Prava olovka za obrve je čarobni štapić. Izaberite mudro!

Prava olovka za obrve je čarobni štapić. Izaberite mudro!

Šta jedna olovka za obrve treba da nudi da se izdvaja od drugih? Kako izabrati boju olovke koja će najbolje popraviti vaš izgled i još neki važni trikovi – sve je u ovom tekstu.

Evo šta me ponukalo da se danas zabavim olovkom za obrve.

Pijem mirno kafu, skrolujem FB, kad tamo devojka na slici, napućena (tema za drugu priču), mlada i znam zgodna, jer je lično poznajem. A na slici od sve lepote samo obrve prevelike, predebele, pretamne.

Olovka za obrve, pogrešno izabrana, pogrešno upotrebljena pa se lice pretvorilo u dečiji crtež, nevešt i sve samo ne lep.

Da ne bude zabune: nemam ništa protIv korektivne kozmetike.

Samo želim da zajedno naučimo sve o olovci za obrve kako bismo nakon upotrebe izgledali bolje, a ne gore.

Osnovno pravilo šminkanja glasi da šminka treba da prikrije nedostatke i istakne atribute. 

Ok, za to treba malo spretnosti, malo vežbe i naravno dobra šminka. A dobra šminka pored kvaliteta znači i dobar izbor nijanse ali i tipa proizvoda koji najbolje odgovara vašim potrebama.

Čemu služi olovka za obrve?

olovka za obrve upotreba

Kao što joj samo ime kaže za iscrtavanje obrva.

Koristi se da se njome:

  • docrta i popravi oblik obrva,
  • da se prirodni oblik jasnije definiše popravljanjem i isticanjem kontura,
  • da se obrve blago naglase,
  • da se popune praznine u obrvama.

Olovka za obrve će vam dobro doći i ukoliko ste prilikom čupanja istih negde malo preterali ili su leva i desna ostale različite. Dok vam obrve na tim mestima ponovo ne porastu moraćete se poslužiti olovkom da zakamuflirate štetu. 

Osećam potrebu da vam skrenem pažnju da olovka za obrve ipak ne bi trebalo da bude vaše doživotno rešenje. Vaše prirodne obrve vam mogu ponovo narasti ali ima morate malo pomoći dodatnom negom preparatima za brži rast obrva.

U modi su jake, naglašene obrve. Oprezno jer je tanka granica između lepog izgleda i karikature.Ipak ne želite da izgledate kao pećinska žena.

Kako odabrati olovku za obrve?

Najčešće priroda napravi najbolju kombinaciju. Odnos boje kose, obrva, tena, očiju.

Kod izbora olovke za obrve trebalo bi pogoditi nijansu koja najbolje odgovara prirodnoj boji dlačica.

Izuzetak je kada farbate kosu tada i boju obrva uskladite sa bojom kose.

Pravilo kojim treba da se vodimo pri izboru olovke za obrve je da se ona pre svega bojom a zatim i teksturom mora što više približiti našem prirodnom izgledu.

Mada su tokom godina i obrve trpele modne trendove i njihov se oblik stalno menjao jedno pitanje je uvek ostalo isto: koju nijansu proizvoda za obrve odabrati?

Izbor prave boje može biti težak zadatak. Izaberete li previše svetlu ili pak pretamnu boju, željeni efekat će izostati. Ovakvim ulepšavanjem obrva ne samo da nećete izgledati lepše  već ćete dobiti drastično suprotan efekat od onoga što ste želeli.

Izbor olovke za obrve za početnike

  • Izaberite onu koja je za nijansu tamnija od vaše prirodne boje obrva ako ste svetle puti.
  • Ako imate srednji do taman ten onda birate olovku za nijansu tamniju.

Dobra olovka lagano klizi tokom nanošenja, otporna je na lomljenje i ima ultra precizan vrh. Za što bolji rezultat koristite olovke sa vrhom debljine 1,5mm.

Najbolja olovka za proređene obrve

Proređene obrve mogu biti prirodom date ali najčešće su posledica naših modnih ludovanja, prekomernog čupanja pincetom i agresivnih kozmetičkih procedura.

Tim ženama je potrebno malo više pomoći kako bi popunile obrve. Pronašla sam jednu sa dva kraja. Na jednom kraju je lagano pigmentirana olovka za obrve a na drugom kraju intenzivniji puder za obrve. Tako se dobija bolja gustina boje.

Ne znam kako vi ali ja mislim da je  prirodno ipak najlepše i  nemojte se zavaravati da postoji savršena olovka za obrve koja može učiniti da izgledate tako lepo kao sa vašim gustim, savršeno uređenim obrvama.

Miljana je to shvatila tek pošto je upropastila obrve jureći trendove. Kada je ipak shvatila da priroda najbolje zna kakve nam obrve stoje, odlučila je da po svaku cenu ponovo vrati svoje prirodne obrve. Uspela je, a možete i vi ako poslušate njen savet. Cela njena priča nalazi se na ovom linku: https://minutzamene.com/kao-magija-resila-sam-problem-sa-tankim-obrvama-i-trepavicama/

Boja kose i olovka za obrve

Bilo da su obrve tanjušnje kao što je nekada bilo moderno ili one izražene u skladu sa današnjim tredom, uvek izaberite za nijansu svetlije od boje kose.

Ukoliko obrve iscrtate olovkom iste boje kao kosa ili tamnijom, rizikujete da izgledate neprirodno.

Olovka za obrve za brinete 

Izbegavajte crnu olovku za obrve čak i ako je vaša kosa crna. Radije izaberite tamno braon ili tamno sivu olovku za obrve.

Za kestenjaste tonove izaberite olovku za nijansu svetliju.

Ukoliko imate svetlije pramenove u kosi olovka neka bude te boje.

Za dame čija boja kose sadrži malo crvenog pigmenta, mahagoni nijanse obrva su dobar izbor.

Olovka za obrve za plavuše

Plavokosim damama je najteže da pogode pravu nijansu kako bi postigle prirodan izgled.

One bi trebalo da imaju nekoliko nijansi olovaka za obrve od kojih jedna ima tople podtonove. Mešanjem više nijansi dobiće prirodniji izgled.

Nijansa sa oznakom boje “taupe” je idealan izbor za plavuše  a to vam je neka sivkasto braonkasta boja.

Bilo koja boja da je u pitanju, mešanjem nekoliko nijansi uvek ćete postići najprirodniji look.

Crna olovka za obrve

Retke su osobe sa potpuno crnom prirodnom bojom kose. Ukoliko se farbate u zift crno tada sebi možete dozvoliti crnu olovku za obrve. I tada budite oprezne kako vam obrve ne bi izgledale kao da ste ih nacrtale markerom. U svim drugim kombinacijama, crna olovka za obrve se ne preporučuje.

Siva olovka za obrve

Svima potrebna. Ima ih u nekoliko nijansi sive. Odlična za kombinovanje sa svetlijim i tamnijim nijansama smeđe kako bi se dobila željena nijansa.

Marker za obrve

Markerom se zovu sve one olovke koje imaju vrh od dlačica na vrhu bilo šiljast ili zupčast a pigment se u vrh istiskuje blagim pritiskom na telo olovke.

Vodootporna olovka za obrve 

Svako od nas ima različite potrebe. Neko se mnogo znoji, druge žene pak vole da imaju sređene obrve i na bazenu ili plaži. Ako su vaše potrebe takve, uvek se raspitajte da li je olovka za obrve koju kupujete vodootporna. Neke jesu a neke nisu.

Dok je vama možda potrebna olovka za obrve koja se ne skida lako druge žene vole one koje se jednostavno obrišu sredstvom za skidanje šminke i operu vodom.

Vosak za obrve u olovci

Bezbojna vosak olovka za oblikovanje obrva. Služi da se ukrote neposlušne dlačice i fiksira njihov savršen oblik.

Ova olovka ostavlja nevidljivi sloj voska na obrvama.

Nakon nanošenja vosak savršeno prijanja obrve održavajući njihov željeni oblik čitavog dana.

Efekat je prirodan, obrve su mekane. Olovka je praktična, lako klizi duž obrva tako da se vosak može naneti samo jednim potezom. Ova olovka za obrve je deblja u skladu sa svojom namenom.

Vosak u olovci za obrve sadrži vitamin E i aloju te zato predstavlja hidrirajuću formulu koja bi trebala da podstakne rast obrva.

Kako staviti olovku za obrve?

Pre nanošenja bilo koje olovke, obrve iščetkajte četkicom ta trepavice i obrve  kako bi se slepljene i zamršene dlačice razdvojile i usmerile sve u prirodnom pravcu. Tek tada će obrve zadobiti svoj istinski oblik.

Kada su obrve lepo iščetkane tek tada se vidi i gde su eventualne praznine koje treba popuniti. Isto tako su iščetkane obrve spremne za konturisanje.

Zlatno pravilo za iscrtavanje obrva olovkom glasi da se počinje sa dna obrve kod nosa i vuče sa ka gore i ka spoljašnjem delu oka. Potezi olovkom uvek treba da podražavaju rast dlačica.

Ovo je posebno važno ako koristite zupčastu tattoo olovku za obrve. Ali važi i za obične šiljate olovke za obrve

Olovka za obrve uvek treba da je uredno zašiljena kako biste njome mogli izvući uredne linije koje treba da izgledaju što prirodnije.

Najzad, pre no što se upustite u docrtavanje obrva:

Obrve su sestre ali nisu bliznakinje. To znači da vam možda jedna obrva ima savršen luk idok je druga možda malo okruglijeg oblika.

Naravno potrudite se da ih doterate tako da budu približno iste ali nemojte da vam identičnost leve i desne obrve postane opsesija. Jer u prirodi većina osoba ima malo različitu levu i desnu obrvu i to je prosto deo vaše fizionomije..

Koje su najbolje olovke za obrve?

najbolja olovka za obrve

Prvo što ćete naučiti kada krenete u kupovinu je da svaka olovka za obrve ima dva kraja.

Na jednom kraju je uvek olovka a na drugom kraju najčešće četkica mada može biti i aplikator sa puderastom senkom, no krenimo redom.

Aura olovka za obrve

Da olovka za obrve nije samo sredstvo za docrtavanje istih do željenog oblika svedoči Aurina olovka koja sadrži prirodna ulja, voskove i antioksidante. Otporna je na vodu i neguje obrve tokom čitvog dana. Pakovanje je sasvim obično sa četkicom za raščešljavanje obrva na drugom kraju.

Dostupna je u četiri nijanse od crne preko sive do tamnije i svetlije braon boje.

Pored ove osnovne Aura ima olovku za precizno iscrtavanje obrva sa četkicom, nalik onoj od maskare na drugom kraju. Sama olovka je vrlo tanka i precizna.

Essence olovka za obrve

Jednostavnog dizajna sa četkicom na čepu za oblikovanje obrva pre iscrtavanja. Dostupna u šest nijanisi od tamno braon do nežno plave. Ova stvarčica bi trebalo da vam pruži potpuno prirodan izgled.

Golden rose olovka 

Dugotrajna, veoma precizna olovka.

Za razliku od prethodne dve koje se režu zarezačem kada se istupe ova olovka za obrve se izvlači poput ruža za usne.Vodootporna je i na drugom kraju ima finu četkicu za doterivanje obrva.

Dostupna u čak devet boja. Ukoliko se mučite sa izborom nijanse ovo je za vas poseban benefit.

Catrice  brow comb olovka za obrve

Olovka za obrve sa mikroblade efektom. To znači da na vrhu nije šiljata već ima tri zubića. Kada njome radite ona ostavlja sličan vizuelni efekat kao japansko iscrtavanje obrva. Veoma se brzo suši tako da radite pažljivo jer će korekcija kasnije biti dosta nezgodna. Kada je okrenete na stranu onda vam može poslužiti za precizno konturisanje obrva. Nedostatak je što nema sopstvenu četkicu za obrve na drugom kraju. Olovka traje ceo dan ali se lako pere vodom tako da nije podesna za osobe koje se mnogo znoje.

Nyx olovka za obrve

Ovaj brend ima nekoliko različitih olovaka za obrve. Meni je posebno zapala za oko 3u1 NYX Professional koja se sastoji od olovke, pudera i maskare za obrve. Super mi je i to što je dostupna u devet boja da svako sebi može izabrati pravu nijansu.

Max factor olovka 

I ovaj brend naravno ima olovke za obrve u više nijansi. Automatske su, dakle nije vam potreban zarezač, samo odvrnete. Na drugom kraju je četkica nalik onoj od maskare.

Ima ih u tri nijanse sa oznakom 10 najsvetlija braon, 20 srednje braon i 30 najtamnija braon.

Tattoo olovka za obrve

Brend Avon je izbacio novu olovku za obrve koja je u suštini kao marker.

Mark brow tatoo. kada se otvori na vrhu nije šiljata olovka već ima tri zupca koji  iscrtavanjem imitiraju dlačice. Ovu olovku možete naći u tri nijanse. Posebno je dobra jer se boja ne razmazuje kada se nakon završenog iscrtavanja korektorom doteruje oblik obrva.

L’loreal olovka za obrve

Iz L’oreala nam takođe stiže jedna tattoo olovka za obrve. Nazubljeni vrh inspirisan japanskim iscrtavanjem obrva daje mogućnost postizanja što prirodnijeg izgleda vašim obrvama. Postojana je 24 sata.

Bobby brown olovka 

Ova olovka je na zaoštravanje ako više volite takve. Prodaje se u tri nijanse, tamno plava, siva i mahagoni. Nema četkicu za finalno ulepšavanje obrva nakon iscrtavanja.

Trend it up  

Vodootporna olovka za obrve. Automatska sa četkicom na drugom kraju. Veoma lepo pakovanje. Dostupna u četiri pepeljaste nijanse od tamno sive preko svetlije, zatim svetlo i tamno smeđa.

Koju god da odaberete, ne dajte da zameni vaše prirodne obrve i učini ih veštačkim. Neka olovka bude i ostane samo korisna dopuna vašoj prirodnoj lepoti.