Kako povećati usne da izgledaju izazovno!

Kako povećati usne da izgledaju izazovno!

Autor:

Kako povećati usne na najbolji mogući način ? Vrlo lako, jer postoji veliki broj metoda za uvećanje usana.Saznajte koje su i proverite koja bi bila najbolja za vas.

Većina dama prati modu i s tim u vezi traži odgovor na pitanje kako povećati usne da izgledaju privlačno i izazovno? Zapravo, možda je vaše pravo pitanje koji je to nabolji način za povećanje usana.

Ukoliko ste rešili da povećate usne, treba prvo dobro da se raspitate koje sve metode postoje, pre svega kod koga ćete raditi tretman, kao i kako možete da učinite to.

Nije uvek potrebno da slepo pratite modu, jer pre svega treba da vodite računa o svom zdravlju, pa tek onda o fizičkom izgledu.

Dok ste mlađi, možda baš i ne gledate tako na stvari, i vaš akcenat je ipak na fizičkom izgledu. Ukoliko ste baš čvrsto rešili da uvećate usne, onda nemojte da gledate da uštedite, jer možda trajno to neće biti dobro za vas. Kasnije se mogu pojaviti kompllikacije i vi nećete biti zadovoljni korekcijom usana.

Bez obzira što poznati svetski modeli, pevačice i glumice imaju pune i senzualne usne, ne mora da znači da će i vaše tako da izgledaju. Dobro razmislite pre nego što donesete odluku o korekciji usana.

Da bi bili sigurni da li i koju metodu uvećanja usana da koristite, u nastavku smo izdvojili najčešće korišćene tehnike, kao i sve prednosti i mane.

 

Povećanje usana filerima

Sigurno ste čule za filere. U njih spadajut hijaluron, ali i biopolimer, koje upotrebljavamo za postizanje definisanih i oblikovanih usana. Ako se plašite jakih, hirurških metoda, umiriću vas. Ovde jeste reč o malo invazivnoj metodi ulepšanja usana, ali nije hirurški način sređivanja usana. Ubrizgavanje materije radimo iglama, zbog čega može doći do otoka i manjeg krvarenja (ali ne toliko velikom kao kod hirurških tehnika).

Iz bezbednosnih razloga, ovaj način ulepšavanja radimo kod proverenih stručnjaka, u sterilnim uslovima. Tako možemo izbeći razne infekcije, i smanjiti period oporavka.

Povećanje usana implantima

Ova metoda uvećanja volumena usana razlikuje se od filera po načinu primene materijala. Za razliku od jednostavnog ubrizgavanja, ovde je reč o hirurškoh tehnici koju primenjujemo da povećamo usne. Implante nam postavlja hirurg uz pomoć malog reza. Kroz njega se namešta ova supstanca, i prilagođava oblik kako bi dobili zavodljiv i pun izgled.

Zbog visoke šanse da se rana inficira, metoda zahteva absolutnu higijenu i čistoću. Kako bi se postigao željeni efekat neophodno je da vaš hriurg ima preciznost, iskustvo i da primenjuje kvalitetne materijale.Nemojte se plašiti da se konsultujete sa lekarom, pre konačne odluke. Nakon završenog tretmana poštujte savete lekara. Tako se možete oporaviti u što kraćem vremenskom roku.

Hijaluron za usne

Kako povećati usne, a da znate da ste izabrali najbolju metodu ? Uvećanje usana hijaluronom zahteva da se pri samom tretmanu koristi vrhunski hijaluron. Osim toga mora da vodite računa ko izvodi metodu, da li je stručno i obučeno lice u pitanju, dakle insistirajte na veštini i iskustvu.

Prilikom povećanja usana koristi se anestezija, tj. anestetik krema. Sam tretman traje oko deset minuta. Kada tretman filerima u usnama bude gotov, rezultati su vidljivi odmah, s tim što ćete imati mali otok i usta će vam biti pa,  pomalo otečena. Znate ono kada kažu za nekog da izgleda kao da ga je osa ujela?  E pa baš tako – ali to će proći u roku od dan do dva.

Povećanje usana hijaluronom traje od  6 do 12 meseci u početku, a kasnije dosta duže od ovog perioda.  Ukoliko hirurg tretman izvodi pravilno, efekat može da traje dosta duže.

Pravilno povećanje usana hijaluronom  daje najbolje rezultate, a to znači da su vaše usne nakon tretmana jedre, pune, lepe i prirodno rumene.

Usne izgledaju potpuno prirodno, to je ono što vas sigurno najviše zanima. Osećaj se ne menja, bilo na dodir ili bilo kakvu drugu reakciju na hladno ili toplo.

Fileri u usnama predstavljaju tehniku uvećanja usana, kojom se ubrizgava hijaluron za usne. Međutim, najveća nedoumica oko samog tretmana jeste da traje kratko i koliko često treba da se dopunjava.

***Sanji se ova varijanta nije dopala jer iziskuje mnogo novca. Našla je način kao da poveća usne prirodno i prezadovoljna je sada njihovim izgledom. I vi možete tako! Lako je! O čemu se radi, saznajte iz njene priče koja je na ovom linku:  https://minutzamene.com/kako-sam-povecala-usne-prirodnim-putem/

Pa evo da vam pojasnimo malo, da ne bi došlo do zabune, ukoliko se odlučite za povećanje usana hijalurnom.

Kada se fileri u usnama po prvi put stave, potrebno je da posle šest meseci napravite korekciju, tj. dopunu. Ukoliko budete bili zadovoljni oblikom i veličinom vaših novih usana, vaš sledeći dolazak je posle 9 meseci, pa godinu dana. Vremenom, biće dovoljno da vršite dopunu na svake dve do tri godine.

Da biste sasvim i u potpunosti shvatili tehniku hijulrona za usne, to znači da svaki sledeći put dodat hijaluron traje duže, i biće potrebno da se stavlja sve manje. Samim tim, obzirom da je manja količina, biće i manja cena svakim novim dolaskom.

Ova intervencija je potpuno bezbolna, i veoma važno i posebno treba naglasiti,  je da hijalruon za usne, koji je novije generacije, ne stvara kuglice. Kao što smo rekli otok je minimalan i prolazi za dan, dva.

Povećanje usana biopolimerom

Kako povećati usne, a da to ne bude preterano?

Biopolimer je supstanca na bazi ulja i dostupan je u raznim oblicima, i koristi se za uvećanje usana. Međutim, mnogi ga osporavaju i ne odobravaju kao tehniku za povećanje usana. Kao takav, ne spada u najpopularnije metode uvećanja usana.

Mnoge države su ga zabranile, pa je ovaj način uvećanja usana zamenjen drugim novijim i više efekasnijim tretmanima.

Jedina prednost povećanja usana biopolimerom vidi se u tome što reguliše i one najsitnije bore oko usta. Sama pocedura traje relativno kratko. Pre samog tretmana, koristi se anestetik u vidu kreme. Nakon pola sata, koliko je potrebno da se sačeka da krema deluje, hirurg kreće u proces uvećanja usana.

Kako izgleda i kako povećati usne biopolimerom?

Biopolimer se inekcijom ubrizgava u usne, nakon čega hirurg oblikuje vaše usne u željeni oblik. Kada se tretman završi na usne se stavlja hladna obloga, mogu biti i kocke leda.

Ovde je veoma važno napomenuti da pre nego se odlučite za sam proces uvećanja usana, dobijete sve odgovore na vaša pitanja od hirurga. Jedino tako možete biti zadovoljni, jer neće biti razočaranja. Najbolje je da pogledate i slike drugih pacijenata pre i posle da znate kako vaše usne mogu da izgledaju nakon povećanja usana.

Kako izgleda proces oporavka?

Kada je tretman završen period oporavka traje nekoliko dana. U periodu opravka vaš hirurg će da vam savetuje da se smejate što manje, ako je to ikako moguće, ali vi probajte, da izbegavate cigare kako ne bi ugrozile svoje nove usne. Otok će sigurno biti prisutan sve vreme, jer to je normalna reakcija, ali će se povući vremenom.

Dakle, nakon povećanja usana vraćate se odmah na vaše svakodnevne aktivnosti i nemate nikakve probleme koji bi mogli da vas ometaju u radu.

Kao što smo u uvodu spomenuli, biopolimer mnogi hirurzi ne koriste za povećanja usana. Osim toga, nakon par godina mogu se javiti komplikacije.

Isto tako usne mogu postati tvrde, a u isto vreme da budu asimetrične i neravne. Iz tog razloga nezadovoljne osobe često se vraćaju plastičnom hirurgu kako bi povratile stari oblik usana.

Tu može da nastane problem, jer se ne preporučuje dodavanje biopolimera, jer se može javiti infekcija. Ako vam je potrebna korekcija usana, javite se iskusnom lekaru hirurgu u koga imate poverenja.

U slučaju da dođe do komplikacija posle par godina, biopolimer je moguće ukloniti putem lasera.

Silikoni u usnama

Silikoni nisu samo za grudi, nego i za usne. Pre povećanja usana silikonom obavezan je razgovor sa hirurgom i pregled.  Pregled je besplatan i služi da dobijete sve informacije koje vas zanimaju u vezi sa samim načinom povećanja usana.

povećanje usana

Ovaj deo je ustvari najbitniji, jer kada želite silikone u usanama, potrebno je da obe strane budu zadovoljne. Povećanje usana nije jeftin tretman tako da je veoma bitno da dobijete sve informacije pre nego se odlučite za sam tretman povećanja usana.

Od trajnih filera koriste se akvamid i metakril.

Preporučuje se akvamid , a metakril izbegavajte, jer je u pitanju tečni silikon, koji posle izvesnog vremena može da se pretvori u grudvice.

To ste sigurno imali prilke da vidite kod devojaka, kada imaju na neki način iskrivljena i nesimetrična usta.  To se veoma teško uklanja, jedino operacijom.

Akvamid je supstanca na bazi vode, neškodljiv je, nema opasnosti od stvaranja granula, a efekti traju više godina.

Metakril, silikon trajno ostaje u tkivu.

Problem se javlja kada ove supstance padaju na dole, jer  imaju svoju zapreminu i težinu. Čak i ako se povećanje osana primeni na najbolji mogući način, vremenom se spušta, vrh usana ostaje prazan, a silikon se grupiše na sredini usana, i dolazi do asimetrrije usana, koja nije uopšte prijatna i nije lepo za videti.

Povećanje usana sopstvenim masnim tkivom

Kako povećati usne sopstvenim masnim tkivom, a da izgleda prirodno i ne toliko upadljivo?

Pored metoda uvećanja usana uz pomoć hijalurona i silikona, povećanje usana može se obaviti  i sopstvenim masnim tkivom ili tzv. lipofiling usana.

Nakon ove metode dobijate usne potpuno prirodne i lepe, što je bitno jednako oblikovane usne, koje zadržavaju osetljivost na dodir. Lepo oblikovane i uvećane usne, uklanjanje malih bora oko ivice usana, lepe konture i simetriju usana, što na kraju dovodi do svežeg  i mlađeg izgleda vaših usana i lica u celosti.

Ovaj tretman uvećanja usana namenjen je osobama koje žele da ulepšaju i povećaju svoje usne. Osobe koje imaju  tanke i asimetrične usne, kao i osobe koje žele da se reše bora oko usana takođe koristi ovu metodu.

Ova procedura traje od 10 do 15 minuta i ne zahteva hospitalizaciju.  Važno je da znate da je tretman bezbolan. Prilikom uvećanja usana koriste se jako tanke mikro-igle . Uz pomoć igli se ubrizgava masno tkivo dužinom ruba usana, kao i u same usne.

Na ovaj način dobijate željeni oblik i volumen usana. Količina koja se koristi za ovu metodu je oko 3 ml po usni.

Nakon samog tretmana javlja se otok na usnama, kao normalna rekacija i oko usana koji prolazi u periodu od nedelju dana do dve nedelje.

Tokom ovog perioda stavljajte hladne obloge od leda na tretirano mesto. Nemojte da koristite nikakve kreme na svoju ruku, a savet je da izbegavate i šminkanje prvi dan.

Oporavak traje do dve nedelje nakon tretmana, to opet zavisi od samog pacijenta i kako reaguje na samu metodu uvećanja usana. Naravno, odmah se vraćate na vaše poslove i obaveze, ali ovo je period koji je potreban da prođe kako bi se otok u potpunosti povukao.

Nakon dve nedelje dobijate konačan i nov oblik vaših usana.

Povećanje usana prirodnim putem

Ukoliko ste nepoverljiva osoba, a uz to je i prisutan i strah kod vas od onoga šta se može desiti tokom tretmana, i ono najvažnije kakav će rezultat biti na kraju, onda za vas postoji alternativa.

Da, znamo da ste radoznali i da se pitate kako povećati usne na prirodan način? Pa rekli bi lako i jednostavno, bezbolno, i što je najvažnije potpuno prirodno. Nema bojazni kako će da reagujete, da li će se javiti neke nuspojave, već ste sami sebi lekar.

Naravno, i ovde je veoma važno da bilo koji način i sastojke da koristite, treba da radite po uputstvu. Neki od sastojaka koji se koriste za uvećanja usana su:

  • Cimet i grožđana mast – namažite usta i ostavite do pet minuta, a zatim isperite
  • Eterično ulje mente – biće dovoljna jedna kap kojom ćete razmazati usta
  • Šećer i maslinovo ulje – pomešajte da dobijete ujednačenu smesu i namažite vaša usta
  • Praktikujte vežbe za usta – zviždite od tri do pet minuta
  • Piling od limuna i meda – masirajte vaša usta minut do dva
  • prirodni proizvodi za povećanje usana

Kako povećati usne šminkom?

Šminkanje je jedan od načina na koji možemo vizuelno povećati usne. Za postizanje punijeg i lepšeg izgleda usana, trebalo bi da se vodi računa o:

  • Pilingu – Uvek je dobro uraditi piling. Na taj način uklanjamo mrtve ćelije i omekšavamo usne. Ova priprema, omogućava nam bolje prijanjanje šminke i lepši efekat.
  • Odabiru boja – Tamnije boje čine usne užim i sitnijim, dok će svetlije pomoći da deluje kao da imaju više volumena.
  • Pravilnom šminkanju – Pravilno nanošenje šminke (olovke za usne, ruž, sjaj za usne), mogu pomoći da se postignu lepše konture i oblikuju usne.

Povećanje usana šminkom nije trajna metoda, zbog čega je moguće eksperimentisanje sa izgledom.

Apsurdni načini za povećanje usana

Mislili ste da su ovo jedini načini na koje ulepšavamo usne? Verovali ili ne, u poslednje vreme pojavljuje se sve više izuzetno kreativnih i čudnih načina povećanja ovog dela tela. Tako smo dobili metode poput ulepšavanja:

 Uz pomoć čaše – Čaše više nisu samo za piće. Moderno doba omogućilo nam je da eksperimentišemo sa mnogim stvarima. Mladi su se dosetili da bi čaša mogla da pomogne oko uvećanja usana. Internet omogućio da ovo isprobavanje postane popularno širom sveta.  Pirate se kako se primenjuje? Jednostavno je, sve što treba da imate jeste manja čaša i usta. Pozicionirajte čašu tako da su vam usne sa unutrašnje strane obima čašice, napućite usne i uradite vakum. Trebalo bi da ih držite tako oko 15 minuta. Napomena: Ako previše dugo držite ovako čašu, moguća je pojava modrica ili bora.

Korišćenjem lepka –  Lepak možda nije prva stvar koju bih stavljala na usne, ali mladi širom sveta se kunu u njega. Počeo je kao izazov i postao viralan, zbog čega su se mnogi odlučili da isporbaju ovu tehniku, a možda ste i vi. Ako kojim slučajem niste čuli za nju, ili niste sigurni o čemu je reč, dozvolite da vam objasnim. Dovoljno je da koristite običan lepak za trepavice. Super lepak savetujem da izbegavate, jer je previše jak, i može oštetiti kožu. Cilj je da se usne “podignu”, odnosno da se malo zalepi, i stvori iluzija većeg volumena. Pisali smo o ovoj „tehnici“ pa pročitajte: Povećanje usana lepkom? Zbogom pameti!

Proizvodi za povećanje usana

Na našem tržištu postoji veliki broj kozmetičkih proizvoda koji utiču tako što povećavaju volumen usana. Ono što se vidi kao prednost, jeste što se vrlo lako koriste, dosta brže i jednostavnije, i ne zahtevaju nikakvo vreme i posebnu negu pre nanošenja na vaše usne.

uvećanje usana

Da vidimo koji su proizvodi najaktuelniji i koji daju najbolje rezultate:

Sjaj za povećanje usana

Kako povećati usne uz pomoć sjaja, sigurno ste sada nepoverljivi, da i to može ?Ukoliko koristite sjaj za povećanje usana, najbolje je da sadrži vitamin E, i sa faktorom SPF 15 najmanje.  Osim sjaja, možete da koristite i karmin sa retinolom i peptidima. Ove supstance podstiču stvaranje kolagena, usnama vraćaju punoću i sjaj i ravnaju bore oko usana.

Povećanje usana kremom

Još jedna neinvazivna metoda koja služi za povećanje usana jeste krema, koja će uspešno povećati volumen.

Ove kreme za usne vraćaju usnama boju i samim tim ih čine punijim. Nakon nanošenja kreme, vaše usne postaju punije i čvrste, a ćelije su regenerisane. Prvi vidljivi efekti se javljaju već nakon pet minuta. U periodu od mesec dana usne će biti veće,  a bore oko usana znatno umanjenje.

Krema se jednostavno koristi, tako što nanesete kremu dva do tri puta na dan. Nakon što se sadržaj upije, možete staviti sjaj ili karmin.

Nakon ove kreme za još bolji efekat nanesite i kremu za bore, kako bi u potpunosti pružili negu ovom delu lica oko usana, i umanjili vidljivost prisutnih bora.

Serum za punije usne

Nakon korišćenja seruma za povećanje usana dobićete prirodan izgled, a to znači pristojno punije usne. Može da se desi da osećate veoma blago peckanje , ali to će proći nakon desetak minuta. Serum hrani i hidrira usne u isto vreme.  Pažljivo koristite serum, jer ukoliko pređe preko usana, može se javiti crvenilo i iritacija.

Dobićete jako lep i prirodan izgled, što je veoma važno.

Povećanje usana iskustva

Obzirom da postoji više tehnika za povećanje usana, samim tim iskustva je mnogo. Kada je pre nekoliko godina uvećanje usana krenulo da se koristi u estetskoj hirurgiji, najčešće se koristio silikon. Vremenom je on pokazao mnoge nedostatke, pa su se hirurzi okrenuli alternativi i drugim boljim rešenjima.

Najviše zadovoljnih osoba ima kod primene hijaluronskih filera za uvećanje usana. Hijaluron predstavlja prirodni sastojak vašeg tela, pa samim tim se većina žena i odlučuje najviše za ovaj tretman.

Obzirom da je povećanje usana skupa investicija, trebalo bi dobro da razmotrite sve metode, i da vidite koja vama najviše odgovora.

Uz to konsultacija i pregled sa vašim hirurgom se podrazumeva i obavezna je.

Povećanje usana: cena

Kolika je cena uvećanja usana ?

Cene najviše zavise od količine i vrste filera koja se ubrizgava u usne. Naravno, najbitnije je da to uradi stručno i profesionalno lice, tako da nemojte olako posustati i otići u neku drugu ordinaciju samo zato što je cena malo niža.

Okvirna cena biopolimera za jedan milimetar kubni je oko 200 eura. Da bi znali koliko je to – ova količina biće dovoljna za jednu usnu – pričamo o normalnoj veličini. Za obimnije usne, ukoliko vam se baš takve sviđaju, potrebno je više kubika.

Cena hijalurona je 250 eur za jedan milimetar, dok je uvećanje usana sopstvenim masnim tikivom od 400 eur do 600 eur.

Kao što smo spomenuli metoda povećanja usana nije jeftina metoda – sada ste se i sami uverili. Na vama je da li ćete se odlučiti za neku alternativnu metodu ili ćete koristiti kozmetičke proizvode koji obećavaju povećanje volumena vaših usana.