Super hrana za rast grudi

Super hrana za rast grudi

Autor:

Postoji li hrana za rast grudi? Postoji! U narednim redovima saznaćete koje su to namirnice od kojih grudi rastu i u kojoj meri su delotvorne.

Ukoliko ste od onih devojaka i žena koje nisu zadovoljne veličinom svojih grudi, onda obratite pažnju. Povećanje grudi ne mora biti ni bolno, ni skupo niti samo fantazija. Može postati stvarnost.

Hrana za rast grudi svakako nije moćna koliko neki hirurški zahvati povećanja grudi i ne može vam povećati grudi drastično. Ipak, ako dobro proučite kakve sve prednosti i mane ima ugradnja silikona, možda ćete se ipak odlučiti da probate da probate sa hranom.

Pitate se u čemu je tajna?

Otkrijte!

Šta sadrži hrana za veće grudi?

Možemo da kažemo da je hrana za rast grudi bogata tajnim sastojkom. Da, dobro ste čuli! A da bismo objasnili koji je to sastojak u pitanju i na koji način deluje, treba da se kratko osvrnemo na to kako uopšte rastu grudi.

Za ovu pojavu koja počinje u pubertetu zadužen je ženski polni hormon – estrogen. Ovaj hormon daje ženama tipične ženske karakteristike, uključujući i obline. Pošto ga kod muškaraca nema u dovoljnim količinama, njima grudi ne rastu.

Zapravo, ovo je samo donekle tačno. Ima situacija kada i muškarcima porastu grudi. Uzrok može biti  preterana gojaznost, ali i višak estrogena. Pitate odakle taj višak? Pa iz namirnica od kojih rastu grudi, a koje su zapravo bogate estrogenom.

U pubertetu, od 12-16 godine života, žensko telo je puno estrogena. Tada se i dešava najveći broj promena na telu, od menjanja oblika, rasta oblina pa do pubertetskih bubuljica. Kada pubertet prestane, nivo estrogena naglo opadne i grudi prestanu da se razvijaju.

Međutim, ako unosite namirnice od kojih rastu grudi, a koje su bogate estrogenom, onda ste zapravo upotrebili jedan od prirodnih načina da povećate grudi.

Estrogen je prisutan u mnogim biljkama i kao takav naziva se fitoestrogen. Pročitajte koje su to najbolje biljke za rast grudi. No ne brinite – ne treba da postanete vegan. Nisu biljke jedina hrana za povećanje grudi, niti sve biljke imaju ta svojstva (za slučaj da već imate velike grudi i plašite se da vam dodatno ne porastu).

Sama hrana nije jedino od čega zavisi rast grudi. Svoju ulogu u njihovoj veličini igra i genetika kao i količina masnih naslaga koje imate. Ipak, ne želimo da vam preporučimo da se ugojite da biste imali velike grudi. Ima mnogo boljh načina!

Jedan od njih nam je otkrila i Danijela. Ne biste verovali, ali ona je uspela potpuno prirodno i bezbolno da poveća svoje grudi i učini ih punijim i čvršćim. Otkrijte njenu tajnu i pročitajte iskustvo koje je podelila sa nama, a koje se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/krema-koja-mi-je-povecala-grudi/

Hrana bogata gama linoleinska kiselinom je takođe hrana za rast grudi. Ova kiselina asistira u balanisranju aktivnosti prolaktina, hormona neposredno vezanog za laktaciju, pa i on ima svoju ulogu u povećanju grudi. Za maksimalne rezultate, treba linoleinsku kiselinu iskombinovati sa magnezijumom, cinkom, vitaminom C i vitaminima B kompleksa.

Pored fitoestrogena, hrana za povećanje grudi može da sadrži i genistein. Ovo je agens koji je odgovoran za povećanje estrogena.

Monozasićene masti su važne za rast grudi pa birajte i hranu bogatu njima. Grudi su između ostalog napravljene od masnog tkiva, ali ako unosite masti, važno je da budu zdrave. Teorijski, ove masti pomažu da vaš metabolizam radi brže, dok vaše grudi rastu od masti. U te svrhe, isprobajte maslinovo ulje, jaja, kokosovo ulje, punomasnu ribu.

Ovo je najbolja hrana za rast grudi!

Ako se pitate šta jesti za rast grudi, evo dobrog spiska. Istina je da su namirnice uglavnom biljnog porekla, ali ne isključivo. Glavnu ulogu u njima igraju estrogeni i fitoestrogeni.

Ukratko, namirnice bogate estrogenima su: pojedine vrste voća, bademi, povrće, žitarice, semenke, začini i biljke

Namirnice bogate fitoestrogenima su: soja, grašak, suve šljive, jagode i bobičasti blodovi, zeleni čaj, crno vino, orasi i pistaći.

Ali evo detaljnijeg spiska i konkretnih predloga:

Laneno seme i ostale semenke

Laneno seme sadrži hranjive materije od kojih su najznačajniji lignani. Oni sadrže i antioksidante i estrogen. Ne samo da će vam pomoći da imate veće grudi, nego će povoljno uticati na vaše zdravlje. Pored lana, možete u ishranu ubaciti i seme susama i suncokreta, kao i sve popularnije chia semenke.

Orašasti plodovi

Orašasti plodovi bogati su vitaminom B6 koji potpomaže cikrulaciju. U kombinaciji sa masažom grudi, koja takođe poboljšava cirkulaciju, mogu biti pravi izbor kada tražite hranu za veće grudi.  Pored toga, orašasti plodovi sadrže zdrave masti, proteine i izoflavone koji su slični estrogenu. Najbolja hrana od koje rastu grudi u ovoj grupi su bademi, kikiriki, pistaći, kesten

Mleko

namirnice od kojih rastu grudi

Mleko je bogato estrogenom, progesteronom i prolaktinom. Ovo hormoni određuju veličinu grudi kod svih sisara. Ukoliko volite mleko i mlečne proizvode kao što su sir, maslac, jogurt i drugo – bingo! Ovo je super namirnica za veće grudi u kojoj ćete uživati.

Zeleno povrće

Zeleno povrće  nije najboatije fitosterogenima koji su slične strukture kao estrogen i imaju slične efekete na rast grudi. Međutim, smatra se da baš zeleno lisnato povrće može biti efektivno i u smanjenju testosterona koje proizvodi žensko telo. Testosteron je muški hormon, zaslužan za tipično muške karakteristike. Višak ovog hormona kod žena znači i manji efekat estrogena, time i manje grudi. Jedite kelj, kupus, spanać, brokoli, prokelj i drugo.

Komorač

Komorač je biljka dobra za celokupno zdravlje i imunitet. Međutim, ako vas zanima hrana za povećanje grudi, onda verovatno želite da znate i da je dobar na tom polju. Komorač je dobar jer je bogat fitoestrogenima i prolaktinom. Kao takav, stimuliše rast grudi.

Pivo

Da li ste nekada čuli da od piva rastu grudi? U svakoj priči ima malo istine, pa i u toj sa pivom. Ovaj izuzetno popularni napitak pravi se od hmelja, a upravo hmelj je zaslužan za povećanje grudi jer je bogat prolaktinom i fitoestrogenom. U suštini, možete u ove svrhe probati i čaj od hmelja, ali on nije svakodnevna namirnica koja bi pomogla u rastu grudi. Zato ovde pominjemo pivo. Onako usput, neki drugi sastojci piva, kao što su kvasci i B vitamini, odlični su za rast kose. Saznajte više o upotrebi piva za kosu.

Proteini

Proteini su značajni za rast grudi jer potpomažu rast tkiva. Ali ne samo zbog toga. Oni igraju važnu ulogu u izgradnji hormona, a već smo rekli koliko su pojedini hormoni važni za rast grudi.

Hrana bogata proteinima uključuje piletinu, ribu, crveno meso, sočivo i gore pomenute orašaste plodove. Ove namirnice za rast grudi su bogate mono-zasićenim mastima koje se raštrkaju po celom telu, uključujući i grudi, i tako potpomažu rast grudi na prirodan način.

Soja za rast grudi

Namirnica broj 1 za čija ste svojstva u ovom pogledu sigurno čuli jeste soja. A kako deluje soja za rast grudi?  I ona sadži namirnice nalik estrogenu koje potpomažu rast grudi, a ističe se genistein. Dakle, svaka hrana koja je bogata sojom, dobra je za rast grudi. Ako krenete da čitatate etikete, prisustvo soje naći ćete i tamo gde mu se ne nadate.Ipak, birajte je u što prirodnijem obliku!

Morski plodovi

Morski plodovi imaju sposobnost da podstaknu produkciju seksualnih hormona i na taj način ubrzavaju rast grudi. Mangan koji se može naći u namirnicama ovog porekla ubrzava produkciju estrogena u organizmu. Konzumirajte školjke, škampe, alge, račiće i ostale plodove mora.

Voće

Voće koje sadrži jednjenja slična estrogenu mogu da pomognu da povećate grudi. Kao i mnoge druge biljke, voćke sadrže lignane. Najbolji izbor namirnica iz ove grupe su jabuke, jagode, trešnje, breskve, pomorandže, dinje, šljive.

Nemojte preterivati sa voćem jer ono sadrži voći šećer koji možete krivite ako nabacite neki kilogram viška.

Ostala hrana za veće grudi

hrana za veće grudi

Ove namirnice nisu toliko potentne kao one gore navedene, ali ih vredi uzeti u obzir:

  •         cvekla
  •         ovas
  •         crni čaj
  •         šargarepa
  •         peršun
  •         belu luk
  •         krastvac
  •         patlidžan
  •         crno vino
  •         belo vino

Dakle, kao što vidite, možete se hraniti prilično raznovrsno i zdravo, i imati koristi do toga.

Istina, nema medicinskih studija koje neosporno tvrde da hrana za veće grudi može da vam pomogne, ali postoji dosta ličnih i slučajnih iskustava koja podržavaju ovu teoriju.

E sad, nije bitno samo da imate velike grudi. Poslednje što želite jeste da one samo vise, i da nemate lep oblik grudi.

Može li se uticati na to?

Može! Uz adekvatnu masažu kremama za grudi i uz kombinaciju vežbi za oblikovanje grudi, možete učvrstiti i podići grudi.

Namirnice koje treba izbegavati

A kada već govorimo o tome koja je hrana za veće grudi poželjna, onda treba da pomenemo i onu koja nije na toj strani klackalice.

Hrana kao što su slatkiši, pržena i masna hrana treba da se izbegava uprkos tome što ćete zahvalajujući njoj povećati grudi.

Kako se povećavaju masne naslage na telu, tako se i grudi povećavaju. Ipak, cena ovoga je zdravlje i ne baš zanosna figura.

Šećer i drugi ugljeni hidrati

Šećer je jedna od namirnica koje treba izbegavati. Međutim, to nije tako lako. Prvo, slatkiši su ukusni i teško im je odoleti. Drugo, šećera ima i tamo gde mu se ne nadate.

Slično je i sa ugljenim hidratima u vidu testa, pasti, pirinča i žitarica.

Ali ako želite rast grudi na prirodan način, onda treba da se pobrinete da ove namirnice što ređe budu na vašem meniju. Ne samo da će uzrokovati gojaznost, već ove namirnica podstiču proizvodnju testosterona u telu. On tada blokira estrogen koji je zapravo ono što vam treba za rast grudi.

Kofein

Loša vest za kafoholičare koji žele veće grudi!

Kofein možda pomaže da se ujutru dobro razbudite i da vam energiju, ali da li ste znali da može biti razlog zašto vaše grudi ne rastu?

Ukoliko pokušavate da dobijete bujnije poprsje pijuću čajeve kao što je čaj od piskavice  i jedući namirnice od kojih rastu grudi, preteran unos kofeina može vaš posao i trud učiniti jalovim.

Alkohol

Kako sad alkohol nije dobar za rast grudi, a pomenuli smo da je pivo dobro za ovaj problem?

Ovde naravno mislimo na preteranu konzumaciju alkohola.

Čaša piva ili čaša vina posle ručka neće da škode, ali često konzumiranje alkohola hoće – kako zdravlju, tako i rastu grudi.

Alkohol je diuretik i izbacuje vodu iz organizma pa tako usporava procese unutar tela. Takođe, prepun je onog skrivenog šećera za koji smo već objasnili kako nepovoljno utiče na grudi.

Povećati grudi bez operacije nije lako, ali nije ni nemoguće. Uz upornost i trud, adekvatnu hranu za rast grudi kombinujte vežbe, masažu i kremu za rast grudi i napredak će biti očigledan!