Farba za obrve i te kako može rešiti problem!

Farba za obrve i te kako može rešiti problem!

Ako su vam obrve neupečatljive i blede, vaše rešenje je možda farba za obrve. Niste razmišljali o ovome? Možda hoćete kada pročitate ovaj tekst.

Neke žene potroše po više stotina sati da ofarbaju svoju kosu. To je, zapravo, nešto što je svako spreman da žrtvuje za svoju lepotu. Obrve su takođe važan segment svakog lica. Pre svega ženskog, ali i muškog.

Sve više muškaraca čupa obrve pincetom, a popularno je čupanje obrva koncem. To je neka fora koja je došla sa istoka, iz Japana i Kine.

Žene sada rade i druge  stvari kako bi im obrve izgledale lepo. Tu je japansko iscrtavanje obrva. Sve su popularnije i sve traženije puder obrve. Šminkanje obrva je takođe trend koji ne izlazi iz mode.

Ima mnogo olovki za obrve koje možete kupiti po veoma povoljnim cenama, a koje „rade posao”.

Međutim, postoji mogućnost farbanja obrva, koji uopšte nije besmislen i koji, ako racionalno pogledate, duže traje od olovke za obrve, a jeftinija je varijanta od bilo koje vrste trajnijeg iscrtavanja.

Problem je što farbanje nije za svakoga iz nekoliko racionalnih razloga. Hajde da sve „stavimo na papir”.

Kome je namenjena farba za obrve?

Krenućemo od glavnog pitanja, onog koje je ključno za to da li možete uopšte da se podvrgnete farbanju obrva.

Pre svega, obrve može farbati samo osoba koja ima obrve.

Za razne vidove trajnog iscrtavanja, neke smo već pomenuli, kao što je i tetoviranje obrva, odlučuju se one žene koje iz nekog razloga obrve skoro uopšte nemaju. Situacije su različite. To može biti usled prestanka rasta od bolesti, može biti nedostatak nekog vitamina, starost i slično. Najčešći razlog je takozvano prečupavanje obrva.

farbanje obrva

U mladosti se preteruje. Naročito pre desetak godina, bio je popularan trend izrazito tankih obrva. Obrve mladih devojaka su veoma guste. Stalnim čupanjem one se prorede. To se naročito desi ako se drastično menja oblik obrva.

Dešava se ponekad da žene imaju obrve, ali da su im one veoma blede. U stvari, žene koje imaju bleđi pigment imaju dosta tanušnih, bledih dlaka, koje se ne vide, osim na jakoj svetlosti.

Dakle, farbanje obrva je proces koji mogu sprovoditi osobe koje zapravo imaju obrve, samo su njihove dlake suviše blede i ne vide se lepo.

Ono što je veoma korisno uraditi, to je da se, te blede ili sitne dlačice obrva, malo potpomognu rastom. Postoje brojni načini kako da ubrzate rast obrva. Ono što je još važnije, ima brojnih prirodnih načina.

Jedan od njih otkriće vam naša prijateljica Anđela.

Ona ne krije oduševljenje što je progustila, ne samo obrve, već i trepavice. Ne, nije ništa veštačko u pitanju, ništa lepljeno. Sve je vrlo jednostavnije, a jako efikasno. O čemu je reč i kako i vi možete da progustite svoje obrve, pročitajte iz njene priče koja je na sledećem linku: https://minutzamene.com/imam-duge-i-guste-trepavice/

Onda kada imate šta da ofarbate, možete tragati za izborom prave farbe.

Kako odabrati farbu za obrve?

Ako ste kandidat ili kandidatkinja za ovu metodu, onda je potrebno da veoma pažljivo odaberete boju kojom će te svoje obrve farbati.

Pre svega, mislimo na kvalitet boje, a onda i na nijansu.

  • Kvalitet boje je veoma važan. To ne sme biti neko jako sredstvo, pošto ide na lice. Blizu je očiju, tako da i o tome treba voditi računa. Zapravo, vi znate da i kada farbamo dlake svoje kose, mi vodimo računa da to budu prirodne boje. Tačnije, da to budu neškodljive boje, koje neće u velikoj meri oštetiti kosu. Isti je slučaj i sa obrvama, ako ne i drastičniji. Postoje i potpuno prirodne varijante, o kojima će biti reči.
  • Na drugoj strani je nijansa. Budite iskreni i recite koliko ste puta videli devojku ili ženu koja je preterala i svoje obrve potamnila mnogo više nego što bi trebalo? I mi! Bezbroj! Vaše obrve treba da budu što prirodnije. Približna boja vašoj prirodnoj boji kose je ta koju treba da gađate. Međutim, ako se farbate malo svetlije od svoje prirodne boje, onda i vaše obrve neka budu malo svetlije.Naravno, ako imate plavu kosu, nećete imati plave obrve, ali neka ta nijansa braon bude više bež, sa primesom braon.

Još jedan dobar savet je da, kada se dvoumite između dve boje, obavezno odaberete bleđu. Ona će uvek bolje izgledati. Tamna stoji samo devojkama koje su izrazito crne.

Razmišljajte o tome, da ne biste spadale u onu kategoriju devojaka sa „krem bananice” obrvama.

Kako se koristi farba za obrve?

Farbanje obrva nije ništa komplikovanije od farbanje kose. Ako ste kosu farbali u kućnim uslovima, možete i ovo sigurno. To jest, lakše je.

Farbanje obrve možete sami, a za kosu je ipak potrebna pomoć.

Kada koristite kupovnu farbu, vi uz nju dobijate i hidrogen, to jest razvijač boje. Taj hidrogen je, naravno, manje postotni, tako da, nikada nemojte improvizovati i koristiti hidrogen iz farbe i slično.

Po uputstvu pomešajte malu količinu boje i hidrogena, pošto farbate malu površinu.

Pre samog farbanja iscrtajte kreonom kako želite obrva da vam izgleda. To je dobra fora jer ćete farbati samo unutar toga.

Nađite neku malu četku. To može biti neka četkica za slikanje ili šminkanje ili četkica od maskare. Zatim namažite boju na obrve. Boja se naravno, hvata i za kožu, tačnije, farba je. Ipak, ukoliko pogrešite, neka vam u blizini uvek budu vlažne maramice. Samo očistite odmah i sve će biti u redu.

Ako se ofarba koža ispod obrva, to je skroz OK jer će obrve na taj način izgledati gušće. Boja se drži nekoliko minuta na obrvama, najviše deset. Posle toga se samo umijete, isperete boju i obrišete suvim peškirom.

Vaše bledunjave obrve će biti posve nove i drugačije. Ono što je najbolje, bićete mirni nekoliko nedelja. Boja se pomalo spira, ali, kada primetite razliku, lako možete ponoviti proces.

Savet plus: Nikada ne čupajte obrve pre farbanja.

To nemojte raditi zbog potencijalnih iritacija, a ni zbog toga što je lakše da se posle farbanja skinju viškovi dlaka.

Tada imate definisan oblik i samo čupnete. Pre toga može se desiti da iščupate previše, pa onda nemate šta da farbate ili vam se ne dopada oblik.

Dugotrajna farba za obrve

To je upravo ova farba koju smo opisali u prethodnom odeljku. Ona je dugotrajna jer zaista posle nje možete da zaboravite na svoj problem „nepostojećih obrva”. Ona je takođe neškodljiva i neće oštetiti postojeće dlačice, ako ste eventualno razmišljali i o tome.

Svaka ima uputstvo koliko se drži. Optimalno je 5 minuta, a za malo izrazitiji učinak, može i 10. Sve preko toga nije preporučljivo.

Najbolje farbe za obrve

Ima više sorti farbe za obrve. Proizvođači su različiti, ali su se sve one, svaka na svoj način, pokazale dobro. Evo nekih koje možete isprobati.

  • Igora professional je brend koji i u farbanju kose ima poznato ime. Plavuše su baš bile oduševljene nijansom nekih njihovih boja za kosu. Njihove farbe za obrve su takođe dobre i možete ih nabaviti u bolje snabdevenim drogerijama.
  • Berrywell farba za obrve je takođe jedna od poznatijih. Može se nabaviti preko interneta. Da je bezbedna, govori činjenica što se može koristiti i za farbanje trepavica. Trepavice su osetljivije područje nego obrve, zato je njihovo farbanje delikatnije.
  • Appraise je brend koji je takođe poznat i sjajan. Postoji više nijansi farbi za obrve, tako da se može odabrati ona koja najviše odgovara.
  • Titania farba za obrve može se nabaviti u Lilly drogerijama. Brend koji je komercijalan i koji svakako može pomoći da konačno rešite problem obrva koje su neupečatljive.
  • Swiss o par farba za obrve se koristi i za trepavice i za obrve. Smatra se da je jedan od kvalitetniojih setova. Može se nabaviti na internetu i malo je skuplji od ostalih.

Ovo su bili najpoznatiji, ujedno i najkvalitetniji brendovi farbi za obrve.

Cena farbe za obrve

Budući da dolazi u malim kutijama i da gramaža nije naročito velika, cene su povoljne. Farbe za obrve možete nabaviti po ceni od 300 do 500 dinara. Neki od setova koji sui  za trepavice i za obrve koštaju oko 900 dinara.

Alergija na farbu za obrve

Nije neuobičajeno da naše telo burno odreaguje na neke hemijske sastojke koje nanosimo na kožu. I farbe za kosu sadrže ovo upozorenje, a naravno da je isti slučaj sa farbama za obrve. One se nanose na lice.

Alergija, koju na sreću, nema procentualno veliki broj ljudi na svetu, može se javiti. Ona se uglavnom ogleda u osipu i crvenilu onih delova na koje je naneta farba. Trebalo bi da crvenilo nestane nakon određenog vremena.Ređi su slučajevi gušenja usled ove alergije, ali su mogući. Ako je osoba veoma alergična na neke sastojke farbe, onda postoji ova opasnost.

Najbolja provera za bilo koju farbu i alergiju na nju je mazanje malog i tankog delića na podlakticu. Tu je koža tanka i osetljiva. Ako nema crvenila, slobodno je farbati i druge delove tela.

Prirodna farba za obrve

Ako ne želite da kupujete farbu ili se bojite posledica koje ona može da ostavi, onda imate prirodnije alternative.

Sigurno ste čuli za kanu za kosu. Pa, možete probati i farbanje obrva kanom. To je prirodna boja koja neće izazvati oštećenja. Međutim, ona ima svoje dobre i lose strane.

  • Dobra strana je svakako što je postojana. Toliko je ponekad postojana na kosi, da je godinama ne možete eliminisati iz pigmenta, sve dok ne poraste.
  • Loša strana je što su sve kane jako tamne, nema bledih varijanti. Zato ona može da odgovara tamnijim devojkama. Bleđe, s obzirom na njeno teško skidanje, ne bi trebalo da eksperimentišu.

Drugi način je kafa za farbanje obrve. Da, znate kako kafa ostavlja fleke. Ume da bude veoma neugodna, E, dobra je stvar što može poslužiti i u korisne svrhe. Malo kafe prelijte vrućom vodom. Zatim razmutite četkicom smesu i nanesite je na obrve. Sačekajte da se prosuši. Ako ima zrna kafe, obrišite ih ubrusom. Vaše obrve će biti malo tamnije.

Naravno, nije isti učinak kao sa kanom, ali razlika, barem kratkotrajna, će postojati.

Kako napraviti farbu za obrve?

Zapravo, kafa može poslužiti za jedan sasvim prirodan recept farbe za obrve. Ona može biti veoma sjajna, čak i da neguje vase obrve, iako nije preterano dugotrajna.

boja za obrve

Biće vam potrebno:

Kažemo po malo jer nećete praviti zalihe ove farbe, već samo koliko vam je potrebno za jedno mazanje. Vi procenite sami.

Promešajte dobro sve sastojke. Kokosovo ulje će, u blago čvrstom stanju, biti odlično za mešanje kafe i kakaa i odlična nega za dlačice.

Procedura je ista kao i sa farbanjem uz pomoć kupovne farbe. Prvo iscrtajte obrve, zatim četkicom namažite smesu. Kako neškodljiva, možete je zaista dugo drži na obrvama, čak i celo popodne, radeći nešto u kući.

Skinućete viškove običnom maramicom. Za razliku od kupovne farbe, ova neće obojiti kožu, već samo dlaku. Kada upijete višak masnoće, ostaće samo tamnije obrve. Iščupajte viškove i uživajte u potpuno prirodnim obrvama koje ste sebi obezbedili.

Naravno, kupovna farba je trajnija. Iako i ova farba može poprilično potrajati, sigurno to neće biti duže od kupovne farbe na obrvama.

Farbanje obrva farbom za kosu

Pošto farbom za kosu farbamo znatno jače dlake, jasno je da bi ona ofarbala i obrve. Međutim, hidrogen iz obične farbe može biti dosta jak tako da ne preporučujemo da ovo probate.

Ako  je baš nekada neophodno da ih malo potamnite, možete to uraditi samo bojom, bez razvijača. Ostavite na kratko i isperete. Efekat neće biti dugotrajan.

A i za ove hitne slučajeve, radije koristite neke prirodne stvari, kao što su kafa i kakao.

Iskustva sa farbom za obrve

Mnoge žene kažu kako im je farba za obrve doslovno spasila izgled lica. Naročito su zadovoljne dužinom trajanja boje na obrvama. Hajde da pročitamo zajedno njihova uglavnom pozitivna iskustva.

Maja

„Meni je farba za obrve doslovno spasila život. Nisam imala para za japansko iscrtavanje tada, sada je ono znatno povoljnije. Stalno sam ih iscrtavala olovkom za oči, dok mi drugarica nije kupila farbu. Ljudi, preporod! Ofarbam ih jednom u dva meseca, bukvalno za 10 minuta.“

Bilja

„Nisam mogla da tetoviram, obrve jer imam masno lice. Rekli su mi da bi se nenormalno brzo izbrisale. Sasvim sam slučajno kupila farbu za obrve, milseći da je samo dobra reklama. Sada ih stalno farbam, već godinama.“

Viki

„Ispričaću vam svoju glupost. Ja sam čula da se obrve farbaju, ali nisam znala da ima posebna boja. Namažem ih ja običnom bojom sa hidrogenom, držala to malo duže. One mi otpale. Posle sam ih obrijala, pa su porasle. Šta ću, vodite računa.“

Nadamo se da su utisci o farbi za obrve pozitivni. Ako imate blede obrve, probajte je, možda se prijatno iznenadite.