Povećanje usana biopolimerom – ima li više mana nego prednosti?

Povećanje usana biopolimerom – ima li više mana nego prednosti?

Autor:

Da li će vas zaista povećanje usana biopolimerom učiniti srećnijom i lepšom?  Možda. No pre nego odlučite, korisno je da čujete sva iskustva i informacije!

Već duže vreme razmišljate o tome da povećate vaše usne . Niste zadovoljni, gledate se u ogledalo i uvek vam nedostaje “samo malo volumena” u usnama. Jednostavno želite taj izgled vamp žene, i mislite da ćete to postići sa povećanjem usana biopolimerom.

Razumemo!

Ženske usne daju poseban šarm svakoj ženi i čine je izuzetno neodoljivom i privlačnom. Pune, bujne usne, sa crvenim karminom san su svake žene.

Ukoliko se još uvek dvoumite, onda je ovaj tekst definitvno za vas, jer ćete otkriti sve mane i prednosti biopolimera u usnama, kao i šta je i koliko traje ovakva korekcija.

Slede svi odgovori samo za vas.

Šta je biopolimer?

Biopolimer se sastoji od invazivnih stranih tela kao što su sintetičko ulje, silikoni i drugi sastojci na bazi ulja. Biopolimer vaše telo na kraju može da odbaci, jednostavno da ne prihvati  i počinju da se dešavaju promene. Biopolimer u usnama može uzrokovati ozbiljne probleme poput bola, menjanje boje vaše kože, osipa, grudvica, neprijatnosti i sl.

 S tim u vezi kada god želite da se informišete o biopolimeru naći ćete različita tumačenja i mišljenja, ali ono što je sigurno, jedino je na vama odluka.

Da, biopolimer se koristi za povećanje usana, ali zaista je neophodno da se dobro informišete oko svih mogućih komplikacija. Da li je biopolimer zabranjen ili dozvoljen ? Da li je bolje da koristite neku drugu tehniku uvećanja usana, kao što jer recimo uvećanje usana hijaloronom ili upotreba silikonskih umetaka?

Ono što svaka žena želi da postigne povećanjem usana biopolimerom ili nekom drugom tehnikom jeste lepši izgled. Obzirom da je ovo dugoročno rešenje, svakako da ne želite da očajavate svaki dan nakon tretmana.

Da li je biopolimer zabranjen?

Biopolimer u usnama se koristi za korekciju usana u mnogim kozmetičkim salonima, ali isto tako treba da znate da njegova upotreba u našoj zemlji nije registrovana kao bezbedna za upotrebu. Iz tog razloga biopolimer u usnama i njegova upotreba mogu da budu opasni.

Zato smo prethodno i spomenuli koliko je važno da budete dobro informisani oko samog povećanja usana biopolimerom, jer je to ipak dovodi do promene na vašem licu. Sigurni smo da ne želite da dobijete loš rezultat, a uz to i da ugrozite svoje zdravlje.

Svaka osoba koja je radila povećanje usana biopolimerom bila je zadovoljna, odmah nakon tretmana. Međutim, kasnije mogu da se jave problemi, kao što su čvorovi  ili asimetričnost usana.

Prethodno smo rekli da telo može da reaguje odbacivanjem filera– dakle u pitanju je fiziološka reakcija vašeg tela na biopolimer u usnama.

Postoji mnogo načina uvećanja usana, pa s tim u vezi dobro se raspitajte koji je  najbolji za vas. S druge strane, zašto biste odmah radili trajnu korekciju uvećanja usana. Možda vam se ipak ne svidi, a ne možete nazad?

Zašto jednostavno ne bi probali sa prirodnim načinima uvećanja usana, kao što su serumi za usne koji vam na lak i jednostavan način mogu povećati usne?

S druge strane, ne mora da brinete o posledicama, imate uvek svoj mali trik u vašoj torbici i rešavate problem vaših usana u trenutku.

Nema bola, nema neprijatnosti, nema straha, a uz sve to vaše usne dobijaju volumen na bezbedan i prirodan način, usne su i dalje izazovne i bujne, a uz to serum veoma lepo miriše.

Sanja je bila na korak od toga da zakaže povećanje usana, ali je odustala jer je našla bolji, bezbedniji i prirodniji način. Njene usne su sada baš onakve kakve je oduvek htela, imaju sjaj, punoću i volumen a u čemu je njena tajna saznaćete na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-povecala-usne-prirodnim-putem/

Za one koji ipak razmišljaju, da kažemo i ovo:

Ko sve može da radi povećanje usana biopolimerom?

Biopolimer u usnama mogu da rade sve osobe, s tim što se ne preporučuje osobama koje su u drugom stanju.  

Neke od prednosti koje ćete dobiti ovim tretmanom jeste što ne postoji upalni proces, biopolimer ne manje strukturu usled visokih i niskih temperatura, i pruža nov izgled usana i do četiri godine.

Neke žene koje bi bile najbolji kandidati su:

  • Mlađe žene koje žele da postignu i dobiju lepši izgled usana
  • Starije žene koje su izgubile volumen, imaju tanke usne i žele da daju prirodniji zgled usana
  • Sve žene koje su nezadovoljne svojim izgledom i volele bi potpuno nov i privlačan izgled usana

U svakom slučaju na samom pregledu kod lekara dobićete sve informacije u vezi sa samim tretmanom, kako povećanje usana biopolimerom izgleda i koliko kubika je najbolje za vas da ubrizgate.

Kako izgleda tretman biopolimera u usnama?

biopilimer za usne

Doneli ste odluku da povećate usne biopolimerom?

Trebalo bi i da znate šta vas sve čeka na samom tretmanu i kako izgleda povećanje usana biopolimerom.

Naš savet je da se prvo dobro informišete gde i kod koga ćete raditi tretman . Raspitajte se da li tretman izvodi stručno lice, hirurg ili je u pitanju priučena osoba. Ipak, radite nešto na svom licu, pa s tim u vezi želite da to bude stručnjak, zar ne?

Ok, odlučili ste, idete u taj i taj salon, i obavezan korak jeste pregled i konsultacija pre samog tretmana.

Na samoj konsultaciji sa hirurgom, dobićete informacije o tome kako tretman izgleda, da li je bolno , da li i koliko se uvećavaju vaše usne? A ono što je najbitnije jeste da se upoznate sa radom hirurga.

To bi značilo da vam hirurg pokaže slike biopolimera pre i posle i da vidite kako pacijenti izgledaju pre i posle tretmana.

Kada je konsultacija prošla, i dobili ste odgovore na sva vaša pitanja, sledi zakazivanje i priprema za sam tretman povećanja usana biopolimerom.

Sam tretman  traje kratko i vrlo je udoban . Vi ste sve vreme u ležećem položaju, i potpuno ste opušteni.

Prvi korak – na vaše usne nanosi se anestetik, u vidu gela ili kreme. Da bi krema počela da deluje, treba da prođe oko pola sata. Sada su usne opuštene, nećete osećati bol i tretman povećanja usana biopolimerom može da počne.

Biopolimer u usnama ubrizgava se inekcijom u usne. Kada je biopolimer ispunio usne, hirurg rukama oblikuje usne u željeni oblik (oblik i veličinu usana ste dogovorili prethodno).

Kada se tretman povećanja usana biopolimerom završi, na usne se nanosi hladna obloga. Tada je tretman povećanja usana biopolimerom gotov.

Period oporavka nakon povećanja usana bioplimerom

Period oporavka nakon tretmana biopolimera u usnama trajaće sigurno nekoliko dana. Može da se javi blagi otok, ali to će vremenom da splasne i da se povuče . Par dana nakon povećanja usana biopolimerom hirurg će vam preporučiti da se što manje smejete, ako je to ikako moguće, da ostavite pušenje, ukoliko ste pušač, i da konzumirate samo i isključivo čvrstu hranu, kako ne biste ugrozili vaše nove usne.

Oporavak nakon povećanja usana biopolimerom traje do pet dana, nakon čega ćete dobiti krajnji rezultat i novi izgled vaših usana.

 Kada je tretman povećanja usana biopolimerom gotov ne ostajete u bolnici, već ste odmah slobodni i možete svojoj kući. Toliko obaveza vas čeka, tako da se odmah  možete vratiti vašim svakodnevnim aktivnostima.

Koliko traje biopolimer u usnama?

Sada kada ste dobili nov izgled vaših usana, pitate se koliko će trajati. 

Biopolimer u usnama može da traje i do četiri godine.

Treba da znate da  biopolimer u usnama može da se opusti u usnama već posle druge godine, čak u nekim situacijama i posle prve godine.

Jednom kada se oblik usana rastegne, postavlja se pitanje da li je nužno uraditi drugi tretman na isti način ili koristiti neki drugi materijal.

Ponovni tretman biopolimera u usnama se ne preporučuje.

Iz tog razloga većina žena kod kojih se javio problem rastegnutih i asimetričnih usana morala je ići na operaciju uklanjanja biopolimera iz usana, kako bi vratila prirodni oblik usana.

Biopolimer ili hijaluron?

biopolimer za veće usne

Sada ćemo vam ukratko objasniti proces povećanja usana hijaluronom, kako biste uporedili ove dve tehnike i kako bi odlučili kojoj ćete dati prednost.

Popunjavanje usana hijaluronom traje oko 10 minuta, sa anestezijom ili anestetik kremom. Hijaluron u usnama traje od šest meseci do godinu dana, i efekat je vidljiv odmah, s tim što uz pravilnu tehniku ubrizgavanja može trajati dosta duže.

Nakon tretmana hijaluronom dobićete jedre,  lepe i prirodno rumene usne. Važno je da znate da se osećaj u usnama  ne menja. Nakon samog tretmana ne osećate nikakav bol, a što je najbitnije prilikom ljubljenja ne oseća se nikakva promena. To je ono što sigurno svaka žena želi da zna.

Isto važi i kao kod biopolimera u usnama, neophodna je konsultacija i pregled kod vašeg hirurga, kako bi dobili sve neophodne informacije i odgovore na sve vaše nedoumice.

Razlika između hijalurona i biopolimera u usnama jeste i u trajanju. Prilikom prve posete hirurgu i tretmana sa hijajuronom vaš nov izgled trajaće do godinu i po dana najduže, a onda se preporučuje dopuna. Pa zatim na godinu dana, pa na dve ili tri.

Jeste li zapamtili šta smo rekli za dopunu biopolimera u usnama? Dopuna biopilmera u usnama se ne preporučuje – još jedna razlika.

Kod hijalurona nema bojazni da li će se pojaviti grudvice, da li će se usne razvući ili opustiti, potpuno ste sigurni sve vreme dok je hijaluron u usnama.

Biopolimer u usnama iskustva

Kada govorimo o iskustvu povećanja usana biopolimerom, možete saznati i čuti razne komentare. 

Jednoglasno su žene bile zadovoljne biopolimerom u usnama, jer su dobile izgled i oblik baš kakav su želele.

E sad, vremenom, kao što smo spomenuli, događa se reakcija tela i dolazi do promene, javljaju se grudvice, usne se oklembese i izdeformišu. To je ono što ni jedna osoba nije želela. U tom trenutku odlazite na vađenje biopolimera u usnama, a ne na dopunu ili korekciju.

Ukoliko ste još uvek u nedoumici ili osećate dozu straha i nesigurnosti, onda je za vas prirodni način povećanja usana, a to ćete najbolje učiniti uz pomoć seruma za usne.

Što je najbitnije nećete brinuti oko nuspojava i reakcije vašeg tela, jer su veoma bezbedni, i jednostavni za korišćenje. Devojke koje su radile povećanje usana biopolimerom i nisu bile zadovoljne, zamenile su sve tretmane povećanja usana serumom za usne.

Svakako, krajna odluka jeste na vama, da li ste pristalica prirodnih metoda za lepotu, ili volite da se ulepšavate u nekoj kozmetikoj ordinaciji.

Kada pričamo o lepoti, nemojte posmatrati svoj problem trenutno, već morate voditi računa i misliti i na budućnost. Šta je to što bilo koji tretman povećanja usana pruža sada, a šta se dešava nakon izvesnog vremena. Nemojte odluke donositi na brzinu.

Biopolimer za usne cena

Cena povećanja usana biopolimerom zavisi i razlikuje se od ordinacije do odinacije. Naravno, pre nego dobijete informicaju o ceni kubika biopolimera, raspitajte se o stručnosti samog hirurga – to treba da vam je na prvom mestu.

Nemojte da se zaletite i da potrčite u salone u kojima se nude popusti i specijalne akcije. To može da vam bude alarm, da možda baš i nije sve kako treba.

Za jedan kubik biopolimera, cena se kreće od 180 eura do 250 eura. Cena je po jednom kubiku, što je dovoljno samo za jednu usnu. Dakle, ukoliko želite da povećate usne biopolimerom i gornju i donju, cena je duplo veća.

Kada uporedite cenu jednog potpunog prirodnog seruma za usne, i cenu tretmana, primetićete da je razlika zaista velika.

Da li ste imali iskustva sa biopolimerom?

Podelite ih u komentaru!