Najbolje kapi za gljivice na noktima su ove!

Najbolje kapi za gljivice na noktima su ove!

Kapi za gljivice na noktima pomažu? I kakve su to kapi u pitanju? Na koji način deluju i koje su najbolje? Imamo sve odgovore spremne za vas.

Najčešći uzročnici gljivica na noktima uglavnom dolaze iz spoljašnje sredine. To je pre svega kontakt sa osobama koje već imaju gljivice. Kontakt ne mora biti direktan. Često je posredan. Na primer, ako sa nekim delite obuću ili na javnim kupalištima. Kada su kupališta zatvorenog tipa i kada su uključene visoke temperature, razmnožavanje gljivica je još intenzivnije.

U poslednje vreme postoje tvrdnje o tome da se gljivice ne moraju nužno doneti iz spoljnjeg sveta. One se mogu razviti unutar tela, u krvi i onda napasti nokte. Kažu da ih hrane mnoge loše životne navike. Na primer, velike količine šećera i prerađene hrane, alkohol i kofein. Generalno im pogoduje nezdrav način života. A mnogi od nas su mu skloni.

Mogu se pojaviti u vidu mrlja, žutih i tamnijih, crnih. Kada bolest uznapreduje, onda se događaju i teže slike, kao na primer otpadanje noktiju. U tom slučaju je situacija mnogo teža, zato se na vreme treba pozabaviti rešenjem.

Kapi za gljivice na noktima mogu pomoći. Treba lepo proučiti koje kapi su odgovarajuće. Pomoći ćemo u tome.

Šta su kapi protiv gljivica na noktima?

U pitanju su kapi sa aktivnim sastojcima koji su najuspešniji da otklone probleme ovog tipa. One su u tečnom stanju pa kao takve mogu najdublje prodreti do najzatvorenijih delova. Do njih je ponekad, pošto se nalaze u noktu, teško dopreti. Zato infekcija ponekad ne prolazi dugo.

kapi za gljivice na noktima

Upravo se to desilo i Brankici. Ona je jako dugo bila u problemu jer nikako gljivice nikako nisu htele da se povuku. Gomila preparata, brdo para, ništa! Baš ništa! Leto, otvorena obuća, bili su daleko od nje miljama. Molila je Boga da hladno vreme potraje.

Kada je probala sa prirodnim sredstvom, ni na kraj pameti joj nije bilo da joj može pomoći. Svedočila je čudu. Doprevši do najnepristupačnijih mesta, uspela je da potuče gljivice. Sada se šepuri i jedva čeka da vreme bude idealno za otvorenu obuću. Deluje nemoguće? I njoj je delovalo. Pročitajte kako je u svemu ovome uspela:  https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-gljivica-na-noktima-i-nogama/

Kakve su nam šanse sa kapima protiv gljivica? Hajde da vidimo.

Šta sadrže kapi protiv gljivica na noktima?

Neki od sastojaka su bolji u rešavanju problema gljivica na nogama.

Ovi sastojci koje ćemo sada navesti su neki od najboljih. Potrudite se da ih vaše kapi imaju.

Čajno drvo poznato je po svom odličnom antibakterijskom i antigljivičnom dejstvu. Od njega se pravi ulje čajevca za stopala.  Ono može očistiti kožu na savršen način. Može i umiriti upalu.

Biljka rusa poznata je po svojim negujućim desjtvima na kožu. Ona takođe deluje umirujuće, smanjuje upalu, leči upalne procese i pomaže da koža posle nje ostane čista.

Ricinusovo ulje daje koži mekoću. U stanju je da omekša veoma tvrde nokte, koji su česta posledica gljivične zahvaćenosti. Jedan od sjajnih načina da nokte, al ii kožu stopala učinite lepom, jeste da ga ubacite u upotrebu.

Biljka palmarosa najčešće je sastojak ulja. Veoma nežno i blago neguje. Pruža neophodnu vlažnost.

Medicinske kapi protiv gljivica na noktima

Kada je u pitanju upotreba medicinske kozmetike, onda treba reći da nju mora prepisati lekar.

stopala

Kada je u pitanju spoljna upotreba, konkretno, medicinske kapi protiv gljivica na noktima, onda su u njima dominantni antimikotici. Oni sprečavaju rast gljivica i zaduženi su za njihovo zaustavljanje. U tom smislu, veoma je važno da ih nanosite prema uputstvima lekara, onoliko često koliko je propisano.

Naravno, uvek ih treba nanositi na čistu kožu. Zato, topla kupka pre nanošenja medicinskih kapi bila bi nešto veoma korisno i dobro. Topla kupka sa sodom bikarbonom i jabukovim sirćetom je nešto što svakako pomaže isceljenju.

Najbolje medicinske kapi protiv gljivica na noktima

Evo nekoliko vrsta najboljih medicinskih kapi za gljivice koje smo pronašli.

Cannesten

Ovaj rastvor bavi se lečenjem mnogih gljivica, pre svega kandidom. Spada u jedan od strijih proizvoda, budući da je dugo godina na tržištu. One su namenjene onihomikozi noktiju, ali i oboljenjima poput atletskog stopala.

Zapravo, leči sve što je izazvano patogenima kao što su dermatofiti, kvasnice i plesni. Lekari smatraju da je ova formula pomalo zastarela i da verovatno postoje novije. Sa vremenom se i otpornost gljivica na lekove menja, pa treba tražiti nova i efikasnija sredstva kako biste se izborili sa njima.

Nistatin

I nystatin je lek koji se može naći sa lekarskim receptm ili bez njega. Smatra se nedovoljno efikasnim za lečenje gljivica iz krvi. Pomenuli smo na početku da mnoge od njih mogu da se stvore u našem organizmu i napadnu baš nokte. Tada ovaj lek ne bi mogao previše da pomogne.

Dolazi u pakovanju sa kapaljkom i potrebno je da se drži što duže na noktima za najbolji mogući efekat. Preporuka je da se nakapava na obolela mesta više puta u toku dana.

Exoderil

Ovaj preparat dolazi u pakovanju bez kapaljke. Aktivni sastojak mu je  naftifin hidroklorid ( 1%). To može biti pomalo nepraktično za nanošenje. On ima antifungicidno dejstvo i može se upotrebljavati više puta dnevno. Ovaj preoarat uklanja svrab i neugodnost na noktima i prstima. Svrab prstiju i noktiju je jedan od češćih pratilaca mikoza noktiju. Naročito ako se gljivice prošire na deo između prstiju.

Biljne kapi protiv gljivica na noktima

Ima mnogo biljnih kapi koje su više nego učinkovite kada je u pitanju lečenje gljivica.  Neke od preparata protiv gljivica na noktima možete i sami napraviti.

Ulje origana je poznato po brojnim korisnim svojstvima, a jedno od njih je i delovanje na gljivice koje opsedaju nokatnu ploču. Naime, ovim uljem treba natapati koren nokta jer ono ima antigljivično dejstvo. Glavni problem kod ovih gljivica je što je nokatna ploča tvrda i slabo propušta reagense.

Kada se koža natopi, nokat omekša, onda je prodor aktivnih sastojaka bolji. Ulje origana je izuzetno jako i ne sme se koristiti samo. Uvek ga treba razblažiti nekim drugim prirodnim uljem. Recimo, maslinovim. Ide 10 kapi na 50 ml ulja. To je malo jača mešavina, ali takva treba i da bude, kako bi sredstvo pomoglo.

Ulje čajevca takođe spade u ona koja imaju antiupalno, antibakterijsko i antigljivično dejstvo. Kao i ulje origana, i ovo ulje je veoma jako. Zato se i ono mora mešati sa nosećim ulje. Može opet maslinovo ili čak kokosovo. I kokosovo ima izuzetna svojstva.

Takođe je dovoljno desetak kapi ulja čajevca staviti u 50 ml nosećeg ulja. Ulje čajevca možete, po nekoliko kapi, dodavati i u kupku za stopala.

Najbolje biljne kapi za gljivice na noktima

Evo naših favorita za kupovinu kada su kapi protiv gljivica na noktima u pitanju. Većina njih se može pronaći u obližnjim apotekama.

Dr Josif Pančić

Lekovi sa imenom ovog doktora su veoma poznati. Konkretno, ove kapi možete nabaviti po apotekama. One su na bazi  ulja čajnog drveta. Pogodne su za gljivične i bakterijske infekcije. Dobro reaguju i kod ujeda insekata.

Imaju antiviralno dejstvo, smanjuju otoke i upale. Nanose se nekoliko puta u toku dana, za najbolji učinak.

Stopalin

Ako želite kvalitetne biljne kapi za gljivice na noktima, onda biste ovo svakako morali da uzmete u razmatranje. Proizvod su firme Ovotaris i može se nabaviti isključivo preko interneta. Preporuka ide u njegovu korist zato što je napravljen isključivo od biljnih sastojaka: ekstrakta biljke ruse, palmarosa ulja, ricinusovog ulja i ulja čajnog drveta. 

Ovo je više sprej nego kapi. Rastvor je vodeniji i nanosi se raspršivačem.

Potpuno su neškodljiv, biljni proizvod, koji, barem prema rečima zadovoljnih korisnika veoma uspešno eliminiše, kako gljivice ispod noktiju, tako i gljivice između prstiju. Prodaje se u kombinaciji sa antigljivičnim sapunom. Rekli smo da je higijena stopala od velikog značaja za eliminisanje gljivica.

Sapun sam po sebi detaljno čisti od bakterija, a  Stopalin eliminiše gljivice u kratkom roku.

Mareea

Ove kapi su takođe biljne. Imau antifungalno dejstvo i sprečavaju rast gljivica. Na bazi su prirodnih ulja ( čajevca, palmarose, lovora, kleke, origana i  tamjana) zato i jesu malo masnije strukture. Budući da se nanose nekoliko puta dnevno, masna struktura može smetati u svakodnevnim aktivnostima. Naravno, kada ih pustite da oddeluju, možete viškove ukloniti maramicom.

Propolis kapi za gljivice na noktima

Jedne kapi koje su veoma prirodne, ali nisu biljne, jesu propolis kapi za gljivice na nogama. Smatra se da je u ove svrhe najbolje koristiti 20% rastvor propolis kapi. Naravno, idealno je kupiti ih lično od odgajivača pčela.

One se uspešno bore protiv mikroba, virusa, gljivica i bakterija. Zato gljivice na noktima nisu izuzetak.

Veoma je važno naglasiti da propolis vrlo dobro eliminiše mikroorganizame. Zato, on predstavlja dragoceni resurs iz prirode, koji je veoma učinkovit u mnogim situacijama.

Kako se koriste kapi za gljivice na noktima?

Ima više načina kako se mogu upotrebiti kapi za gljivice na noktima. Najbolje je da svaki od tih načina isprobate, kako biste uvideli šta vam od ponuđenog najviše prija. Pre tretmana preporuka je da se noge lepo operu. Čista koža se pre nanošenja preparata podrazumeva.

biljne kapi za gljivice na noktima

Ipak, bilo bi dobro, naročito u večernjim satima, da sebi namestite neku toplu kupku. Koža i nokti će tada omekšati, pore će biti otvorenije i efikasnost preparata koje nanosite bolja.

  • Prvi način je da kapi jednostavno nakapate na obolele nokte, sa svih strana. Sipate ih na nokat, ali i u šupljinu između nokta. Preporučuje se čak i blago utrljavanje, odnosno, masiranje nokta.

Ujutru i uveče ovo možete uraditi. Treba, naravno, paziti, da se to radi na nekom mestu gde kapi neće padati i praviti fleke. Neko vreme treba tako da stoje stopala, na vazduhu, dok se kapi ne osuše. Posle pola sata viškove možete obrisati. Eventualno namazati kremu, za bolji efekat.

  • Drugi način je natapanje na gazu. Kapi ili njihovu mešavinu nakapajte na gazu. Prvo operite noge, a zatim gazu sa kapima za gljivice na noktima prilepite na nokte. Idealno bi bilo da stoji tako nekoliko sati. Pojedine kapi mogu stajati i celu noć. Ipak, vodite računa jer su, recimo, kapi ulja origana jake. Postoji mogućnost da oštete kožu oko noktiju.

Zato, stvaite nekoliko sati pred spavanje, a onda skinite i neka preko noći koža diše. Tako ćete se osigurati od povreda, a raditi na svojim gljivicama. Dovoljno je da ovakav tretman sprovodite uveče.

Sprej ili kapi za gljivice na noktima – šta izabrati?

Kapi, kao i sprejevi za gljivice na noktima, imaju sličnu teksturu. Nisu masni, već tečni, ali imaju dozu masnoće u sebi. Kapi dolaze u manjim pakovanjima, ali su koncentrovanije, dok sprej ima veću mililitražu.

Učinkovitost ove dve vrste preparata je slična. Ipak, nekoliko stvari ide u korist spreja, a mi ćemo sada reći i koje.

  • Pre svega, sprej je praktičniji za nanošenje. On ima prskalicu kojom tačno naciljate mesto koje želite da naprskate. To znači da nema suvišnog trošenja proizvoda. On dospeva baš na ona mesta gde treba i nema bespotebnih fleka. Dok kapi uglavnom uglavnom morate nečim naneti na nokat, sprej jednostavno prskate.To vuče za sobom i činjenicu da ne može doći do kontaminacije drugih noktiju. Znate da su gljivice takve da lako mogu preći na kožu i nokte koji su okolo. Uz ovu meru predostrožnosti, takva opasnost ne postoji.
  • Još jedna dobra stvar je ekonomičnost pakovanja. Gljivice su takve da umeju posle određenog vremena da se vrate, u nekom manjem obliku, dok se potpuno ne očiste. Vi ćete i tad imati dovoljno spreja da ih potpuno potamanite. Kapi biste opet morali da kupite. I to je jedna od prednosti spreja. Razmislite o ovome pre nego što se odlučite za vrstu preparata koju ćete kupiti.

Cena i gde kupiti kapi protiv gljivica na noktima?

Sve nabrojane vrste kapi možete nabaviti u obližnjim apotekama. Čak i ako neke od njih nema po apotekama, možete ih nabaviti preko interneta. Cene variraju . Za različite proizvode, cena se kreće od 500 do 1000 rsd za bočicu od 20 ml.

Iskustva sa kapima za gljivice na noktima

Naši čitaoci se uglavnom slažu da kapi za gljivice na noktima ne mogu samostalno da vas reše ovog neprijatnog problema. Naime, za bilo koje od njih da se odlučite, nokti će reagovati dobro.

Primetićete prve znake oporavka posle nekoliko nanošenja. Ipak, kapima je teško da prodru u donje delove ispod noktiju. Gljivice će se to ipak zadržati.

Zato je preporuka da se one koriste ili u kombinaciji sa kremom za gljivice ili pak sa sprejom. Sprej ima veću mogućnost, zbog štrcaljke, da ode dublje i tako zauvek satre dosadne gljivice.

Kapi u kombinaciji sa kremama ili samo sprej biće dovoljno da se gljivice povuku. One su dosadan problem, koji, ako se ne leči, može postati hroničan.