Kako prirodno povećati grudi? Otkrivamo vam 7 dobrih načina!

Velike grudi da su simbol ženstvenosti. A šta ako baš i niste obdarene? Implanti nisu jedino rešenje! Otkrićemo vam kako prirodno povećati grudi.

Jesu li lepe i velike grudi zaista toliko bitne? Potpuno je drugačije kada to gledate iz muške  i iz ženske perspektive. Muškarci ih jednostavno vole. Neki vole velike, neki vole malo manje, ali malo koji muškarac biće odušvljen ženskim telom bez ovih oblina. Ženama je, sa druge strane, teško udovoljiti. Prevelike grudi smetaju, premale su opet kompleks za sebe i malo koja je oduševljena onim što ima ispod majice. Pritiskamo ih, guramo u brushaltere sa jastučićima, nameštamo da stoje tamo gde smo zamislile, sve u cilju da imamo savršen dekolte.

Lep dekolte privlači mušku pažnju. Ili, ako ste u sred ozbiljnog razgovora, odvlači je.

Postoji ta prirodna potreba da se dopadnemo ljudima oko sebe, kao i potreba da se dopadnemo suprotnom polu. Naravno, bitno je i voleti sebe. Ne treba da budete specijalno pronicljjivi da shvatite koliko se obline , dobre grudi i savršena zadnjica visoko rangiraju  u oceni seksipila. Postoje spekulacije da smo tako prirodno programirani jer ovi atributi ukazuju na plodnost. Takođe postoje i spekulacije da smo istrenirani da cenimo ove kvalitete, jer su male grudi podjednako funkcionalne kao i velike.

Čini se da poslednjih godina modni kreatori pokušavaju da nas ubede u suprotno i forsiraju manekenke i modele koji su mršavi, anoreksični i bez oblina, ali nekako im ne polazi za rukom. Plastični hirurzi imaju sve  više posla, implanti se ugrađuju u grudi, zadnjicu, usne, a sve u svrhu seksipila.  Zato se devojkama koje nemaju bujno poprsje (ili ga gotovo nemaju uopšte) javlja potreba da znaju kako prirodno povećati grudi. Jer operacija je ipak drastičniji i bolniji zahvat koji može imati i neželjene posledice.

Saznajte sve o ugradnji silikona u grudi!

Od čega rastu grudi?

Grudi počinju da rastu u pubertetu i njihova veličina uglavnom zavisi od genetskih predispozicija.  Rastu do ranih dvadesteih godina, ali izvesni  faktori mogu da uslove da one rastu i nakon tog perioda. Neki od takvih faktora su trudnoća i dojenje.

Odličan način su i prirodne kreme za povećanje grudi. Uostalom, morate da pročitate i kako je moja drugarica Danijela drastično povećala grudi na ovaj način, njeno iskustvo je na linku:  https://minutzamene.com/krema-koja-mi-je-povecala-grudi/

Grudi su napravljene od masnog tkiva pa je samim jedan od faktora koji utiče na njihovu veličinu i količina masnog tkiva na vašem telu. Ukoliko ste premršavi i nemate obline, treba da znate da jedan od odgovora na pitanje kako povećati grudi prirodno leži u odgovoru na pitanje  kako da se ugojite.

Međutim ,ko još želi da se ugoji da bi imao velike grudi? Cilj je ravan stomak, tanak struk i bujno porsje. E to može da vam priušti povećanje grudi sopstvenim masnim tkivom.

Pored toga što na povećanje grudi utiče telesna težina, treba napomenuti da svoju ulogu igraju i hormoni. U najvećem broju slučajeva uopšte nismo svesni njihovog značaja. Oni regulišu brojne funkcije u našem organizmu, od osećaja sreće ili tuge, pa do oblika i veličine poprsja. Za ovu problematiku možemo posebno da izdvojimo značaj estrogena, progestereona, prolaktina i hormona ljudskog rasta.

Estrogen je  hormon koji je odgovoran za tipične ženske karakterestike, uključujući i obline. Hrana bogata estrogenom može da bude dobar način za povećanje grudi prirodnim putem. Na isti način deluju i kontraceptivne pilule sa velikom dozom estrogena.

Progesteron je zaslužan što jednm mesečno imamo menstrualni ciklus, ali i za neke prateće projave  koje prethode mesečnom krvarenju kao što je povećanje grudi.

Prolaktin je hormon mlečnih žlezda, zaslužan za gomilanje masti u grudima. Najviše se luči tokom trudnoće i dojenja, ali njegov rast može biti stimulisan određenim biljkama i masažom grudi.

Hormon ljudskog rasta zaslužan je rast svih organa u telu. Svoj vrhunac delovanja dostiže u periodu adolescnecije, ali nakon toga ne prestaje. Možete ga stimulisati adekavtnom ishranom, odmorom i vežbanjem.

Pa, kako onda povećati grudi na prirodan način?

Ako podstaknete proizvodnju pravih hormona, vaše grudi mogu postati veće

7 načina da prirodno povećate grudi

Gore navedena receptura ne zvuči nimalo lako, zar ne? Jer kako zaboga uticati na proizvodnju i lučenje određenih hormona u našem telu?  Nije nemoguće, ali nije ni magično. Izdvojili smo 7 načina na koja to možete uraditi:

Ishrana u službi povećanja grudi prirodnim putem

Ne verujete da je moguće ishranom uticati na obim grudi? Razmislite još jednom. Da li ste viđali muškarce koji imaju višak kilograma i grudi skoro kao žene? Smatra se da je uzrok ove pojave previše estrogena u hrani koju konzumiraju.

Pa, okrenite to saznanje u vašu korist! Jedan od načina kao prirodno povećati grudi jeste da jedete hranu bogatu fitoestrogenima. To su sledeće namirnice:

   mleveni lan

   soja i proizvodi od soje

   Mahunarke (pasulj, grašak, boranija)

   semenke (suncokret, susam)

   leblebije

   kukuruz

   beli luk

   ovsene mekinje

   orašasti plodovi (kikiriki, bademi, indijski orah)

   povrće kao što je kupus, karfiol, kelj, brokoli

U isto vreme  treba da smanjite unos hrane koja podstiče proizvodnju testosterona odnosno muškog polnog hormona. Dakle, smanjite čips, krekere,jaku, slanu, začinjenu hranu,  beli pirinač, hranu bogatu ugljenim hidratima.

Postoji magični napitak za povećanje grudi prirodnim putem. To je kombinacija soka od papaje i mleka.Ova kombinacija se vrlo često pominje u ovom kontekstu, iako nije studijama dokazano da je to tako. U kineskoj tradicinalonoj medinici veruje se da zelena papaja podstiče proizvodnju mleka, pa možda osnova za ovakvu tvrdnju potiče odatle.Ovakav napitak treba da se konzumira redovno da bi se videli rezultati.

Jedite puno proteina. Oni su važni za izgradnju tkiva u našem organizmu, pa tako i za formiranje zdravih, čvrstih i velikih grudi. Iako su one pretežno od masnih naslaga, potpuno bi pogrešno bilo hraniti se samo mastima u cilju prirodnog povećanja grudi. Proteini činje gradivni materijal hormona neophodnih za rast, među kojima je hormon ljudskog rasta. Naći ćete ih u ogromnoj količini u mesu, semenu kinoe, pčelinjem polenu, grčkom jogurtu, jajima.

Otkrijte koja je najbolja hrana za veće grudi!

Biljni preparati za rast grudi

čaj od piskavice za povećanje grudi
čaj od piskavice za povećanje grudi

Ako govorimo o biljnim preparatima koji su namenjieni isklučivo ženama, onda vas neće zaobići piskavica za rast grudi, bilo da tražite način kako povećati grudi prirodno , bilo da tražite lek za olakašavanje tipičnih ženskih tegoba vezanih za ciklus i period pre i posle njega.

Osim pisakvice, preporučuje se koren sladića , a tu je i komorač koji se često savetuje  ženama koje doje zbog velike količine fitoestrogena. Takođe se u poslednje vreme preporučuju proizvodi na bazi hmelja.

Pročitajte koje sve biljke dobre za rast grudi. 

Vežbe

Mogu li fizičke vežbe pomoći prirodno povećanje grudi?

Mogu, ali nemojte očekivati čuda!

Jedan od načina na koji su efikasne jeste taj što vežabanje stimuliše hormon ljudskog rasta, a već smo rekli da on ima ulogu  u rastu svih organa u našem telu. To ne znači da treba da počnete da se iscrpljujete vežbanjem kao biste ga stimulisali. Za rast nam je isto tako potreban i odmor. Ipak, sam odmor bez stimulacije rasta nema nikakav efekat, pa su zato vežbe neophodne.

Osim toga, vežbama možete ojačati grudne mišiće. Ali to je samo podloga i ona neće povećati sloj masnih naslaga. Ona može da izdigne vaše grudi malo, ali neće učiniti vaše poprsje znatno bujnijim, a još manje od ničega napraviti nešto. Vežbe su odlične za zatezanje grudi i njihovu čvrstinu, a i to je jedna od odlika lepih grudi pa nemojte preskočiti ovaj metod kao beskorisan.

Uzalud vam velike grudi koje ne stoje kako treba!

Masaža za povećanje grudi

Masaža grudi je još jedna od taktika kako povećati grudi prirodnim putem. Kao i svaka druga masaža i ova podstiče cirkulaciju u ovom delu tela, a samim tim i protok i razmenu materija. Nije da će sama masaža uticati na rast određenih hormona u  telu, nego će bolja cirkulacija u ovom delu tela uticati na to da oni kroz bolju prokrvljenost dopru do ciljanih mesta i da grudi usled toga počnu da rastu. Ukoliko pri tom imate i neku kremu za zatezanje i oblikovanje grudi, masažom možete napraviti pun pogodak.

Telesna težina

Ovo je siguran i proveren način:

Da biste prirodno povećali grudi, potrebno je da povećate svoju telesnu masu, odnosno masne naslage.

Pri tom ne želite da imate salo na stomaku, već u grudima. Iako možda verujete da  konzumiranje masti  može biti štetno po vas, činjenica je da su one neophodne za normalno funkcionisanje organizma.

Samo treba imati na umu sledeće:

Za zdravlje i za prirodno povećanje grudi potrebne su vam zdrave masti.

To podrazumeva da unosite nezasićene masne kiseline kao što su one dobijene iz maslinovog ulja, orašastih plodova, a dobar izvor ovih masti su i jogurt i avokado. Zasićene masti i transmasti treba da izbegavate, jer će oni doprineti da dobijete salo na stomaku, butinama , ali i povišen holesterol.

Pustite ih na slobodu!

Iako je se smatra da je važno nositi grudnjak kako bi podržao grudi i sprečio njihovo opuštanje, ali i zbog  različitih estetskih momenata, povremeno ih ipak pustite da se slobodno kreću. Nemojte spavati sa grudnjakom, a ako baš nameravate da povećate grudi prirodnim putem povemeno preskočite njegovo nošenje danju.

Evo kako izabrati pravi brushalter!

povećanje grudi
Skinite brushalter

Da, jasno je da onda kada nemate lepo zaobljene i velike grudi pojedine haljine stoje kao da ste ih okačili na čiviluk  i da adekvatno punjen brushalter  može da nadoknadi taj nedostatak. Ali, kada ste kod kuće, vi isprobajte ovaj način.

Jedna francuska studija koje je trajala 15 godina otkrila je da nošenje grudnjaka zapravo izaziva opuštanje grudi, čime one vizuelno izgledaju manje. Čvrste grudi su zavodljivije i deluju veće, a ova studija je pokazala da žene koje nisu nikada nosile grudnjak imaju bradavice koje su 7 mm više postavljene u odnosu na žene koje su ga redovno nosile. Dakle, njihove grudi su manje opuštene i čvršće.

Redovno upražnjavajte seks

Ženske grudi su tkivo koje je puno krvnih sudova i osetljivo na dodire. One su svojevrsna erogena zona. Kao i većina drugih erogenih mesta na telu, tokom seksualnog uzbuđenja narastu i nabreknu i postaju vizuelno veće i primamiljivije. Pa, gledajte na to kao na svojevrstan trening koji će vaše grudi učiniti prirodno većim – što više stimulacije i što više treninga, to više razvoja u željenom pravcu.

Strpljenje je ključ uspeha

Prirodno povećanje grudi neće se desiti preko noći. Svaki takav događaj bio bi verovatno direktan udarac na vaše zdravlje, hormonalnu ravnotežu ili čista magija.

Pošto ovakava vrsta magije ne postoji, jedini način da uvećate grudi brzo i u roku od par dana jeste hirurška intervencija ili ubrizgavanje masnoće u vaše grudi. I jedno i drugo je bolan proces .

Otkrivamo vam i šta je aquafilling za grudi!

Savetujemo vam da date prednost prirodnim metodama. Iz više razloga:

  •  Neki od njih uključuju zdravu ishranu, čime utičete na zdravlje svog organizma.
  • Neki uključuju masažu čime ujedno proveravate da li na vašim grudima ima nepravilnosti i čvorova i radite svojesvrnu prevenciju raka dojke.
  • Neki uključuju seks ili fizičku aktivnost koji će vam nakon svega podići raspoloženje i staviti osmeh na lice. Vežbama ćete ojačati grudne mišuće, ali i smanjiti salo na stomaku čime će vaše grudi više doći do izražaja.

Svaka od ovih metoda uključuje dozu strpljenja i realnih očekivanja. Ne postoji zdrav prirodan način da povećate grudi za 3 broja u roku od par dana.  Tome može doprineti porast telesne težine, ali je pitanje koliko će ovakve grudi biti privlačne u pakovanju sa ogromnim salom na stomaku. Čak ni to nećete postići za svega nekoliko dana.

Zato budite razumni i relani i strpljivo gradite svoje grudi – postepeno i prirodno.