Izaberite najbolji vosak za obrve

Izaberite najbolji vosak za obrve

Vosak za obrve je preparat koji će vam sigurno nekada biti potreban. Ima više vrsta i namena. Ako niste u potpunosti informisani, ovo je prilika!

Šta je vosak za obrve?

U pitanju je preparat koji vam olakšava negu obrva i pomaže da zablistate. Bilo koju od dve vrste voska da koristite, on vam negu čini komfornijom i smanjuje period sređivanja, u bilo kojoj situaciji.

Obrve su danas jedan najvažnijih segmenata lica, kome se posvećuje velika pažnja. Mnoge devojke kubure sa „manjkom obrva”. Dlake obrva su često prečupavane u prošlosti i onda je veoma teško da se nadoknadi njihov volumen. Zbog toga su popularna japanska iscrtavanja i puder obrve poslednjih godina.

Ipak, mi smo zagovornici prirodnog i smatramo da nema lepšeg od onoga što nam je dato. Zato danas pričamo o onim situacijama kada ima prirodnih dlaka u obrvama. I prva i druga vrsta voska pomaže nam da oblikujemo dlake obrva onako kako nama odgovara i kako nam je najzgodnije.

Priordne dlake u obrvama stvarno mogu biti problem, ali ne nerešiv.

O tome vam priča naša čitateljka Miljana. Ona je mislila kako je jedino rešenje za nju tetovaža obrva, a onda joj je kozmetičarka rekla da njenom masnom licu ne bi odgovarala takva metoda jer bi se zbog viška sebuma te obrve brzo skinule.

Mislila je da će doveka morati da koristi olovke za crtanje obrva. Ipak, u potrazi za rešenjima naišla je na sjajno sredstvo koje pomaže obrvama da budu ono što su bile. Za kratko vreme od početka korišćenja, nije mogla da se izbori sa svim dlakama koje su se pojavile. Obrve su joj se progustile i sada ih sa lakoćom oblikuje i nosi ih kao ukras svog lica. Šta joj je pomoglo da ih oporavi? Saznajte iz njene lične priče na ovom linku: https://minutzamene.com/kao-magija-resila-sam-problem-sa-tankim-obrvama-i-trepavicama/

Pomenuli smo malopre „obe vrste voska“ ali o čemu je zapravo reč?

Čitajte dalje i saznajte.

Vrste voska za obrve

Kada se kaže vosak za obrve, do skoro je ovo moglo da ima samo jedno značenje. Danas ih ima dva, zato vam moramo napraviti razliku između suštinski dva potpuno različita preparata. Trendovi se menjaju, ali potreba za upečatljivim obrvama ostaje zauvek.

Osamdesetih su se nosile guste obrve, onda je devedesetih bio trend prečupavanja, a sada se ponovo u modu vratila prirodnost.

Vosak za depilaciju obrva

Kada se kaže vosak, onda se suštinski misli na čvrsti preparat koji se koristi za čupanje obrva. Dakle, vosak za obrve predstavlja sredstvo koje se nanosi na onaj deo obrva koji nam nije potreban i onda se one depiliraju iz korena. To je kao čupanje pincetom, samo mnogo brže i efikasnije. Na taj način osiguravate čupanje svih slaka, dok pincetom možete i da preskočite neke.

vosak za depilaciju obrva

Ovaj vosak je blag i prilagođen licu. Čupa i one najsitnije i najtanje dlake, kakve se često nalaze oko obrve. Pri tom, one su i svetle, tako da često ne možete „golim okom” da ih uočite. Sa njim u pakovanju dolaze i mini trake koje se koriste radi lakšeg odstranjivanja voska koji se nanosi. Zapravo, nekada imate vosak, uglavnom u stiku i tračice u kombinaciji, a mnogo češće je vosak već nanet na trake. Samo treba da se stave i da se dlake počupaju.

Vosak za oblikovanje obrva

Druga vrsta preparata koju takođe nazivamo voskom služi za podizanje dlaka na obrvama.

Čuli ste za brow lift? To je tehnika, takoreći trajnog, mada se naravno mora obnavljati na određeno vreme, podizanja obrva. Dlačice obrva se podižu u smeru rasta, nagore.

Ovaj trend već nekoliko godina je aktuelan i podrazumeva da su obrve lepše ako se dlačice podignu na ovaj način. Gusta smesa ovog preparata koja voskira dlake omogućava da vi ujutru nanesete ovaj preparat i da vam obrve do uveče budu savršeno podignute. Vodootporan je, tako da se neće pokvariti tokom dana.

Tek sa skidanjem šminke, zapravo se skida i vosak nanet na obrve, a proces ponavljate sutra, prilikom šminkanja. Odličan pomagač ako nas pitate.

Kako se koristi vosak za obrve?

Evo detaljnog pojašnjenja za one koji nikada nisu imali prilike da koriste nijednu vrstu voska za obrve.

Prvo ćemo krenuti od onog voska koji čupa dlačice obrva iz korena.

Pošto je ovaj predeo veoma mali, ne podrazumeva veliku površinu, vosak koji se koristi za njihovo čupanje dolazi u stiku, u obliku olovke, radi lakšeg nanođenja, na ciljana mesta. Najbolje je prvo olovkom obeležiti šta od obrve želite da ostane, tačnije, da obrvu lepo uokvirite.

Sav višak izvan tog prostora pogodan je za čupanje. Na njega ćete veoma pažljivo naneti vosak, a onda ćete sačekati nekoliko trenutaka da se on stegne i onda ćete staviti tračice koje ćete naglo povući, suprotno od smera rasta dlake.

Ponovićemo, to su najčešće one bele, sitne dlačice, koje čupkate pincetom i nikada lepo ne uspete da ih skinete. Zato je vosak i više nego praktičan.

Drugi način korišćenja je vosak koji učvrščuje obrve. Njega je takođe veoma lako naneti na obrve. Pre svega, potrebna je četkica kao za maskaru, koju nekada dobijete uz vosak. Možete je i kupiti odvojeno, a možete i oprati staru četkicu od maskare.

Četkica se umoči u vosak. Nije potrebna velika količina, naprotiv. Svega malo voska potrebno je naneti na četkicu. Pre nego što stavite vosak možete da iščešljate obrve na gore, a i ne morate. Sve što treba, to je da tako sa nanetim voskom obrve češljate na gore.

Vi sami podešavate njihov oblik. Za to je vosak vrlo zahvalan. Nekoliko trenutaka posle češljanja, one bi trebalo da su potpuno učvršćene. Ako nisu, dodajte voska još malo. Ipak, naglašavamo da akcenat nije na tome da one budu polepljene, nego da nađete pravu meru i količinu. Takve će stajati čvrsto gotovo čitavog dana, do sredstva za umivanje.

Kako napraviti vosak za obrve?

Možete napraviti i jednu i drugu vrstu voska za obrve. Daćemo vam oba recepta i pregršt saveta.

Pravljeni vosak za depilaciju obrva

Vosak za depilaciju obrva može se veoma lako napraviti i to sastojcima iz kuhinje. Ovom se pastom može depilirati i ostatak tela, ali mogu i obrve jer je veoma blaga i neće iritirai osetljivu kožu oko obrva.

Sve što je potrebno, to je:

  •  1 kašika meda
  • 2 kašičice smeđeg šećera
  • nekoliko kapi limuna

Potrebno je u neku keramičku činiju sipati med i šećer o staviti minut u mikrotalasnu da se otope. Trebalo bi da budu u tečnom stanju i da su se potpuno sjedinili. Zatim dodajte malo limuna, čisto da još malo razredite smesu.

Kada ste to uradili, tankim štapićem možete naneti na obrve koje želite da iščušate. Sačekajte malko da se stegne. Onda uzmite tračicu, pa povucite suprotno od smera rasta. Bolje je stavljati po manje više puta, nego odjednom previše, pa da posle počupate više nego što ste želeli.

Kada završite, sredstvo za skidanje šminke stavite na tufer i pređite preko dela koji ste depilirali. Dezinfikovaćete i skinuti višak paste. Vrlo jednostavno, zar ne?

Pročitajte i ovo:Šećerna pasta za depilaciju: recept i upotreba!

Pravljeni vosak za oblikovanje obrva

U svrhe voska za oblikovanje obrva možete koristiti i običan sapun. Neko kaže da je najbolje da bude providni, glicerinski, ali i obični može proći veoma dobro. Sve što je potrebno, to je četkica, kao za maskaru, naravno, čista. Sapun ne treba da bude pokvašen, već suv. Protrljajte četkicu u sapun, kako biste zahvatili i nanesite na obrve. Videćete da će biti čvrste.

vosak za oblikovanje obrva

Jedino što sapun, ako se nanosi baš svakodnevno, može izazvati neku vrstu iritacije. Tako da je naredna opcija u mnogome zdravija i pogodnija.

Za domaći vosak pomoću kojeg ćete moći lako da oblikujete obrve, biće vam potrebno:

  • parče pčelinjeg voska od desetak grama
  • pola kašičice kokosovog ulja
  • pola kašičice talka

Potrebo je da u mikrotalasnoj pečnici otopite vosak i kokosovo ulje. Kada dobijete tečnu smesu, dodajte u nju talk, sve dobro pomešajte i sipajte u odgovarajuću kutijcu. Pustite da se ohladi, stegne, i vaš vosak za oblikovanje je spreman.

Dovoljno je da zaronite četkicu unutra i da stavite određenu količinu na obrve, pa onda ih blago začešljate. Bićete veoma zadovoljni rezultatima. Ovako napravljen vosak trajaće vam jako dugo.

2 u 1 vosak i senka za obrve

Pošto je čest slučaj da količina dlaka u obrvama nije baš u potpunosti dovoljna da obrve budu bujne i lepe, dešava se često da one ipak nekako moraju da se popune. Zato je vosak za obrve često obojen i izgleda kao senka, iako služi za učvršćivanje.

Naime, kada ih učvršćujete, vi ih ujedno i popunjavate, bojite. Zbog toga uvek ima nekoliko boja u pakovanju voska, čisto da možete odabrati odgovarajuću. Ili, jednostavno, pomešati dve i dobiti onu koja vam je potrebna.

Ponekad u pakovanju postoji i providni vosak i nešto kao obična senka koju prvo možete naneti, a onda obrve učvrstiti voskom.

Vosak i olovka za obrve

Ponekad u pakovanju ne bude senka, već olovka za obrve. Isti je slučaj kao i malopre. Kada nema dovoljno dlačica da obrve budu bujne, onda se one mogu popuniti blago olovkom za obrve. To verovatno radite i bez obzira da li voskirate obrve.

Ovako, prvo ih malo popunite, a onda podignite voskom. Može i obrnuto. Vi nađite onaj način koji vam više odgovara.

Negovane obrve pre voska!

I kao što smo na početku napomenuli, najlakše je da uradite neku od varijanti obrva koje će biti nacrtane ili istetovirane i tako ih obnavljati na neko vreme, ali ne. Mi smo isključivo za prirodnu varijantu koja podrazumeva vaše dlake.

Za to će vam biti potrebno malo odricanja, u smislu, ne smete ih previše čupati, treba da ih pustite da porastu. U tome vam može pomoći neko od fantastičnih sredstava za rast obrva, kao što je neki serum za obrve i trepavice.

Naravno da je važno da taj serum bude prirodan i naravno da mi imamo favorite za koga vam možemo garantovati da pravi razliku kada je rast potrebnih dlačica u pitanju. Njegovo ime je Trepolea. To je serum za obrve i trepavice koji se može nabaviti na istoimenom sajtu i pruža zaista sjajne relultate.

Sastoji se od prirodnih sastojaka, kao što su arganovo ulje, ulje ruzmarina, ulje slatkog badema, ricinusovo ulje i vitamin E. Oni progušćuju obrve, daju volumen.

Da biste začešljali obrve, morate imati dovoljno dlaka.

Ovaj serum vam u tome i te kako pomaže.

A sada da se vratimo na vosak za obrve! Evo naše top liste.

Najbolji vosak za obrve

Imamo nekoliko preporuka kada je u pitanju i vosak za depilaciju i vosak za oblikovanje obrva. Proučite ih, probajte i javite nam šta mislite.

Remove vosak za obrve

Ovaj vosak dolazi u olovci, u kompletu sa tračicama za depilaciju, kao i vlažnim maramicama za uklanjanje voska. Sve što je potrebno, to je da očistite lice, lepo skinete šminku i onda nanesete vosak na cijano mesto. Zatim zalepite tračicu i povečete. Ako preterate sa voskom, skinite ga maramicama koje imate u pakovanju. Cena mu je između 600 i 700 rsd.

Essence

Essence nudi vosak za oblikovanje obrva koji je u obliku sapuna. Dolazi u pakovanju sa četkicom. Kada počnete sa šminkanjem, prvo natrljate malo voska, a onda oblikujte obrve. On je providan, iako se u kutiji čini da ima malo boje. To je sve što će biti potrebno da imate. Cena mu je između 400 i 500 rsd.

Farmasi brow wax

Ovaj proizvod sličan je prethodnom, samo što on u kutiji deluje potpuno providno. Dolazi u pakovanju sa četkicom. Ima u sebi ulje badema, koje neguje i izbegava se osećaj težine u obrvama. Možete ga koristiti u malim količinama, za pun efekat.

Relove senke i vosak za obrve

Ovo pakovanje deluje kao senke i sadrži u sebi vosak i tri različite nijanse senki za obrve. Pored toga ima četkicu kod koje je na jednoj strani češljić, a na drugoj četkica za senku. Sve što je potrebno, to je da popunite obrve senkom, a onda ih voskirate i podignete kako bi trajale celog dana. Cena mu je oko 450 rsd.

NYX fill & fluff

Ovo je specijalno dizajnirana olovka, koja sa jedne strane ima vosak koji se istiskuje, a sa druge češljić kojim se obrve raščešljavaju. Nema zarezivanja, samo malo istisnete i onda začešljate obrve. Proizvod košta malo manje od 1500 rsd.

Vosak za obrve – iskustva

Imamo mnogo naših čitateljki koje koriste vosak za obrve. Prenećemo vam neka od njihovih iskustava.

Mira

Koristim vosak za oblikovanje obrva jako dugo i mislim da ne mogu bez njega. On im daje volumen i čini ih gušćima. Providan je, samo ga nanesem i iščešljam.

Nikolina

Vosak za oblikovanje obrva u kombinaciji sa olovkom je moj favorit. Iskreno, volela bih da su mi obrve malo gušće i oblikovanije, zato ih popunjavam. Počela sam da mažem neki serum za progušćivanje, videću da li ima efekta.

Vesna

Obrve su mi jako guste i jedno vreme sam ih čupala voskom, naročito odozgo. Moram reći da efekat dugo traje, ali je nezgodno ako pogrešim, pa iščupam više. To mi se u početku dešavalo, kasnije, kad sam stekla rutinu, ne.

Beba

Koristim vosak za oblikovanje. On je kao sapun. Razmišljala sam o brow liftu, ali sam shvatila da može i ovako, kada imaš dovoljno guste obrve.

Sve u svemu, da biste čupkali i oblikovali, mora biti dovoljno dlaka. Pustite ih da rastu i potpomognite se nekim od prirodnih sredstava za rast, kao što su serumi. Kasnije ih samo oblikujte po svojoj meri i uživajte!