Pazite! Oblik obrva ne sme biti bilo kakav!

Pazite! Oblik obrva ne sme biti bilo kakav!

Znate li da je za opšti izgled vašeg lica jedna od najvažnijih stvari kakav vam je oblik obrva? Saznajte kakav oblik obrva ide uz kakav oblik lica.

Najbolje od svega je to ako prirodno imate lepe obrve, pa možete sami da ih oblikujete. Ali nije svejedno kako to uradite. Hajde da malo „porazgovaramo” o tome.

Izaberite adekvatan oblik obrva uz lice

Veoma je važno da oblik obrva uskladite sa svojim oblikom lica. Kako postoje različiti oblici lica, tako i obrve treba da budu drugačije.

Nažalost, svedoci smo neke vrste uniformisanosti na svim nivoima, a jedan nivo obuhvata i obrve. Iako nismo protivnici japanskog iscrtavanja obrva, naprotiv, smatramo da i ono treba da ima neki lični pečat.

Poslednju deceniju popularne su obrve koje iz šale zovu „krem bananice”. Pretpostavljate na koje mislimo, a sve to je zbog oblika i boje obrva. Sve devojke nose te iste, debele na početku, a pri krajevima malo tanje, braon obrve.

Pri tom se uopšte ne vodi računa o tome da kakva je boja kose i kakav je oblik lica. Naprotiv! Po jednoj te istoj šemi radi se sve i to je tako.

Naravno da morate nešto preduzeti ako vaše prirode obrve nisu kako treba, ali da budete kao svi ostali po cenu mode. To vam baš i nije dobra ideja!

Pre svega, boja obrva, iako je često tamnije od kose, ne sme biti previše tamna. O tome vodite računa i kada se šminkate.

Lice može biti okruglo, ovalno, četvrtasto ili srcoliko.

Važno je da shvatite da ne možete uz ove oblike lica da imate bilo kakav oblik obrva. Morate dobro promisliti o tome kako ćete organizovati svoj oblik obrva i kako će vaše lice izgledati.

Tanje ili debele obrve?

U zavisnosti od vremena, menjaju se i trendovi po pitanju obrva. Dugo vremena su u modi bile tanke obrve. Kada kažemo tanke, mislimo obrve koje su jedna linijica. Bilo je moderno da obrve budu toliko tanke i iščupane, da ih gotovo nema.

Taj trend je bio veoma dugo aktuelan i gotovo da je bilo sramota imati debele obrve. Onda se to promenilo.

Kako sa svim trendovima biva, tako je i ovaj trend nekako otišao. Jednostavno, postale su aktuelne debele obrve. Jedno vreme jako debele, čak čupave. Međutim, onda se situacija „smirila”.

Ostale su aktuelne debele obrve, ali su one stilizovane. U smislu da bi trebalo da budu iščupane.

Kako to?

Obrve su sada mnogo gušće, nema više njihovog potpunog uklanjanja, ali ih ipak treba malo stilizovati, skloniti višak dlačica sa obrva.

Šta ako sme preterali sa čupanjem pa sad obrve više ne rastu kako treba i teško dostižu današnji trend? Anđela je imala baš takvo iskustvo. Malo je reči da je upropastila obrve. Međutim, našla je savršen način da popravi štetu. Nešto sasvim prirodno pomoglo joj je da njene obrve opet porastu i da ih oblikuje onako kako želi. Prezadovoljna je rezultatima, jer su joj pored obrva i trepavice postale gušće. I vi možete probati isto i imati lepe obrve i trepavice. O čemu se radi, saznajte sami iz njene lične priče. Kliknite na sledeći link: https://minutzamene.com/imam-duge-i-guste-trepavice/

Ako nas pitate, glasamo za malo deblje obrve. Ne moraju one biti u svojoj punoj debljini, ali da količina dlačica koja je skinuta, bude skinuta minimalno. Zašto?

Zato što one izgledaju dosta prirodnije i zato što su nekako lakše za održavanje.

Lice sa malo debljim obrvama izgleda zdravije i blistavije, dok tanke obrve čine da delujete ne baš tako zdravo.

Ponekad jeste problem ako dlake na obrvama neće da vam rastu. Kako da ih onda pustite i učinite debljima?

Tako što ćete iskoristiti neki od seruma za rast dlačica. Oni su fantastični jer vam pomažu da dlake porastu ciljano, baš na onim mestima na kojima vam je to potrebno.

Kakvi oblici obrva postoje?

Ono što na početku možemo da naglasimo, to je da postoje pogrešni i pravi oblici obrva.

Zvuči kao šala, ali je zaista tako. Obrve mogu biti lepo uređene i da odgovaraju vašem licu, a mogu biti potpuno pogrešne za vas. Zato o njima razmislite lepo.

Razlikujemo polukružne i ravne obrve, kada je u pitanju oblik. O tankoći i debljini već je bilo reči, tako da se oko toga ne bismo više zadržavali.

Obrve rastu uglavnom široko i njima zaista možemo promeniti pogled ka svome licu. Navešćemo primer obrva koje su iščupane tako da budu polukružne. Kada imate takve obrve, deluje kao da se non-stop nešto pitate. Delujete radoznalo.

Sa takvim obrvama dosta posla zadajete sebi jer ste tako najveći deo obrva iščupali i to je još važnije, morate stalno da ih čupate jer taj deo je najgušći i najbrže raste.

Čini se, osim ako vam ovaj oblik baš ne stoji fantastično, da više gubite nego što dobijate ovim obrvama. One brzo podrastu i možete delovati mnogo neuredno ako pustite da sve ide svojim tokom.

Mnogo su zahvalnije i za održavanje lakše ravne obrve.

Kakve su to obrve?

One prate prirodnu liniju rasta obrva i iščupane su tek toliko da sa donje i gornje strane ne vire suvišne dlačice. Imaju prirodan oblik i to je najvažnije, lako ih održavate. Iščupate ponekad tu i tamo neku dlaku i uvek ste sređeni.

Glavni deo obrve, onaj koji najvšie i raste, najgušći je, tako da, ako i docrtavate nešto, docrtavaćete samo deliće koji sa strane nedostaju.

Važno je da liniju ne podižete previše visoko. Potrudite se da ispoštujete prirodan oblik. Biće vam lakše da oblikujte svoje obrve na taj način.

Još jedan oblik koji ne podrazumeva prirodne obrve jesu nacrtane obrve. Verovali ili ne, neke žene još uvek praktikuju da svoje obrve obriju i da onda nacrtaju nekom olovkom za oči.

To je uglavnom jedna linija, koja je poprilično tanka. Takve obrve ne deluju prirodno i ne bismo vam preporučili da ovo radite. Ovakve se obrve lako brišu i deluju veoma neprirodno. Takođe, ovakve obrve mogu vas dovesti u neprijatnu situaciju ako se nekada delimično izbrišu, a to sigurno niko ne želi.

Zato je najbolje da pustite da vam obrve lepo porastu i onda formirate oblik po svojoj meri. Evo nekih saveta upravo o tome.

Kako promeniti oblik obrva?

oblik obrva uz oblik lica

Nije teško, ali zahteva malo odricanja i malo žrtve. Shvatićete i zašto je pojedinim devojkama teško da promene oblik obrva.

Ako ste svoje obrve čupali pogrešno, sada treba da ih pustite skroz da porastu. A to i jeste najteži deo priče. Kada treba da pustite obrve, to najčešće podrazumeva da ih ne čupate barem mesec dana. Treba prvo da porastu neke sitne dlake, kako bi se izjednačile sa ostatkom obrva.

Imajte u vidu da ćete izgledati veoma neuredno. Te sitne dlačice koje prve porastu umeju da budu veoma ružne na oko. To će vas veoma nervirati i bićete u iskušenju samo da ih počupate.

Nemojte to uraditi!

Ako želite da vam obrve ponovo budu lepe, sačekajte koliko treba. Možda i više od mesec dana, sve dok obrve ne budu ponovo kao da ih nikada niste čupali. Budite strpljivi.

Još jedna nezgodna stvar koja se može dogoditi sa obrvama je i ta što one nekada neujednačeno rastu. Mi bismo rekli, najmanje rastu na onim delovima na kojima su nam najviše potrebne. I to vas može izludeti.

Ali ne brinite, ima pomoći. Nabavite neki dobar i kvalitetan serum za trepavice i obrve. Serumi za trepavice mogu biti sjajan pomagač u tome da vam dlake rastu ujednačenije.

Seruma ima raznih, ali birajte neki na prirodnoj bazi, kako bi vaše obrve bile što bolje i kvalitetnije, tačnije, da bi dlake dodatno porasle. Na taj način ćete postići podjednaku gustinu na svim delovima obrve i bićete zadovoljni svojim izgledom.

Ricinusovo ulje je dobro za rast dlaka.

Tačnije, napravićete dobar uvod kako biste bili zadovoljni.

Kada su obrve porasle kako treba, na redu je promena oblika obrve. Na osnovu toga koji je vaš oblik glave, treba da napravite i oblik obrve. Evo video koji pokazuje kako da odredite oblik obrva pomoću mapiranja obrva odnosno jednostavne metode merenja obrva koncem.

Nemojte to raditi sami ako niste sigurni da li će oblik obrve biti odgovarajući. 

Neka vam neko ko se u to bolje razume odradi tretman, a vi kasnije samo čupkajte dlačicu po dlačicu svakoga dana i pratite oblik obrve koji vam odgovara.

Naučite kako da čupate obrve koncem!

Oblik obrve za spuštene kapke

Sada malo da se pozabavimo konkretnim oblicima obrva.

Ako imate spuštene kapke, vaše oči su pomalo zatvorene i vama treba da vaše obrve čine oči vizuelno većim. To znači da, pošto su već oči zbog kapaka pozicionirane nisko, obrve treba da „podignu oči”.

Vama bi onda, najbolje stajale, polukružne obrve. One će vaše oči činiti otvorenijima i vi ćete samim tim postići da oko vizuelno bude veće.

Kada se radi o tankoći, odnosno, debljini obrva, uvek smo na strani malo debljih obrva. Ne zato što pratimo svetske trendove, već zato što nam je važno da izgled bude što prirodniji. A tanke obrve, nadamo se da ćete se složiti, umeju baš da izgledaju neprirodno.

Još ako govorimo o poslu koji imate oko njih i stalnom čupkanju dlačica, to nikako ne dolazi u obzir. Neka obrve budu malo deblje ili barem srednje debele.

Oblik obrva za ovalno lice

Reći ćemo da vi, ako imate ovalno lice, možda imate i najviše sreće jer će vama stajati apsolutno svaki oblik obrva. 

Ne morate previše da se brinete.

Najbolje će biti da što manje posla imate sa pincetom, to jest da pustite obrve da budu što prirodnije i deblje. Ne samo da će vam to lepo stajati, nego ćete trošiti duplo manje vremena na doterivanje i šminkanje.

Ako nemate sreće i ne služe vas dobro vaše prirodne dlačice, pa ste primorani da radite neku vrstu tetovairanja, odnosno, iscrtavanja obrva, nemojte preterivati sa bojom. To znači da obrve nikako ne treba da budu crne, ako imate smeđu kosu ili ne daj Bože plavu.

Znamo da je u prvom trenutku ta boja vrlo intenzivna, ali neka krajnji rezultat bude nešto blago i nežno, nešto što će vam lepo stajati.

Obrve za srcoliko lice

Ni ovde nećemo naročito dužiti.

Ovom obliku lica takođe najbolje stoje deblje obrve, koje su približne prirodnim. To uvek treba da bude vaša deviza – prirodan izgled.

Ono što možete isprobati, to je brow lift, najnoviji tretman obrva koji podrazumeva dizanje dlačica obrva na gore, kako bi one bile što raščešljanije.

Ovaj tretman ih drži podignute tako, kao da ste kroz njih upravo prošli češljićem. To je zapravo, neka vrst kiseline, naravno, blage, koja ih drži okrenute na gore. Nešto poput minivala na kosi. I njega kiselina drži tako da bude čvrst, tačnije, da loknice budu čvrste.

Ako isprobate ovaj tretman, svakako nam javite svoje utiske.

Oblik obrva za četvrtasto lice

Ovaj oblik lica može biti veoma izazovan i prava je sreća ako iz prvog shvatite koji od oblika vam odgovara.

Prema našim iskustvima, osobe koje imaju četvrtasto lice, po pravilu, bolje da imaju malo tanje obrve. Ne tanke, one koje su poput jedne linije, već tanje.

Zašto je to tako? Debele obrve mogu ponekad da deluju malo grubo, a lice koje je četvrtasto, već samo po sebi može delovari grubo.

Zato mu nikako ne smete dodati još i debele obrve, već neka to budu malo tanje, a ravne obrve, koje će dati dozu ženstvenosti i nežnosti.

Veća je verovatnoća da će vam odgovarati ravne od polukružnih obrva jer i te polukružne obrve daju neki vid strogoće licu.

Kao što rekosmo, ta strogoća kod vas već postoji usled oblika lica, tako da je treba izbeći i oblikom obrva. Naravno, boja obrva takođe ne sme biti suviše stroga i napadna. Izbegavajte tamne obrve, neka one budu bleđe.

Obrve za veliki nos

Ovde takođe treba biti pažljiv. Veliki nos ne mora uvek da bude mana, iako na prvi pogled to tako zvuči.

Veliki nos daje često karakter vašem celokupnom izgledu i zato on ne bi trebalo da bude dodatno opterećen velikim obrvama.

I ovde se savetuje da obrve budu za nijansu tanje i neprimetnije, kako ne bi skretale pažnju na sebe.Te tanje obrve će takođe dodati malo ženstvenosti, pošto veći nos ima tendenciju da tu ženstvenost ukrade.

Žene sa većim nosem su po nepisanom pravilu jake i požrtvovane, tako da je dodatno naglašavanje snage u vidu obrva suvišno.

Isto je i sa bojom. Ako ih iscrtavate, neka to bude malo bleđa nijansa, koja neće dodatno upadati u oči.

Ako vam je sve ovo komplikovano da shvatite, evo još jedan video koji pokazuje kakav oblik obrva ide uz određeni oblik lica.

Oblik obrva kod muškaraca

Na kraju, ali ne i zanemarljiva, tema muških obrva. Muškarci umeju i te kako da omaše, zato nekoliko saveta i za njih.

Dragi muškarci, nikako, ali nikako nemojte čupati obrve pretanko jer to više ni žene ne rade. Živimo u 21. veku i naravno da ne treba da hodate okolo sa spojenim obrvama (zaboga ne!), ali ih nemojte ni iščupati kao da sutra ne postoji.

Iako nemamo ništa protiv metroseksualaca i zagovornici smo toga da muškarci vode računa o sebi, ne smatramo da treba da imate manje dlaka u obrvama od nas. Tu i tamo neka dlačica kako bi izgled bio uredniji, to svakako. Sve ostalo je rasipanje vaše snage i trošenje ženskih živaca.