Anticelulit masaža i sve njene vrste. Izaberite pravu!

Anticelulit masaža i sve njene vrste. Izaberite pravu!

Anticelulit masaža je jedna od metoda eliminacije celulita. A koliko je efikasna? Veoma, ali treba da izaberete pravu. Zato saznajte sve o ovoj temi.

Priča o celulitu i njegovom uklanjanju je uvek aktuelna. Kažu da 90% žena ima ovaj problem. Sigurno nijednoj nije drago što ga ima, a većina njih intenzivno traga za rešenjem. U spektru rešenja nalaze se anticelulit kreme, čajevi i naravno – anticelulit masaža.

Masaža protiv celulita deluje kao logično rešenje jer prstima i rukama pokušavamo da zgnječimo i usitnimo ružne grudvice pod našom kožom.

Neki upoređuju celulit sa pomorandžinom korom, ali ga je možda bolje uporediti sa loše umešenim testom. Onda kada testo dobro izmesite i usitinite grudve, ono postaje glatko, zar ne? Iste efekte očekujemo i na našoj koži, samo što mi baš i nismo pravljeni od brašna. Cilj ovog tretmana jeste razbijanje potkožnih masnih naslaga na tretiranom području.

Može li onda anticelulit masaža zaista da pomogne u borbi protiv celulita?

Može, ali samo ako je iskombinovana sa dobrim anticelulit gelom. Aktivni sastojci ovakvih proizvoda ubrzavaju proces razbijanja masnih naslaga i rezultati budu odlični.

Pročitajte kako je mojoj prijateljici Jeci pošlo za rukom da se jednostavno i brzo reši celulita . Koristila je anticelulit masažu sama kod kuće, ali još nešto jako bitno. I vi možete tako sami da se izborite, kao i ona. Njeno iskustvo nalazi se na ovom linku:  https://minutzamene.com/moze-li-se-celulit-zaista-pobediti/

Da bi vam bilo jasnije kako i zašto masažom protiv celulita, hajde da vidimo prvo ovo…

Reč-dve o uzroku celulita

Postoje zablude da je celulit samo ženski problem i da počinje u određenim godinama. Istina je da čak i bebe imaju celulit kao i da ga imaju i muškraci. Stvar je samo u tome što ni jedni ni drugi od celulita ne prave veliki problem.

Žene su sklone ulepšavanju i pogled na celulit  na butinama ne čini baš da se one dive sebi osećaju lepo. A istini za volju, celulit zaista nije privlačan oku.To je sloj masnog tkiva koji se nalazi tik ispod kože između fibroznih vlakana koja vezuju mišiće i  kožu. Najčešće se javlja celulit na nogama i butinama, zadnjici i stomaku jer tu imamo najviše masnih naslaga. Njegovom pojavljivanju doprinosi loš način života, pre svega loša ishrana i nedostatak fizičke aktivnosti, kao i nedovoljno tečnosti u organizmu.

Često se kao uzrok celulita pominje višak kilograma. Gojaznost i celulit, naravno, idu ruku pod ruku, ali i mršave osobe mogu da ga imaju,  pod uslovom da nisu anoreksične (koje su bukvalno samo kost i koža)  ili profesionalni bodibilderi (koji su kombinacija mišića i kože). U tom slučaju, pored anticelulit masaže, treba primeniti i anticelulit dijetu.

No, treba da znate da i muškarci imaju celulit, samo je njihova koža deblja, pa se ne primećuje toliko (a ni oni mu ne pridaju toliko značaja)

Anticelulit masaža i njene prednosti

Masiranje je odličan način da se on razbije, a posebno je bitna kada imate baš jako izražen celulit koji formira velike grudve na vašem telu.

anticelulit masaža pokreti

Postoje 3 stadijuma celulita  – od onog koji je vidljiv samo onda kada kožu stisnete prstima kao što je vodeni celulit, do onog koji je vidljiv golim okom i tvrd na dodir, a koji se naziva fibrozni celulit.

Na pojavu celulita utiče i genetika, a ako ste žensko, celulit na butinama gotovo da vam ne gine. Za razliku od muškaraca, žene u predelu zadnjice i butina imaju najviše masnih naslaga ali i mnogo tanju kožu ispod koje celulit mnogo lakše dolazi do izražaja.

Površinski celulit je uočljiv golim okom, ali čim je površinski, znači da se nalazi na gornjim delovima kože. Oni su pogodni za masažu i eliminaciju tih naslaga. 

Dubinski celulit nije uvek najpogodniji za masiranje. Razlog je to što se on nekada i ne vidi previše golim okom, a tek kada se zagrebe ispod površine masažom, on se ispoljava, dolazi do izražaja i biva vidljiviji. Zato je bolje da njega tretiramo anticelulit gelovima na prvom mestu jer će oni svojim aktivnim sastojcima delovati dubinski.

Celulit možda i ne bi bio tako strašan kada bi se to masno tkivo ravnomerno rasporedilo ispod kože da bude glatko. A upravo u tome može da pomogne masiranje.

A šta ono podrazumeva?

Za razliku od obične relaks masaže , ovo je prilično agresivna metoda i vrlo je verovatno da u njoj baš i nećete uživati. 

Ipak, druge metode mogu biti još bolnije!

Takav je recimo tretman celulita injekcijama, sličan onom koji se radi na licu radi smanjena bora – mezoterapija celulita. Ne možemo da zaobiđemo ni liposukciju koja možda jeste najbrži način da se rešite svih oblika masnih naslaga, ali nosi i najveći rizik.

Kavi su rezultati anticelulit masaže i kada se vide?

Ova metoda eliminacije celulita pomaže da se masno tkivo odvoji od kože i da se ravnomerno rasporedi, pa samim tim celulit postane manje vidljiv.

Anticelulit tretman direktno utiče na samu površinu kože i stimuliše cikrulaciju. Time se postiže da koža bude zategnutija, da dobije više hranjivih materija iz krvi, da se obnovi kolagen koji utiče na čvrstinu i elastičnost kože, ali i da se kroz kožu izbace toksini zarobljeni u formi celulita. Zato su rezultati  dobri, a posebno kada se kombinuju sa adekvatnom ishranom, kremom protiv celulita i vežbama za celulit .

A jesu li rezultati odmah vidljivi?

Ne zavaravajte se da ćete jednim odlaskom na tretman rešiti svoj problem. Odmah potražite gde je 10 tretmana anticelulit masaže na popustu. Tek tako ćete videti rezultate!

A koju vrstu masažu izabrati?

Čitajte dalje. U nastavku vas upoznajemo sa svim načinima na koji se izvodi ovaj tretman. Na vama je da izaberete pravi.

Vrste masaže protiv celulita

Ručna, uz pomoć masažera, vakuma, kojekakvih aparata…. Borbe protiv celulita ima u različitim oblicima.

Anticelulit masaža sa limfnom drenažom

Kako celulit nisu samo masne naslage, nego i toksini zarobljeni u telu, važno je da se oni izbace. Limfni sistem zadužen je u našem organizmu za filtriranje tih toksina. Ako je u zastoju, treba ga pokrenuti. Zato je anticelulitna masaža sa limfnom drenažom ono što vam treba.

Obična masaža razbiće celulit. Uz limfnu drenažu, toskini će brže i efikasnija napustiti telo.

Ovo je metoda koja pokreće i limfni sistem i veoma je važno da se radi na pravi način, pravim intenzitetom i u pravom smeru – smeru protoka limfe kroz limfni sistem. Zato se pokreti kreću odozdo na više.

Da objasnimo najvažnije u vezi sa limfnom drenažom:

Limfna drenaža utiče na poboljšanje venske cirkulacije i stimulisanje cirkulacije limfe. Limfa je u telu važna jer podstiče bolju razmenu materija u organizmu, eliminiše sve štetne sve štetne materije iz tkiva i ćelija i stvara ćelije sa odbrambenom funkcijom u telu. Naime,ona je deo imunološkog sistema jer se u limfnim čvorovima stvaraju takozvani limfociti, oni koji su zaduženi za proizvodnju ćelija sa odbrambenom funkcijom.

Sada je važno shvatiti cilj limfne drenaže u sklopu anticelulit tretmana. U potkožnom tkivu ima krvnih i limfnih sudova. Limfnom drenažom, koja je specifičan postupak, doprinosi se da tečnost iz međućelijskih prostora dospe u limfni sistem, a onda i u venski sistem, čime se toksini i štetne materije izbacuju napolje. Inače bi ostale unutra, kružile u telu i izazovale zdravstvene neprijatnosti i fizičke nepravilnosti.

Smatra se da bez odgovarajuće, pre svega pravilne limfne drenaže, nema adekvatne anticelulit masaže.

Ovi potezi su deo anticelulit masaže:

 • Prva faza:  kako anticelulit tretman ne bi bilo bolan, koža se prvo zagreva laganim pokretima nekoliko minuta i to je prva faza
 • Druga faza: nakon toga prelazi se na štipanje i pritiskanje kako bi se delovalo na slojeve ispod površine kože. Ovo razlaže celulit i olakšave njegovo izbacivanje iz tela.
 • Poslednja faza: Ona se  završava laganim dugačkim pokretima od kolena naviše, tj. prema srcu, i njihova svrha je da omoguće izbacivanje toksina.

Važno :Da bi se potpomogao proces razgradnje masnog tkiva i izbacivanja toksina veoma je važno da posle tretmana unosite dosta vode, a dobri su i ovi čajevi protiv celulita.

Jedna ovakva masaža svakako nije magična i efekti nisu večni , posebno ako ne promenite neke navike u svom životu

Anticelulit masaža kod kuće

Imajući u vidu da za vidljive rezultate treba da izdvojite novac za 10 tretmana , sigurno se pitate možete li same da radite ovo kod kuće. Na prvi pogled deluje neizvodljivo da sami masirate delove tala koji su vam pozadi, ali nije. Borba protiv celulita kod kuće itekako ima smisla. Možete to da radite stojeći ili sedeći. Pa ipak, treba imati  na umu da morate da znate šta da radite i koje poteze da primenite.

Anticelulit tretman je nešto što možete da radite dok se tuširate, ili još bolje, odmah posle toga dok su pore otvorene i koža topla. Masažer za celulit vam može biti od velike koristi, a pročitajte i kako se radi suvo četkanje. Biće vam od koristi!

Ukoliko ste voljne da isprobate anticelulit masazu kod kuće, evo kako to da radite:

 • Priprema – nanesite na telo neko ulje  koje će vam pomoći da potezi idu glatko. Lagano masirajte butine celim dlanovima počevši od kolena pa naviše. 
 • Masaža rukama i prstima je sledeći korak i radite je bukvalno onako kako se mesi testo. Hvatate veće površine kože i mesite celom rukom, dok manje površine hvatate i gnječite samo prstima. Ovo podiže celulit i toksine i olakšava njihovu razgradnju.
 • Masaža pesnicama u raznim pravcima je potez koji vam omogućava da razbijete grudve celulita. Usmerite pesnice jednu prema drugoj i zgnječite taj celulit između njih.

anticelulit masaža pokreti

 •  „S“ masaža koja podrazumeva da prstima obe ruke zahvatite jedan uzdužni deo površine kože i pokušate od njega da napravite latinično slovo “ S“. Dakle jednom rukom izvijete tu površinu na jednu, a drugom na drugu stranu.
 • Opuštajuća masaža radi ce celim dlanovima i tada bukvalno pritiskate površinu koju ste masirali kao kada cedite mokar peškir.
 • Završetak je isti kao i priprema. Masirajte butine celim dlanovima, praveći dugačke i lagane poteze odozdo naviše.

Da bi anticelulitna masaža kod kuće imala efekta, mora da bude deo vaše rutine i da je radite često.

Imajte na umu:  Uzalud štipanje, masiranje i trošenje energije oko celulita ukoliko nastavite sa lošim navikama koje pogoduju njegovom razvoju.

Anticelulit masaža masažerom

Istini za volju, raditi ovo svaki dan može biti bolno za ruke. Zato postoje razne vrste masažera koji vam ovaj posao mogu olakšati. Kućne varijante uglavnom sadrže male alatke sa okruglim bodljama, a ponkead i same kreme imaju na sebi aplikator u vidu masažera. Osim bodlji, tu su i roleri raznih vrsta, a možete naći i vakum čašice koje imaju funkciju razbijanja celulita.

Masažeri po kozmetičkim salonima mogu biti različiti, ali uglavnom su to neki posebni aparati koji talasima, ultrazvukom ili već na neki način prave promene u potkožnom masnom tkivu i razbjaju celulit. Primera radi, pročitajte kako to radi kavitacija.

U odnosu na klasičnu anticelulit, ovi aparati su krajnje prijatan doživljaj.

Anticelulit masaža oklagijama

Posebno valja istaknuti masiranje oklagijama koje je u poslednje vreme pravi hit! Oklagije za anticelulit masažu nisu one obične, kuhinjske, već posebno dizajnirani roleri neravne površine. Ovo je tretman koji potiče iz Kolumbije, a naziva se još i maderoterapija.

I ovde je jako bitno da tretman rade stručna lica, kako ne biste imali modrice.

Postoji i varijanta masiranja vakum zvonima koja su napravljena od drveta. U ovom slučaju radi se o brazilskoj maderoterapiji.

O samoj masaži i njenim efektima pričali samo sa stručnim licima, a šta su rekli – saznajte u ovom videu:

Anticelulit masaža medom

Možda niste čuli, ali postoji i jedna veoma zanimljiva varijanta masiranja koja se radi protiv celulita. To je masaža medom

Pored toga što eliminiše toksine, ona je i fantastična za glatkoću kože. Znate već da je med idealan saveznik u borbi za lepotu. Masaža medom oblikuje figuru i podstiče gubitak kilograma tako što antioksidansi iz meda deluju na površinski deo kože i u kombinaciji sa masažnim pokretima i zagrevanjem se jako lepo upijaju.

 Koristi se podgrejani med, u kombinaciji sa ostalim sredstvima, tako da je ova masaža izuzetno prijatna.

Ulja pogodna za masiranje

Na koji god način da se rade masažni pokreti, nije dobro raditi ih na suvoj koži, jer bi trenje dovelo do iritacije, crvenila i povreda i takav bi tretman bio neprijatniji nego što treba da bude. Zato se obično koriste ulja za masažu celulita, koja em imaju pogodne aktivne sastojke koji potpomažu razbijanje celulita, em pomažu da pokreti klize.

Najbolja ulja su:

Iskustva i cena anticelulitne masaže

Iskustva sa anticelulit masažom su raznovrsna. Neke žene tvrde da ona ne deluje uopšte, a neke tvrde da su odmah posle nje primetile da im je koža glatka i da su butine manje u obimu za neki centimetar.Ono što smo primetili jeste da je masaža oklagijama vrlo popularna, mnogo više od klasične ručne .

Cena jednog anticlelulit tretmana u salonu je u proseku od  1500-2500 dinara, ali jedan tretman vam neće pomoći. Treba vam bar 10! Uvek ima salona koji nude neke akcijske ponude. Naš je savet da ukucate: „anticelulit masaža popusti“ i vaš grad u Google i proverite šta će da ispadne i da li ima nešto aktuelno. Ako ima – ne propustite!

Planirate letovanje i sjajan izgled u bikiniju? Onda planirajte na vreme i uvrstite i masažu u svoje planove, jer iskustva govore da se njega nećete rešiti preko noći.

Međutim, u oba slučaja, naišli smo na sledeću zabrinutost:

Anticelulit masaža i modrice

Tražeći iskustva forumima,  ustanovili smo da se žene  slažu da ovakva terapija može da bude bolna, a nisu retke ni one koje tvrde da su iz salona izašle sa modricama. Zato je jako važno da ovo radi stručno lice. Ne zahteva svaki tip celulita isti pristup ni isti pritisak! To treba prvo proceniti! Druga stvar je kad radite samo anticelulit masažu kod kuće. Nikada nećete sami sebi raditi nešto vas preterano boli, zar ne? 

Anticelulit masaža je dobar, ali ne i najefikasniji metod borbe protiv celulita, posebno ako izazove modrice. Rezlultat takovog anticelulit tretmana je opet isti – ne možete da izložite svoju kožu pogledima i krijete nedostake,a sasvim je svejedno da li su oni celulit ili modrice.

Osim ove zabrinutosti, često se javlja i ovo pitanje:

Da li je dozvoljena anticelulit masaža u trudnoći?

Trudnoća je vreme velikih promena, a promene u izgledu kože se najviše javljaju. Mnoge žene u ovom periodu razviju celulit i žele da ga se reše. A da li je poželjna anticelulit masaža u trudnoći?

Nikako ne!

Kao što smo rekli, ona oslobođa i masne naslage i toksine zarobljene u telu i oni onda odlaze u krvotok. Tako mogu da dođu i do ploda, što nije preporuka.

Iz istih razloga, ne savetuje se da se borite sa celulitom kada dojite bebu. Možete vežbama i zdravom ishranom, ali masaže izbegavajte. Posebno se anticelulit masaža ne preporučuje u prvom tromesečju, kada se telo žene još prilagođava novonastaloj situaciji.

Posebno se ne preporučuje anticelulit masaža stomaka u ovom periodu. Generalno nije preporučljivo ni da se ovakav vid masaže radi tokom menstrualnog ciklusa.

Može li se raditi kod osoba koje imaju proširene vene?

Nije preporučljivo, kako ne bi došlo do pucanja vena ili kapilara.

Osobe koje imaju proširene vene treba da koriste gelove protiv celulita, i to one koji imaju dejstvo hlađenja. Postoje i oni koji imaju u sebi ekstrakt divljeg kestena ( koji smanjuje otečenost), kore hrasta i mente i takvi gelovi su pun pogodak za one koji imaju problem sa venama, a i za one koji ga nemaju.

Šta je uopšte najbolje za celulit?

Ako imate na umu da iz salona možete izaći modri, onda kada se anticelulit tretman ne radi profesionalno, da taj tretman boli i da treba platiti nekoliko tretmana do rezultata, sasvim sigurno ona nije nešto što možete smatrati najboljim rešenjem protiv celulita.

Preparati  u vidu gelova i krema protiv celulita su najbolje ali i najjeftinije rešenje koje možete primeniti kod kuće, uz adekvatnu masažu .

Da  bi jedna anticelulit krema  bila dovoljno efikasna potrebno je da u sebi ima aktivne sastojke koji pospešuju površinsku cirkulaciju i omogućavaju razgradnju masnih naslaga. Za razliku od dodira i štipanja, anticelulit krema i gel (odnosno njihovi aktivni sastojci) mogu da prodru ispod površine kože i tako direktno utiču na masne naslage.

Sigurno ste do sada nailazili na razne anticelulit  kreme i gelove. Jedne kao aktivan sastojak imaju bršljan, druge kesten, a treći kafu. Štaviše, kafa protiv celulita je metod koji se često pominje kao pirirodno rešenje za ovaj problem.

A koji od ovih sastojaka je najbolji protiv celulita?

Svaki od njih deluje na svoj način i svako od nas reaguje drugačije na određene sastojke. Najbolji preparat protiv celulita je onaj koji sve te prirodne sastojke kombinuje u jednom proizvodu. To su ,bršljan ,kesten, arnika,  kora hrasta i kafa protiv celulita .

Na našem tržištu postoji takav jedinstven preparat. Ukoliko želite da imate opet glatku kožu bez naravnina, obavezno pogledajte šta je gel protiv celulita „Celuleks i kako on deluje protiv ovog problema!

Ni ovo ne bi trebalo da koristite u trudnoći i tokom dojenja.

Još jedan od razloga zbog čega je anticelulit gel bolji od masaže za celulit jeste i  njegova cena.  Jedan tretman masaže je neefikasan i treba vam pravo malo bogatstvo da se rešite  celulita na taj način. Sa druge strane, gel protiv celulita možete naneti više puta, i opet vas neće koštati toliko, već značajno manje. Zapravo, za cenu kompletnog tretmana pomoću anticelult masaže ( a u zavisnosti od stadijuma celulita treba vam 15 do čak 40 tretmana)  vi imate višemesčni tretman gelom protiv celulita!  To znači da ste i duže zaštićeni od njega.

Ubedljivo najbolje rešenje protiv celulita jeste kada nabavite dorbar gel protiv celuluta i iskombinujete ga sa anticelulit masažom kod kuće.  

Budimo realni – samo nanošenje neke anticeluit kreme ili gela  na površinu kože neće vam mnogo pomoći, ali ako utrljate sredstvo pod površinu kože, rezultati će biti vidjivi. „Celuleks“ gel je idealan za to. Za razliku od kreme, gel lakše se aposrbuje pod kožu, a njegova struktura omogućava da ruke tokom masaže lakše klize po koži. Osim toga, na ovaj način i hidrirate kožu, sprečavate njeno „pucenje“ i nastanak strija. Ukoliko želite da spojite dobro i korisno i rešite se celulita, onda spojite ovaj gel i anticelulit masazu kod kuće.

Pored masaže postoje i druge metode borbe protiv celulita, poput ultrazvučnih talasa, laserskih tretmana i slično, koji opet imaju svoj nedostatak u visokoj ceni.

Ma koliko platili ove tretmane, oni vas neće trajno rešiti celulita. On će se opet vratiti onda kada mu stvorite uslove za to.

Celulit jeste prirodna stvar od koje pate skoro sve žene, ali teško da će u skorije vreme biti proglašen za simbol lepote. Otud potreba da ga se rešimo!

Najbolje za celulit je prihvatiti da nema magije i da vam treba dobra svakodnevna nega kože, kao što vam treba redovna nega kose ili lica.  

Pored anticelulit masaže primenite i mere preventive:

 • Izbegavajte alkohol, cigarete jer truju vaš limfni sistem koji se onda teže bori sa toksinima
 • Jedite više svežeg voća i povrća, a manje pržene i prerađene hrane pune štetnih adtiva, veštačkih boja i ostalih stvari koje se u vašem telu gomilaju kao toksini,
 • Pijte dovoljno vode
 • Budite aktivni, vodite računa o svojoj telesnoj težini i nađite neki dobar program ishrane i vežbanja.

Za to vam ne treba skupa anticelulit masaža u salonu. Dovoljno je da imate minut vremena za sebe!