Da li tablete za povećanje grudi stvarno deluju?

Da li tablete za povećanje grudi stvarno deluju?

Želite da povećate svoje grudi, ali ne želite na operaciju? Postoje tablete za povećanje grudi koje tvrde da mogu da uvećaju grudi. O čemu je reč?

Lepe ženske grudi su divan prizor. Međutim, ne mogu se sve dame pohvaliti pozamašnim poprsjem. Ako ste među onima koje priželjkuju veće grudi, verovatno ste bar jednom naišli na tablete za povećanje grudi.

Radi se o tabletama koje treba da utiču na određene hormone, poput estrogena, za koje znamo da utiču na ženske fizičke atribute.

Ispitali smo za vas o čemu se radi i da li ima šanse da tablete za povećanje grudi budu koliko-toliko prirodan način da uvećate poprsje, a da ne morate da se okrenete plastičnoj hirurgiji.

Tablete za povećanje grudi ciljaju na hormone

Kao što već znamo, našu konstituciju u celini, pa i veličinu grudi, određuje više faktora. Glavni među njima su geni koje nasleđujemo, ali i tzv. ženski hormoni: estrogen i progesteron.

Sad, nije da je veličina grudi nepromenljiva tokom života. Znate i same da se veličina grudi menja i na mesečnom nivou (zbog menstrualnog ciklusa), ali verujemo da to nisu promene na koje ciljate.

Veće promene u veličini grudi moguće je donekle dostići na više načina. Možete, na primer, da radite vežbe za povećanje grudi koje ne samo da “pumpaju” mišiće grudi već ih i zatežu i očvršćuju. Zatim možete da u svoju ishranu uključite bilje koje sadrže fitoestrogene koji u ljudskom telu mogu da imitiraju hormone za rast grudi.

Ili možete da koristite hormonske tablete za rast grudi.

Postoje tablete koje se baziraju na već pomenutom bilju, u kombinaciji sa drugim sastojcima koji imaju za cilj da podstaknu telo na rast grudi.

Svakako da se preporučuje da kombinujete pristupe kako biste što više stimulisali telo na rast, jer ako samo pijete tablete, u najbolju ruku će vam trebati dugo da dođete do rezultata.

A kako uopšte rade hormonske tablete za rast grudi?

Postoje tri moguća efekta ovih tableta koji svi imaju za cilj povećanje grudi. Dakle, one mogu:

  • ili da oponašaju hormone u telu (ako oponašaju estrogen i progesteron onda stimulišu tkivo u grudima na rast, ako oponašaju prolaktin onda stimulišu laktaciju)
  • ili da stimulišu proizvodnju estrogena u telu
  • ili da blokiraju testosteron u telu koji, kao tipično muški hormon, zaustavlja rast grudi.

Postoje i estrogen tablete za rast grudi koje sadrže diosgenin, tj. hormon koji je u suštini biljna varijanta estrogena.

Bilje koje je osnova svih ovih tableta je mahom isto, samo se razlikuje količina koju različite formule koriste. Potražite tablete za povećanje grudi koje u sebi imaju piskavicu, morač, hmelj, damijanu, testerastu palmu, srdačicu i divlji jam.

Ne postoji način da vam kažemo kako će tačno delovati koje tablete za rast grudi. Ne znači da postoji formula koja je bolja od drugih jer sadrži više jednog ili drugog sastojka.

Svaka žena različito reaguje na hormone i svačiji metabolizam ih drugačije sintetizuje.To znači da ćete morati da isprobate, pa da vidite šta vam najviše odgovara.

A da biste izbegle potencijalnu alergijsku reakciju na određene sastojke, možda je bolje da najpre isprobate kreme za rast grudi ili čak čajeve i masažu za rast grudi.

Danijela je na prirodan način uspela da dobije bujnije i punije grudi i prezadovoljna je sada izgledom svog dekoltea i sa ponosom ga ističe. Ako vas zanima kako da zaobiđete tablete, a opet potpuno prirodno povećate grudi, pročitajte obavezno njeno lično iskustvo koje se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/krema-koja-mi-je-povecala-grudi/

Testirajte svoj organizam pre nego da počnete da pijete tablete za povećanje grudi i obavezno se konsultujte sa lekarom.

Još bolje, nije loše da kombinujete tablete, kreme i čajeve, ali i vežbe kako bi efekti bili bolji.

I pilule za kontracepciju su potencijalno tablete za rast grudi

tablete za povećanje grudi

Ne možemo da spomenemo hormonske tablete za tast grudi, a da ne pomenemo kontracepciju. Pilule za kontracepciju sadrže hormone estrogen i progestin, tj. njihove sintetičke varijante.

Prvi efekat ovih pilula jeste da se nivoi ovih prirodnih hormona u telu povećaju. A sa promenom u nivou hormona, dešavaju se i promene na telu.

Kada su grudi u pitanju, žene obično navode da primećuju da se im se grudi povećale kada počnu da uzimaju pilule ili da su promenile oblik. U većini slučajeva, međutim, ovo je simptom zadržavanja vode u telu (konkretno grudima) ili čak gojenja, jer je moguće da ćete zbog pilula za kontracepciju nabaciti koji kilogram.

Zbog toga pilule za kontracepciju nisu dobre tablete za povećanje grudi jer im je efekat privremen. Štaviše, veličina grudi može da se menja kao i u redovnom menstrualnom ciklusu bez kontracepcije, sa samo malo uvećanim efektima.

Sporedni efekti pilula za kontracepciju

Kao i svi preparati koje možete uneti u organizam, i pilule za kontracepciju mogu imati sporedne efekte. Kako biste sprečili da se oni jave, najpre nemojte uzimati ove pilule na svoju ruku jer ste čuli da su to dobre tablete za rast grudi.

Posavetujte se sa svojim ginekologom koji će najpre obaviti ispitivanja i hormonske testove, pa odlučiti šta je najbolja varijanta za vas.

Ali, u svakom slučaju, nemojte da vam motiv za uzimanje pilula bude povećanje grudi. Korist koju možete da izvučete je mala u odnosu na moguće komplikacije.

Ako ste ipak na kontracepciji, hajde da prođemo kroz najčešće sporedne efekte.

Najočigledniji sporedni efekat jeste poremećen menstrualni ciklus. Iako kontracepcija najčešće uredi ciklus, može se desiti da izazove previše menstrualnog krvarenja ili, suprotno, da krvarenje izostane.

Ostali najčešće prijavljeni sporedni efekti pilula za kontracepciju uključuju:

  • mučnine
  • glavobolje
  • bol u grudima i povećanu osetljivost
  • promene raspoloženja
  • izmenjen apetit.

Komplikacije koje su ređe, ali se i dalje mogu javiti uključuju povišen krvni pritisak, preveliko zgrušavanje krvi i nastajanje tromba, infarkt ili šlog.

Iako ovo sve zvuči strašno, treba reći da se kod većine žena ove komplikacije ne javljaju, ali ako već imate hronične bolesti vezane za kardio-vaskularni sistem, povišen holesterol ili ste pušač preko 35 godina, za vas postoji veći rizik od ovih problema.

Sporedni efekti tableta za rast grudi

Kao i pilule za kontracepciju, i tablete za povećanje grudi na prirodnoj osnovi mogu imati slične sporedne efekte. U suštini, sve što utiče na nivoe hormona u telu nosi potencijalnu opasnost da napravi problem sa svim sistemima na koje utiču hormoni.

Drugim rečim, sa svim sistemima ‒ tačka.

Da ni ne govorimo od opasnosti od alergijskih reakcija na tablete, naročito kod ljudi koji su osetljivi na alergene i to naročito ako ste alergični na polen.

Takođe, tablete za povećanje grudi često umeju da utiču i na dejstvo drugih lekova, pa vam se ne preporučuju ako pijete neku redovnu terapiju, kako ne biste sebi stvorili nepredviđene komplikacije.

Svakako vam se ne preporučuju ove tablete ako ste u trudnoći ili dojite, jer utiču neminovno i na laktaciju, pa se pojedini sastojci mogu preneti kroz mleko na bebu. Ma koliko da formule tvrde da su na bazi bilja, ne želite da se čak ni biljni elementi nađu u mleku kojim dojite svoje dete.

Upozorenje koje stiže od stručnjaka tiče se i ispitanosti ovih preparata, jer su oni često, kako kažu, klinički nedovoljno ispitani ili čak potpuno neispitani.

Drugim rečima, naročito kada je unošenje sintetičkih hormona ili čak i fitoestrogena u pitanju, nema dokaza da oni stvarno deluju.

Trećim rečima: može da bude da pomažu, ali ne mora da znači.

Tablete za rast grudi iskustva

Pojedina istraživanja u svetu pokazala su da su tablete za povećanje grudi prilično popularne među damama. Godišnje u Holandiji preparate ovog tipa koristi preko dvadeset hiljada žena.

Istraživanja koja su sprovedena u Britaniji pokazuju da su žene koje su učestvovale u probnom eksperimentu primetile povećanje veličine grudi i za tri broja.

Većina programa, ipak, ume da bude zamorna, jer ćete u nekim slučajevima morati da uzimate i po 10-15 tableta dnevno (mahom one koje su na bazi hmelja, kukuruza, heljde, slada, ječma i raža). Takođe je neophodno da popijete i 2 litra vode dnevno kada uzimate ovakvu terapiju.

Ono što korisnice ističu kao najgore od svega što se tiče ovih preparata jeste popiti ih. Često su tablete velike, pa ih je teško progutati, a isto tako su i neprijatnog mirisa i ukusa, naročito ako su na bazi žitarica.

Kada su u pitanju konkretno tablete od hmelja za rast grudi  iskustva su kod nas brojna i mahom pozitivna. Hmelj se često hvali kao možda i najbolja biljka za rast grudi. Već nakon 6 nedelja grudi postaju čvršće, kažu žene koje su ga koristile, a nakon 12 nedelja se i uvećavaju.

Međutim, ponekad će tabletama za rast grudi biti potrebno i do 4-7 meseci da pokažu prve efekte.

U svakom slučaju, kada ispijete terapiju i dobijete željene rezultate, preporučuje se da nastavite da pijete tablete za povećanje grudi, samo u smanjenoj količini, kako biste održavale punoću i čvrstinu.

Ako prestanete potpuno da pijete tablete, kažu iskustva, grudi će postepeno, ali sigurno, krenuti sa se opuštaju i smanjuju i na kraju će se vratiti u prethodno stanje.

Prema iskustvima, najsigurnije su one tablete za povećanje grudi koje je Evropska unija odobrila kao bezbedne po zdravlje, pa se dobro raspitajte pre nego što nešto kupite.

Što se tiče pozitivnih strana ovih tableta, osim što deluju na povećanje grudi, one jačaju i kosu i nokte. Prema iskustvima, i kosa i nokti brže rastu, a manje pucaju i teže se lome. Kosa dobija prirodni sjaj, a u nekim slučajevima primećeno je da tablete za rast grudi pozitivno deluju i na sprečavanje opadanja kose.

Tablete vam mogu pomoći i kod oblika grudi, mada ćete morati da radite i vežbe za oblikovanje grudi kako biste dobili što bolji efekat. Kada kažemo da želimo veće grudi, ne mislimo na one opuštene, nejednako popunjene, zar ne?

Tablete za rast grudi cena

Na našem tržištu možete naći različite tablete za rast grudi u apotekama i prodavnicama zdrave hrane, i to za ne tako velike pare.

U onim slučajevima kada su formule skuplje (najčešće kada kupujete preko sajtova proizvođača), često vam nude povraćaj novca u slučaju da tablete nemaju nikakvo dejstvo nakon 90 dana. Kod nas je postojao slučaj sa američkom markom tableta za rast grudi koje su pre par godina koštale oko 100 evra.

Kada je cena ovoliko visoka, obično se radi o paketu više proizvoda, koji može sadržati i prateći program vežbi i plan ishrane za veće grudi kako bi se postigli obećani efekti. U većini slučajeva, za ove tablete ćete morati da izdvojite daleko manje novca.

Naravno, ne očekujte da prođete sa manje od par hiljada dinara, jer nisu ovo baš ni samo vitamini za kožu i klasični suplementi. Ako i nađete nešto što je sumnjivo jeftino, dobro se informišite o proizvođaču, sastavu i efektima i obavezno pitajte lekara za mišljenje.

Pa, da li tablete za povećanje grudi zapravo rade?

tablete za rast grudi upotreba

Vreme je da donesemo presudu. Ima li koristi od tableta za rast grudi i da li one zaista rade?

Iskreno, ne možemo da vam garantujemo ni da rade, ni da ne rade. Istraživanja koja su sprovedena nisu temeljna. Onda kada su zvanične institucije ispitivale ove proizvode, fokus je bio na tome da vide jesu li relativno bezbedne po zdravlje.

Postoje slučajevi kada su žene zapazile rezultate, ali i ogroman broj onih koje nisu videle nikakav efekat. Kad uzmete u obzir sve potencijalne komplikacije koje tablete za povećanje grudi mogu izazvati, možda je pametnije ne petljati se s tim uopšte, već probati prirodne načine za povećanje grudi.

Ako se i odlučite da probate, dobro se raspitajte šta unosite u organizam. Još jednom ponavljamo: konsultujte se i sa lekarom o konkretnim preparatima koje želite da probate. Lekar će svakako imati u vidu vaše zdravstveno stanje, a i više znanja o tome kako određeni sastojci mogu da utiču na vas.