekom. 

Protiv celulita se bori tako što uloga masažera podstiče perifernu cirkulaciju i ubrzava razmenu maretija unutar potkožnog tkiva. Aromatična ulja cimeta, narandže i bršljena takođe utiču na razgradnju celulita, a dodatak susamovog ulja omogućava da se koža pojačano zagreva na površini kože, što daje još efikasnije rezultate. Pakuje se u gramaži od 120grama sapuna. 

anticelulit sapun

Koziji sapun protiv celulita

Koziji sapuni sve popularniji danas kod mladih. Napravljeni su od izuzene kombinacije sastojaka koji prijaju gotovo svakom tipu kože. 

Kako deluju protiv celulita? Pogledajte u ovom videu:

Oni koji boluju od atopijskog dermatitisa ili psorijaze ga često kupuju, jer ne isušuje kožu, štaviše, neguju je i podmazuju. 

Danas, sapune od kozijeg mleka često biraju i osobe koje žele da se reše celulita, a znajući bogat sastav ovih sapuna, potpuno je opravdana njihova upotreba. Često sadrže u sebi dosta cimeta, ulje noćurka i još neke lepe kombinacije koje provereno utiču na poboljšanje cirkulacije. 

sapun za celulit

Božen piling sapun za celulit

Božen kozmetika takođe broji mnogo zadovoljnih korisnika, kada je u pitanju odabir njihovih preparata. Postoji na našem tržištu duže od 20 godina, a u svom kvalitetu je izdvaja i potpuno prirodni kompleks aktivnih sastojaka koje koristi za svoje preparate. 

Sapun u sebi sadrži visok procenat morskih algi, bršljena, mofeina i lecitina, koji su izvanredna sredstva za uklanjanje celulita i lokalno mršavljenje određenih delova tela. 

Aktivni sastojci sapuna Božen kozmetike utiču na bolju mikrocirkulaciju tretiranih površina, a lecitin i morske alge oživljavaju i regenerišu kožu. Kažu, čak i da se može nedeljno u proseku izgubiti i do 1cm. 

Piling sapun od kafe za celulit

Piling sapun zbog svoje bobičaste strukture, golica i nadražuje mesta na površini kože i tako deluju na zaglađivanje kože. Kafa je odvajkada poznata kao dobra u borbi sa celulitom i zato je, ne samo sapuni, već i mnogi drugi preparati sadrže u svojoj bogatoj strukturi. Kako se kaže, neizostavni je deo preparata za celulit i mršavljenje. Pisali smo već o kafi protiv celulita.

Prednosti sapuna koje koristimo protiv celulita je u tome što ih koristimo lokalno, ciljano na željenu površinu i bukvalno gledajući, postižemo željene rezultate. 

Dies sapun protiv celulita

Dies sapun je nešto najidealnije što se u skorije vreme pojavilo kod nas. On veoma brzo deluje, i nakon nekoliko primene postiže fantastične rezultate. Potpuno je ispitan i klinički testiran, bogat je raznovrsnim aktivnim sastojcima koji se bore upravo protiv narandžine kore.

Veoma se lako upotrebljava, jer je napravljen u obliku masažera, da kružnim pokretima razbija sve vidljive površinske grudvice na koži. Time pomaže da se razgrade masne naslage i da se podstakne bolja cirkulacija. 

Gde kupiti anticelulit sapun i koja je cena

Sapuni protiv celulita su veoma dostupni svima. Lako se nalaze u svim bolje opremljenim apotekama, parfimerijama ili drogerijama, a poslednjih godina ih drže i prodavnice zdrave hrane, posebno one ručno pravljene. 

Verujemo da ih možete naći i na online shopovima ili direktno od ljudi koji se bave njihovom izradom, a uz pomoć malo mašte, možete ih i napraviti sami. Tako ćete biti sigurni da su potpuno priodni i da vam neće smetati u stalnoj primeni. 

Što se cene tiče, takođe su veoma pristupačni za svačiji džep. Možete ih naći u rasponu od 100 do 500 dinara, zavisno koji brend, marku i oblik birate. 

Iskustva sa sapunom za celulit

Iskustva brojnih korisnika, ja sam među njima takođe, govore samo pozitivne stvari. Kada ga jednom probate, odmah osvoji vaše srce. Pristupačnost cene u odnosu na druge preparate, izbor aktivnih sastojaka koje sadrži u sebi i brzina rezultata koje pruža, sapun definitivno izdvaja kao nešto što sigurno neće uticati da se pokajete što ste ga kupili. Najbolje rezultate sam ipak postigla kada sam u celu priču uključila i gel za celulit. Dobila sam produženi efekat i brže rezultate.

Jedna Marija ovako govori:

“Sapun protiv celulita je nešto najbolje što sam ikada probala. Kada se izmasiram njime, moja koža bude mekana i glatka. Masaža njime mi itekako prija jer su mi određeni delovi tela i inače hladni, pa tačno osetim da mi je cirkulacija odmah proradila. Svima bih ga preporučila, makar kao dodatak uz preparate koje koristite za celulit.”

Sapun protiv celulita možete kombinovati i sa primenom drugih preparata za istu namenu. Tada će se njegovo dejstvo još više pojačati i brže ispoljiti, tačnije vi ćete imati bolji rezultat na svojoj koži. Ne razmišljajte mnogo, trk do apoteke i nabavite jedan za sebe, a rezultate ćete nam naknadno javiti.