Nabavite češalj za trepavice jer slepljena maskara nije IN!

Nabavite češalj za trepavice jer slepljena maskara nije IN!

Češalj za trepavice je potreban svim damama. Zašto? Uredno naneta maskara bez grudvica i slepljenih dlačica je imperativ vašeg besprekornog izgleda. Uz jedan maleni aksesoar ovo je lako i jednostavno. 

Ženski neseseri postaju sve veći kako bi u njih stale brojne sitnice koje život znače.Lepota i njena nega postaju sve složeniji i zahtevniji posao. Da biste sve uradili kako treba, a vaš izgled bio besprekoran potrebno vam je pregršt tuba, bočica, kutijica i najzad alat i veština.

Među brojnim sitnicama koje predstavljaju logistiku vašoj lepoti je i češalj za trepavice.

Ukoliko je među vama, drage moje, ostala još neka sestra po neznanju, za vas i za sebe istražujem šta je češalj za trepavice, kako se koristi, može li se uopšte živeti bez njega, koliko košta i sve tako redom što bi vas moglo interesovati u vezi ovog neobično važnog alata za lepotu.

Svi znamo da, ma koliko da je maskara kvalitetna, dlačice trepavica se slepe jedna za drugu prilikom njenog nanošenja. Pokušaji da ih razdvojite četkicom od maskare obično završavaju neslavno i zamazano. Pokušate li prstom nećete imati uspeha. Neke žene prosto operu četkicu od stare maskare i čuvaju je za tu namenu.

Ipak, češalj za trepavice bolje odrađuje posao.

Budući da je jeftina sitnica, isprobajte je! ako odlučite da vam ipak ne treba za trepavice, dobro će poslužiti za finalno uređivanje obrva.

Češalj za trepavice je jednostavan alat koji za čas popravlja izgled trepavica.Pravilno upotrebljen češalj uz maskaru čini da trepavice izgledaju pre svega uredno, duže i dodaje im volumen.

Kome je namenjen češalj za trepavice?

češalj za maskaru

Šminkanje bez maskare prosto ne dolazi u obzir. Maskara služi da se njome istakne boja i dužina trepavica. I zaista, ona pravi veliku razliku. Vrlo često trepavice su nam od sunca, krema ili ko zna  čega blede na krajevima. Mnoge dame ih mažu ricinusovim uljem ,a od njega trepavica porastu ali hoće da izblede.

Maskara vraća boju i vizuelno ih produžuje. Međutim, svakako ne želite da nakon nanošenja maskare imate duplo manje dlačica u trepavicama nego što ih je bilo pre šminkanja.

Dlačice na trepavicama su vrlo fine, tanane i lako se zalepe jedna za drugu kada na njih nanesete sloj maskare. Od toga če izgledati proređeno kao da ih je duplo manje. Ovo ćete rešiti češljem za trepavice.

Češalj za trepavice je potreban svakoj dami koja na trepavice nanosi maskaru, vama koji svoj izgled upotpunjujete veštačkim trepavicama bilo u vidu nadogradnje ili strip trpavicama.

Nakon nanošenja jednog sloja maskare trepavice treba raščešljati tako da se svaka dlačica lepo razdvoji. Nakon toga se nanosi još jedan sloj maskare.Kada se i drugi sloj maskare osuši, račešljajte trepavice još jednom.

Češalj je dobar i onda kada imate prirodno guste i duge trepavice. Anđela ih ima sada, ali to nije uvek bilo tako. Ranije su bile retke i slabe. Uspela je da ih oporavi, progusti i produži ! Oduševljena je. Tako je lako! O čemu se radi, saznajte iz njene lične priče klikom na link : https://minutzamene.com/imam-duge-i-guste-trepavice/

Kako da očešljate trepavice bez češlja?

Ako još uvek nemate ovu spravicu kupite je odmah, a do tada se možete poslužiti trikom.

Uzmite staru maskaru, detaljno operite njenu četkicu sapunom i vrelom vodom. Osušite je. Ona neka vam služi samo za raščešljavanje trepavica.

Nisam sigurna da će biti onoliko efikasno kao češalj za trepavice, ali će pomoći u razdvajanju slepljenih dlačica. Kada sve završite i zadovoljni ste trepavicama, uzmite čist štapić za uši i obrišite crne tačkice koje su eventualno pale na kapke.

Zapamtite , samo besprekorno uredna šminka vas zaista ulepšava.

Da li rastu trepavice od češljanja? 

Oni kojima je naša lepota zanimanje, kažu da češalj za trpavice stimuliše njihov rast i čini ih jačim i zdravijim.

Naime, češljanje trepavica pomaže da se prirodna masnoća rasporedi duž njih. Sebum ih štiti od oštećenja i čini ih jačim.

Ne tvrdim da ovo nije tačno, ne postoje dokazi ni za ni protiv. Znam da na kapcima i nema nekih velikih količina sebuma. Realno, nećete sedeti pola dana češljajući trepavice. Ono za šta pouzdan znam da deluje u pravcu bržeg rasta, jačih, dužih gustih i sjanih trepavica je serum za trepavice.

Vrste češljeva za trepavice

Najčešća vrsta češlja za trepavice je 2 u 1 spravica koja sa jedne strane ima maleni češalj čestih plastičnih zuba, a sa druge strane finu uzanu četku.

Četka služi za četkanje obrva, a češalj za razdvajanje trepavica nakon nanošenja maskare.

Naravno i ako se ne šminkate možete imati jedan. Naime, nakon umivanja, mazanja kreme za lice i slično imaćete potrebu za raščešljavanjem nežnih dlačica trepavica.

Četkica je poželjno da bude od prirodne dlake, a češalj ili kako ga još zovu , separator za trepavice može biti metalni ili plastični.

Često ćete čuti da ovu spravicu zovu i češalj za maskaru.

Njihov dizajn se menja. Pronašla sam neke moderne koji svojim oblikom podsećaju na uvijač za trepavice koji na gornjoj krivoj ivici ima fini plastični češalj. Youtube tutorijali se kunu u njega da je najbolji češalj za svilene trepavice

Druge spravice imaju maleni češalj sa jednog kraja štapića, dok je na drugom kraju četkica naliko onoj od maskare.

Proizvođači su se baš potrudili oko dizajna. Možete pronaći češalj za trepavice koji se sklapa po pola. Veoma je zgodan za male nesesere koje nosimo u tašni jer zauzima malo prostora.

Ako ste u pink fazonu, ima ih i u ovoj boji. Sigurno ćete naći neki baš po vašoj meri.

Kako se koristi češalj za trepavice?

Ma koliko  da ste pažljivo naneli maskaru trepavice se uvek slepe. Samim tim izgledaju proređeno i ni malo lepo. 

  • Sačekajte da se prvi sloj maskare osuši kažiprstom malo zategnite kapak ka slepoočnici kako bi biste imali bolju kontrolu.
  • Gledajući na dole polako postavite češalj ispod trepavica i to na sredinu njihove dužine. Lagano prošešljajte do krajeva. Dok vučete češalj ka krajevima trepavica nežno talasajte njime levo desno kako biste bolje razdvojili dlačice.
  • Ponovite pokret više puta dok sve dlačice ne budu fino razdvojene. Češalj će ne samo razdvojiti slepljene dlačice već će i odstraniti eventualne grudvice maskare koje znaju da se zalepe na trepavice. Primetićete da su trepavice sada ujednačene, bez razmaka među dlačicama što ima odmah daje bolji volumen.
  • Kada je češljanje trepavica gotovo dolazi novi sloj maskare, sušenje i još jedno češljnje. Nakon toga ste spremni da snenim pogedom svakoga oborite s nogu.

Uvek pazite da ne zakačite ivicu kapka češljem za trepavice kako ne biste iritirali oko.

češljanje trepavica

Najbolji češljevi za trepavice

Ono što jedan češalj za trepavice čini boljim od drugih je materijal od koga je napravljen i finoća izrade. 

Češalj treba da bude lagan, veoma tanak i malen kako biste njime lako i precizno rukovali, jer uvek pre svega morate zaštiti oko od povrede ili iritacije.

Podesno je da bude 2 u 1 ti da ima i četkicu za fino stilizovanje obrva i izjednačavanje njihove boje.

Metalni češalj za trepavice  je nekako finiji, precizniji i čini mi se bolje radi posao. 

Naime plastični češalj  ima deblje, zaobljenije zubiće i kada ga prislonite na trepavice više ih gura na gore nego što ih razdvaja. Zubići metalnog češlja su finiji , oštriji i oni odmah prodru kroz trepavice i češljanjem fino razdvoje svaku dlačicu.

Važno je i da se može lako održavati.

Kao  i sve druge delove pomoćnog aksesoara, četkice, sunđere i slično, i češalj za maskaru morate održavati besprekorno čistim. 

Sada postoje i češljevi za trepavice za jednokratnu upotrebu u pakovanju od 50 komada. Ove možete svaki put baciti kako ne biste morali da ih perete.

Na pakovanju piše da su namenjeni za svilene trepavice.

Ukoliko je zadovoljio ove kriterijume, manje je važno koji brend ćete izabrati. Većina kozmetičkih lanaca kao i mnogi brendovi imaju ovaj kozmetički alat u ponudi. 

Mnoge dame kupuju setove za šminkanje. U njima se nesumnjivo nalazi i češalj za trepavice.

Ukoliko radite nadogradnju ili ruski volumen trepavica, vodite računa da su one osetljivije na bilo kakve fizičke manipulacije. Tako biste ih i neopreznim češljanjem mogli oštetiti. Savet je da pitate kozmetičarku koji češalj da izaberete za češljanje nadograđenih trepavica.

Kako izabrati češalj za trepavice?

Mada su veštačke trepavice postale prilično uobičajene među ženama, mnoge ipak više vole da imaju lepe prirodne trepavice. I za jedne i za druge, češalj je alatka za održavanje koju morate imati.

Pri izboru on mora zadovoljiti sledeće kriterijume: ne sme da zapinje i čupa dok češljate trepavice, ne sme da izaziva iritacije i mora bit lak za održavanje kako bi uvek bio besprekorno čist.

Izaberite onaj napravljen od čelika ili metala, neka bude veoma lagane težine, da lepo leži u ruci i da se može oprati vrelom vodom i sapunom.

Gde možete kupiti češalj za trepavice, cena i iskustva

Bukvalno svuda ih možete naći! U svakoj parfimeriji, zatim ih možete naručiti putem kataloške prodaje kozmetike. Na primer Oriflame ima baš jedan zgodan. Ukoliko kupite set alata za šminkanje on će sadržati i češalj za trepavice. Na onlajn prodavnicama možete naći različite modele koji su manje više sličnog oblika i cene samo obratite pažnju da zubi ne budu od debele zaobljene plastike.

Češalj a trepavice je jednostavna i jeftina spravica. Sa nekim izuzecima sasvim pristojan primerak se može kupiti za 100-200 dinara. Neki od brendova su: Aura, KillyS, Blush 9B…

Sanja: „Ja imam prirodne trepavice.Prvo nisam imala nikakav češalj za tepavice, mislila sam da žene preteruju gomilajući te razne sitnice. Onda sam kupila neki plastični i shvatila da je korisan kad ti se zalepe trpavice ili ostane viška maskare na njima. Sada imam jedan baš fin tanak metalni. Super je, svaku dlačicu lepo razdvoji i ukloni višak maskare.

Maja: Nedavno sam nadogradila svilene trepavice. Sa njima treba malo opreznije postupati kako se ne bi oštetile. Češalj za trepavice koristim i mnogo mi pomaže za završno uređenje nakon nanošenja maskare.

Anja: Ja koristim metalni češalj za trepavice. Pored češljanja nakon nanošenja maskare odlično mi posluži i za uklanjanje starog lepka sa strip trepavica.

Drage moje, kad se sve sabere, ako već niste, obavezno kupite češalj za trepavice.