Lasersko povećanje usana: do punoće bez igle

Lasersko povećanje usana: do punoće bez igle

Jeste li čuli za lasersko povećanje usana? Ovo je još jedna metoda za punije usne, a kako se izvodi i koje su njene prednosti i mane, saznaćete ovde.

Šta je lasersko povećanje usana?

Ovo je jedanod neinvazivnih, bezbolnih tretmana kojima možemo da povećamo i osvežimo usne. To je procedura koja ne podrazumeva kontakt bilo čega sa usnama.

Nema igala, bockanja, rezanja, sondi, filera ili bilo čega što se u usne aplikuje.

Procedura je bez anestezije jer je potpuno bezbolna, samo uz pomoć lasera i uz pomoć laserskih zraka koji prodiru duboko u donje slojeve kože usana. Stimulišu se donji slojevi tkiva, odnosno vlažni delovi usana, briše se suvi sloj vidljivog dela usana i usne se povećavaju.

Zapravo, dolazi do stvaranja novog kolagena, sa kojim smo stalno u deficitu. Svaka godina odnosi po malo kolagena, a ovaj laserski tretman pomaže nam da se kolagenski lanci obnavljaju i čine kožu usana svežijom.

Ima i značajnog podmlađivanja kože oko usana. Brišu se sitne bore koje se nalaze na ovim delovima lica, tako da ima i koristi u pogledu brisanja godina, ako se radi o vremešnijoj osobi.

Kome je lasersko povećanje usana namenjeno?

Ovo povećanje usana može biti namenjeno mnogim kategorijama. Može biti zanimljivo na više načina damama svih godina.

povećanje usana laserom

Na primer, interesantno je za one koji žele značajno da povećaju volumen usana, ali da to urade na jedan suptilan način, popravljanjem oblika i kontura. Kada to kažemo, onda želimo da ovako povećane usne poredimo sa ponekad neukusno urađenim, predimenzioniranim, nekada silikonima u usnama, sada filerima.

Iako i tu ima veoma uspešnih intervencija, ovo je svakako, damskiji i „ukusniji” izgled.

Ima dama koje generalno žele puniji izgled usana, a nisu spremne na nož ili bilo koji vid bockanja. Lasersko povećanje usana je možda baš za njih.

Neke žene ne žele veće usne, nego samo istaknutiju ivicu usana. I to se veoma uspešno radi laserkim tretmanom za usne.

Inače, veće usne se mogu postići i na druge načine.  Sanja je našla još prirodniji i lakši način za tako nešto. Bez intervencija, potpuno prirodno je došla do izgleda usana o kakvim je oduvek maštala: punije i jedrije. Ako imate iste ovakve želje, ne propustite da pročitate kako je ona uspela to da uradi na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-povecala-usne-prirodnim-putem/ 

Lasersko povećanje usana namenjeno je i ženama u starijem dobu koje na usnama primećuju znake starenja, odnosno, za podmlađivanje usana. Usne se tokom godina tanje, usecaju ih sitne pušačke bore. Generalno se usta u određenim godinama uvlače unutra i dobro bi im došlo malo potpore u vidu laserskog tretmana.

Osobe sa asimetričnim usnama takođe se kandidati za ovu vrstu tretmana. Laserski se može delovati na one delove usana koje bi trebalo „ispraviti”. To je najjednostavniji, a ujedno i najefektniji način da se ovako nešto ispravi.

Kako se izvodi lasersko povećanje usana?

Ova vrsta povećanja usana radi se uvek u specijalizovanim klinikama i pod kontrolom lekara, zato nikakvi saloni ne dolaze u obzir. Potrebno je da je obavi stručno lice koje zna svoj posao.

Na tretman se dolazi bez šminke, sa očišćenom kožom, mada se neposredno pre tretmana obavezno koža čisti. Sam tretman traje od 15 do 20 minuta i potpuno je bezbolan. Radi se bez anestezije. Laser čak i ne dodiruje usne, tako da nema bojazni ni od kakve vrste infekcije.

Pre nego što počne tretman, posle čišćenja i skidanja viška šminke, sebuma i nečistoća, radi se posebno odabrani piling usana. On ima zadatak da skine svu suvu kožu i mrtve ćelije sa usana. Takođe, otvara pore i omogućava da laserski zraci prodru što dublje u donje slojeve kože.

Procedura je, dakle, veoma jednostavna. U nastavku dana, nema nikakvih prepreka da nastavite sa svojim uobičajenim aktivnostima. Naravno, ne bi trebalo ništa nanositi na usne neposredno posle tretmana. Doktor će vam već staviti preparat koji treba da štiti ako izlazite napolje ili radi boljeg osećaja.

Možete u narednih nekoliko dana očekivati blago perutanje usana upravo zbog pilinga koji je urađen. I za to ćete dobiti uputstvo kako da rešite, odnosno, čime da se mažete kako bi vam što pre bilo bolje.

Rezultati su vidljivi odmah. Nema čekanja, neposredno posle tretmana primećujete da usne imaju veći volumen i da izgledaju zdravije i svežije. To se ogleda u punoći, ali i u mekoći, sjaju, glatkoći, a i bore oko usana su manje izražene.

Kakve rezultate možete očekivati?

Na kraju prethodnog pasusa ste pročitali da su rezultati vidljivi odmah. Naravno, od toga šta konkretno vi želite, od toga zavise i rezultati intervencije.

Kada žena dođe sa idejom da instant poveća usne za „nekoliko brojeva”, a to znači vidno, upadljivo, ona verovatno neće biti zadovoljna. Tačnije, takav se rezultat može postići, ali za određeni vremenski period jer se lasersko povećanje usana radi na 1 do 2 meseca.

Onoliko koliko želite da vam budu velike usne, toliko ćete puta doći.

Ako želite velike usne od danas do sutra, onda ova vrsta povećanja nije za vas.

Najbolje je da stavite filere ili hijaluron u malo većoj meri jer će na taj način promena biti odmah uočljiva. Eventualno ste i kandidat za silikone u usnama.

Za one koji žele postepeno da povećaju usne, čak i značajno, da se vidi, dobro je da odaberu lasersko povećanje usana, jer će ono možda i pokazati kad treba da stanete. Ono daje komfor zaustavljanja pre nego što uradite sa svojim licem nešto što vam se ne sviđa i zbog čega se možete kajati. Polako i tako ćete se zaustaviti taman na vreme.

Koliko traju rezultati laserskog povećanja usana?

Rezultati laserskog povećanja usana traju i po nekoliko godina, uz po jedan odlazak radi osvežavanja rezultata.

Sve funkcioniše ovako:

Preporuka je da se urade barem 3 vezana tretmana povećanja usana laserom. Ako želite samo podmlađivanje, ne vidno uvećanje usana, onda uradite jedan tretman, pa sačekate 8-12 nedelja, uradite još jedan, pa za toliko vremena još jedan.

Naredne barem dve godine možete biti sigurni da će volumen usana biti odgovarajući i da nećete imati problema prilikom šminkanja. Posle tog vremena možete uraditi još jedan tretman, samo radi osveženja. I tako na svakih nekoliko godina.

Ako pak želite vidno veće i voluminoznije usne, gde će svi primećivati promenu, onda ćete vezati od 3 do 6 tretmana, u konsultaciji sa lekarom, ali ovog puta na 4-6 nedelja. Tada će efekat biti bolji i lekar će centrirati one regije koje želite da poravite.

I posle ove serije tretmana ćete na nekoliko godina uraditi još nekoliko osveženja, opet u dogovoru sa odgovornim licem za vaše usne, kako bi se efekat koji želite zadržao.

Kod ispravljanja asimetrija treba da znate da neće biti problema, treba samo da povremeno odete na konsultacije, ako vidite još nešto što vam se ne dopada.

Da li je lasersko povećanje usana bolno?

Na ovo pitanje smo već dali odgovor, ali ćemo ga ponoviti ovako, u izdvojenom segmentu, zbog onih koji imaju malu toleranciju na bol. Dakle, ovaj tretman je potpuno bezbolan. Radi se samo laserom, nema sondi, nema noževa, nema igala, nema čak ni anestezije.

laser za veće usne

Sve što ćete primećivati tokom tretmana je malo šašoljenje na usnama, koje se pre može nazvati neprijatnošću, nikako bolom. Piling je takođe bezbolan.

I posle tretmana, samo proljušćivanje kože ne pravi nikakav problem, može se rešiti nekim hidratantnijim sredstvom ili nekom medicinskom kremom koju vam lekar prepiše.

Ko ne sme da izvodi lasersko povećanje usana?

Pomenuli smo već da starosna granica ne postoji i da svi od 18 pa nadalje smeju i mogu laserski da povećavaju usne. Ipak, treba znati da u nekoliko slučajeva ne bi trebalo pristupati ovom tretmanu.

Rane na usnama

Rana može podrazumevati neku povredu, herpes tokom gripne sezone ili možda bubuljicu koju ste cedili, pa je ostavila krastu.

Sve dok bilo koja vrsta „otvorene rane” postoji na usnama, lekar nikako neće pristati da vam radi ovaj laserski tretman. A ne bi trebalo da pristanete čak i da želi da ga radi.

Bilo koja vrsta laserskog delovanja na sveže otvorene rane mora da se izbegava. Ako postoji neki ožiljak od neke stare rane, tretman čak može biti dobar za njega. Naime, laser dobro utiče i na bore i na sve vrste nepravilnosti. Ujednačava boju, eliminiše udubljenja, tako da je za ožiljke to samo plus.

Oni koji su već imali intervencije

Ovo se odnosi na skore intervencije kao što je popunjavanje usana hijaluronom ili stavljanje filera. Neke žene, nezadovoljne oblikom usana požele da poprave stanje tako što odu na laserski tretman. Svi fileri i hijaluroni imaju svoj rok trajanja, od po godinu, dve… Kod nekih i manje, zavisi od organizma.

Potrebno je sačekati da se iščiste sve dodate stvari u usne, a to možete i vizuelno da pratite, kao i u konsultaciji sa lekarom, pa onda da odete na laserski tretman. Manje je uvek više. Dobro promislite kada nešto radite na licu, kako se ne biste gadno pokajali i morali da tražite nova rešenja.

Oporavak nakon povećavanja usana laserom

Možemo reći da oporavka posle tretiranja usana laserom gotovo da nema. Odmah nastavljate sa aktivnostima.

Jedino što ne smete tog dana da se šminkate i mažete bilo šta na usta, ostalo je sve uobičajeno. Normalno je ako se usta malo perutaju, jer se to dešava zbog urađenog pilinga. Nije loše potražiti od doktora savet koja krema bi u tu svrhu najviše odgovarala, kako ne biste dugo kuburili sa time.

Alternativa laserskom povećanju usana

U zavisnosti od toga kakve su vam želje i mogućnosti, preporuka o alternativi laserskom povećanju usana ide u nekoliko pravaca.

Prirodna sredstva za uvećanje usana

Postoje prirodna sredstva kojima na brz i jeftiniji način možete dobiti efekat većih usana na neko vreme.

Serumi za povećanje usana koji imaju u sebi biljne aktivne sastojke sjajno rade na tome da se usnama da volumen.

Balzam ima bolji efekat jer neguje usne, ujedno ih povećavajući. Ako se sastoji od prirodnih sastojaka, onda možete biti potpuno sigurni da ste dobro učinili za svoje usne. One će biti iznegovane i za nijansu uvećane, što može biti pun pogodak.

Uvećanje usana hijaluronom

Jedan od popularnih načina za uvećanje usana danas je hijaluron, koji se kao injekcija ubrizgava u usne. Ide se sa manjim količinama, ako ne želite da preterate. Lekar određuje koliko će hijalurona aplikovati i na koji način.

Ono što može biti loše je to što vam se oblik usana neće dopadati. Od lekara i njegove procene zavisi koje delove će vam naglasiti, kao i od toga kako će se hijaluron vezati za vaš organizam. U svakom slučaju, hijaluron se na određeni vremenski period obnavlja.

Punjenje usana sopstvenim masnim tkivom

Još jedan od načina za povećanje usana je i sopstvenim masnim tkivom. Masno tkivo se uzima sa nekog dela tela gde ga ima više injekcionim putem. Proces prečišćavanja traje određeno vreme. Kada se prečisti, mast je spremna za ubrizgavanje u usne. Možda vam se ne dopada ideja, ali ovaj tretman se radi već dugo vremena.

U zavisnosti od toga koliki efekat želite da postignete, takav ćete tretman odabrati.

Cena laserskog povećanja usana

Nemaju sve klinike ovu uslugu zato što je sama kupovina lasera velika investicija i ne isplati se. Tamo gde ih ima, cene su u rasponu od 250 do 350 evra po trtmanu. Naravno, nikada nije jedan tretman, uvek ih je više, pa se preračunajte. Naravno, tretmani se rade u nekom vremenskom rasponu, pa to može biti olakšavajuća okolnost.

Iskustva sa laserskim povećanjem usana

Nismo mogli da skupimo baš previše iskustava. Budući da nam se nije mnogo žena javilo, verovatno da ovaj tretman nije u mnogome zaživeo na ovim prostorima. Evo nekih od iskustava i mišljenja!

Eva

„Uradila sam dva tretmana laserskog uvećanja usana i mogu reći da primećujem značajnu razliku. Ne samo što su mi usne punije, već izgledaju nekako zdravije i vitalnije. Zaista mi se predeo oko usana podmladio. Ne znam koliko će trajati, ali bih svakako ponovo otišla.“

Milena

„Išla sam na jedan laserski tretman povećanja usana i više ne jer je moja koža loše odreagovala na njega. Ne samo da nisam posle toga primetila nikakvu značajnu razliku, nego mi se i koža usana i oko usana perutala sigurno mesec dana, u manjoj i većoj meri. Zaista sam bila uplašena. Kažu da je do mog tipa kože, nisam baš sigurna da su u pravu.“

Podelili smo sa vama sve što znamo. Nadamo se da smo pomogli i da sada znate više o laserskom tretmanu povećanja usana. Možete sami prosuditi da li je za vas ili ne.