Povećanje grudi: svi načini i bitni saveti o njima!

Povećanje grudi: svi načini i bitni saveti o njima!

Povećanje grudi može se postići na veliki broj načina. Neki su su jeftiniji, neki skuplji, neki bole, a neki ne. U svakom slučaju, rešili smo da vam damo spisak svih načina na jednom mestu. Na vama je da se informišete, na nama da vam u tome pomognemo.

Predrasude su još uvek prisutne kada je uvećanje grudi u pitanju, pa ne možemo, a da ne pomenemo neke važne stvari pre nego se upustimo u avanturu. Velika je pomama za estetskom hirurgijom i stiče se utisak, što ima više onih koji negoduju, to je više žena koje uvećavaju i smanjuju pojedine delove tela.

Koliko god godina da imate, bitno je da shvatite važnu stvar:  Trendovi dođu i prođu. 

Bilo je veoma aktelno da se povećavaju i usne i grudi hirurškim putem, a sada ste svedoci toga da je sve više žena koje vade silikone.

Ako se odlučujete na neki korak, trudite se da to ne bude zbog mode, trenda, zato što to drugi rade, već se potrrudite da to bude isključivo zbog vaših želja i potreba.

Dakle, neke od promena o kojima govorimo veoma su ozbiljne i nećete ih moći tek tako skloniti, dok su neke privremene, pa je njihovo dejstvo kraće.

Pre nego što se odlučite za neku radikalnu promenu povećanja grudi, dobro razmislite šta je to što želite i šta je to što vam je potrebno, pa tek onda realizujte.

Dragica je igrala na sigurnu kartu. Htela je veće i punije grudi, ali ne i rizik. Ona je povećala svoje grudi prirodnim putem i oduševljena je svojim izborom, ali i rezultatima. Grudi su joj punije, čvršće, zategnute, a sve to je postigla krajne jednostavno. O čemu se radi, pročitajte i sami u priči koju je podelila sa nama. Njeno lično iskustvo je na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-prirodno-podigla-opustene-grudi-i-povecala-ih/

Ako ste sigurni da je augmentacija grudi ono što oduvek želite, nemojte se obazirati na to šta kaže okolina. Uvek će biti onih koji ne razumeju, kao i onih koji ne žele da razumeju. Oni najčešće priželjkuju što i vi, ali nemaju hrabrosti da u to krenu.

Rešili ste da probate?

Evo koje načine za povećanje grudi možete uzeti u obzir!

Hirurško povećanje grudi

Ovo je najozbiljnija promena od svih koje su ovde nabrojane, kada je povećanje dojki u pitanju.  Za nju vam treba najviše hrabrosti i najviše razloga da je sprovedete u delo, pošto je u pitanju ozbiljna hirurgija i predstavlja trajnu promenu. Nije da posle nje nema nazad, možete izvaditi sve što ste ugradili. Dakle, ponovo se operisati! Kako to podrazumeva novu intervenciju, onda je važno naglasiti da hirurško povećanje grudi nije baš jednostavan proces.

Ovakav vid menjanja tela podrazumeva operaciju u pravom smislu reči, odnosno, izvodi se u opštoj anesteziji. Tu nije kraj. Postoji i postoperativni proces. Stručnjaci kažu da je on individualan i traje od 3 do 7 dana. Postoji rana kojoj treba određeno vreme da zaraste i praćenje koje podrazumeva proces.

Ovde spadaju sledeće metode povećanja grudi:

Ugradnja silikona

Jedna od najpopularnijih metoda povećanja grudi je svojevremeno bila ugradnja silikona. Malopre pomenuta anestezija, kao i rezovi koje treba obaviti, tiču se upravo nje. Ovde se operacija povećanja grudi radi tako što se u njih ugrađuju silikonski implanti. Priprema za  ovaj tretman je neophodna.

Možete birati jedan od 3 vrste reza za stavljanje silikonskih implantata u grudi:

  •  rez ispod dojke,
  • rez ispod pazuha i
  • rez oko bradavice.

Doktor je taj koji daje svoje mišljenje i onda ubacuje zaobljeni ili okrugli implant u prostor vaših dojki, u zavisnosti od toga kakav oblik grudi želite.

Pošto je to strano telo, veoma je važno kako će vaše telo prihvatiti da se nešto u njega ugradi. Moguće su infekcije rane, osećaj težine u prvih mesec dana, dok se ne naviknete, a uključena je i mogućnost pucanja, odnosno, izlivanja implanta, koji mora biti zamenjen.

U 90% slučajeva ovo je trajna intervencija, a posle više godina, čak i decenija, zbog starenja, spuštanja ili pomeranja, može biti potrebna korekcija.

To je barem ono što tvrde hirurzi.

Za ovu intervenciju morate biti sigurni da je želite, jer žrtva koju podnosite može biti velika.

Povećanje grudi silikonima se preporučuje ženama čije su se dojke potpuno razvile, onima koje već godinama nisu zadovoljne njihovim izgledom.  Onima koje imaju asimetriju, kao i ženama kojima su grudi izgubile volumen  i opustile se.

Povećanje grudi laserom

Ovo je još jedan od hirurških načina povećanja grudi i podrazumeva ugradnju silikona, ali tako što se rez, najčešće ispod dojki, pravi laserom, a ne skalpelom.

Metoda povećanja grudi laserom je dosta zahtevna, jer rad laserom iziskuje pravog profesionalca koji mora zaštititi sebe i pacijenta. Radi se u anesteziji, a za razliku od običnog sečenja, postoperativni tok je mnogo lakši, kao i sama rana, koje gotovo da nema. To će značiti da je laser mnogo udobniji za pacijenta nego skalpel, ali, kao što rekosmo, ta operacija je teža za onoga ko je izvodi.

Rezultat će biti isti, kao i kod ugradnje silikona. Ovo i jeste operacija ugradnje silikona, samo što procedura podrazumeva drugačije pravljenje rezova. U konsultaciji sa hirurgom trebalo bi odlučiti koji metod je bolji za vas.

Ako su ovo previše drastični načini augmentacije grudi, ne brinite!

Postoji i ovo!

Nehirurško povećanje grudi

Kod nehirurških povećanja grudi, moramo pomenuti da nema totalne anestezije. Ona je lokalna i odnosi se na onaj deo tela na kome se intervencija vrši.

Takođe, kod ove vrste intervencije nema rezova, sečenja, sve se obavlja uz pomoć igle.

Za razliku od hirurških intervencija i operacija, rezultati ove metode povećanja dojki su kratkotrajnije. Iako mogu da budu aktuelne i po nekoliko godina, svakako im vremenom treba rekonsrukcija. U tom smislu su manje isplative, ali su zato bezbednije.

Tu spadaju sledeće metode:

Povećanje grudi sopstvenim masnim tkivom

Kada je reč o tome kome bi odgovarala ova vrsta intervencije, onda da kažemo da bi ona bila odgovarajuća ženama sa viškom kilograma! Ne odgovara mršavim osobama, jer podrazumeva isisavanje masnog tkiva iz pojedinih delova tela (kao što su bokovi, butine, stomak, tamo gde se masnoće najviše talože) koje se onda  ubrizgava se u grudi.

Metoda povećanja grudi sopstvenim mastima je pogodna za žene koje su skoro dojile,  jer su njima grudi od dojenja često opuštene,  a takođe često i imaju višak kilograma. Evo još načina kako podići opuštene grudi posle dojenja.

Prednost ovog načina povećanja grudi  je što nema rezova, već se masno tkivo izvlači i ubrizgava u dojke. Dakle, radi se o filerima.

Takođe je prednost i liposukcija koja doprinosi smanjenju kilograma, a povećanju grudi.

Lipofiling, kako se još naziva ovaj tretman, kao i prethodnu intervenciju, mora obavljati lekar. Šta više, to mora biti lekar koji ima višegodišnje iskustvo kada je estetska hirurgija u pitanju, kako bi stvari protekle u najboljem redu.

Povećanje grudi aquafilling gelom

Ova vrsta intervencije podrazumeva ubrizgavanje posebnog gela u grudi. Aquafilling gel sastoji se od fiziološkog rastvora i katjona kopolamida, koji dobro reaguju u kombinaciji sa vašim telom, tako da nema bojazni da će doći do nuspojava.

Ova intervencija se preporučuje onima koji ne žele velike i drastične promene augmentacije grudi, nego svega jedan broj.

Aquafilling gel je namenjen minimalnim korekcijama grudi, a ako želite ozbiljnije promene, morate uraditi nešto što je hirurško.

Povećanje grudi krvnom plazmom

Još jedan od tretmana iglom, koji podrazumeva pre svega vađenje veće količine krvi, pa onda iz krvi vađenje krvne plazme, koja se kasnije, iglom ubrizgava u grudi radi njihovog uvećanja.

Povećanje grudi krvnom plazmom ne mora da podrazumeva čak ni lokalnu anesteziju, pošto je sve toliko bezbolno, da je suvišno i govoriti o nekom postoperativnom procesu oporavka. Važno je napomenuti i to da ova vrsta intervencije takođe nije previše trajna. Zapravo, jednom godišnje biste je morali ponoviti. Ono što se ovde radi je zapravo više jačanje kože grudi koja onda kada je čvršća, drži grudi uzdignute i čini da imaju veći volumen. U pitanju je dakle više podizanje grudi.

Povećanje grudi hijaluronom

Ova intervencija je takođe gotovo bezbolna i podrazumeva takođe unošenje hijalurona iglom u grudi. Hijaluron je pogodan i za povećanje usana, kao i za popunjavanje bora, tako da se u poslednje vreme koristi za sve vidove sličnih intervencija povećanja grudi bez plastične operacije.

Potpuno je bezbedan, ali ne i trajan! On se nakon određenog vremena odstranjuje iz organizma, tako da ćete i njega morati češće da obnavljate.

Ono što važi za uvećanje grudi masnim tkivom, aquafilling gelom, krvnom plazmom i hijaluronom, to je da su vam one kao neka druga metoda ulepšavanje! Morate ih uvesti u svoju rutinu i odlaziti na te tretmane redovno, ako hoćete da rezultati opstanu.

To neće biti jednom mesečno – biće jednom godišnje ili jednom u nekoliko godina, ali će podrazumevati da morate sve to s vremena na vreme uraditi za željeni izgled.

Kod hirurških tretmana je prednost što ne morate ponavljati toliko puta. Takođe, oporavak traje kraće.

Od vas zavisi šta ćete odabrati.

Nehirurški načini augmentacije grudi jesu manje trajni, ali su zato prirodniji i bezbedniji.  A i to što nisu trajni im može biti plus,  jer ako se nakon nekog vremea predomislite, onda nećete morati ništa da radite – samo da čekate da dejstvo prođe.

Tablete za povećanje grudi

Ako ni igla nije opcija koju vi preferirate, ima još bezbolnijih načina da povećate dojke, a jedan od njih je tabetama za povećanje grudi. To su tablete koje utiču na hormone u telu, pre svega na pojačanu proizvodnju estrogena, kao i na smanjeno lučenje progesterona i tako podstiču grudi da porastu.

Možemo ih uporediti sa pilulama za kontracepciju, pošto i one utiču na hormone. A kako znamo da organizmi različito reaguju na različite supstance, onda bi trebalo da se konsultujete sa lekarom pre nego što se odlučite za ovako nešto. Bez pregleda lekara ne uzimajte ih.

Trake za povećanje grudi

Ovo je jedno potpuno neinvanzivno, a trenutno rešenje za veće grudi. Odmah shvatate da se ne radi o trajnom, već privremenom rešenju, koje vam može pomoći da svoje grudi podignete za 3 do 5 cm.

To su providne trake za povećanje grudi koje se lepe za vaše telo. One ne štete koži ni grudima, a mogu biti odlične za pojedine specijalne prilike kada biste želeli da vaše grudi izgledaju sjajno. Ako su vam grudi dobre veličine, ali vam se ne dopada kako stoje,  onda saznajte još načina za podizanje grudi.

Prirodno povećanje grudi

Pored dva navedena metoda, imate i treći, koji smo nazvali prirodnim povećanjem grudi.

Ovaj način obuhvata sve darove iz prirode koje možete iskoristiti kada je u pitanju augmentacija grudi i vaš savršen dekolte.

Ova kategorija je, barem što se tiče zdravlja, najpreporučljivija, upravo zato što podrazumeva samo prirodne sastojke u nezi grudi. Nije trajna, tako da, ako se predomislite, samo zaustavite postupak i stvari se vraćaju u prvobitno stanje.

Ovo jednostavno morate probati!

Prirodna krema za povećanje grudi

Kreme mogu biti odličan izbor, zato što neguju svojim prirodnim sastojcima, a pri tom utiču i na povećanje vaših grudi. Krema koja se izdvojila svojim biljnim sastojcima i efektom koji postiže, zove se Megagrudin.

Ne samo što savršeno neguje, ona je odlična da vam grudi podigne i zategne taman toliko da vam dekolte bude savršen. O njenoj 100% prirodnosti i efikasnosti najbolje govore zadovoljne korisnice, a o samom proizvodu se možete informisati na linku https://megagrudin.com/

Masaža za veće grudi

Masaža je lek za mnoge bolesti i anomalije, tako i masaža za povećanje, odnosno, zatezanje grudi, može biti od ključnog značaja. Grudi su izgrađene od mišića i masnog tkiva, tako da se mišićnom stimulacijom grudi mogu podići za broj i jednostavno, bolje izgledati.

Odlična kombinacija bila bi masaža uz korišćenje neke prirodne kreme za povećanje grudi. Napadate problem sa obe strane i pri tom efekti će biti mnogo bolji i mnogo ozbiljniji.

Prirodne metode možete kombinovati, tako da ne bi bilo loše da priključite još neku.

Hrana za povećanje grudi

Pored toga što možete koristiti masažu za uvećanje poprsja, bilo bi dobro da je kombinujete da nekim prirodnim stvarima o kojima ćete više pročitati u nastavku. Jedna od njih je i hrana za uvećanje grudi.

Verovali ili ne, neke namirnice su dobre za vaše grudi, tako da ih možete češće koristiti za lepši dekolte. Da ne bismo dužili, u tekstu o hrani za veće grudi imate sve informacije o tome šta treba jesti. Svom svakodnevnom jelovniku priključite nešto od predloženog i posmatrajte kako vam dekolte deluje sve lepše i bujnije.

Čajevi (biljke) za povećanje vaših grudi

Upravo jedan od prirodnih sastojaka koje možete priključiti hrani jeste i čaj za povećanje grudi. Čajevi su izuzezno lekoviti, a vi možete pronaći onu kombinaciju koja bi bila najbolja da radi za vas iznutra, tako da reguliše vaše hormone i zajedno sa hranom pomogne da se grudi učvrste.

Ne časite ni časa, pogledajte koje su to biljke za rast grudi koje možete svakodnevno konzumirati.

A tome dodajte i ovo!

Vežbe za povećanje grudi

Kao što bodibilderi pumpaju vežbanjem neke delove svog tela (ruke, noge, ramena, grudni koš), tako i žene mogu doprineti da se vežbanjem njihove grudi zategnu i da deluju veće i izazovnije.

Verovatno ste i primetili da veliki broj žena koje poklanjaju pažnju svome telu i telovežbi imaju zategnute i čvrste dojke. E, pa, to možete biti i vi!

Malo svakodnevnih, a pravih vežbica, može učiniti čuda za naše telo. Tu ubrajamo i grudi.

Isprobajte i jelen vežbu za povećanje grudi.

Povećanje grudi cena

Teško je govoriti o ceni jer je jako individualno i zavisi od slučaja do slučaja. Nije isto raditi lifting grudi i ugradnju implantata, odnosno nije isto da li se radi operacij ili rekonstrukcija radi povećanja grudi na neki drugi način. Takođe, ni materijali koji se koriste za filere nisu isti.

Sa nekim metodama koje su prirodne zapravo možete proći i dosta jeftino.

Svakako, najbolje je da se o tome posavetujete sa lekarom, a ovaj tekst uzmite samo informativno,

Nadamo se da vam je ova klasifikacija načina za povećanje grudi pomogla da pronađete za sebe ono što vam je potrebno.

Razlikujemo se prema razmišljanju i izgledu, pa su i potrebe svih nas različite. Nemojte se hvatati za trendove. Odaberite ono što odgovara vama i vašem obliku grudi!