Uz lak za nokte protiv gljivica do lepih i zdravih noktiju!

Uz lak za nokte protiv gljivica do lepih i zdravih noktiju!

Autor:

Lak za nokte protiv gljivica uspešno leči vaše zaražene nokte. Saznajte kako deluje, kako biste bili sigurni da li je pravo rešenje za vas.

Gljivice na noktima mogu da budu uporan problem, ukoliko ne krenete da ih lečite na vreme. Na prvu promenu izgleda nokta, trebalo bi da odreagujete odmah. Nokat koji je zaražen gljivicama može da dobije žućkastu boju, da krene da se kruni i ima neprijatan miris.

Postoji mnogo razloga koji utiču na pojavu gljivica na noktima, a kao preventiva na prvom mestu jeste adekvatna nega stopala.

Gljivične infekcije noktiju mogu se jako teško lečiti. Lečenje zavisi od težine stanja i vrste gljivica koje ga uzrokuju. U nekim težim situacijama lečenje može da potraje i mesecima. Čak i ako se stanje nokta poboljša, ponovne infekcije su česte.

Lečenje može biti uz pomoć lekova, krema ili sprejeva protiv gljivica. Ukoliko lečenje počnete na vreme najbolje je da to bude sprej za gljivice.

Krajnji rezultat lečenja nećete videti sve dok nokat u potpunosti ne naraste. Može proći i šest meseci i duže kako bi se otklonila infekcija.

Lak za nokte je još jedan od načina lečenja gljivica. Jednom dnevno se premaže zaražen nokat i okolna koža. Nakon sedam dana obrišite nagomilane slojeve alkoholom i počinjete sveže nanošenje. Možda ćete morati koristiti ovu vrstu laka za nokte svakodnevno, nekada čak i do godinu dana – što mnoge odbija da uopšte krenu sa korišćenjem laka za gljivice.

Lak za nokte protiv gljivica može biti od pomoći, pa da vidimo onda kako deluje i na koji način se koristi.

Lak za nokte protiv gljivica i način dejstva

Lak za nokte protiv gljivica je još jedan od tretmana koji se koristi u borbi protiv upornih gljivica na nogama. Aktivni sastojci laka za gljivice prodiru duboko u nokte i na taj način sprečavaju razvoj mikroorganizama štiteći od mikoze.

Lak za gljivice na noktima uspešno obnavlja sve promene na noktima  i efikasno ubrzava njihovu regeneraciju. Nakon uspešnog lečenja nokat dobija zdrav izgled, brišu se svi tragovi gljivica i posvetljuje se nokatna ploča. Ako se redovno koristi i na način kako je propisano postaje dobra i snažna zaštita protiv svih vrsta infekcija.

Vaši nokti se brzo opravljaju, a svi tragovi gljivica se brišu. 

Lak za gljivice na noktima koristi se na prethodno oprane i čiste nokte. Vaši nokti treba da budu dobro suvi i da nisu izlakirani.

Kao terapija u lečenju koristi se svaki dan četiri nedelje – preporučuje se dva puta dnevno da se koristi. Nakon toga skida se sloj laka sa odstranjivačem laka, koji ne sadrži aceton. Nakon ovog prvog dela lečenja, terapija se ponavlja iz početka. Kao neku vrstu zaštite, možete premazati jedan sloj koji će vam služiti kao baza za lak za nokte.

Dužina lečenja uz pomoć laka za nokte protiv gljivica, zavisi od stanja nokta i težine infekcije. Dakle ne može se precizno odrediti vreme lečenja.

Lak nije jedini način da otklonite gljivice na noktima nogu. Brankica je našla potpuno prirodno rešenje zahvaljujući kojem su se njeni nokti na nogama potpuno oporavili u kratkom roku. O čemu se radi? Pročitajte njenu priču na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-gljivica-na-noktima-i-nogama/

Lak za gljivice na noktima – upotreba

Lak za nokte protiv gljivica koristi se na isti način kao i običan lak za nokte. Dakle, isto se koristi četkica i premazuje se nokat.

Za najbolje i najbrže rezultate preporučuje se da se koristi dva puta dnevno prve četiri nedelje upotrebe. Nakon ovog perioda nastavljate sa korišćenjem jednom dnevno, sve dok zdrav nokat ne zameni oštećeni nokat. Pakovanja laka za nokte protiv gljivica uglavnom sadrže toliku količinu koja vam je dovoljna za preko 400 nanošenja. Ali i ovo zavisi koji proizvod kupite i kog proizvođača. Pakovanja sa ubično od 3ml do 12ml.

Pre nego što krenete da razmazujete, skinite lak za nokte, dakle nokat mora da bude čist, suv i da dobro očistite zaraženi nokat. Povucite kožicu oko noktiju unazad (sklonite koliko god je moguće više).

Možda će se desiti i primetićete da vaš nokat više nije pričvršćen za ležište na svim onim mestima gde su gljivice napale nokat  i gde se nalazi gljivična infekcija ispod površine.

Mali savet za vas – postavite peškir ispod stopala pre nego što krenete sa tretmanom. Tako ste osigurali prostor od prljanja i ostavljanje fleka po garderobi ili nameštaju.

Skinite poklopac sa laka za nokte protiv gljivica i polako izvucite četkicu iz bočice. Ukoliko se nalazi mnogo sadržaja na samoj četkici, pritisnite četkicu na ivicu bočice, kako biste ukloniti višak.

Sadržaj nanesite direktno na zaraženi nokat. Neće škoditi ukoliko lak za gljivice na noktima naneste i na zdrave nokte, to može biti dobra preventiva za vas.

Nanesite lak u dugim, ravnomernim potezima četkice počevši od početka nokta do samog vrha. Prekrite dobro ceo nokat, baš kao što to činite i kada koristite običan lak u boji za nokte.

Kada ste premazali nokat, ostavite da se osuši oko minut, dva. Vodite računa da se lak za nokte sasvim osuši pre nego što obujete čarape. Ako se ne osuši, lak se može razmazati i tako neće pružiti efekat koji bi trebalo da ima.

Ukoliko slučajno dođete u dodir sa zaraženim noktom, odmah dobro operite ruke jer se gljivice na noktima mogu proširiti i preneti sa zarađenog nokta na drugi zdrav nokat.

Kao što smo i rekli, lak za nokte protiv gljivica može da se koristi i kao preventivna mera. Koristite ga kako biste zaštitili zdrave nokte  od širenja zaraze sa zaraženih noktiju. Uopšteno, ne samo kada se nalazi infekcija na noktima, već kako biste sprečili pojavu infekcije, ubuduće možete koristiti kao zaštitu od prodora gljivica.

Ukoliko koristite lak za nokte protiiv gljivica na zdrave nokte, koristite jednom dnevno. Isto tako, ukoliko su vam zdravi nokti, u tom slučaju možete koristiti i običan lak za nokte.

Nakon upotrebe čvrsto zatvorite bočicu i čuvajte je na sobnoj temperaturi.

Lak protiv gljivica na noktima prednosti

Prednosti laka za nokte protiv gljivica

Aktivni sastojci laka za nokte protiv gljivica deluju tako što prodiru duboko u nokte. Na taj način ovi sastojci sprečavaju razvoj mikroorganizama štiteći od mikoze. Lak protiv gljivica zahvaljujući aktivnim sastojcima  brzo poboljšava izgled nokta.

Sastojci laka protiv gljivičnih infekcije noktiju prodiru kroz slojeve keratina. Snižavaju pH vrednost obolelog i zaraženog nokta i tako stvaraju nepovoljnu okolinu za gljivice.

Poboljšanje nokta je vidljivo već nakon nedelju dana – međutim lečenje traje u zavisnosti od stanja zaraženog nokta.

Prednosti laka za nokte protiv gljivica:

 • Uklanja gljivične infekcije noktiju
 • Prijatnog je mirisa
 • Štiti nokat
 • Deluje brzo i pouzdano
 • Lako se koristi
 • Deluje duboko u strukturu nokta
 • Ima učinak posvetljivanja – rezultati vidljivi već nakon nedelju dana
 • Brzo se suši
 • Omogućava rast zdravog nokta
 • Novi nokat štiti od gljivične infekcije

Moguće nuspojave

Kao i svi lekovi, pa tako lak za nokte protiv gljivica može uzrokovati nuspojave. Ove nuspojave su retke, ali mogu se desiti kod nekih osoba, zato je važno da znate šta sve može biti problem, kako biste znali da reagujete na vreme. Moze se pojaviti:

 • poremećaj nokta
 • poremećaj boje nokta
 • lomljiv nokat
 • osećaj peckanja kože u području oko nokta
 • crvenilo, svrab ili osip

Najbolji lak za nokte protiv gljivica

Na našem tržištu možete naći veliki broj lakova za nokte koji se koriste protiv gljivičnih infekcija. Ako se pitate koji je najbolji – odgovor je, svakako onaj koji vam pruža najbolje rezultate, što naravno ne možete znati pre nego što probate. Savet bi u tom slučaju bio za vas da prethodno dobro pročitate uputstvo i način korišćenja.

Sholl lak za nokte

Sastojci Scholl Fungal laka za nokte koji pospešuju prodiranje su glicerin, urea i panthenol. Nakon redovnog korišćenja nokat postaje porozan što olakšava prodiranje tečnosti koja leči zaražen nokat.

Kada krenete sa lečenjem, neophodno je da površinu nokta dobro očistite. Kada je nokat sasvim čist i suv, premazujete lak. Nije potrebno da bude u debelom sloju, sav višak iscedite na ivici bočice.

Nakon upotrebe menja se normalni pH nokta, stvara se blago kisela sredina, koja ne prija gljivicama. U ovakvom okruženju gljivice se ne mogu razmnožavati niti preživeti.

Loceryl lak za nokte

Loceryl lak sadrži 5 ml tečnosti što je dovoljno za više od mesec i po dana korišćenja. Pre nego što se nanese, nokat treba da se dobro očisti. Koristi se dva puta na dan tokom prvog meseca korišćenja. Posle četiri nedelje, ukoliko je infekcija još uvek prisutna koristi se jednom dnevno.

Lak sadrži dovoljnu količinu rastvora približno za 300 aplikacija.

Eveline lak za nokte

Eveline lak za nokte protiv gljivica daje zdrav izgled noktima i posvetljuje nokatnu ploču. Pruža jaku zaštita protiv svih vrsta infekcija, ukoliko se redovno koristi.

Ovaj lak za nokte protiv gljivica i bakterija koristi se svakodnevno četiri dana. Nakon toga, terapija se ponavlja iz početka. Lak sadrži 12ml tečnosti što je dovoljno za 300 do 400 nanošenja.

Urgo lak za nokte protiv gljivica

Urgo lak za nokte protiv gljivica vam pomaže da se rešite svih problema sa zaraženim noktm. Nakon nanošenja laka,  na površini zaraženog nokta se stvara zaštitni sloj filma koji štiti nokat od hemijskih, mikrobioloških i fizičkih faktora.

Urgo lak za nokte sadrži količinu koja je dovoljna za 400 aplikacija. Proizvod se nanosi isto kao svaki lak za nokte – jednom na dan, sve dok se infekcija ne povuče sa noktiju.

Gel lak za gljivice na noktima – iskustva

Anđela je podelila svoje iskustvo na jednom ženskom forumu i prenosimo ga u celosti. Dugo godina odlazim na bazen i nikada nisam vodila računa o tome da li ću ići bosa ili u japankama. Prošle godine sam primetila da je palac desne noge dobio žućkastu boju i da je krenuo da se kruni sa spoljne ivice. Uplašila sam se, jer se nikada ranije nisam suočila sa bilo kakvom promenom na noktima. Mama mi je odmah rekla da su u pitanju gljivice. Ja sam krenula sa toplim kupkama, ali one mi nisu pomogle. Ustvari jesu, jer su mi omekšale pete i dobila sam konačno lapa i izazovna stopala, ali nokat nije promenio svoj izgled.

Na internetu sam našla lak za nokte protiv gljivica i rešila sam da probam. Koristila sam ceo jedan mesec, ali promena nije bilo. Bila sam baš razočarana. Onda sam, opet na internetu našla sprej za gljivice i rešila da probam sa njim. Moj nokat je povratio stari izgled već nakon nedelju dana.

Svima preporučujem sprej, pre svega jer daje brze rezultate, a osim toga mnogo je lakši i jednostavniji za korišćenje. A za kraj svim ženama želim da preporučim da na bazene obavezno odlaze u japankama.

Maja je pisala na jednom forumu da je koristila gel lak za gljivice na noktima i da je primetila poboljšanje. Međutim, kaže da je lečenje trajalo jako dugo, tako da nije sigurna da li postoji neko bolje, efikasnije i brže rešenje. 

Marija je imala problem sa gljivicama koje su se pojavile nakon njenog prvog odlaska u saunu. Odmah je primetila da je nokat počeo da menja boju. Probala je sa lakom za nokte protiv gljivica i primetila je rezultate. Smatra da je njen uspeh bio zbog toga što je odreagovala odmah. Međutim, Marija se žali i na problem smrada nogu, sa kojim se jako dugo bori. Mislila je da će lak biti od koristi i kod neprijatnog smrada stopala, ali lak joj nije pomogao. Probala je sa obicnom kremom za stopala, ali rezultata nije bilo. Uspela je da nađe sprej protiv gljivica koji efikasno otklanja i miris koji se javlja usled znojenja stopala.

Kako da vam nokti ostanu zdravi – saveti

Evo nekoliko korisnih saveta za vas, ukoliko vam se gljivične infekcije stalno vraćaju:

 • Koristite sprej protiv gljivica koji brzo rešava probleme svih gljivičnih infekcija na nogama.
 • Nakon pranja nogu, dobro obrišite i osušite stopala, kako ne bi ostala ni jedna kap vode.
 • Izbegavajte vlažne sredine, koje su idealne za razvoj gljivica, pre svega saune, bazeni i svlačionice.
 • Redovno i pravilno secite nokte

Lak za nokte protiv gljivica – cena i gde kupiti proizvod?

Lak za nokte protiv gljivica možete kupiti u svim radnjama gde se prodaju kozmetički proizvodi. Cena je od 1000,00 rsd pa sve do 2200,00 rsd.