Ove vežbe za rast grudi će dovesti vaš izgled do savršenstva

Ako želite da saznate kako da povećate veličinu grudi, niste same. Ove vežbe za rast grudi pomoći će vam da postepeno imate onakve grudi kakve želite.

Mnoge devojke žele da imaju veće grudi, jer smatraju da će tako povećati svoje samopouzdanje, da će im to pomoći da ih momci više primećuju i učiniti da se osećaju ženstvenije.

Dok su neke žene prirodno blagoslovene velikim i čvrstim grudima, ima mnogo onih koje su svesne male veličine svojih grudi i čeznu za većim.

Zašto su mi grudi nerazvijene?

Žene koje imaju nerazvijene grudi, često se osećaju neugodno zbog toga. Razlog za nerazvijene grudi tek treba u potpunosti da se definiše. Međutim, postoje tvrdnje da je ovaj problem uzrokovan padom nivoa estrogena i povećanjem nivoa testosterona u ženskom telu.

Dojka je sastavljena od žlezda, masnog i vezivnog tkiva. Tkiva dojke počinju da se menjaju u pubertetu, zatim za vreme menstrualnog ciklusa, za vreme trudnoće i nakon menopauze. Tokom puberteta, zbog hormonskih promena u telu, grudi počinju da se razvijaju. Estrogen i progesteron su dva hormona koji igraju ključnu ulogu u razvoju grudi. Uzrok nerazvijenih grudi zbog toga može da bude hormonski poremećaj, posebno u pubertetu, ali i genetika takođe igra važnu ulogu u veličini ženskih grudi.

Industrija koja za cilj ima žensku lepotu, preplavljena je raznim preparatima za povećanje grudi.  Ukoliko niste za ove načine, srećom postoje i oni prirodni – jednostavnije, jeftinije i metode koje nisu rizične, a koje vam mogu pomoći da povećate veličinu i čvrstinu grudi.

Prirodna krema za povećanje grudi može da bude dobro rešenje, u kombinaciji sa vežbama, masažom grudi i promenom načina ishrane.Moja prijateljica Danijela je probala. Iako smo sumnjali da je to moguće, rezultati su nas prijatno iznenadili jer je ona zaista uspela da poveća grudi. Podelila je svoje iskustvo pa ga obavezno pročitajte na ovom linku: https://minutzamene.com/krema-koja-mi-je-povecala-grudi/

No pre nego što nađete odgovarajuću kremu,  vežbe za rast grudi i njihovo podizanje će vam pokazati kako da za relativno kratko vreme vaše grudi dobiju mnogo bolji izgled i čvrstinu.

Vežbe za rast grudi

Odličan način da se poveća veličina grudi prirodno je da obavljaju određene vežbe. Grudi su sačinjene od masnog tkiva i njihova veličina zavisi od količine masti koja se tamo nalazi. Neki od faktora koji određuju koliko masti vaše telo skladišti u grudima uključuju težinu, genetiku, godine i zdravlje. Grudni mišići se nalaze tačno ispod dojki i upravo oni određuju čvrstinu grudi.

Takođe i gravitacija može da ima veliki uticaj na telo, pa tako i da učini da grudi budu opuštene. Grudi su izrađene od masti, ali postoje mišići ispod i oko grudi koji ih podržavaju i kada se pravilno održavaju vežbanjem, pomažu da grudi zadrže svoju čvrstinu i ne budu opuštene.

Pitate se kako povećati grudi vežbama? Postoje mnoge  vežbe za podizanje i povećanje grudi kojima se izgrađuju i ojačavaju grudni mišići i pomaže u stvaranju tkiva grudi. U ovom članku, ja ću podeliti sa vama na nekoliko jednostavnih vežbi za veće i čvršće grudi, koje imaju za cilj ojačavanje svih grudnih mišića, pa samim tim i čvršće poprsje. Vežbe možete da radite i kod kuće i ako ih radite svakodnevno, moći ćete da vidite i osetite razliku.

vežbe za rast grudi

1. Vežbe guranja tj. sklekovi ili push-up vežbe

Lezite na stomak, stavite šake na pod, tačno pored pazušnih jama i gurajte gornji deo tela od poda, tako da su laktovi savijeni, a kolena na podu. Zatim podignite i kolena od poda, dok su samo prsti nogu na podu.  Potrudite se da učvrstite stomačne mišiće, polako spustite grudi na zemlju ili veoma blizu tla, ako možete, a zatim se ponovo odgurnite od tla. Ponovite onoliko puta koliko možete. Počnite od manjeg broja ponavljanja.

Ova vežba je odličan spoj vežbi koje ne samo da su dobre za podizanje i učvršćivanje grudi, već i za ramena, leđa i stomačne mišiće. Možete da ih radite kod kuće ili u teretani i lako da napredujete. Za početak ih radite na kolenima, a kada budete spremne za teži trening, samo prebacite kolena na prste, ili za još viši nivo, stavite noge na loptu za fitnes (pilates).

2. Vežbe za podizanje grudi na klupi sa tegovima, tzv. bench press

Lezite sredinom leđa na klupu ili na vrh fitnes (pilates) lopte i proverite da li vaše lopatice imaju prostora za kretanje. Kolena treba da budu savijena pod uglom od 90 stepeni, dok su stopala na podu. Držite tegove pored pazušnih jama sa zglobovima okrenutim napred. Brojte do tri dok podužete ruke i tegove od grudi na gore, sve dok ruke ne budu pačno iznad vas. Polako se vratite u početni položaj koristeći isti tempo brojanja.

I ova vežba, osim što je dobra za grudne mišiće, odlična je i za ruke i tricepse. Ukoliko ležite na nestabilnoj površini kao što je lopta i stomačni mišići se aktiviraju i tada ova vežba pomaže da se poboljša ravnoteža i koordinacija, kao i da se skine salo sa stomaka. Tegovi ne moraju da budu teški, za početak je dovoljno da budu do pola kilograma. Ako nemate tegove, napunite flašice vodom i poslužite se njima.

3. Vežbe propadanja

Sedite na stolicu ili klupu i stavite ruke pored sebe, na ivicu, okrenute napred, a noge ispružite. Držite šake i stopala gde su i na rukama se podignite sa klupe. Polako se spuštajte ka podu brojeći do tri ili četiri i savijajte kolena. Koristite isti tempo brojanja dok se vraćate u početni položaj.

Iako se ova vežba fokusira na tricepse, ovo je i vežba za podizanje i povećanje grudi. Ovo je zapravo odličan način da se istovremeno zategnu ruke i učvrste grudi.

4. Udaranje lopte o pod

Stanite tako da su noge blago raširene, u širini kukova. Držite košarkašku (ili bilo koju te veličine) loptu sa obe ruke. Podignite je iznad glave i kolena blago savijte. Sada pokušajte da zalupite loptu o pod najjače što možete i tom prilikom ispravljajte noge. Ponovo je podignite i uradite tri seta od po 20 udaraca.

Radeći ovu, naizgled jednostavnu vežbu za podizanje grudi, uvidećete koliko su grudni mišići aktivni tokom pokreta ‘udaranja’. Što jače zalupite, vaši mišići će više da budu aktivirani. Ova vežba je takođe dobra za ramena, ruke i mišiće nogu, a ima kardio koristi, pa ćete posle nje da se osećate iscrpljeno.

5. Sklekovi na lopti – vežba za podizanje grudi

Stanite u početni položaj kao za sklekove, s tim što ovog puta obe ruke stavite na vrh košarkaških lopti. Polako se spuštajte ka podu uz brojanje do četiri, zadržate stomačne mišiće zategnute i čvrste, odgurnite se nazad u početni položaj. Sada sklonite desnu ruku sa lopte i stavite ja na pod u ravni sa loptom, tako da su ruke na oko pola metra udaljenosti. Napraviti još jedan sklek. Vratite ruku na loptu, napravite još jedan sklek sa obe ruke na lopti, a zatim ponovite vežbu sa levom rukom na podu. Za početak ponovite koliko puta možete, a kada ojačate uradite 3-4 seta sa 10 do 20 ponavljanja.

Ova vežba je veoma naporna čak i za one fizički spremnije. Beneficije su brojne, za gotovo sve mišiće u telu, pa tako i za povećanje i podizanje grudi. Važno je da lopta bude stabilna, pa dok se ne naviknete, stavite je pored zida. Uključivanje neravne površine, kao što je lopta, za podlogu, pomaže povećanju balansa i  stabilnosti, kako fizičke, tako i psihičke.

6. Vežba za rast grudi sa tegom na lopti

Lezite na fitnes (pilates) loptu tako da samo gornji deo leđa naleže na loptu. Postavite stopala ravno na pod, sa kolenima pod uglom od 90 stepeni. Držite teg sa obe ruke iza glave, tako da su laktovi ispravljeni. Polako podignite ispravljene ruke iznad grudi, a zatim ih polako vratite u početni položaj, pomerajući ih samo u ramenima.

Ova vežba fokusira se samo na mišiće grudi, bez pomoći drugih velikih mišićnih grupa.  Da bi povećali izazov za svoje mišiće, postavite noge i kolena bliže ili ih spojite.

7. Stojeći sklekovi za rast grudi

Nađite prostor na ravnon zidu (npr. bez prozora). Okrenite se licem prema zidu. Stavite jednu nogu napred, na oko 30 centimetara od zida, a drugom iskoračite iza. Stavite dlanove na zid u visini ramena i oko pola metra udaljene jedan od drugog. Savijte laktove. Polako priđite zidu celim telom, koristeći samo mišiće ruku, za deset sekundi. Vratite se u početni položaj snagom ruku.

Kao i obični sklekovi, i ova vežba podstiče rad mišića ruku i grudi, ali ne i nogu. Potrudite se da radeći je, koristite samo mišiće gornjeg dela tela, pre svega ruku, ne pomerajući noge i leđne mišiće. Uradite 10 ponavljanja i zatim iskoračite drugom nogom i ponovite vežbu.

8. Kako povećati grudi vežbama – vežba sa loptom

Lezite na leđa sa savijenim kolenima i stopalima raširenim u širini kukova. Držite košarkašku loptu u vazduhu, iznad grudi sa obe ruke. Polako je spuštajte iznad glave, držeći ruke blago savijete u laktovima. Stegnite grudi i tricepse dok loptu pomerate nazad u prvobitni položaj, iznad grudi.

Ova vežba je odličan način da se završi trening za vežbe grudi.

vežbe za rast grudi

9. Leteći tegovi

Lezite u na leđa, sa nogama raširenim u širini kukova i blago savijenim u kolenima. Uzmite tegove, raširite ruke u visini ramena, savijte laktove i dlanove okrenite na gore. Polako podižite ruke iznad grudi, laktove ispravljajte i pri tome brojte do tri ili četiri. Zatim se polako vratite u početni položaj koristeći isti tempo brojanje.

Ovu vežbu možete da radite i na klupi, kao i prethodnu i pri tome ruke možete da spuštate i niže od visine klupe (tj. ramena) i da laktove minimalno savijate. Iako je ova vežba veoma slična prethodnoj, ove dve vežbe se razlikuju jer se aktiviraju različiti mišići. Naravno, podjednako su korisne za vaše grudi i ruke.

Jogom do većih grudi

Kako povećati grudi vežbama? Vežbajte jogu!

Joga je veoma popularna i uglavnom se praktikuje kako bi se postiglo stanje mira i spokoja. Međutim, osim što se vežbanjem joge oslobađa stres, ali ove vežbe takođe mogu da se koriste za podizanje i rast grudi. Mišići koji podržavaju grudi će postati jači i zategnutiji uz pomoć određenih joga poza tj. asana.  

Ova 4 joga položaja su odlične vežbe za prirodno povećnje grudi, jer radeći ih, postižete veliki broj različitih načina za širenje grudnog koša, koji će postepeno da dovedu do rasta vaših grudi. Ponovite joga vežbe 4 do 5 puta dnevno za najbolje rezultate.

Bhujangasana – kobra poza

Lezite na stomak sa što ravnijim nogama i stopalima. Postavite dlanove na pod pored ramena, a laktove usmerite pozadi, ka leđima. Opustite celo telo dok podižete ramena, vrat, glavu i gornji deo tela od poda. Probajte da ne koristitepreviše ruke, već leđne mišiće da biste podigle gornji deo tela od poda. Kada naplavite luk i dođete do najviše tačke, polako nagnite glavu prema gore do plafona. Pupak i karlica treba da ostanu na zemlji, kao i ceo donji deo tela, dok ruke mogu da budu blago savijene. Pokušajte da zadržite ovu poziciju najmanje 15 do 20 sekundi pre nego što se vratite u startnu poziciju. Ponovite isti postupak još 4 do 5 puta i pokušajte da ostanete u položaju duže svaki put. Radite vežbu polako.

Gomukhasana – kravlje lice

Sedite na pod i ispružite noge. Savijte levo koleno i levu petu postavite kod desnog kuka, tako da je cela noga na podu. Zatim savijte desno koleno i koristiti ruke da povučete desnu nogu preko leve butine, a desnu petu blizu levog kuka. Kolena treba da stoje skoro jedno preko drugog. Sada podignite levu ruku i savijte je u laktu preko ramena i iza leđa, a desnu savijte ispod ramena i iza leđa. Probajte da spojite prste jedne i druge ruke i da ’zakačite’ jedne za druge. Budite u ovom položaju 20 sekundi, ispravljenih leđa i podignute glavu. Zatim obrnite položaj nogu i ruku i sve ponovite. Ova vežba je odlična za rast i zatezanje grudi.

Stabdhasana

Stanite uspravno, sa nogama blago raširenim u širini kukova. Ruke savijte u laktovima i spojte dlanove ispred grudi. Laktovi treba da su u nivou ramena ili malo ispod, a dlanovi tj. prsti okrenuti na gore. Sada zamislite da postoji predmet ispred vas i gurnite oba ruke prema njemu, ne menjajući položaj dlanova i laktova i gledajte u dlanove. Kada zauzmete krajnji položaj u kome su i dalje dlanovi spojeni, koristeći mišiće ruku i grudi, ostanite u položaju oko 20 sekundi.

Ushtrasana – kamila poza

Stanite na kolena, pri čemu je donji deo nogu na podu, a gornji deo tela u uspravnom položaju. Kolena i stopala su malo rastavljena. Polako se naginjite unazad i pokušajte da levi dlan postavite na levu petu, a zatim i desni dlan na desnu petu. Savijajate polako kičmu, gurajte stomak napred i zabacite glavu unazad. Koristite ruke i noge da se pridržavate i kada je zauzmete, pokušajte da ostanete opuštene i mirne u ovoj pozi oko 20-30 sekundi ili 5 laganih udisaja. Kada se vraćate u početni položaj, pobrinite se da to uradite što sporije možete.

Pogledajte i kako se radi jelen vežba za rast grudi!

vežbe za zatezanje grudi

Da li su vežbe za povećanje grudi efikasne

O efektima vežbi za povećanje grudi mišljenja i iskustva su različita – od onih da će grudi vežbanjem da se smanje, do onih da će da se povećaju. Naravno, istina je kao i uvek negde između i zavisi uglavnom od nas samih.

Obzirom da se grudi sastoje od masti, ukoliko ste na dijeti ili vežbate i ne prilagodite svoju ishranu tom načinu života već jedete manju količinu ili manje kaloričnu hranu, nivo masti u organizmu će da se smanjuje, pa tako i u predelu grudi.

S druge strane, ukoliko vežbama za rast grudi prilagodite režim ishrane i vežbanje postane vaša svakodnevica, rezultati svakako neće da izostanu.

Da se razumemo, i ako vežbate, vaše grudi za pola godine neće da budu tri broja veće, ali će sigurno da budu podignute, čvršće i lepo oblikovane i razlika će da bude primetna. Sigurno ćete mnogo bolje i sugirnije da se osećate u haljini ili bluzi koja zahteva lepe grudi, a to će se odraziti na vaše samopouzdanje.

Lepota dolazi u svim oblicima i veličinama, ali budimo realne: velike grudi imaju određenu vrednost u modernom društvu. One žene koji ih nemaju, naravno, žele da pronađu načine da povećaju svoje grudi. To, kao što vidite, nije tako teško i moguće je učiniti na zdrav i prirodan način, vežbanjem. Vežbe za rast grudi mogu da daju željene efekte, ali zahtevaju odlučnost, vreme, strpljenje i doslednost. Ja sam već počela da ih radim, a vi?