Lasersko podizanje grudi: procedura, rezultati i iskustva

Lasersko podizanje grudi: procedura, rezultati i iskustva

Lasersko podizanje grudi je upravo ono što vam treba, ako se plašite klasičnih operacija,  a želite veće grudi ! Uvećanje dojki laserom je, ne samo budućnost, već je odavno i sadašnjost! Saznajte sve o ovoj bezbolnoj metodi!

Oduvek su velike grudi bile simbol privlačnosti . A šta kada nisu dovoljno velike ili kada ne stoje kako treba?  Danas se to rešava na mnogo načina. Čini se da na dohvat ruke imamo mnoge načine kako povećati grudi.

I zaista jeste tako. Od metode, do metode, puno ih je koje obećavaju lepa, čvrsta i zategnuta prsa, ali postavlja se pitanje koja od njih je najbezbednija i najprilagodljivija svakom korisniku posebno.

Grudi možete da povećate operacijama različite vrste. Od klasičnih implantiranih silikona, laserskog uvećanja, do presađivanja sopstvenog masnog tkiva u vaše grudi.

Mi ćemo danas više govoriti o  podizanju grudi laserom, kao jednoj od najpopularnijih operativnih zahvata današnjice. Ujedno ćemo pogledati šta od beneficija ova metoda nudi kada je u pitanju estetika, zdravlje i udobnost samog pacijenta.

 

Šta je lasersko podizanje grudi?

Kao i svaka druga vrsta intervencije, povećanje grudi laserom ima zadatak da grudima vrati lep i čvrst izgled, a ženama samopouzdanje i osećaj zadovoljstva.

Više je faktora koji utiču na to da se grudi opuste i izgube mladalački izgled. Trudnoća i dojenje igraju važnu ulogu kada su grudi u pitanju i upravo su dobra indikacija za laserski tretman podizanja istih.

Evo na koji način povratiti stari izgled grudi posle dojenja. 

Osim tog fiziološkog procesa koji prati izmenu oblika grudi, ima još mnogo faktora koji utiču, a to su:

 • Starenje i gubitak elastičnosti kože
 • Povećanje telesne težine
 • Veliki gubitak u kilogramima
 • Saobraćajna nezgoda ili neko drugo mehaničko oštećenje
 • Teža bolest ili operacija

Treba razlikovati povećanje grudi i ugradnju implantata koja se radi laserkim rezovima od podizanja grudi pomoću lasera. U prvom slučaju, u pitanju je ipak hirurgija odnosno laserska operacija. U drugom se radi samo zatezanje grudi i ovim tekstom bavimo se ovom procedurom.

Podizanje grudi laserom se izvodi na dva načina: 

 • jedan podrazumeva rez koji se radi laserom i lifting grudi na taj način što se višak kože uklanja i grudi podignu.
 • drugi podrazumeva lasersko dejstvo na kolagen u koži koji pod njegovim dejstvom koagulira. Ovo ima za posledicu promene u strukturi kože i dovodi do podizanja grudi,

Većina pacijentkinja koje se odluče za ovu metodu, a sve je češća upotreba baš lasera, ne žele da im grudi imaju ogroman izgled, već samo da upotpune ono što im nedostaje da okrepe svoje unutrašnje osećanje. Problemi se najčešće javljaju zbog asimetričnosti dojki, ili kod nekih žena koje su inače bile zadovoljne izgledom svojih grudi, kao što smo i rekli, posle porođaja dolazi do gubitka volumena i promene oblika grudi. 

Ono što je vodeći faktor u odabiru baš ove metode podizanje grudi jeste sam tok intervencije koja je veoma malo bolna, veoma vrzo gotova, i rez skoro pa potpuno nevidljiv.

Za razliku od klasične metode postavljanja silikona, lasersko podizanje grudi ne sadrži skalper i nema krvi prilikom intervencije. 

Kome je namenjeno lasersko podizanje grudi?

Mnogo žena postavljaju sebi pitanje da li su baš one kandidati za uvećanje i podizanje grudi laserom. Ukoliko se dvoumite i niste sigurne da li da se podvrgnete zahvatu, evo nekih olakšica koje vam mogu pomoći.

lasersko povećanje grudi

Da biste dobile pozitivan odgovor, morate ispunjavati određene uslove, a to su:

 • Da ste previše opterećeni veličinom i izgledom vaših grudi
 • Da postoji asimetrija u obliku vaših grudi
 • Da postoje određene deformacije dojki
 • Ako su vam grudi izgubile na obimu i veličini nakon porođaja i dojenja

U svim ostalim slučajevima,  vrlo se verovatno radi o samostalnom hiru, radi estetskog ulepšavanja.

Pre nego se upustite u sve to, morate imati na umu da se ne radi o kozmetičkom tretmanu, već je operativni tok u pitanju. Kao i svaka druga vrsta operacije, i ova laserom nosi sa sobom određene pretnje i kontraindikacije, koje ne važe baš u svakom slučaju, jer svako je osoba za sebe i drugačije reaguje na operativni tok.

Imajte na umu da grudima možete pružiti drugačiji oblik i nekim drugim, neinvazivnim metodama, na primer redovnom masažom grudi.

Raspitali smo se kako se to radi masaža grudi .

Ne znam da li ste znali, da grudi možete uvećati i promeniti ima oblik i nekim drugim metodama koje nisu hirurškog tipa, kao što je upotreba postpuno prirodnih preparata .

Dokaz za to je naša čitateljka Dragica, koja je svom dekolteu pružila savršen izgled na potpuno bezbolan način. Grudi su joj sada veće, čvršće i ona je prezadovoljna njihovim novim izgledom. O čemu se radi i šta je to što i vi možete probati, pročitajte u njenom iskustvu koje je podelila sa nama, a koje je na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-prirodno-podigla-opustene-grudi-i-povecala-ih/

Kada smo videli koje sve mogućnosti imamo za podizanje grudi, verujem da ćete se u nekoj pronaći, sigurno. Do tada, da se mi vratimo na našu temu, laserskog podizanja.

Idemo dalje u detalje!

Kako se izvodi lasersko podizanje grudi?

Ukoliko ste se odlučili za lasersko podizanje, morate tačno znati kako želite da vam grudi izgledaju.

Prvo i osnovno je da odaberete stručnjaka koji će intervenciju da odradi i da sa njim postignete dobar dogovor. Kada ste odlučili ko vam radi zahvat i kakav oblik želite, polovina posla je odrađena.

Naravno, kao i pre svake operacije, postoji preoperativni tok koji morate da ispoštujete. Na prvom pregledu, doktor će uzeti vaše podatke, odraditi određene testove na alergene, ustanoviće da li ste alergični na neki lek ili preparat, pitaće vas radi preventive da li bolujete od određenih bolesti, šta koristite od lekova, da li vam je rađena biopsija dojke ikada kao i da li ste vi ili neko iz vaše porodice imali kancer dojke i kakvi su vam bili rezultati mamografije. Kada ste sve podelili sa njim, doktor je prikupio sve informacije koje su mu bile važne i sada može da planira operativni zahvat.

Pre svega, ako se rade rezovi, dogovorićete se oko vrste i oblika reza. Ovo su najčešći:

 • Linija Polumeseca – podrazumeva polukružni rez iznad areole.
 • Kružni  ožiljak – podrazumeva dva koncentična kružna reza oko areole.
 • Oblik lolipop – kružni ožiljak oko bradavice areole i ravna linija ispod nje ( u obliku lizalice 🍭)
 • Sidro ožiljak – liči na rez lolipop, samo još po dnu dojke ima rez ( kao obrnuto polukružno T odnosno kao sidro). Ovo je najveći ožiljak, ali ovakav vid podizanja grudi može da donese najboolje rezultate.
 • Horizontalni ožiljak –zatezanje dojki pomoću reza sa strane

Kada su otklonjeni svi faktori rizika i stekli su se uslovi , operacija kreće. Operacija laserom, podizanje i povećanje grudi se izvodi u potpunoj anesteziji ili u lokalnoj sa sedacijom – sve zavisi o kojoj vrsti od dve gore pomenute procedure se radi.

Postupak traje oko pola sata ako se samo deluje laserom na kolagen, i oko 1-3 sata ako se rade rezovi i lifting grudi.

Nakon intervencije, pacijent se prebacuje na odeljenje poluintenzivne nege gde se prati celokupno stanje i reakcija organizma . Vrlo brzo se otpuštaju kući.

Povećanje grudi laserom je itekako moguća metoda koja se ne razlikuje mnogo od klasičnog silikonskog impanta. Efekat koji se postiže je isti, samo je razlika u veličini reza i načinu obavljanja operativnog zahvata.

Oporavak je takođe kraći kod laserskog zahvata, jer nema konaca i sečenja tkiva, kao ni krvarenja bilo koje vrste. Mogućnost javljanja posledica i komplikacija je svedena na minimum, pa je upravo iz svih ovih razloga lasersko povećanje doživelo ekspanziju poslednjih godina kod nas, a klasični silikoni su skoro pa i potpuno zanemareni.

Sigurno je samo to da su žene spremne na sve zarad lepote i u mnogome ne razmišljaju o posledicama, samo ima je bitno da dođu do željenog izgleda na ovaj ili onaj način, a većina njih i uspeva u tome.

Oporavak nakon laserskog podizanja grudi

Oporavak je kod svakog pacijenta individualan i zavisi od obima i načina rada, kao i od samog pacijenta, kako podnosi sve to. Glavni oporavak sledi odmah, dan do dva nakon operacije, jer u prvih 48h može da se vidi glavna reakcija organizma. Sve vreme se nosi postoperativni brushalter ili steznik, a tuširanje nakon tri dana. 

povećanje grudi laserom

Prvih dana se izbegava teži fizički napor, a u zavisnosti kojim poslom se bavite, napore morati prilagoditi vašem stanju.

Sve u svemu, oporavak traje kratko i baš iz tih razloga se laser kao metoda sve češće i upotrebljava.

Još jedan bitan faktor kada je odabir lasera u pitanju, je taj što ne boli i vidljivost reza je minimalna, a to je od velikog značaja za bavljenje javnim poslom.

Mesec dana nakon intervencije, možete rez negovati nekim prirodnim sredstvom za ukljanjanje ožiljaka. U tome vam mogu pomoći potpuno prirodni preparati koji su bogati aktivnim sastojcima, koji hrane kožu i utiču na smanjenje vidljivih ožiljaka.

Rezultati laserskog podizanja grudi nisu trajni i možda će vremenom opuštanje grudi opet da se javi.

Redovnom negom i vežbom, kao i praćenjem naših dobronamernih saveta, efekat trajati prilično dugo, a vi koje ste odradili zahvat ćete blistati od sreće i zadovoljstva.

Cene i iskustva laserskog podizanja grudi

Lasersko podizanje grudi je zahvat koji se danas veoma učestalo obavlja gotovo na svim privatnim klinikama . S obzirom da je veoma popularna metoda , a kod nas to što je popularno, to je i skupo, svrstava se u grupu skupljih zahvata, koje ne može baš svako da priušti sebi. Cena lasera se kreće, u zavisnosti od klinike gde, kao i lekara koji izvodi intervenciju, od 3500 do 5000 eura, što za pojedine nije nimalo zanemarljiva i niska cifra.

Ukoliko se pak odlučite da je baš laser ono što vama treba, naš savet je da pažljivo birate mesto na kom ćete odraditi intervenciju. Ponekad rizik ne donosi uspeh, a u ovom poslu vam treba baš stručno lice koja zna kako da obavi svoj posao. Kako naš narod kaže, bolje sprečiti nego lečiti. Zato pamet u glavu i samo na proverenim mestima predajte svoje telo u sigurne ruke!

Ukoliko je samo podizanje grudi vaša potreba, pročitajte više o mastopeksiji.

Povećanje grudi laserom – iskustva

 

Jovana, 33 godine

“Imam 33 godine i majka sam dva  dečaka. Tokom trudnoće i porođaja, nisam mnogo varirala sa težinom, tako da se moje telo nije mnogo ni deformisalo. Od tada je prošlo 12 godina. Na redovnom pregledu mamografije, pre dve godine mi je dijagnostikovan benigni tumor, koji je pretio da pređe u nešto ozbiljnije. Morala sam da odradim operaciju dojke i da odstranim to što mi je ugrožavalo život. Na moju sreću, sve se završilo u najboljem redu. Ono što je ostalo iza toga, kao posledica smanjenja obima usled vađenja tog tkiva, jeste koža koja je visila oko moje dojke i koja je mnogo ružno izgledala. Osim toga, druga dojka je ostala manja i nekako kad ih pogledam, nisu bile istog oblika, ni veličine.

To mi se, naravno nikako nije dopadalo, a i mislila sam da više nisam privlačna. Morala sam da uradim nešto po tom pitanju. Nisam želela klasičnu operaciju silikonima, pa sam rešila da se podvrgnem laserskom povećanju, tj podizanju grudi. Muž je bio velika podrška i oslonac za mene u tim trenucima, pa smo zajedno otišli da odradim taj zahvat. Verujte, da je trajalo oko sat vremena. Puštena sam kući istog dana i baš sam zadovoljna postignutim rezultatima. Sada je sve kao i pre.

Svima koji su u mogućnosti, toplo preporučujem.”

Kada je u pitanju bilo kakavo ulepšavanje, najvažnije od svega je da postignutim rezultatima uspemo da popunimo rupe u samozadovoljstvu sopstvenog izgleda i dopadanja same sebi, pa onda i drugima. Radite ono što će vas da čini srećnima, jer samo tako jedna zadovoljna i ispunjena žena može da bude stub srećne i potpune porodice.

Bilo da odaberete hirurški zahvat ili nehirurški, izbor je pravi, samo ako vama tako odgovara.

Mi se nadamo da smo bar malo pomogli i olakšali u odabiru prave metode!