Kako do moderne frizure za okruglo lice

Kako do moderne frizure za okruglo lice

Autor:

Mislite da vam  je veoma teško da izaberete frizure za okruglo lice ? Varate se, ako tako mislite.  Toliko postoji frizura za okruglo lice, da čak neke  mogu svojim oblikom i izdužiti vaše lice.

Dobra frizura za okruglo lice vešto može da zamaskira širinu vašeg lica, i da ih oblikuje potpuno drugačije. Srednja dužina kose za okrugle lice može da pokrije vaše lice sa strana čineći ga tako suženijim, vitkim i sitnijim.

Opet, s druge strane duge frizure za okrugle lice nisu manje popularne, zahvaljujući volumenu koji možete lako postići. Možete nositi elegantne punđe za okrugle lice kako biste svoj izgled učinili apsolutnom savršenim.

Svako okruglo lice zahteva i redovno šišanje, redovnim skraćivanjem krajeva. Zato i ne čudi što su mnoge devojke i žene izuzetno privučene šik kratkim frizurama za okruglo lice. Kratke frizure za okruglo lice zaista mogu biti prikladne za vaš oblik lica.

Obratite pažnju na pixi frizure za okruglo lice, pogotovo što su veoma popularne u poslednje vreme, a uz to vaše oči će doći do izražaja. Osim toga za okruglo lice, idealne frizure su paž, kao i frizure sa šiškama.

Spremili smo za vas detaljan vodič svih frizura za okruglo lice i za sve prilike.

Kako do jednostavne frizure za okruglo bucmasto lice?

Postoji zaista veliki broj frizura koje u potpunosti mogu odgovarati vašem obliku lica, a osim toga većina tih frizura su potpuni hit ove sezone.

Izabrali smo za vas najcenjenije i najlepše  frizure za okruglo lice sa  omiljenih modnih pista i poznatih slavnih dama.

Bez obzira da li je vaša kosa kratka, duga, loknasta ili ravna, za svaku kosu postoji adekvatna frizura. Na vama je da se osmelite i isprobate novitete. Ohrabrite se ove zime i pronađete svoj novi stil koji poželite kopirati.

Dobra vest je što većinu ovih frizura možete napraviti sami kod kuće, bez posete svom frizura, i trošenju vašeg vremena, a i novca. Znate i same koliko skupe mogu biti usluge profesionalnih frizera.

*** Da bi neka frizura uopšte bila dobra, najvažnije je da je kosa negovana i zdrava. Kosa kao četka i frizura na njoj ne pristaju ni jednom obliku lica. Postoji odličan način da vaša kosa izgleda savršeno. Počnite da brinete o njoj i počnite od osnovne nege.  Katarina je iskusila to na svojoj kosi. Njena oštećena kosa , sada je potpuno oporavljena, duga i lepršava. Pročitajte njenu priču na ovom linku;https://minutzamene.com/licno-iskustvo-od-ostecene-do-zdrave-kose/

Kratke frizure za okruglo lice

Sa velikim brojem frizura za okruglo lice možete i  te kako eksperimentisati. Kada shvatite koliko frizura postoji, poželećete svaki dan da je menjate. Još uvek nam niste poverovali ?

Na vama je to koliko ste maštovite i slobodne, da probate nove trendove na svojoj glavi. Izdvojili smo za vas neke od frizura, bez obzira da li je vaša kosa ravna, kovrdžava ili blago talasasta.

Frizure koje smo odabrali za vas su frizure sa svetskih modnih pista.

Retro izgled

Počešljajte vašu kosu na jednu stranu, levu ili desnu, dodajte taj retro izgled češljanjem kose na jednu stranu. Izgledaćete kao devojke iz davnih 70ih godina.

Lokne

Ukoliko je vaša  kosa kratka ne mora uvek da znači da je i ravna kosa – lako možete dodati malo živosti svojoj kosi sa loknama na glavi . Ukoliko je vaša kosa prirodno kovrdžava, onda ste vi prava srećnica kojoj je samo dovoljno da opere kosu i prirodno je osuši.

lokne za okruglo lice

Morski talasi

Nemojte da mislite da su talasi isključivo rezervisani samo za „dugu kosu“ – devojke sa kratkom kosom mogu biti idealne za talase. Bilo da koristite presu za kosu ili figaro, ovo je jednostavan stil koji ćete postići.

Kratki talasi

Ova elegantna frizura nikada neće, ali nikada neće izaći iz mode.  Na vašem okruglom licu, izgledaće izazovnije.

List frizura

Slobodno nakon pranja vaše kose, zategnite kosu, i ostatak  kose vežite na vrhu glave, kako bi izgledala kao list.

Talasasti bob

Imate talasasti bob koji želite da istaknete? Možete dodati malo gela ili seruma na krajeve kose, kako bi dobili sjaj.

Frizure do ramena za okruglo lice

Vikleri za  kosu

Želite lep izgled koji je veličanstven, bilo gde da se pojavite?  Čak i na vašu srednju dužinu možete staviti viklere, i dobiti prelepu frizuru za okruglo lice, za svaki dan.

Pletenica na vrhu glave

Zabavna  pletenica koja ide preko vrha glave, izgledaće kao da nosite rajf . Dovoljna dužina kose je baš vaša, do ramena. Ovo je jednostavan način da izgledate atraktivno i privlačno, i sa druge strane da prikritijete nejednakost, ukoliko vam se pojavio izrastak.

Bob

Bob frizura do ramena poznate pevačice Adel  je njen lični potpis. Izgledajte i vi kao poznata svetska pevačica Adel.

Perje u kosi

Pitate se otkud sada perje u kosi ? Ne pravo, naravno. Možete napraviti frizuru koja će izgledati poput perja. Bitno je da češljate vašu kosu,i da na krajevima malo natapirate, kako biste dobili pravi izgled perja.

Ravna i glatka

Ukoliko je vaša kosa ravna, dovoljno je da je počešljate same i da prirodno pada prema vašem licu. Ovo je možda i najbolje rešenje za vas, obzirom da  ćete tako izdužiti vaše lice, a da ne pričamo što ćete uštedeti dragoceno vreme.

Razdeljak na sredini i talasi

Divna, seksi, puna volumena, frizura koju ćete jednostavno razdeliti razdeljkom na sredini glave. Vaši talasi će lepo padati sa strane, na taj način dajući vašoj frizuri dodatni volumen.

Francuski look

Počešljajte vašu frizuru na jednu stranu glave. Dodajte malo talasa, kako biste dobili volumen na vašoj frizuri. Otkrijte zašto su francuskinje verne ovom izgledu.

Volumen

Čest problem žena sa kraćom dužinom kose, i uz to ravnom kosom je da kosa izgleda grubo, a ne sjajno i živahno. Operite kosu, počeašljajte, a zatim natapirajte kosu, kako biste dobili volumen i potreban sjaj. Možete staviti i malo laka za kosu, kako bi frizura trajala ceo dan.

Pixi frizure za okruglo lice

Ove frizure su veoma popularne tokom poslednjih godina, na vama je samo koliko ste hrabre i smele da skratite svoju kosu. Izaberite jednu od modernih pixi frizura za okruglo lice ove sezone.

Zalizana kosa

Što više vašu kratku kosu „zaližite“ gelom ili voskom, uz to će vaše okruglo lice lepše izgledati, a vaše jagodice će doći do izražaja.

Neobavezne kovrdže

Kod kovrdža nikako nećete pogrešiti, jer ono što je velika prednost kod lokni, što je frizura lepa i drugi dan. Dopustite da nekoliko lokna padne sa strane čela radi atraktivnog i razigranog izgleda.

Kratka i fiksirana

Možete skratiti kosu na minimalnu dužina, ali da izdignete krajeve, kako bi izgledala pomalo neobavezno. Dovoljno je dodati malo voska na svoju pixi frizuru i izgled će biti fantastičan.

Iza uveta

Ako imate malo zarasli pixi look, pokušajte da dobijete ovaj stil koji je lako postići. Sve što treba da učinite je da počešljate svoju kosu i stavite je iza ušiju. Možete samo iza jednog, ili iza oba uha.

Češljanje unazad

Ovakva frizura je idealna za vas, a vi je  još niste probali ? Jednostavno češljajte vašu kosu unazad. Taj prednji deo možete natapirati, kako biste dobili na volumenu.

Pixi sa šnalom

Ova pixi frizura je savršena za devojke sa  tankom kosom. Dovoljno je da  uzmete omiljenu šnalu za kosu i podignete kosu. Na ovaj način možete da postignete volumen, obzirom da sa tankom kosom to je često nemoguće.

Asimetrična pixi

Ovaj seksi jednostavni stil daje vašem celom izgledu dodatnu dozu seksipilnosti i privlačnosti.

Pun volumen kose

Ovaj stil daje volumen vašoj kosi, što stvara iluziju dužeg lica. Kako bi postigli seksi izgled velikog broja holivudskih diva, preporučujemo lokne ka licu, a ostatak kose možete natapirati, kako bi dobili volumen, koji smo već spomenuli.

Šiške za okruglo lice

Šiške, za ili protiv ? Mnoge žene upravo ovako reaguje, kada je reč o modernim šiškama. Nema razloga da budete neodlučne, obzirom da se šiške, ukoliko vam se ne sviđaju jednostavnom šnalom mogu ukloniti sa strane. To je bar lako, za ne ?

 Šiške su možda jedno od najboljih rešenja za okruglo lice, obzirom da šiške mogu da doprinesi ovalnom izgledu vašeg lica.

Ukoliko baš ne volite vaše lepo okruglo lice, šiškama možete to najbolje prikriti.

Šiške, čini se da nikako ne izlaze iz mode. Njih možete nositi i na kratku frizuru, dugu frizuru, bilo kako da ih oblikujete, mogu lepo pratiti celokupan izgled vaše frizure.

Punđa sa šiškama

Mislite da je punđa rezervisana samo za one dane tokom kojih vam je kosa prljava i masna? Zašto tako mislite ? Napravite punđu i izbacite šiške na čelo. Bićete oduševljeni vašim izgledom, i primetićete poglede drugih ljudi ka vašoj novoj frizuri.

Puštena kosa

Najednostavnije šiške su svakako one, koje jednostavno posle pranja začešljate ka licu. Ništa lakše i efektnije.

Šiške talasi

Možete uviti malo kosu, kako biste dobili efekat talasa, a isto tako da vas prati i izgled šiški. Ukoliko ste srećnica i imate prirodnu talasastu kosu, on je još jednostavnije – ne morate ništa raditi.

Šiške na stranu

Kolika god da je dužina vaše kose, slobodno vaše šiške začešljajte na stranu, kako bi dali svom izgledu atraktivniji look.

Svečane frizure za okruglo lice

Koliko mogu biti samo naporne one višesatne pripreme za neki važan događaj, a kao šlag na tortu dolazi i frizura. Uf, baš može da potraje.

Ukoliko se spremate za izlazak ili imate veoma važan događaj za vas, naravno da želite da zasijate u punom sjaju. Tu će vam pomoći svečane frizure za okruglo lice za ovakve prilike.

Punđe

Ove frizure su uvek svečane, bilo za dugu ili kratku kosu. Jednostavno možete podići vašu kosu šnalom. Ukoliko neke dlake ispadaju sa strane, pričvrstite ih malim šnalama.

Pletenice

Veoma atraktivne i ne čudi što svetske zvezde ove frizure biraju za crveni tepih. Dovoljno je da napravite jednu pletenicu koju ćete napraviti kao da izgleda da imate rajf na glavi.

Konjski rep

Visoki konjski rep stvara iluziju dužeg, tanjeg lica. Još ako pustite neku loknu sa strane, ova  frizura vam daje karakter i volumen. Za što sitnije lokne, izaberite najsitnije viklere.

Razdeljak na sredini

Razdeljak na sredini je posebno dobar za one sa okruglim licima. Pogledajte prelepu Mirandu Ker koja svojom frizurom ostavlja utisak  elegancije i prefinjenosti.

Talasi u kosi

Vašu kosu možete uviti figarom ili presom za kosu. Frizuru možete brzo i lako napraviti, a za svečanu priliku biće pun pogodak.

Riblja kost

Sigurno se sećate onih prelepih frizura, koje vam je baka nekada pravila kada ste bili mali. E pa, ta čuvena frizura riblja kost popularna je i dan danas.  Deluje jako elegantno, a vaše okruglo lice, dobiće na prefinjenom izgledu.

Ogromna punđa

Dodajte volumen vašoj kosi, okruglom velikom punđom na vrhu glave, koja pokazuje vaš divan okrugli oblik lica. Pokupite svu kosu i podignite je što više na vrhu glave.

frizure-za-okruglo-lice

Nega paž frizure za okruglo i lice i svih ostalih frizura

Za kraj smo spremili za vas detaljan vodič kako odžavati kosu urednom i kako bi trebalo da izgleda pravilna nega.

Mnogo stvari utiče na lepu i sjajnu dlaku, na njen rast, opadanje i ostalo. Održavanje vaše kose relativno je lako uz pravu vrstu koraka.

Kosa je od belančevina, tako da je zdrava ishrana i dobra higijena ključne navike kojih bi trebalo da se pridržavate.

Nemojte eksperimentisti sa šamponom. Prekomerno pranje kose može isušiti vašu kosu, ispirući na taj način prirodna ulja . Idealan broj pranja kose bilo bi oko dva puta nedeljno.

Koristite šampone koji ne sadrže sulfate ili parabene.

Ukoliko imate tanku kosu: Ako imate vrlo tanku kosu, pokušajte bolje sa prirodnim sastojcima  nego sa šamponom. Na primer, koristite ulje lavande ili ulja čajevca pre šamponiranja vašim adekvatnim šamponom za kosu.

Ne koristite proizvode za negu kose sa previše proteina. Previše proteina može ostaviti vašu kosu osušenu i krhku. Nađite balans kada su ovi proizvodi u pitanju.

Nemojte koristiti fen za kosu, presu, figaro i ostale preparate koji „gore“vašu kosu. Zdrava  kosa ne reaguje dobro na toplotu.

Ako baš morate koristiti fen za kosu, ukoliko se spremate za neki važan događaj, najbolje da osušite kosu pomoću najniže temperature i ograničite upotrebu jednom nedeljno.

Redovno skraćujte vaše krajeve. Svakako je neophodno da redovno odlazite kod frizera. Jednom u dva meseca bi trebalo da skraćujete vaše krajeve, kako ne bi ispucali krajevi i kako ne bi došlo do “lomljenja”.

Ukoliko imate prirodnu masnu kosu, nemojte preterivati sa preparatima za kosu, gelovi, vosak i sl. Pustite vašu kosu da diše, bez ikakvih proizvoda za negu kosu ili svedite upotrebu na minimum.