Da li ste probali ricinusovo ulje za povećanje grudi?

Da li ste probali ricinusovo ulje za povećanje grudi?

Ricinusovo ulje za povećanje grudi je fora ili stvarno radi? I mi smo se zapitali i poželeli da razotkrijemo misteriju. Evo detalja ovde!

Na pomen ricinuovog ulja, reakcije su razne. Neki se nasmeju jer pomisle na stomačne tegobe. Ženama je ono prva asocijacija na lepu kosu. Poznato je po tome da poboljšava njen rast. Inače je poznato po tome da poboljava rast svih poželjnih dlaka na telu i licu. Rado je korišćeno za obrve i trepavice.

Pored toga što poboljšava rast, ono i neguje kosu. Zato ga dame i vole.

Otkuda u celoj priči grudi? One su oduvek želja svih žena. Kompleksi ako su grudi male spadaju u neke od ozbiljnijih. U moru preparata koje nalazimo po apotekama, uvek se uhvatimo za neki koji je prirodniji i samim tim adekvatniji za korišćenje.

Ideja da se ricinusovo ulje koristi za grudi mora da je potekla od ideje gde on pomaže rast kose. Rast kao takav njegova je specijalnost, pa zašto ne bi pomogao i u ovome? Ima li nečega dobrog u ricinusovom ulju za kožu? Može li pomoći u lečenju i da li je dobro samo za rast grudi?

Hajde da proverimo.

Kako deluje ulje ricinusa na grudi?

Kada se navode razlozi zašto je dobro ricinusovo ulje, u jedan od glavnih razloga spada ricinoleična kiselina. Kada je u pitanju delovanje ovog ulja na grudi, ono poboljšava cirkulaciju krvi kroz ćelije. Zato podiže grudi, jača mišiće i oblikuje bistu.

povecanje grudi ricinusovim uljem

Osim ovoga, ricinusovo ulje bogato je i vitaminom E. Nema potrebe komentarisati koliko je ovaj vitamin značajan za kožu celog tela. Svaka dobra krema ga ima jer podstiče proizvodnju kolagena, čini kožu hidriranijom i mekšom. Štiti od dejstva slobodnih radikala, što je još jedna od prednosti kada je koža u pitanju.

Poboljšava izgled kože. I koži na grudima je takođe važno da izgleda lepo. Samim tim što je negovana, ona čini da je bista sjajnija.

U njegovom sastavu su i stearinska, linoleinska i dehidroksistearinska kiselina. Sve one su poznate po tome što štite i regenerišu kožu. Veoma je važno da koža na grudima bude regenerisana.

Lepe grudi su san svake žene. Zamislite da postoji prirodno sredstvo koje se bez štetnih hemikalija bori za lepotu grudi? Ricinusovo ulje ili nešto drugo? Danijela je otkrila!

Posle mnogo kompleksa, naročito onih tinejdžerskih, razmišljala je i počela da skuplja novac za intervenciju na grudima. Ko još može podneti da se stidi svog tela?

Sasvim slučajno, nabasala je na internetu na prirodno sredstvo. Misleći kako ne sme bilo šta da stavlja na grudi, dobro je proučila uputstvo. Preporuke su bile ogromne, ali je bila skeptična. Posle mesec dana mazanja, nije mogla da se zahvali na komplimentima koji su pristizali. Naročito od muškog pola!

Znamo, sad i vas zanima o čemu se tu radi? Evo, da ne nagađate više, pročitajte njeno lično iskustvo na ovom linku: https://minutzamene.com/krema-koja-mi-je-povecala-grudi/

Zašto da taji? Naprotiv, želi svima da pomogne da se osećaju sjajno kao ona!

Ricinusovo ulje za grudi – prednosti?

Jedna od prednosti ricinusovog ulja je njegova ekonomičnost. Možete ga nabaviti bukvalno u bilo kojoj apoteci. Cena je simbolična, između 200 i 300 rsd. Bočica je mala, od 50 ml. Ipak, ovo ulje je masno i dosta traje. Nema potrebe brinuti se. Koegzistencija mu je veoma gusta. Malo ga je teže razmazati, ali kada se razgreje, taj se problem da rešiti.

Njegovi neškodljivi sastojci su takođe plus. U ovom ulju nema ničega što bi na bilo koji način šetetilo vama i vašoj koži. Naravno da postoji mogućnost alergija ili neke vrste netolerancije na njega. To se proverava jednostavnim mazanjem na podlakticu. Ako ne odreaguje, slobodno ga koristite.

Ipak, sastojaka koji bi na bilo koji način naštetili organizmu, nema.

Ricinusovo ulje za povećanje grudi

Sada da konkretizujemo problem. Pitanje koje se nameće je: Može li ricinusovo ulje pomoći povećanju grudi?

Budimo iskreni, za povećanje, koje podrazumeva nekoliko brojeva veće grudi, situacija je ipak komplikovanija.

Postoje tehnike, koje uključuju i ajurvedu, a koje mogu pomoći da situacija sa grudima bude bolja. Ipak, za neko povećanje, koje podrazumeva da se dekolte drastično promeni i da dobije na volumenu, nećemo da se lažemo. To baš i nije moguće ovim uljem. Potrebno je neko specijalizovanije sredstvo, poput krema.

Mnoge žene koje žele drastičnu promenu odlučuju se za silikone u grudima.

Ono što možemo da očekujemo, jeste fino zatezanje opuštenih grudi, o kome će biti reči u nastavku.

Stimulacija žlezda u grudima masažom je moguća. Ricinusovo ulje je u tim svrhama odlično. Hormoni su ti koji takođe u mnogome utiču na oblik grudi. Grudi u trudnoći, to je potpuno druga priča. Estrogen, prolaktin, sve to utiče na njih i na dobar osećaj.

Ricinusovo ulje za učvršćivanje grudi

Kada su grudi koje su izgubile volume u pitanju, tu i te kako može pomoći nešto što najjednostavnije možemo objasniti kao masažu grudi ricinusovim uljem.

Svaka masaža je sama za sebe veoma prijatna. Ipak, masaža grudi ume zaista da opusti, ali i da učini bistu lepšom. Zato veoma je preporučujemo! Poboljšaće prokrvljenost i grudima dati jednu novu dimenziju.

Prvo je preporuka da se opustite u toploj kupki. Piling celog tela s vremena na vreme je blagotvoran. I pred masažu grudi može veoma prijati. Kada ste se dobro opustili, onda je vreme za masažu grudi ricinusovim uljem.

 • Blago ga zagrejte između prstiju i počnite  sa donjeg dela grudi. Povlačite ih lagano na gore, nikako ne praveći nagle ili grube pokrete. Masaža je prvo od spolja, ka unutra. Zatim, polazite od unutra i vučete ka spolja.
 • I dalje ste na donjem delu grudi. Uhvatite ih dlanom i blago stiskajte, podižući ih na gore. To će veoma dobro uticati na njihov oblik.
 • Onda, na koncu masaže, pređite na gornji deo i vucite ka spolja, kao da ih razdvajate. Vrlo kratko to radite, a onda blagim pokretima kružite prstima oko dojke.

Ricinusovo ulje će veoma blagotvorno uticati. Ono prodire duboko u kožu, utičući na ćelije. One postaju aktivnije. Prokrvljenost je bolja. Grudi su, samim tim, zategnutije. Naravno, masažu treba ponavljati, u razumnim razmacima. Jednom nedeljno biće sasvim dovoljno za savršene rezultate.

Sačekaćete posle masaže da se ulje još malo upije, višak odstranite.

Kako se još koristi ricinusovo ulje za grudi?

Masaža ricinusovim uljem jedan je od načina kako ga možete upotrebljavati. Na ovaj način će imati veoma korisne efekte. Ipak, evo još jednog univerzalnog načina kako takođe možete upotrebljavati ricinusovo ulje za grudi i imati zaista fantastične rezultate.

To su takozvane obloge od ricinusovog ulja.

Za ovu oblogu biće vam potrebne sledeće stvari:

 • hladno ceđeno ricinusovo ulje (ima ga u apoteci)
 • čista gaza
 • plastična folija
 • peškir
 • nešto za zagrevanje (termofor, plastična flaša napunjena toplom vodom)

Ulje treba blago zagrejati. Stavljanje na vatru nije najbolja opcija. Možda samo da stoji neko vreme u toploj prostoriji, na nekom osunčanom mestu, na radijatoru… Uljem natopiti gazu i staviti na grudi. Preko toga staviti foliju, odnosno, najbolje onaj providni papir za pakovanje. Obmotati ga oko biste.

Najbolje bi bilo da onda legnete neko vreme. Stavite peškir i preko njega nešto toplo, recimo termofor. Zagrevanjem podstičemo aktivne materije da prodiru dublje. Oko sat vremena bi bilo dobro da se ovo drži na grudima.

Veći deo ricinusovog ulja će biti upijen. Višak skinuti tuširanjem. Kao piling tom prilikom koristiti najbolje sodu bikarbonu.

Gazu koju ste natopili čak ne morate bacati. Možete je neko vreme čuvati i koristiti po potrebi, uvek zagrejanu pre upotrebe. Tek kad primetite da je ulje promenilo miris, napravite nvou gazu. Možete 40 dana sa prekidima koristiti ovu oblogu, a zatim mesec dana napraviti pauzu.

Ovaj način aplikacije veoma je blagotvoran. Podsticaće bolju prokrvljenost krvnih sudova na grudima. Grudi će delovati jedrije i zategnutije. Koža na grudima biće elastičnija i mekša. Zato je ovaj recept veoma koristan.

Da li je bezbedno koristiti ricinusovo ulje za grudi?

Uvek kada nešto treba uneti u organizam ili naneti na telo, pitamo se koliko je to bezbedno i ima li nekih nuspojava.

S obzirom na to da se ovde  o mazanju na telo, situacija je malo relaksiranija. Ipak, treba imati dozu predostrožnosti. Prvo, sve što stavimo na kožu u kratkom vremenskom periodu završi u krvi. Nije mala stvar i treba voditi računa o tome.

Drugo, grudi spadaju u veoma osetljivo područje. Tu su žlezde. Mlečne žlezde su veoma važne jer nam pomažu u najosetljivijem i najlepšem period života, majčinstvu. Grudne žlezde ne smeju da se iritiraju ni zbog brojnih oboljenja koja vrebaju u današnje vreme.

Iako se ricinusovo ulje preporučuje i u nekim teškim stadijumima bolesti grudi, nećemo davati ovakve preporuke. Bavimo se isključivo ulepšavanjem, a lečenje ostavljamo onima koji su za to školovani.

Ipak, rizici postoje, a tiču se osetljivosti kože na ricinusovo ulje. Naime, koža može burno odreagovati na neke od sastojaka. Crvenilo, osip, samo su neke od nuspojava. Zato, pre nego što stavite na grudi, isprobajte ricinusovo ulje na podlaktici. Ako tu nema reakcije, neće je biti ni na grudima.

Trudnice i dojilje zbog specifičnosti životnog perioda ne bi trebalo da mažu bilo šta na grudi dok ne prođe određeno vreme. Tek kada se majka oporavi i kada prestane sa dojenjem, može početi sa mazanjem. U tom period su grudi i inače veće. Nema potrebe da se eksperimentiše.

Alternativa ricinusovom ulju za grudi

Pošto smo konstatovali da ricinusovo ulje može podići i zategnuti, ali ne i povećati značajno grudi, evo nekoliko alternative koje možete isprobati. Efekat će biti odličan! I neće biti onih nezgodnih fleka koje se potencijalno mogu javiti sa ricinusovim uljem.

ulje ricinusa za grudi

 • Kreme za grudi su jedan od povoljnijih, a efikasnijih načina da grudi povećate. I to baš! Pre svega, neinvazivan su metod, za sve one koji se plaše noža i krvi, postoperativnog bola i oporavka. Neke od njih su na potpuno prirodnoj bazi, bez štetnih sastojaka koji mogu naštetiti grudima. Nema fleka, ispiranja, nema opasmosti da se krema užegne.Neki od sastojaka, kao što su piskavica, ekstrakti čička, šipurka i noćurka, ulja kao što su bademovo i maslinovo, pomoći će da koža grudi bude mekanija i zategnutija. Grudi će biti čvršće, podignutije i vizuelno veće, a vi zadovoljniji.
 • Tablete za povećanje grudi su još jedan od načina kako možete uticati na oblik svog poprsja. Naravno da i ovde postoje rizici, ali detaljno proučite sastave pre nego što se odlučite za neke od njih. Njbolje je da se konsultujete sa lekarom.

Sledeće metode su mnogo bolnije nego prethodno navedene. Skuplje su, invazivnije, zato razmislite dobro o njima.

 • Aquafilling je jedna od popularnijih metoda za povećanje grudi. Nije operacija, ali podrazumeva igle i ubrizgavanje filera u tkivo dojki. Ovo je jedan od načina da na neko vreme popravite oblik svojih grudi i učinite ih izazovnijima. Efekti traju određeno vreme, a onda se postupak mora ponoviti.
 • Povećanje grudi sopstvenim masnim tkivom jedna je od metoda koje takođe u poslednje vreme zauzima bitno mesto. Masnoće se usisavaju iz delova tela gde ih ima više i onda ubrizgavaju tamo gde nedostaju, u grudi. Pročitajte i informišite se o ovom pomalo čudnom zahvatu, koji takođe ne podrazumeva operaciju.
 • Sada već dobro poznati silikoni u grudima još su jedan način da grudi dobiju željeni oblik. Naravno, ova metoda je invazivna i podrazumeva operaciju. Silikonski implanti su strano telo i  moguće je da vaše neće dobro da ga prihvati. Zato, oprezno pre nego što se odlučite na ovako nešto.

Ako želite brz, a zadovoljavajući efekat, onda je krema  najbolji izbor. To je najjeftinija, a ujedno i najefikasnija varijanta. Mnogi je praktikuju bez bojazni da će svome telu naškoditi.

Iskustva sa ricinusovim uljem za grudi

Imamo da podelimo sa vama nekoliko iskustava o ricinusovom ulju za povećanje i oblikovanje grudi. Naš je utisak da ovo ulje nije još u čestoj upotrebi u ove svrhe.

Maja

Mazala sam ricinusovo ulje na grudi. Počela sam to ne zato što sam želela da ih povećam, već što sam imala nekim problema, pa su mi drugarice preporučile. Samo se istuširam i namažem ga na svaku dojku. Prijatno sam se iznenadila kada sam primetila da mi je bista nekako lepša. Koža je stvarno dobila poseban sjaj. Da li su bile podignutije? Nisam sigurna, ali mi je dekolte izgledao bolje.

Sara

Mazala sam ricinusovo ulje na grudi u želji da mi pomogne da budu veće. Nisam primetila nikakvu značajnu razliku u veličini. Jedino sam bila zadovoljnija kožom na grudima. Razliku i to ne beznačajnu, napravila mi je krema Megagrudin koju sam naručila preko internet. Mažem je i sada sporadično. Grudi su nekako podignutije, oblikovanije. Imamutisak da su za broj veće, ako ne i više. Push up brus je za mene prošlost.

Ako i vi želite neudobne brushaltere da ostavite iza sebe i da imate samopouzdanja u svakoj prilici, isprobajte ricinusovo ulje ili neku od alternativa za povećanje grudi. Bićete sigurniji u sebe!