Vodič kroz hijaluron u usnama: od cene do trajanja!

Vodič kroz hijaluron u usnama: od cene do trajanja!

Autor:

Hijaluron u usnama može da bude najbolji izbor za vas, ukoliko želite punije i veće usne. Kako funkcioniše, koliko traje? Ovaj vodič je ono što vam treba!

Usne su onaj deo lica koji većina žena želi posebno da istakne. Međutim, mnoge žene su mišljenja da su njihove usne zapravo toliko tanke da se čak ni karmin ne vidi.

Koliko god truda uložile, efekat je isti – nema volumena.

Poznate svetske zvezde odavno uvećavaju svaki deo lica i tela koji im se čini neprivlačnim. Mnoge u tome i preteraju, pa to onda izgleda neprirodno. Mi pričamo o hijaluronu u usnama koji je potpuno prirodan i nakon tretmana vaše usne će izgledati baš onako kako ste vi zamislili.

Dugo ste se razmišljali, odustajali, pa zatim opet razmišljali, i konačno doneli odluku da vašim usnama želite da dodate volumen. Da li je dovoljan jedan kubik? Da li raditi popunjavanje usana hijaluronom?  Koliko je štetno, koliko traje?

Sva ova pitanja i strah vas na neki način i dovode do premišljanja.Baš zbog toga, da biste u potpunosti bili sigurni da radite pravu stvar za sebe, odgovaramo vam na njih.

Dobra stvar i prednost kod povećanja usana hijaluronom jeste to što je proces revirzibilan. Ako vam se ne svidi, postoji supstanca koja se ubrizga u usne i hijaluron se razloži i apsorbuje pod vašom kožom.

Popunjavanje usana hijaluronom je na vrhuncu popularnosti, budući da su pune usne postale hit, a mnoge devojke i žene sklone su upravo korekciji usana. Činjenica je da je hijaluron u usnama mnogo sigurnija i manje traumatična metoda od plastične hirurgije. Zato je važno da se informišete na pravi način, kako bi vaša odluka bila prava.

Za početak, najbitnija stvar za vas je da je povećanje usana sa hijaluronskom kiselinom veoma efikasna metoda korekcije usana.

A sada slede odgovori na ostala pitanja i nedoumice.

Povećanje usana hijaluronom podrazumeva sledeće…

Povećanje usana hijaluronskom kiselinom savremena je metoda korekcije oblika i veličine usana.

Hijaluron u usnama  zamenio je sve hirurške zahvate u kozmetičkoj i estetskoj medicini, kada govorimo o tretmanima povećanja usana.

Ovaj tretman je relativno bezbolan i siguran.

Hijaluronska kiselina se već nalazi u organizmu i osnovni je sastojak kože. Ova prirodna supstanca je zapravo unutrašnja hidratacija kože i zahvaljujući noj, vaša koža je mlada, zdrava i bez bora.

Možda vam se ideja ubrizgavanja bilo čega u vaše usne baš i ne dopada. Dobra vest je da to nije jedini način da se doda hijaluron usnama. 

Sanja je uspela prirodnim putem da poveća svoje usne. Hijaluron je igrao ulogu i u njenoj priči, ali nije bilo bockanja niti je morala na neku intervenciju. Sve je uradila prirodno i bezbolno i usne su joj dobile savršen volumen i punoću. Nije loše da pre bilo kakve odluke isprobate i njen trik. O čemu se radi, saznaćete na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-povecala-usne-prirodnim-putem/

Ok, sada kada smo rešili bezbednost ovog tretmana, da vidimo i sledeće…

Kako izgleda tretman povećanja usana hijaluronskom kiselinom?

Usne se povećavaju pomoću mikroinekcija. Ovaj način povećanja usana smanjuje mogućnost pojave modrica u delu ubrizgavanja.

povećanje usana hijaluronom

Za inekcije se koriste dve vrste igala:

 • Male igle koje savršeno funkcionišu bez ikakvih povreda kože za vreme ubrizgavanja i pomažu kod eliminisanja neprijatnosti i bola tokom postupka.
 • Kanile, fleksibilne cevčice od metala sa tupim vrhom za lakši pristup delu ispod kože. Kanile smanjuju mogućnost pojave modrica više od 90%. To važi  za sve delove koji su maksimalno sklone formiranju modrica – oči i usana.

Tretman hijaluronskih filera u usnama izvodi se uz pomoć anestetika, kako biste se osećali lagodno i kako ne bi osetili bol od igle. Anestezija kreće brzo da deluje, tako da već posle 15 minuta hirurg kreće sa ubrizgavanjem.

Hijaluron se ubrizgava u sredinu usne na dubinu od 2-3 mm, u prostoru između kružnog mišića usta i kože usana. Nakon toga, polako se povlači ka krajevima u cilju da se ravnomerno rasporedi. Ovo je veoma važno kako bi dobili što prirodniji izgled usana.

Nakon toga, hirurg će prstima da oblikuje usne do željenog izgleda. I to vam je ceo tretman popunjavanja usana hijaluronom. Sam tretman traje od 10 do 15 minuta.

Tretman hijalurona u usnama  može da se izvodi jednokratno ili da se podeli na više faza. Neposredno nakon ubrizgavanja hijalurona u usne, bore i nabori se izravnaju, a usne dobijaju želeljeni volumen.

Kada tretman bude gotov, vi ste spremni da se vratite na vaše svakodnevne aktivnosti. Može da se javi mali otok ili modrice, ali veoma retko.

Ono što je veoma važno pre samog tretmana da se dobro raspitate kod koga ćete raditi hijaluronske filere u usnama. Potrudite se da od samog hirurga dobijete sve informacije, kako biste bili sigurni da donosite pravu odluku i da ne bude razočaranja nakon tretmana .

Vrste hijaluronskih filera za usne

Dvoumite se oko toga za koji hijaluronski filer da se odlučite ?

Postoji toliko različitih vrsta i namena.

Najpoznatiji su:

 • Restylane – Upotrebljava se najčešće za usne koje nemaju lepu definiciju. Njime se postižu lepe konture, i malo povećanje usana.
 • Juvederm Smile  – Želite prirodni efekat, ali i punoću ? Ako su ovo vaši ciljevi, trebalo bi da odaberete ovu vrstu filera.
 • Teosyal Kiss –  On je namenjen za postizanje većeg volumena kod usana.
 • Juvederm Volbella -On se razlikuje od prethodne Juvederm verzije jer ima produženo dejstvo.

Hijaluron za usne bez igle

Hijaluron i igle smo nekako povezali. Obično kada ga neko spomene, u glavi su nam fileri, ali nisu sve vrste hijalurona namenjene ubrizgavanju. Postoje oni koji se mažu na usne i pružaju popunjenost i volumen usana bez nezgodnih tretmana.

Ako ste poput mene, ova vest vas je verovatno oduševila. Kako i ne bi ? Proizvod koji pruža efekat senzualnih usana, bez bolnih igala je nešto što treba probati. U kombinaciji sa  sastojcima poput shea putera, ili aktivnih sastojaka (evercool skin) dobija se odlična prokrvljenost, nega i punoća o kojoj sanajte. Upravo ovo vam pruža serum za povećanje usana.

Može li se nabaviti Hijaluron za usne u apotekama?

Može, ali to nije onaj koji se ubrizgava u usne. Ako ste mislili da treba da uštedite nabavakom na ovaj način – nećete moći. Ako vam je palo na pamet da sami radite ovako nešto – nadamo se da vam više neće pasti. Nije ovo dečija igra.

Hijaluron za usne u apotekama običn je neki vid sjaja ili seruma za usne koji sadrže ovaj sastojak. Što se ovih za ubrizgavanje tiče, njih obično obezbedi ordinacija u kojoj ćete raditi tretman.

Koliko traje hijaluron u usnama?

Ono što vas sigurno najviše zanima jeste koliko tretman hijalurona u usnama traje?

Stvar je individualna, ali iskustva dosadašnja govore da hijaluron u usnama može da traje od 12 do 18 meseci, i da sve vreme imate bujne i veoma izazovne pune usne.

Važno je da ne preterate sa količinom i vi ćete nakon tretmana biti u potpunosti zadovoljni. Slobodno možete da koristite vašu kozmetiku na ovom delu lica, a posebno za one sitne bore oko usana, vašu kremu protiv bora.

Kada ponoviti hijaluron u usnama?

 Hijaluronski fileri nisu trajno rešenje, i vremenom ćete morati da radite korekcije. One se rade na oko pola godine do godinu dana.

Kada efekat punih usana splasne?

Već nakon par meseci (3-4), možete primetiti da usne nisu pune kao ranije. Možete se odlučiti na korekcije već tada, ili koristiti serum za povećanje usana između termina.  

Oporavak nakon povećanja usana hijaluronom

Koža na usnama ima svoju jedinstvenu strukturu. Dermis i epiderm su nekoliko puta tanji od kože na drugim mestima. Osim toga, postoje mnoga osetljiva nervna vlakna.

U prvim danima nakon primene hijalurona u usnama primetićete povećanje usana, ali usled  reakcije od strane vašeg imuniteta. Drugim rečima, vi ćete se suočiti sa edemom.

Nemojte paničiti i nemojte se bojati, jer će otok brzo proći sam i to bez lečenja.

Proces normalizacije nastavlja se na mestu primene hijalurona u usnama tokom prvih 7-10 dana.

U ovom trenutku, kako bi se postigao najefikasniji i trajan rezultat, potrebno je da se suzdržite od korišćenja drugih kozmetičkih postupaka i uzimanja prehrambenih proizvoda koji mogu izazvati alergijske reakcije, na primer citrusi.

U svakom slučaju, kao što ste primetili, oporavak je brz i bez ikakvih težih stanja. Vi ste zapravo, odmah nakon samog tretmana već u mogućnosti da obavljate sve vaše aktivnosti.

Prednosti povećanja usana hijaluronskom kiselinom

Postoji nekoliko stvari koje su posebna prednost hijalurona u usnama. Pre svega se ogledaju i odnose se na poređenje sa drugim tretmanima uvećanja usana.

 • Tretman hijalurona u usnama traje veoma kratko. Kad anestezija počne da deluje, vaš tretman popunjavanja usana hijaluronom je brzo gotov, najviše do pola sata. Trajanje zavisi od količine hijalurona koju ubrizgavate.
 • Veoma je bezbedan i bezbolan tretman. Ne osećate nikakvu neprijatnost tokom samog trajanja tretmana, a mnogo je sigurniji  u poređenju sa drugim sintetičkim dodacima kao što su silikoni ili biopolimeri.
 • Možete da ubrizgate male količine. Ne morate da preterajete i možete kontrolisati sami izgled vaših usana. Možete samo malo da oblikujete ili korigujete usne za što lepši i prirodniji izgled. Hijaluron u usnama će veoma lepo da oblikuje vaše usne, nećete izgledati neprirodno, već naprotiv veoma privlačno i u isto vreme izazovno.
 • Nema reakcije ili alergije. U poređenju sa drugim sintetičkim prozvodima gde se mogu javiti veoma neželjene reakcije i nuspojave.
 • Tretman hijalruona u usnama je revirzibilan. To ustvari znači da, ukoliko  vam se ne dopadne izgled vaših novih usana, možete lako izbrisati efekat. Ukoliko se i to desi u usne se ubrizgava posebna supstanca koja topi hijaluron. Nakon toga vaša koža ga apsorbuje i on nestaje iz usana.

Zašto su hijaluronski fileri bolji od trajnih filera?

Hijaluronski fileri pružaju prirodniji efekat od trajnih. Usne koje su rađene hijalurosnkim filerima ne deluju toliko “zaglađeno”, i  upadljivo. Ako se predomislite ne morate da idete na hirurško uklanjanje.

Brinu vas neželjeni efekti ? Statistike nam kažu da se neželjene posledice češće javljaju kod silikona u usnama, nego kod privremenih filera.

Ako ipak niste sigurni da li želite da ih stavljate, ili se plašite igala možete upotrebiti serum za povećanje usana. On je na prirodnoj bazi i omogućava da dobijete punoću i definisanost bez odlaska na skupe tretmane.

Ko su kandidati za hijaluron u usnama?

Kada govorimo o kandidatima za tretman hijalurona u usnama, bez izuzetka mogu svi da rade.

hijaluron za povećanje usana

Naravno, neophodno je da uradite pregled kod hirurga i da kažete da li imate neke alergije, problem sa hormonima i sl.

Međutim najbolji rezultati se postižu kod:

 • Žena koje imaju male ili tanke usne i žele da ih povećaju
 • Osobe kod kojih je veoma očigledna  asimetrija usana
 • Starije žene koje žele da vrate oblik usana, svežinu i jednostavno da podmlade svoje usne.
 • Žene koje su nezadovoljne sopstvenim izgledom.
 • Mlađe žene koje imaju lepe usne , ali im je potrebno malo da povećaju usne, kako bi dobile savršen prirodni oblik usana.
 • Starije žene kojima je potrebna korekcija usana, ali i dela oko usana. Podizanje uglova usana, volumen, ili uklanjanje bora iznad usana .
 • Mlade devojke mlađe od 35 godina. Svrha ove kategorije je povećanje usana zbog veće privlačnosti i atraktivnosti.
 • Žene od 35 do 50 godina. Hijaluron u usnama naglašava nedovoljno izražene usne, čineći ih više senzualnim.
 • Žene preko 50 godina. Važno je za ove žene da uklone dovoljno izražene bore i povećaju ukupni ton kože usana. Mnogo je važna činjenica da se koža pomlađuje. Generalno se hijaluronski fileri često koriste za popunjavanje bora.

Kontraindikacije i komplikacije hijalurona u usnama

Takođe je neophodno da znate da hijaluronski fileri u usnama imaju kontraindikacije.

Da biste se zaštitili od neželjenih efekata ovog postupka, potrebno je da se upoznati sa popisom standardnih kontraindikacija:

 • Hronične bolesti infektivno-upalne prirode
 • Alergije
 • Poremećaji iz sistema hemostaze (koagulabilnost krvi)
 • Bolesti kože
 • Upotreba antikoagulanata u poslednja dva meseca
 • Bolesti hormonske prirode
 • Trajni silikoni u ustima u delu korekcije
 • Tokom trudnoće i dojenja

Što se tiče većih komplikacija one uopšte ne postoje.

Jedina stvar koja može da se desi jeste da se pojave grudvice, a nakon samog tretmana povećanja usana hijaluronom može da se javi otok i modrice.

Ukoliko vaša koža oko usana nema dovoljno tkiva, a uradili ste tretman hijalurona u usnama, moguća je pojava, tzv ,,patkastih usana”, jer tada usne nemaju dovoljnu potporu.

Hijaluron u usnama i herpes

Stavile ste hijaluron u usne i odjednom herpes ? Šta sad, zašto se ovo desilo, da li je opasno? Ovo su pitanja koje muče mnoge devojke kada im se pojavi ova neprijatnost. Budimo iskreni, herpes nikada nije prijatan. Ovu komplikaciju ne primećujemo često,ali se može destiti i to u najgorem trenutku.

Herpes se javlja zbog prisustva virusa u vašem organizmu. Opao je imunitet, došlo je do stresa i izbio je ovaj mali “čir” na usnama. Herpes može izbiti i zbog filera, tačnije igla može oštetiti deo neurona gde se nalazio virus. Pomeranje tkiva u usnama je još jedan potencijalan razlog zašto se može pojaviti. Ako ste imale nekad herpes, verovatno ste upoznate sa tim koliko je malo potrebno da bi se aktivirao. Punjenje usana hijaluronom može da bude okidač

Ako ste skloni pojavi herpesa, napomenite to lekaru koji će onda promeniti pristup proceduri i primeniti mere da do herpesa ne dođe

Kako smanjiti hijaluron u usnama?

Uradile ste usne hijaluronskim filerima, ali vam deluje malo previše ? Možda niste želele da deluju toliko upadljivo, ili vam se jednostavno ne dopada?  Hijaluron je privremen, vremenom ga absorbuje naše telo, i usne će same smanjiti izgled. Dobar deo početne natečenosti, je u stvari upravo to, otok i modrice. Dajte sebi vremena da vam se telo oporavi.

Ako i dalje niste zadovoljne izgledom, i želite da ga smanjite možete otići kod lekara i zatražiti da vam se ubrizga hialuronidaza. Enzim ove vrste razgrađuje hijaluron, i vi dobijate instant manje usne.

Hijaluronski fileri usne iskustva

Žene najviše od svega vole da čuju impresije drugih žena koje su prošle kroz isto iskustvo. To nekada može da bude i mač sa dve oštrice, obzirom da kada govorimo o iskustvima, stvar je uvek individualna. Nekome je i najmanji pritisak, najjača bol koju je ikada doživeo.

Uvek budite oprezni kod iskustava, jer ne zaboravite da svaka osoba ima potpuno drugačiji doživljaj na istu stvar.

Ono što je velika prednost kod iskustava sa hijaluronskim filerim u usnama jeste da je jako mali procenat žena bio nezadovoljan. Dakle, u tom smislu, mogli bi da kažemo da je tretman gotovo 100% uspešan.

Ono što je dobro, jeste da su osobe koje imaju hijaluronske filere u usnama podelile veoma korisne savete kako bi trebalo da se ponašate nakon samog tretmena, i to:

 • Računajte da u proseku, period oporavka traje od 3 do 7 dana. Nakon toga završava se proces renormalizacije, a usne dobijaju konačan i izvanredan izgled.
 • Nemojte da koristite previše hladna ili topla pića – morate da održavate optimalni temperaturni režim. Izbegavajte saune ili bazene i odložite ih za nekoliko dana kako bi dobili stabilan rezultat korekcije usana. Solarijum i hijaluron u usnama takođe nisu dobitna kombinacija u vreme oporavka.
 • U prva 3 do 5 dana morate prestati da koristite kozmetičke proizvode i maske za lice. Isto se odnosi i na upotrebu bilo kakvih karmina, balzama i sjaja za usne.
 • Kako bi bili sigurni  da je hijaluron u usnama , tokom oporavka nemojte praktikovati masaže lica.
 • Vaše sitne bore oko usana negujte prirodnim kremama protiv bora.

Hijaluron u usnama pre i posle

Složićete se da slike govore više od hiljadu reči. Tako se na raznim forumima mogu naći i fotografije pre i posle, kao najbolji opis zapravo samg tretmana hijalurona u usnama

Ono što je naš savet jeste da ih dobro pogledate, kako bi možda našli oblik usana koji vam se čini najlepšim za vas. Isto tako, na samom pregledu kod hirurga, zamolite ga da vam pokaže upravo ove fotografije, jer one najviše govore o njegovom radu i stručnosti.

Cena povećanja usana hijaluronom

Ovo je sigurno stavka koja vas najviše zanima. Kada govorimo o ceni povećanja usana hijaluronskim filerima, cene su vrlo približne . Nemojte da požurite tamo gde je cena najniža. Kod ovakvih stvari i trajnih promena na licu, ipak bi trebalo da vodite računa o kvalitetu, pre svega.

Cena za hijaluron u usnama se kreće od 160 eur do 200 eur za 1ml hijalurona . U zavisnosti od toga koliko želite da uvećate svoje  usne, zavisiće i količina. Obično to bude 1-2ml.

Nadamo se da smo ovom vodičem odgovorili na većinu nedoumica koje ste imali o ovoj temi i da će sada odluka da li raditi hijaluron u usnama lakše pasti.

Mislite da će biti korisno još nekome? Onda slobodno podelite tekst.