Anticelulit masaža je jedna od metoda eliminacije celulita. A koliko je efikasna? Može li ona da se izbori sa ovim problemom, ili previše očekujemo od nje?

Priča o celulitu i njegovom uklanjanju je uvek aktuelna. Kažu da 90% žena ima ovaj problem. Sigurno nijednoj nije drago što ga ima, a većina njih intenzivno traga za rešenjem. U spektru rešenja nalaze se anticelulit kreme, čajevi i naravno anticelulit masaža.

 

Masaža protiv celulita deluje kao logično rešenje jer prstima i rukama pokušavamo da zgnječimo i usitnimo ružne grudvice pod našom kožom.

 

Neki upoređuju celulit sa pomorandžinom korom, ali ga je možda bolje uporediti sa  loše umešenim testom. Onda kada testo dobro izmesite i usitinite grudve, ono postaje glatko, zar ne? Iste efekte očekujemo i na našoj koži, samo što mi baš i nismo pravljeni od brašna. Može li onda anticelulit masaza zaista da pomogne u borbi protiv celulita? Može, ali samo ako je iskombinovana sa dobrim anticelulit gelom.

 

*Pročitajte kako je mojoj prijateljici Jeci pošlo za rukom da se jednostavno i brzo reši celulita uz masažu kod kuće. Tekst vam je na linku: https://minutzamene.com/moze-li-se-celulit-zaista-pobediti/

 

Reč-dve o uzroku celulita

 

Postoje zablude da je celulit samo ženski problem i da počinje u određenim godinama. Istina je da čak i bebe imaju celulit kao i da ga imaju i muškraci. Stvar je samo u tome što  ni jedni ni drugi od celuluita ne prave veliki problem. Žene su sklone ulepšavanju i pogled na celulit  na butinama ne čini baš da se one dive sebi osećaju lepo. A istini za volju, celulit zaista nije privlačan oku.

Šta je i kako nastaje celulit?

To je sloj masnog tkiva koji se nalazi tik ispod kože između fibroznih vlakana koja vezuju mišiće i  kožu. Najčešće se javlja celulit na butinama, zadnjici i stomaku jer tu imamo najviše masnih naslaga. Njegovom pojavljivanju doprinosi loš način života, pre svega loša ishrana i nedostatak fizičke aktivnosti, kao i nedovoljno tečnosti u organizmu.A jeste li probale anticelulit dijetu?

Često se kao uzrok celulita pominje višak kilograma. Gojaznost i celulit, naravno, idu ruku pod ruku, ali i mršave osobe mogu da ga imaju,  pod uslovom da nisu anoreksične (koje su bukvalno samo kost i koža)  ili profesioalni bodibilderi (koji su kobinacija mišića i kože).

Postoje 3 stadijuma celulita – od onog koji je vidljiv samo onda kada kožu stisnete prstima, do onog koji je vidljiv golim okom i tvrd na dodir.

Na pojavu celulita utiče i genetika, a ako ste žensko, celulit na butinama gotovo da vam ne gine. Za razliku od muškaraca, žene u predelu zadnjice i butina imaju najviše masnih naslaga ali i mnogo tanju kožu ispod koje celulit mnogo lakše dolazi do izražaja.

 

Celulit možda i ne bi bio tako strašan kada bi se to masno tkivo ravnomerno rasporedilo ispod kože da bude glatko. A upravo u tome može da pomogne anticelulit masaža.

 

Anticelulit masaza kao tretman protiv celulita

 

anticelulit tretman
anticelulit tretman

 

Anticelulit masaža je jedan od efikasnih načina da se rešite celulita na butinama i zadnjici.

A šta ovakva masaža podrazumeva?

Za razliku od obične masaže sa ručnim masažerom , ovo je prilično agresivna metoda i vrlo je verovatno da u njoj baš i nećete uživati i smatrati da je ona nešto najbolje za celulit. Ipak, druge metode mogu biti još bolnije! Takav  je recimo tretman celulita injekcijama, sličan onom koji se radi na licu radi smanjena bora – mezoterapija.

 

Da li je anticelulit masaza efikasna u borbi protiv celulita?

 

Celuleks gel protiv celulita

 

 

Može biti, onda kada je radi stručno lice koje zna šta radi. Ova metoda pomaže da se masno tkivo odvoji od kože i da se ravnomerno rasporedi, pa samim tim celulit postane manje vidljiv. Anticelulit tretman direktno utiče na samu površinu kože i stimuliše cikrulaciju. Time se postiže da koža bude zategnutija, da dobije više hranjivih materija iz krvi, da se obnovi kolagen koji utiče na čvrstinu i elastičnost kože, ali i da se kroz kožu izbace toksini zarobljeni u formi celulita.

Masaža protiv celulita je metoda koja pokreće i limfni sistem i veoma je važno da se radi na pravi način, pravim intenzitetom i u pravom smeru – smeru protoka limfe kroz limfni sistem. Zato se pokreti u ovoj masaži kreću odozdo na više.

 

Ovi potezi su deo anticelulit masaze:

 • Prva faza:  kako anticelulit tretman ne bi bilo bolan, koža se prvo zagreva laganim pokretima nekoliko minuta i to je prva faza
 • Druga faza: nakon toga prelazi se na štipanje i pritiskanje kako bi se delovalo na slojeve ispod površine kože. Ovo razlaže celulit i olakšave njegovo izbacivanje iz tela.
 • Poslednja faza: Ona se  završava laganim dugačkim pokretima od kolena naviše, tj. prema srcu, i njihova svrha je da omoguće izbacivanje toksina.

 

Važno :

Da bi se potpomogao proces razgradnje masnog tkiva i izbacivanja toksina veoma je važno da posle tretmana unosite dosta vode.

 

Jedna ovakva masaža svakako nije magična i efekti nisu večni ,posebno ako ne promenite neke navike u svom životu. Potrebno vam je barem 10 tretmana da biste mogli da kažete da anticelulit masaža deluje.

 

Anticelulit masaža kod kuće

 

Imajući u vidu da za vidljive rezultate treba da izdvojite novac za 10 tretmana, sigurno se pitate možete li same da radite anticelulit masazu kod kuće. Na prvi pogled deluje neizvodljivo da sami masirate delove tala koji su vam pozadi, ali nije. Možete to da radite stojeći ili sedeći. Pa ipak, treba imati  na umu da morate da znate šta da radite i koje poteze da primenite.

Anticelulit tretman je nešto što možete da radite dok se tuširate, ili još bolje, odmah posle toga dok su pore otvorene i koža topla. Masažer za celulit vam može biti od velike koristi.

 

Ukoliko ste voljne da isprobate anticelulit masazu kod kuće, evo kako to da radite:

 • Priprema – nanesite na telo neko ulje za masažu koje će vam pomoći da potezi idu glatko. Lagano masirajte butine celim dlanovima počevši od kolena pa naviše.
 • Masaža rukama i prstima je sledeći korak i radite je bukvalno onako kako se mesi testo. Hvatate veće površine kože i mesite celom rukom, dok manje površine hvatate i gnječite samo prstima. Ovo podiže celulit i toksine i olakšava njihovu razgradnju
 • Masaža pesnicama u raznim pravcima je potez koji vam omogućava da razbijete grudve celulita. Usmerite pesnice jednu prema drugoj i zgnječlite taj celulit između njih.
 •  “S” masaža koja podrazumeva da prstima obe ruke zahvatite jedan uzdužni deo površine kože i pokušate od njega da napravite latinično slovo ” S”. Dakle jednom rukom izvijete tu površinu na jednu, a drugom na drugu stranu.
 • Opuštajuća masaža radi ce celim dlanovima i tada bukvalno pritiskate površinu koju ste masirali kao kada cedite mokar peškir.
 • Završetak je isti kao i priprema. Masirajte butine celim dlanovima, praveći dugačke i lagane poteze odozdo naviše.

 

Da bi anticelulit masaža kod kuće imala efekta, mora da bude deo  vaše rutine i da je radite često.

 

Imajte na umu:  Uzalud štipanje, masiranje i trošenje energije oko celulita ukoliko nastavite sa lošim navikama koje pogoduju njegovom razvoju

 

Pored anticelulit masaže primenite i mere preventive:

 

 • Izbegavajte alkohol, cigarete jer truju vaš limfni sistem koji se onda teže bori sa toksinima
 • Jedite više svežeg voća i povrća, a manje pržene i prerađene hrane pune štetnih adtiva, veštačkih boja i ostalih stvari koje se u vašem telu gomilaju kao toksini,
 • Pijte dovoljno vode
 • Budite aktivni, vodite računa o svojoj telesnoj težini i nađite neki dobar program ishrane i vežbanja

 

Masaža za celulit i iskustva

 

Iskustva sa anticelulit masazom su raznovrsna. Neke žene tvrde da ona ne deluje uopšte, a neke tvrde da su odmah posle nje primetile da im je koža glatka i da su butine manje u obimu za neki centimetar.

I jedne i druge se slažu da masaža protiv celulita može da bude bolna, a nisu retke ni one koje tvrde da su iz salona izašle sa modricama.

 

Treba li jedan efikasan tretman da bude ovako bolan?

 

Cena jednog anticlelulit tretmana u salonu je u proseku oko 1000 dinara, ali jedan tretman vam neće pomoći. Planirate letovanje i sjajan izgled u bikiniju? Onda planirajte na vreme i uvrstite i masažu u svoje planove, jer iskustva govore da se njega nećete rešiti preko noći.

 

Anticelulit masaža je dobar, ali ne i najefikasniji metod borbe protiv celulita, posebno ako izazove modrice. Rezlultat takovog anticelulit tretmana je opet isti – ne možete da izložite svoju kožu pogledima i krijete nedostake,a sasvim je svejedno da li su oni celulit ili modrice.

 

Šta je uopšte najbolje za celulit?

 

Celuleks anticelulit gel

 

Ako imate na umu da iz salona možete izaći modri, onda kada se anticelulit tretman ne radi profesionalno, da taj tretman boli i da treba platiti nekoliko tretmana do rezultata, sasvim sigurno ona nije nešto što možete smatrati najboljim rešenjem protiv celulita.

 

Preparati  u vidu gelova i krema protiv celulita su najbolje ali i najjeftinije rešenje koje možete primeniti kod kuće, uz adekvatnu masažu.

 

Da  bi jedna anticelulit krema  bila dovoljno efikasna potrebno je da u sebi ima aktivne sastojke koji pospešuju površinsku cirkulaciju i omogućavaju razgradnju masnih naslaga. Za razliku od dodira i štipanja, anticelulit krema i gel (odnosno njihovi aktivni sastojci) mogu da prodru ispod površine kože i tako direktno utiču na masne naslage.

Sigurno ste do sada nailazili na razne anticelulit  kreme i gelove. Jedne kao aktivan sastojak imaju bršljan, druge kesten, a treći kafu. Štaviše, kafa protiv celulita je metod koji se često pominje kao pirirodno rešenje za ovaj problem.

A koji od ovih sastojaka je najbolji protiv celulita?

 

masaža protiv celulita
bršljan protiv celulita

 

Svaki od njih deluje na svoj način i svako od nas reaguje drugačije na određene sastojke. Najbolji preparat protiv celulita je onaj koji sve te prirodne sastojke kombinuje u jednom proizvodu. To su ,bršljan ,kesten, arnika,  kora hrasta i kafa protiv celulita . Na našem tržištu postoji takav jedinstven preparat. Ukoliko želite da imate opet glatku kožu bez naravnina, obavezno pogledajte šta je gel protiv celulita “Celuleks i kako on deluje protiv ovog problema!

Još jedan od razloga zbog čega je anticelulit gel bolji od masaže za celulit jeste i  njegova cena.  Jedan tretman masaže je neefikasan i treba vam pravo malo bogatstvo da se rešite  celulita na taj način. Sa druge strane, gel protiv celulita možete naneti više puta, i opet vas neće koštati toliko, već značajno manje. Zapravo, za cenu kompletnog tretmana pomoću anticelult masaže ( a u zavisnosti od stadijuma celulita treba vam 15 do čak 40 tretmana)  vi imate višemesčni tretman gelom protiv celulita!  To znači da ste i duže zaštićeni od njega.

 

Ubedljivo najbolje rešenje protiv celulita jeste kada nabavite dorbar gel protiv celuluta i iskombinujete ga sa anticelulit masažom kod kuće.  

 

Budimo realni – samo nanošenje neke anticeluit kreme ili gela  na površinu kože neće vam mnogo pomoći, ali ako utrljate sredstvo pod površinu kože, rezultati će biti vidjivi. “Celuleks” gel je idealan za to. Za razliku od kreme, gel lakše se aposrbuje pod kožu, a njegova struktura omogućava da ruke tokom masaže lakše klize po koži. Osim toga, na ovaj način i hidrirate kožu, sprečavate njeno “pucenje” i nastanak strija. Ukoliko želite da spojite dobro i korisno i rešite se celulita, onda spojite ovaj gel i anticelulit masazu kod kuće.

Pored masaže postoje i druge metode borbe protiv celulita, poput ultrazvučnih talasa, laserskih tretmana i slično, koji opet imaju svoj nedostatak u visokoj ceni.

Ma koliko platili ove tretmane, oni vas neće trajno rešiti celulita. On će se opet vratiti onda kada mu stvorite uslove za to.

 

Celulit jeste prirodna stvar od koje pate skoro sve žene, ali teško da će u skorije vreme biti proglašen za simbol lepote. Otud potreba da ga se rešimo!

 

Najbolje za celulit je prihvatiti da nema magije i da vam treba dobra svakodnevna nega kože, kao što vam treba redovna nega kose ili lica.  

 

Za to vam ne treba skupa anticelulit masaža u salonu. Dovoljno je da imate minut vremena za sebe i “Celuleks”!

Ocena naših čitalaca
[Ukupnol: 97 Prosek: 2.3]
Previous post

Citrus dijeta je rešenje za brzo i zdravo mršavljenje

Next post

Šta horoskop kaže kako se slažete u ljubavi

The Author

Blaženka Vesić

Blaženka Vesić

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *