Kako imati velike grudi i kada je previše?

Kako imati velike grudi i kada je previše?

Obline su uvek IN, a pitanje koje žene sebi često postavljaju je: kako imati velike grudi? Pa, drage moje, ovaj tekst vam daje odgovore na to pitanje.

Kada pitate muškarce šta je ono što ih privlači kod žena, neki će reći osmeh, oči, šarm, a neki će potvrditi baš ono što i vi mislite – velike grudi.

Najčešći faktor privlačenja svodi se na oblik tela. Činjenica je da muškarci vole žene sa oblinama, bez obzira da li oni to priznaju ili ne. I da se razumemo, ne govorimo o punijim devojkama i tim vrstama oblina, već o onim pravim, koje upućuju na zdravlje – fizičko, ali i psihičko.

Za telo sa oblinama često se koristi termin „peščani sat„. Ova figura žene, za one koji nisu upoznati, slična je po obliku peščanom satu (kao što joj i ime kaže) ili klasičnoj staklenoj flaši Coca-Cole.

To znači veće grudi, pristojne veličine, uzak struk i veća zadnjica, gde obim struka bude u razmeri 7:10 u odnosu na grudi i kukove. To je ona mera ženske lepote koje oduševljava muška čula.

Takvim oblikom tela mogla je da se pohvali Merlin Monro, koja je bila i ostala ideal ženske lepote, a danas npr. Skarlet Johanson. Možemo slobodno da kažemo da su ove dame, i sve druge koji ih imaju, blagoslovene lepom figurom u obliku peščanog sata. Ukoliko nemaju takve proporcije, žene često traže rešenje za to kako imati velike grudi.

Zašto muškarci vole velike grudi?

Neki će sada da kažu, to su samo brojevi. Međutim, bili brojevi ili ne, kada muškarci dobiju mogućnost da biraju, svesno ili podsvesno izaberu devojku koja pored simetričnog lica ima telo sa oblinama.

Zašto?

Jednostavan odgovor bio bi, da je to uredila majka priroda.

Ovakve žene su izuzetno atraktivne muškarcima, posebno onima koji žele da imaju decu jednog dana, i za to imaju vrlo dobar razlog: ono za njih predstavlja dobro zdravlje, imunitet i reproduktivne funkcije žene.

Naime, kod zdravih, odraslih žena, uravnotežen nivo hormona poput estrogena i progesterona teče kroz telo u različitim fazama menstrualnog ciklusa i brine se o čuvanju i održavanju masnih naslaga u grudima i na bokovima i zadnjici. Ovi jednostavni depoziti masti omogućavaju skladištenje hranjivih materija za potencijalnu bebu, tj. za njeno rođenje i shranu – dojenje. Kada žena doji, ona koristiti te dodatne masne naslage iz tela, kako bi podržala nutritivne zahteve svoje bebe. Značaj grudi u tom smislu ne moramo ni da pominjemo. Dakle, nije tu u pitanju samo broj grudnjaka.

Zbog svega ovoga ima smisla što su zdravim muškarcima, žene sa velikim grudima najatraktivnije.

kako imati velike grudi

Muškarci toga možda nisu ni svesni, ali žena koja ima ove atribute za njih je veoma poželjna, a ona koja nema u sebi se pita kako imati velike grudi. To je duboko ukorenjeno u ljudskom umu čitavog čovečanstva i ne menja se milenijumima unazad, samim tim ni oblik tela atraktivnih žena.

Ako i dalje sumnjate u moć peščanika, imajte na umu da čak i ako žena ima višak kilograma i nosi ga na zadnjici ili u grudima, uvek je zdravija od žene koja ima viška u stomaku. I to je naučno dokazano.

Kreme pomažu da se dostignu velike grudi!

Prirodan način povećanja poprsja jesu kreme za podizanje i učvršćivanje grudi. One čine da dojke budu punije, jedrije, a služe i da se koža dekoltea neguje. Pri tom, da bi to bio prirodan metod, važno je da i krema bude takva. Ovakve kreme znaju da budu jako efikasne i za kratko vreme povećaju volumen grudi. Njihovi aktivni sastojci čine kožu jačom, čvršćom, sposobnom da drži teret grudi, i daju veći volumen grudima.  To je stavka koju svakako morate probati ako želite da vam grudi porastu.

Moja prijateljica Danijela je isprobala i mogu vam reći da su nas rezultati zapanjili. Ona je prezadovoljna i pleni mušku pažnju. I vi možete imati velike grudi ako probate njen trik. Lako je bezbolno. O čemu se radi? Saznajte iz njenog iskustva na ovom linku. https://minutzamene.com/krema-koja-mi-je-povecala-grudi/

Bitno je da znate i ovo…

Evo od čega rastu grudi!

Postoji više faktora koji doprinose rastu i razvoju grudi.

 • Jedan od najbitnijih i najočiglednijih je doba puberteta i početak menstrualnog ciklusa. U ovoj fazi života, devojka prolazi kroz brojne hormonalne promene koje doprinose da se njeno tela menja. Tokom puberteta, jajnici počinju da proizvode estrogen, hormon koji je odgovoran za rast i razvoj ćelija i tkiva grudi, tj. za akumulaciju masti u grudima. Grudi zapravo čini masno vezivno tkivo i što više masti se skadišti u njima, grudi će biti veće. U grudima masti nastavljaju da se gomilaju tokom celog puberteta i razvoja organizma, sve dok ne dostignu svoju veličinu odrasle osobe.
 • Takođe, menstruacija je faza kod žena u kojoj grudi takođe postaju veće. Tokom menstruacije, u žlezdama koje se nalaze u grudima akumulira se više vode, pa imamo osećaj da su nam grudi otekle i teške. Ova faza se događa u danima pre početka menstrualnog ciklusa i prvog dana ciklusa, grudi će se vratiti u normalu.
 • I u trudnoći se grudi povećavaju, jer telo proizvodi hormon progesteron koji je odgovoran za proizvodnju mleka u grudima.
 • Uzimanjem kontraceptivnih pilula moguće je uvećati grudi. Ove pilule sadrže hormone koji su vrlo slični hormonima vam luče tokom trudnoće i koji su odgovorni za povećanje veličine grudi. Kontraceptivne pilule takođe pospešuju zadržavanje vode u grudima, baš kao pred prvi dan menstrualnog ciklusa i tako čine sa grudi postanu veći. Mi ipak ne preporučujemo uzimanje ovih pilula kako biste povećale grudi, naročito bez konsultacije sa lekarom.

Saznajte sve o tabletama za rast grudi!

Ovo su samo odgovori na pitanje zašto i kako grudi rastu. Ovi faktori i faze u životu mogu da povećaju veličinu grudi žene, ali samo u tom periodu. Ipak, nije sve tako crno.

Za sve pripadnice ženskog pola koje se pitaju kako imati velike grudi van tih perioda kada se povećanje podrazumeva, lepa vest je da je i to moguće.

Kako imati velike grudi?

Estetska hirurgija je svakako jedno od rešenja koje prvo pada na pamet. Tu su najpoznatiji silikoni,ali u poslednje vreme i druge metode povećanja dojki su sve veći hit kao što je recimo popunjavanje masnim tkivom.

No, ukoliko mislite da se to može uraditi samo estetskim intervencijama, varate se.

Ako želite trajne rezultate, postoji više metoda koje preporučujemo za povećanje grudi, a koje na prirodan i zdrav način dovode do njihovog rasta i oblikovanja.

Jedna od ovih metoda od koje, ne samo da ćete da imate lepo oblikovane i veće grudi, već ćete i mnogo bolje da osećate, jeste vežbanje.

Obzirom da su grudi sačinjene uglavnom od masnog tkiva, neminovno je da kada dobijete na težini, grudi postaju veće. Naravno, pošto ni jedna žena ne želi da bude debela, postoje vežbe koje će pomoći da izgubite masti, dok u isto vreme pomoći da imate lepe velike grudi. Ove vežbe pomažu da se razviju grudni mišići, jer jaki i krupni grudni mišići podrazumevaju i veće, čvršće i lepo oblikovane grudi.

Vežbe za velike grudi

Vežbe za ovaj predeo tela uglavnom vezujemo za male grudi, međutim čak i dame sa velikim poprsjem mogu da koriste ove metode. Cilj nike uvek u povećavanju volumena grudi, nego i u podizanju, održavanju tonusa ili zatezanju.

U ovome vam mogu pomoće vežbe poput:

 • Vežbi za oblikovanje grudi – Koje su namenjene čak i vama koje nemate problem sa veličinom. Njihovom primenom dolazi do podizanja, zbog čega vaše dojke mogu doći u prvi plan. Sve što treba da radite jeste korišćenje vežbi sa loptom, rađenje skelkova u stojećem položaju ili kombinacija koja podrazumeva tegove ili sklekove sa loptom. Primenjuju se nekoliko puta čime se osigurava delovanje, bez previše naprezanja. 
 • Vežbe za čvrste grudi – Opuštanje velikih grudi je čest problem žena koje nose malo veće korpe. Zato ovakve vežbe mogu predstavljati veliko olakšanje. Nisu komplikovane, a u kombinaciji sa kremama za ovo područje mogu ostaviti odličan efekat. Primenjuju se tako što se fokusirate na vešbe koje zahtevaju guranje, probadanje, ili sklekove u stojećem položaju.
 • Vežbe sa tegovima  – Postoji više vrsta tegova ali bučice su se nekako odlično pokazale ako želite da zategnete i definišete ovaj predeo. Potrebno je odabrati pravu težinu i primenjivati lagane vežbe u koje spadaju leteći tegovi. 

Pročitajte detaljno koje su najbolje vežbe za rast grudi.

U suštini, nije poenta samo imati velike grudi, već je važno i kako one izgledaju. Opuštene i mlitave grudi nisu baš dekolte o kom maštate. Zapravo, šansa da se grudi opuste je veća kad su grudi veće.

U kakvoj su vezi kontracepcija i velike grudi?

Tačno je da nam hormoni mogu pomoći oko povećanja obima grudi. Isto donekle važi i za kontracepciju, ali nemojte prerano skakati od sreće. Ovaj način zaštite neće omogućiti da iz B korpi pređete u D i imate svoje ogromne grudi. Promene koje se dešavaju u našem telu prilikom uzimanja kotracepcije ipak imaju ograničen uticaj na naše telo. 

Šta možete očekivati? Kada ih upotrebljavate može se desiti: 

 • Blago povećanje obima vaših dojki, 
 • Moguć otok u navedenom predelu

Da li kontracepcija šteti velikim grudima? Ne bi trebalo. Ako kojim slučajem osetite neku vrstu pečenja, velikog otoka, bola ili nekih drugih neprijatnosti nije loše posetiti stručno lice. 

Ciklus i velike grudi

Slično kao i kod kontracepcije, i u ovom slučaju radi se o hormonima. I vi sa velikim poprsjem možete osetiti blage nelagodnosti pred menstruaciju. Očekujte simptome poput:

 1. Blagog oticanja – ovo je moguće i zbog činjenice da sakupljamo vodu kada smo u ciklusu. Zato nam grudi ponekad “porastu”.
 2. Bola – Mnoge žene ne vole dodir kada su u ciklusu. Hormonski disbalans može dovesti da ste osetljivije na bol i dodir. Ovo je nevezano za veličinu grudi, i moguće je čak i kod vas sa velikim poprsjem.
 3. Svrab – Dešava se da su areole i bradavite malo iritirane tokom onih dana

Šta ne bi trebalo da se dešava? Blagi simptomi su sasvim normalni, ali sve što odstupa od okvira normale trebalo bi da se proveri sa lekarom. 

Telesna težina i velike grudi su povezani

Variranje težine je jedan od čestih razloga promene u veličini grudi. Ako ste i ranije imale velike dojke možda nećete toliko primetiti ovu razliku. Devojke koje su ranije imale mnogo manju kilažu često spominju kako su im dojke postale punije nakon gojenja. 

Koliko povećanje grudi da očekujem ? Sve je to individualno i zavisi od:

 • Koliko ste se ugojile
 • Građe tela
 • Da li ste sklone gojenju u grudima

Ugojila sam se ali grudi su mi ostale iste – Postoje razni razlozi zašto se neke devojke goje u grudima, a druge ne. Ponekad se radi o hormonima, ali često je reč jednostavno i o samom tipu građe ili genetici.

Šta ako smršam? – Može se desiti da nakon gubitka kilaže izgubite i jako velike grudi i bujnpoprsje, ali ne mora da znači. Najverovatnije neće nositi istu veličinu kao ranije, ali postoje i slučajevi gde su dojke bile skoro pa neprimetno smanjene. Veća je verovatnoća da će doći do opuštanja dojki zbog variranja kilaže. Zato primenjujte načine da sprečite taj efekat. 

Velike grudi posle porođaja

Većina žena potvrdiće da su im tokom trudnoće grudi promenile izgled – od boje do veličine. Ovo se dešava jer se tokom trudnoće grudi polako pripremaju za dojenje. Nakon porođaja, taj trend povećanja ostaje na snazi. Grudi se povećavaju zbog mleka u njima. Svakako, ni ovo neće biti neko neprirodno i neporoprcionalno povećanje, ali može itekako biti primetno.

A da li onda postanju manje nakon završetka dojenja?

Zavisi od mnogo faktora. Mogu se vratiti na staro, a mogu i ostati povećane. Dodatno na povećanje može uticati i telesna težina. Češće se žene ipak žale na opuštanje grudi i strije na dojkama.

One znaju da su prirodno velike grudi poseban dar

Puno je poznatih dama koje sa zadovoljstvom govore o prirodnim načinima za povećanje grudi.
Glumica Melani Grifit, čak i na pragu sedme decenije života, izgleda fenomenalno. Ona ne krije da su zgodno i vitko telo, kao i čvrste grudi, rezultat svakodnevnog bavljenja jogom, koja je za nju kako sama kaže, stil života, a ne samo trening.

Mlada glumica Rozi Mek, dvojnica glumice Emilije Klark iz popularne serije „Igra prestola“, ne krije da svakodnevno vežba. Na društvenim mrežama često pokazuje svoje fotografije dok vežba, kao i svoje savršeno zategnuto telo i prirodne obline, koje ima zahvaljujući vežbanju.

I pevačice Dženifer Lopez i Bijonse, poznate su, ne samo po svom glasu već i po telu na kojima im mnogi zavide. Prirodno velike i lepe grudi i zadnjica, rezultat su svakako fizičkih aktivnosti, vežbanja, masaže i plesanja, o kojima često govore i koji su njihova svakodnevnica.

A da anoreksični modeli sve više ustupaju mesta devojkama sa oblinama, govori i sve veća popularnost plus-size modela, među kojima je najpoznatija Ešli Grejem.

Da li ishrana može da utiče na povećanje grudi?

U najkraćem, odgovor na pitanje kako da mi porastu grudi je – ishrana! Iznenađujuće, od onoga što jedete može da zavisi veličina vaših grudi. Postoje određene namirnice povećavaju veličinu grudi prirodno. Njih nije teško naći, one se i sada nalaze vašoj kuhinji, supermarketu i pijaci.

Sve u našem organizmu je pod direktnom ili indirektnom kontrolom hormona. Lučenje testosterona dovodi do suzbijanja rasta grudi, tj. što više testosterona organizam žene proizvodi, manje će biti njene grudi. Sa druge strane, ženski hormon estrogen aktivira rast grudi i razvoj ženstvenih oblina.

Uz pomoć hrane možete da utičete na smanjenje proizvodnje testosterona u organizmu. Korišćenjem namirnica koje će na to da utiču, zajedno sa onim bogatim estrogenom i fitoestrogenom, lako se dolazi do rasta grudi. Ukoliko se pitate kako imati velike grudi, ovo su neke od namirnica koje mogu da budu rešenje.

 • Mleko i mlečni proizvodi sadrže reproduktivne hormone slične onima u ljudskom telu. Kravlje mleko sadrži prirodne hormone kao što su estrogen, progesteron i prolaktin, koji su potrebni za proizvodnju mleka kod sisara, samim tim i za povećanje veličine grudi.
 • Povrće je zdravo i to je ono što svi već znamo. Klice, kao što je lucerka i lisnato zeleno povrće, npr. spanać, kelj i kupus su bogati prirodnim antioksidansima, gvožđem i kalcijumom i pomažu u ukupnom izgledu i čvrstoći mišića, pa tako i grudi.Povrće usporava proizvodnju muškog proizvodnju testosterona i pomaže hormonalni balans u organizmu.Visok nivo estrogena i fitoestrogena nalazi se u cvekli, šargarepi, krastavcu, zelenoj boraniji, belom luku, bundevi…
 • Semenke, bez obzira da li su od suncokreta, bundeve, lana, dobre su za vas. Pomažu da se poveća prirodni nivo estrogena u vašem telu, što povećava i veličinu grudi. Možete da ih pomešate sa svojom omiljenom hranom, sokom ili ih pospete preko salate.
 • Morski plodovi, kao što su školjke, rakovi, riba i morske trave i alge imaju visok nivo mangana, koji pomaže povećanje nivoa polnih hormona i rast tkiva grudi. Neka vam konzumiranje morskih plodova postane svakodnevna navika, bićete iznenađene rezultatima.
 • Soja se smatra super hranom kada je u pitanju rast grudi, jer je bogata fitoestrogenom, hormonom odgovornim za njihov rast, kao i sastojcima koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i ćelija raka. Naviknite sebe da konzumirate soju, sojino mleko i tofu sir bar nekoliko puta nedeljno i primetićete njihova blagotvorna dejstva.
 • Jezgrasto voće – orah, indijski orah, kikiriki, kesten, pistaći, dobar je izvor korisnih masti i proteina, a neki od njih i fitoestrogena, pa ove namirnice treba da konzumitare kada želite da povećate veličinu grudi prirodno. U isto vreme, dobri su za srce i mozak.
 • Voće i integralne žitarice uključite u svakodnevnu ishranu, između ostalog i za sprečavanje hiperprodukcije testosterona, jer previše testosterona može negativno da utiče na rast grudi. Ove namirnice bogate su i estrogenom i fitoestrogenom, posebno jabuke, trešnje, šljive, lubenica, jagode, maline, kajsije, pirinač, ječam, pšenica…
 • Nemasno meso je bogato proteinima i važno je kada želite da povećate grudi. Nema boljeg načina da unesete proteine, nego jesti meso, posebno ono koje nije masno.

Još neki od darova prirode koji treba da vam postanu navika, a koji će pomoći u povećanju grudi su peršun, maslinovo ulje, avokado, zeleni i crni čaj, ali i vino, naročito crno.

Veoma dobro znamo da organizam reaguje na sve što u njega unesemo. Svaka žena ima jedinstveno telo, pa zato ono što kod jedne daje odlične rezultate, kod druge može da daje jedva vidljive. Ovde pomenute namirnice, ako se koriste u zdravom obliku i obimu, pospešiće celukupno zdravlje i izgled vašeg tela, pa tako i grudi.

Dakle, ovde ne govorimo o tome kako povećati grudi na brzinu, to je već individualno. One koje su probale, zadovoljne su rezultatima.

Pre razmatranja skupih i potencijalno opasnih operacija, kada se žena već pita kako da ima velike grudi, treba da proba prirodne kreme,  vežbanje i masažu za grudi, ove besplatne i potpuno prirodne tehnike kao i da u svoju ishranu uvrste ove blagotvorne namirnice.Ovi zdravi i prirodni pristupi nemaju nikakav rizik ili neželjene posledice, mogu samo da budu korisni. A ako budete dovoljno uporne i istrajne, rezultati će doći. Ne samo da ćete da imate lepo oblikovane i veće grudi, već će i čitavo telo da bude zdravije i lepše i bićete pune samopouzdanja.

Grudnjaci za velike grudi – važni i prekopotrebni

Lično mi je delovalo nelogično, ali iz iskustva raznih drugarica znam da je damama sa velikim grudima ponekad jako teško pronaći grudnjak. Nije uvek stvar samo u veličini. Dobar brushalter bi trebalo da ima pravu podršku.  Ako se kupi neadekvatan može se desiti da imate više štete nego koristi. Postoji par grešaka koje mnoge dame sa velikim poprsjem prave:

Biraju pogrešnu veličinu – nemojte uzimati neki brus, samo zato što vam se dopada boja, ili smatrate da neće pronaći drugi koji će vam tako stajati. Grudnjak bi trebalo da odgovara vašoj veličini grudi i obliku, ne da plivate u njemu, ili da sve kipi. 

Kupuju previše tesan brushalter – Ako steže niste odabrale dobar. Možda vam i veličina odgovara, ali obim ste najverovatnije pogrešile. Pokušajte sledeći put da gledate i pozadi da li vam se useca u kožu. 

Odabrale ste onaj koji vam se ne sviđa – Najviše pritužbi sam čula vezano za sam model. I sama ponekad imam utisak da se radi o Sizifovom poslu. Ako smatrate da je model previše zastareo, ili ne odgovara vašem ukusu, možete ga zaobići. Znam da veliki brushalteri mogu imati malo čudan dezen i oblik.  Zar vam zaista treba još jedan brushalter koji samo stoji u ormanu? Cilj je da ih nosite, ne da imate kolekciju.

Kako da znam da nije dobra veličina ? – Uglavnom se vidi i napred, ali možete slobodno baciti pogled i pozadi. Ako vam linija gde se spajaju kopče deluje previše podignuto (nije u jednoj ravni sa ostatkom brushaltera), onda bi trebalo ili prilagoditi naramenice, ili birati drugu veličinu.

Kupaći za velike grudi treba da je onaj pravi

Slično kao i kod brushaltera, i kod kupaćih može biti izazov pronaći pravi za veliko poprsje. Dobra stvar je što imate prostora da se bar tu igrate sa raznim modelima, oblicima i bojama. Ako ne volite da ste deo egzibicionizma, možete probati neku klasičnu verziju, ili možda čak i jednodelni kupaći. Dame koje vole bikinije imaju kao opciju bez i sa korpicama. Tu su i oni ultra pripijeni uz telo. Jednostavno možete se opustiti i uživati jer zaista postoje razne verzije i modeli. 

Da li da kupim skupi kupaći? – Mada ni no name nije više toliko jeftin, niste u obavezi uzimati skuplje modele. Prilagodite se vašem budžetu i verujemo da ćete pronaći onaj koji odgovara vašem obliku grudi i vašim prohtevima. 

Da li odabrati sa korpicama? – Ovo je već stvar ukusa. Može se desiti da vam se više dopadne neki koji nema korpice ili žicu. 

Trouglasti kupaći i velike grudi – Ovde se može desiti da malo omanete sa veličinom. Mada nije striktno protiv pravila, moguće je da vam sklizne sa strane ako odaberete pogrešnu veličinu. 

Haljine za velike grudi

Haljine za velike grudi su dizajnirane da istaknu vašu prirodnu lepotu i samopouzdanje. Sa širokim rasponom stilova i krojeva, možete pronaći savršenu haljinu koja će se prilagoditi vašoj figuri i naglasiti vaše atribute.

Birajte duboki V-izrez za sofisticiran izgled, ili haljinu sa strateškim ruchingom kako biste naglasili obline na pravim mestima. Pravilno postavljeni nabori i tkanine visokog kvaliteta ne samo da će pružiti udobnost, već će i dodati eleganciju vašem izgledu.

Velike grudi prirodna peticapoželjno ili ne? 

Ovako velike grudi mogu biti dar od boga, ali i prokletstvo. Mada mnoge od nas na sam pomen o njima mislimo eh blago njoj, nismo na drugoj strani. Damama koje su blagoslovene ovim dojkama mogu se javiti razni problemi

 1. Bol u grudima 
 2. Problem prilikom odabira odeće 

S druge strane, veliki dekolte omogućava da možete nositi odeću sa dubokim V izrezom ponosno. Ono što se svakako podrazumeva jeste to da bi mogle da koristite negu, kako bi sprečile opuštanje i sačuvale negovan i lep izgled tog predela.

Velike grudi imaju prednosti

Mnoge dame čeznu za većim grudima, a određen deo dama ih imaju prirodnim putem. Priznajem, hvata me malo ljubomora, naročito kada je odeća u pitanju. Dame koje imaju velike grudi mogu birati garderobu koja ima dublji dekolte.

velike grudi prednosti

Ovo omogućava nošenje raznih modela haljina, kaputi i jakne deluju totalno drugačije na ovakvoj građi tela. Pored toga, često se dešava da su takve žene poželjne i upadaju u oči muškom polu.

Velike grudi, još veći problemi. Koji su nedostaci bujnog poprsja?

Nije sve tako savršeno. Žene sa velikim poprsjem imaju takođe probleme. Kada imate male grudi, onda imate i izbor, ali kada imate toliko velike grudi da vam to smeta, to nije lako.

Koliko puta sam bila svedok toga da su mi se prijateljice žalile na razne probleme sa grudima:

 1. Bol u leđima – Dešava se da zbog veličine dojki žene sa bujnim poprsjem imaju problema sa leđima.
 2. Deluju degutantno i provokativno – Kada je poprsje malo veće moguće je da nenamerno određeni pokreti deluju provokativno.
 3. Brže im se opuštaju grudi – usled većeg volumena i težine može se desiti opuštanje kože i naboranost.
 4. Ne mogu da pronađu adekvatnu odeću ili brushalter

Sve su ovo svakodnevni problemi sa kojima se brojne žene susreću. Velike grudi su često simbol ženstvenosti. Zato nije čudno što mnoge dame teže da ulepšaju ovaj predeo i imaju veće grudi. Nije sve uvek tako sjajno. I jedne i druge mogu imati prednosti i mane. Na nama je da ih negujemo i čuvamo jer su deo našeg prelepog tela.